Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa niczym w ciąży dzisiaj mam warte. Mój anioł jeczy od 1:30, najpierw cyc, później pielucha, męczące baki, jeszcze ze dwie pieluchy na raz, znowu cyc, pielucha of course, i teraz jaśnie Pan postanowił, że jednak się przespi. Chyba bije rekordy w zużyciu pamperów.
Dziec mnie zirytowal, mąż mnie wkur..., przywitam świt bo spać mi się nie chce. Chyba ide na inke.
Uli może mogę Ci już pogratulować jako pierwsza?
Powiem Wam, że jak Was czytam czasami to mi smutno, że miałam cc, bardzo chciałam naturalnke rodzić, a nawet nie wiem co to porządny skurcz...
Chyba moja mała afera się wyspala już, hurraaa;) -
Uli, może już po?
Nynka, niech Ci smutno nie będzie. Twój poród w niczym nie był gorszy. A że nie poczułaś skurczu... Może to i lepiej. Moich bym Ci nie życzyła.
JS, cholera, słabo, nie dziwię się, że się denerwujesz... Ja nie pomogę, nie mamy żadnych sprzętów.
U nas dziś pobudka chyba co godzinę wypada. Za każdym razem zastanawiam się czy mam czym nakarmić bo w ogóle nie ogarniam cycków. Po mojemu takie jakieś miękkie a ta mała przyssawka jak się dorwie to tylko łykanie jak przy butli słuchać. Nie narzekam, cieszę się.
Dziś idę na zdjęcie szwów. Może będzie lepiej. Chociaż i tak bardziej dokucza mi ból biodra i pośladka jeszcze z końca ciąży. Mam nadzieję, że to właśnie ciążowe i wróci do normy.
Fermina, zgłoś na obchodzie, powinni się tym zająć -
Mieliśmy się cycać, mleko kapie, przewinęłam zaszczańca a ten poszedł w kimę zanim skończyłam. No i teraz siedzę na łóżku z kapiącym cycem i dumam, położnych się czy budzić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 07:32
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Dzień dobry
U mnie dzisiaj dzisiaj nieprzespana noc. Mój Leoś średnio potrafi zassać pierś, jeszcze z lewą sobie jako tako radzimy ale prawa to w ogóle odpada... za chiny mi nie idzie, zaczynam się tylko niepotrzebnie denerwować. Jeszcze to jego charczenie nie pozwala mi spać, bo mam czasami wrażenie, że nie oddycha...
Uli to kciuki oby szybko poszło
Kira daj znać jak już będziesz w szpitalh i co planują lekarze. Trzymam za Was kciukkW końcu się udało...
-
:Dzięki za kciuki my już po
Pola 3930 50 cm godz 5:04 10/10 SN właśnie leży na cycu
Kira teraz ty przepraszam ze się wepchalam w kolejkę :Katy, Ola_Ola, Wowka, Hoope, J.S, Mama32, Mycha666, malwka08, Fermina, D_basiula, Mała Matylda, jangwa_maua, Nynka, kattalinna, Feeva, efwka83, Sela, pawojoszka, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
Uli, gratuluję
JS, mam Baby Sense 7. Światełko nie mruga w jednym tempie. Różnie. Czasem powoli, a czasem szybko. Czasem jest przerwa i znowu mruga. Nie ma reguły, ale alarm mi się nie włącza. A u Ciebie wyje czy tylko "tyka"?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 07:17
-
Wowka, ostatnio co zawyl to uznalam ze moze to jakis blad rzeczywiscie, a dzisiaj zmienie baterie i wezme ta druga plytke uloze, bo to dziwne ze mryga normalnie i nagle w nocy wyje. Moze to tez bzdechy co dziecko tak gleboko zasypia, ze zapomina oddychac?
To nie blad, zawyl juz dwa razy w ciagu 3 dni. Nie wiem czy jechac gdzies do jakiegos lekarza juz z tym, glupia jestemDzisiaj kombinujemy z tym i obserwujemy, ale nie ma opcji ze w nocy go wezme do lozka, bo sie zwyczajnie boje ze cos sie stanie
Nie ma objawow, tylko mowie podnosze go, on w szoku i zaczyna plakac, nie moze juz zasnac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 08:00
-
Uli czemu nie poczekałas na mnie z tym porodem
gratuluję
U nas cisza, myślałam że może wczoraj wieczorem coś się ruszy, a to ból podbrzusZa, nacisk na odbyt, jakbym nie usiadła to coś bolalalo, a zaraz pachwina zabolala, w nocy jak wstawałam to brzuch jak kamien. Ale dalej nic.... Leżę brzuch miękki żadnych kompletnie objawów.
Na bank urodzę po terminie -
nick nieaktualny
-
Uli, gratulacje! Spora dziewuszka, więc tym bardziej szacunek dla Mamy.
Sela, ja dziś w nocy pierwszy raz przespalam dwie godziny w ciągu od piątku. Dla mnie było problemem, że Mały śpi za cicho i się zastanawiałam czy oddycha. Nie dogodzisz.
Kira, kciuki za Was ogromne! Będę o Tobie myślała. O Adasiu też, dla niego to dopiero będzie przeżycie!
Pozostałym majowkom życzę, żeby majówkami zostały, to już tylko kilka dni.
J.S. rzeczywiście dziwne, też bym się bała. Spróbuj jeszcze tak jak planujesz dziś a potem może zapytaj lekarza/położnej co zalecają w takiej sytuacji, nie wiem.. A może byś zgłosiła na gwarancję? Wadliwy egzemplarz też jest przecież możliwy.
Feeva, gratuluję. Niedługo będę pewnie z niecierpliwością czekała na taki wynik.
Julek dostaje dziś wypis. Jeszcze tylko szczepienia i do domu po 14.00.Crp spadło do 5, czyli jest w normie, od wczoraj ładnie przytył, lekarka mówi że działają przeciwciała z mleka, zakażenie wykluczono. Cieszę się, bo unikniemy antybiotyku.
Ja czekam na obchód i pogadam z lekarzem o sobie. Pewnie więcej, niż ćwiczenia, nie zaleci.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 08:55
Hoope, Feeva, kattalinna lubią tę wiadomość
-
Też mam baby sense 7 i narazie nie wył. No I miga tak jakoś nie jednostajnie. Moze faktycznie sprawdź ułożenie płytki.
U mnie nadal mm idzie, w środę wizyta u doradcy, może coś podpowie.
Ah Uli gratulacje, jak Ty dałaś radę taka duza corcie urodzićWiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 09:04
-
Z tymi objawami i wogole to jakaś masakra nigdy nic nie wiadomo
Od południa miałam skurcze nieregularne o lekkim natężeniu normalnie funkcjonowałam wieczorem mąż pyta i jak czy jedziemy zrobić ktg powiedziałam ze w sumie możemy pojechać dla spokojności ale generalnie nic się nie dzieje
Pojechaliśmy o 21 w badaniu wyszło 5 cm rozwarcia ale zero skurczy
Ale nas zostawili
Maz spał a ja chodziłam w kółko raz miałam skurcze raz nie ciagle nieregularne i słabe
Ok 4 przyszedł położna zbadał rozwarcie na 6-7 cm i podczas badania chlusnęła trochę wodami różowymi
Decyzja idziemy na sale porodowa i przekuwamy worek
Jakieś 20 po 4 przekuł a 4po 5 mała się urodziła z tym ze się przyblokowała ramionami i jest trochę sina na twarzy
Od 6 do 7 ciągnęła cyca i teraz śpi
Ja próbuje tez ale ciagle ktoś się kręci odpocząć nie dają
Dziewczyny nierozpakowane trzymam za was kciuki i przesyłam pozytywna energię ja dałam radę wy tez dacie
A moje malenstwo takie małe nie wyszłokattalinna lubi tę wiadomość