X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    A fiszbiny to w sumie co to jest XD dla mnie stanik to stanik, nigdy nie zwracałam uwagi czy na fiszbiny czy nie i nie zaglebialam się w to XD
    Dzieciaku... :-P To te druty.

Bez pieluszki na przewijaku z podkładem i tetrą. Polecam wietrzenie, w taką pogodę zwłaszcza.

Korzystając z drzemki pierworodnej zrobiłam przegląd potencjalnych ciuchów. No najlepiej nie jest... Na szczęście tragedii też nie ma. Niestety doopa mi urosła i dolne ciuchy włażą do ud :-| ale mam nadzieję, że w miarę szybko uda trochę zrzucić tego... Póki co -10kg, w dniu wypisu było wieczorem -3. Tylko od pasa w dół zawsze miałam tendencje tylko do rośnięcia...

Ed: smart mamy, jakieś apki do obsługi dzidziusia macie, polecacie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 13:41

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ok XD
    Ja wczoraj kupiłam takie staniki 2 z tym drutem ale nic nie nie uciska. Chociaż teraz to się przestraszyłam i mam ochotę zdjąć ten stanik bo nie chce mieć powtórki z rozrywki :D

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie, że 11 dni po porodzie, 6 od pojawienia się pokarmu rozmiar już mam ustalony? Marzy mi się wybrać do brafiterki bo jak tak dalej pójdzie to będę musiała zarzucać cyce na plecy. Chociaż jeden porządny stanik do mojej mleczarni jest potrzebny

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja po jednym zapaleniu już nie eksperymentuję, kupiłam cyckonosze do karmienia bez fiszbin ;) Jakoś nie bardzo lubię mieć cycki zapalne XD

Kamcia gdzie się chowasz, poszłam za Twoim przykładem, zaopatrzyłam wczoraj syna w kolejne bodziaki. Teraz mam ponad 20 sztuk i wreszcie czuję się usatysfakcjonowana.

Kattalinna ja jeszcze nie mam. Poprzednio miałam jakoś po 3 miesiącach ale piersi i tak rosną i maleją w czasie kp. Dlatego stanik musi być elastyczny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 14:53

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, Kamcia sie dlugo juz nie odzywa, weszlam zobaczyc na watek wrzesniowy w ktorym byla ciagle i tam tez zero odzewu :/

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam do domu z wielkiej wyprawy. Miałam ktg (córcia jest w doskonałej formie, ma silne poczucie własności brzucha więc zawzięcie atakowała peloty, skurczów brak), usg (wyszło 3150 g czyli 50g mniej niż 3 dni temu na innym sprzęcie, afi 9.5, przepływy dobre) i wizytę u lekarza, który mnie nie zbadał – kazał masować sutki 3 razy dziennie po 30 minut i zgłosić się ponownie w sobotę, żałuję że nie wiem co z szyjką. Rano ta różowa wydzielina znikła w ciągu godziny, potem była biała, a teraz na wkładce mam różowo-beżowe ślady, ale nie jest tego dużo, sama nie wiem co o tym myśleć. Poza kłuciem w szyjce, które pojawia się nieregularnie, na zmianę z uciskiem w spojeniu lub na odbyt nie dzieje się nic więcej. Byłam na długim spacerze, zjadłam ostrego kebaba, a teraz ledwie żyję.

Olciabos, jak Twoja wizyta?

Też mnie martwi to milczenie Kamci :/

Hoope, Feeva lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy wlochatych dzieci:p Zdarzylo im sie chwycic za te wlosy i sie drzec z tego powodu? Kamila musialam juz kilka razy ratowac przed samym soba xd

Hoope, kattalinna, Mała Matylda lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Czy Wasze dzieci w trakcie snu maja drżenia raczek i wywracają oczami ?
    Zaczęłam się martwić bo na jednej stronie piszą ze to normalne podczas snu a na innej ze to padaczka :(

• Katy Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj wywraca oczami, ale raczki mu nie drza :) Tez sie zastanawialam czy to normalne ;p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Mamy wlochatych dzieci:p Zdarzylo im sie chwycic za te wlosy i sie drzec z tego powodu? Kamila musialam juz kilka razy ratowac przed samym soba xd

Hahaha tak XD Codziennie XD

Katy lubi tę wiadomość

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My skierowanie na bioderka dostalismy od pediatry.

Kicha i czczka czesto a ja zastanawiałam się czy się nie przeziębił :) Nasz w bodziaku dzisiaj, bez pieluchy nie wyobraza sobie go zostawić, zaszczaniec mały. Ostatnio jak położna go ważyła to obsikał całe wagę i stół :)

Oczka też się wywracają u małego, a raczki drżą jak się denerwuje :)

1usa3e5el69vdydq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladylna nie strasz...Mój wywraca oczami, drzą raczki nóżki. Nawet nie szukałam czy to coś złego, dorosłym sie takie rzeczy zdarzają...

Katy Twój opis darcia włosów z głowy mnie rozbawił:D my tak nie mamy, ale Filip ma mniej włosów też:)

Katy lubi tę wiadomość

• Hoope Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2018, 12:41

Katy, Feeva, kattalinna, Mała Matylda, efwka83, Wowka, J.S, Mycha666, Nynka, Cola87, malwka08, Sela, Lukrecja, Fermina lubią tę wiadomość

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smieszne to jest troche jak sie widzi, ale ja za pierwszym razem tylko uslyszalam potworny wrzask bo akurat mnie nie bylo w pokoju i lecialam na zlamanie karku bo nie wiedzialam co sie dzieje :p Swoja droga biedne te dzieciaczki, ze same sobie sprawiaja bol xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i tak nadal jest bardzo zabawne XD

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Katy padłam :D
    Moja lubi sobie wsadzac palce w oczy :D

Co do snu to moja też dyga i przewraca oczami. Do tego przez sen czasami otwiera i ma jedno oko na Maroko, drugie na Kaukaz XD

Katy, Hoope, Nynka, Mała Matylda lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój za to zezuje XD

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też :D

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj szarpie wlosy, zezuje, dlubie w oczach XD

Dziewczyny zdarzylo sie wam, ze dziecko zwrocilo pod takim cisnieniem mleko? Bylam przerazona, cala bluzka mokra, wszystko, to sie zdarza?

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S moja ostatnio Męża taka fontanna uraczyla XD chociaż bardziej można by było to porównać do chlustu wody z węża strażackiego XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 18:40

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
‹‹ 1221 1222 1223 1224 1225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ