X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 03:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niczym w ciąży dzisiaj mam warte. Mój anioł jeczy od 1:30, najpierw cyc, później pielucha, męczące baki, jeszcze ze dwie pieluchy na raz, znowu cyc, pielucha of course, i teraz jaśnie Pan postanowił, że jednak się przespi. Chyba bije rekordy w zużyciu pamperów.
    Dziec mnie zirytowal, mąż mnie wkur..., przywitam świt bo spać mi się nie chce. Chyba ide na inke.

Uli może mogę Ci już pogratulować jako pierwsza?:)

Powiem Wam, że jak Was czytam czasami to mi smutno, że miałam cc, bardzo chciałam naturalnke rodzić, a nawet nie wiem co to porządny skurcz...

Chyba moja mała afera się wyspala już, hurraaa;)

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 04:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uli, może już po? :-)

Nynka, niech Ci smutno nie będzie. Twój poród w niczym nie był gorszy. A że nie poczułaś skurczu... Może to i lepiej. Moich bym Ci nie życzyła.

JS, cholera, słabo, nie dziwię się, że się denerwujesz... Ja nie pomogę, nie mamy żadnych sprzętów.

U nas dziś pobudka chyba co godzinę wypada. Za każdym razem zastanawiam się czy mam czym nakarmić bo w ogóle nie ogarniam cycków. Po mojemu takie jakieś miękkie a ta mała przyssawka jak się dorwie to tylko łykanie jak przy butli słuchać. Nie narzekam, cieszę się.

Dziś idę na zdjęcie szwów. Może będzie lepiej. Chociaż i tak bardziej dokucza mi ból biodra i pośladka jeszcze z końca ciąży. Mam nadzieję, że to właśnie ciążowe i wróci do normy.

Fermina, zgłoś na obchodzie, powinni się tym zająć

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 04:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieliśmy się cycać, mleko kapie, przewinęłam zaszczańca a ten poszedł w kimę zanim skończyłam. No i teraz siedzę na łóżku z kapiącym cycem i dumam, położnych się czy budzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 07:32

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 05:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    U mnie dzisiaj dzisiaj nieprzespana noc. Mój Leoś średnio potrafi zassać pierś, jeszcze z lewą sobie jako tako radzimy ale prawa to w ogóle odpada... za chiny mi nie idzie, zaczynam się tylko niepotrzebnie denerwować. Jeszcze to jego charczenie nie pozwala mi spać, bo mam czasami wrażenie, że nie oddycha...

Uli to kciuki oby szybko poszło ;-)
    Kira daj znać jak już będziesz w szpitalh i co planują lekarze. Trzymam za Was kciukk ;-)

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uli kciuki! :)

Mi ktoś dziecko podmienił. Spała od 23-5 o.O

Fermina, jangwa_maua, Nynka lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety sie nie ruszylo. Cala noc nie spalam z nerwow, jakies skurcze byly,ale marne. Mam nadzieje ze dzisiaj beda wywolywac,bo juz mam po prostu dosc... trzymajcie kciuki :)

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Uli Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2018, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :Dzięki za kciuki my już po :) Pola 3930 50 cm godz 5:04 10/10 SN właśnie leży na cycu :)
    Kira teraz ty przepraszam ze się wepchalam w kolejkę ::)

Katy, Ola_Ola, Wowka, Hoope, J.S, Mama32, Mycha666, malwka08, Fermina, D_basiula, Mała Matylda, jangwa_maua, Nynka, kattalinna, Feeva, efwka83, Sela, pawojoszka, pumka1990 lubią tę wiadomość

oar8skjohmhvnzyg.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uli, gratuluję :)

JS, mam Baby Sense 7. Światełko nie mruga w jednym tempie. Różnie. Czasem powoli, a czasem szybko. Czasem jest przerwa i znowu mruga. Nie ma reguły, ale alarm mi się nie włącza. A u Ciebie wyje czy tylko "tyka"?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 07:17

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, wyje :(

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira trzymamy kciuki, być może dziś jest ten WIELKI dzień, na który wszystkie czekałyśmy tyyyle miesięcy :D

Uli gratuluję! Ależ kluchę urodziłaś!

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera, to nie dziwię się że się martwisz... A próbowaliście coś pokombinować i inaczej może ta płytkę ułożyć? Skoro Igorek nie ma żadnych objawów że coś się z nim dzieje...

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Ela84 Koleżanka

Wysłany: 28 maja 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S
    Tez mam monitor baby sense i tez miga raz szybciej raz wolniej przy córce czyli 2.5 roku temu zawył 2 razy teraz narazie spokój

dxomanliinbxhu6i.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, ostatnio co zawyl to uznalam ze moze to jakis blad rzeczywiscie, a dzisiaj zmienie baterie i wezme ta druga plytke uloze, bo to dziwne ze mryga normalnie i nagle w nocy wyje. Moze to tez bzdechy co dziecko tak gleboko zasypia, ze zapomina oddychac? :(
    To nie blad, zawyl juz dwa razy w ciagu 3 dni. Nie wiem czy jechac gdzies do jakiegos lekarza juz z tym, glupia jestem :( Dzisiaj kombinujemy z tym i obserwujemy, ale nie ma opcji ze w nocy go wezme do lozka, bo sie zwyczajnie boje ze cos sie stanie :(

Nie ma objawow, tylko mowie podnosze go, on w szoku i zaczyna plakac, nie moze juz zasnac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 08:00

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uli czemu nie poczekałas na mnie z tym porodem :-) :-) gratuluję
    U nas cisza, myślałam że może wczoraj wieczorem coś się ruszy, a to ból podbrzusZa, nacisk na odbyt, jakbym nie usiadła to coś bolalalo, a zaraz pachwina zabolala, w nocy jak wstawałam to brzuch jak kamien. Ale dalej nic.... Leżę brzuch miękki żadnych kompletnie objawów.
    Na bank urodzę po terminie

ex2bio4pttsuyqga.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uli gratulacje, Kira trzymam kciuki żeby to był TEN dzień! Czy Wasze dzieciaczki też męczą czkawki? U nas parę razy dziennie nawet.

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uli gratuluję.
    Sela moja tez ma problem z uchwyceniem brodawki, w szpitalu polecili nakładki mam z Canpol easy start, różnica ogromna.

• Fermina Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uli, gratulacje! Spora dziewuszka, więc tym bardziej szacunek dla Mamy. :)

Sela, ja dziś w nocy pierwszy raz przespalam dwie godziny w ciągu od piątku. Dla mnie było problemem, że Mały śpi za cicho i się zastanawiałam czy oddycha. Nie dogodzisz.:D

Kira, kciuki za Was ogromne! Będę o Tobie myślała. O Adasiu też, dla niego to dopiero będzie przeżycie!

Pozostałym majowkom życzę, żeby majówkami zostały, to już tylko kilka dni. :)

J.S. rzeczywiście dziwne, też bym się bała. Spróbuj jeszcze tak jak planujesz dziś a potem może zapytaj lekarza/położnej co zalecają w takiej sytuacji, nie wiem.. A może byś zgłosiła na gwarancję? Wadliwy egzemplarz też jest przecież możliwy.

Feeva, gratuluję. Niedługo będę pewnie z niecierpliwością czekała na taki wynik. ;)

Julek dostaje dziś wypis. Jeszcze tylko szczepienia i do domu po 14.00. :) Crp spadło do 5, czyli jest w normie, od wczoraj ładnie przytył, lekarka mówi że działają przeciwciała z mleka, zakażenie wykluczono. Cieszę się, bo unikniemy antybiotyku. :)

Ja czekam na obchód i pogadam z lekarzem o sobie. Pewnie więcej, niż ćwiczenia, nie zaleci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 08:55

Hoope, Feeva, kattalinna lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uli gratuluje!!!

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • Patk Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam baby sense 7 i narazie nie wył. No I miga tak jakoś nie jednostajnie. Moze faktycznie sprawdź ułożenie płytki.

U mnie nadal mm idzie, w środę wizyta u doradcy, może coś podpowie.

Ah Uli gratulacje, jak Ty dałaś radę taka duza corcie urodzić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 09:04

• Uli Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi objawami i wogole to jakaś masakra nigdy nic nie wiadomo

Od południa miałam skurcze nieregularne o lekkim natężeniu normalnie funkcjonowałam wieczorem mąż pyta i jak czy jedziemy zrobić ktg powiedziałam ze w sumie możemy pojechać dla spokojności ale generalnie nic się nie dzieje

Pojechaliśmy o 21 w badaniu wyszło 5 cm rozwarcia ale zero skurczy
    Ale nas zostawili
    Maz spał a ja chodziłam w kółko raz miałam skurcze raz nie ciagle nieregularne i słabe
    Ok 4 przyszedł położna zbadał rozwarcie na 6-7 cm i podczas badania chlusnęła trochę wodami różowymi
    Decyzja idziemy na sale porodowa i przekuwamy worek
    Jakieś 20 po 4 przekuł a 4po 5 mała się urodziła z tym ze się przyblokowała ramionami i jest trochę sina na twarzy
    Od 6 do 7 ciągnęła cyca i teraz śpi :)
    Ja próbuje tez ale ciagle ktoś się kręci odpocząć nie dają :)

Dziewczyny nierozpakowane trzymam za was kciuki i przesyłam pozytywna energię ja dałam radę wy tez dacie
    A moje malenstwo takie małe nie wyszło :)

kattalinna lubi tę wiadomość

oar8skjohmhvnzyg.png
‹‹ 1209 1210 1211 1212 1213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ