Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Nynka Ty szalona jesteś! Masochistka!
W takim razie ja się nie nadaję i już.
Mycha popatrz uważnie, nie ma w doz ani jednej ani drugiej maści, jedna niedostępna druga wycofana. Ja wiem, budyń poporodowy
Ale masz rację, chusteczki do pupy też powodują odparzenia. Ja też tylko wacik z wodą i pupa czysta. Chociaż jak jest tak gorąco bardzo łatwo o czerwoną pupę. I body nie mogą być tak dopasowane, żeby dociskać pieluchę do skóry.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 21:20
Mycha666 lubi tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Ja też używam reczniczkow bawełnianych jednorazowych lub wacikow i cieplej wody do mycia dupala.
Moje dziecko od 16:45 było niespokojne, nie chcialo spać, 2h wisiała na cycu, w międzyczasie kupa, zmieniałam piersi chyba z 3x i ona nadal głodna. Więc butla z moim pokarmem, bo już moje sutki po tych 2h wolaly o pomstę do nieba. Ale coś beczy. I tak do 21. Wykapalismy, darla się jak nie wiem. Znowu dostała jeść, wypluwala, płakała. W końcu ponosilam ją z 10 minut, rzygnela sobie trochę i spi jak zabita.
Coś jej widocznie musiało zalegać w brzuszku. Ale nie lubię tej niemocy kiedy nie wiem jak jej pomócWiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 21:45
-
Jak na razie ja też planuje powiększenie jeszcze rodziny w niedługim czasie, chyba że zabije męża do tego czasu
Hmmm, chociaż w sumie to niekoniecznie on mi potrzebny do tego
Żeby ktoś mi tylko zagwarantował, że nie będę musiała leżeć i też lekko urodzę, to biorę ciążę nawet za pół roku
A że spraw bardziej przyziemnych to u nas zaczerwienienie wychodzi po chusteczkach Pampers. Po babydream już nie, a w domu używamy tak jak Hope wacika i wody. Moje dziecko jest nieczułe i nawet ta woda nie musi być ciepła
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 21:53
kattalinna, Mała Matylda lubią tę wiadomość
-
Feeva, może to nie był głód tylko pragnienie? Ale dobrze, że jest lepiej.
Teraz ja mam pytanie bo nie wiem czy się denerwować czy niekoniecznie. Dziś wieczorem pizzy higienie pepuszka pojawiło się trochę krwi od dołu kikuta. Skóra jest normalna dookoła, nic się nie sączy, nie śmierdzi, to było jakby plamienie tylko na patyczku. Jest ok czy nie jest ok? -
Hoope fakt resztki budyniu, ale i tak nie jest już tak tragicznie jak w ciąży.
Ja cały czas pamiętam początek porodu czyli skurcze i końcówkę czyli cesarkę, więc na tą chwilę Kubuś zostaje jedynakiem. Zresztą 35 lat na karku, więc z racji wieku nie mam też już parcia na kolejne dziecko. Planowanego nie będzie chyba że wpadkaWiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 21:57
-
Kattalinna, luzik
U Skrzata też było podobnie na dzień przed wizytą położnej i powiedziała że mieści się to w normie. U nas ta krew była brązowa i wyszedł później mały strupek. Nawet dalej go mamy
Edit. Doczytałam wcześniejsze pytanie o appkę. Używałam Baby Daybook, jak chciałam zaobserwować pewne prawidlowosci i jak musiałam budzić Skrzata na szamkę. Dużo można zaznaczyć. Teraz już mi się nie chceWiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 22:30
kattalinna lubi tę wiadomość
-
Kattalinna u nas spod kikuta saczyla się krew na 2 dni przed odpadnieciem
czyli krew to normalne zjawisko. Inna sprawa gdyby coś tam podsmiardywalo albo skórka była zaczerwieniona. Dezynfekuj często i będzie ok. Ja dezynfekowalam octeniseptem przy każdej zmianie pieluszki, ale nie psikalam bezpośrednio na pępek tylko na patyczek do uszu i dokładnie tam swidrowalam pod kikutem
kattalinna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJS w szpitalu mówili rok chyba, że blizna słabo się goi. Ale dopytam u ginekologa na wizycie po połogu.
Ktoś pytał o aplikacje, ja na początku jak kontrolowalam wszystko z zoltaczka mialam "baby manager".
Czy Wy jeszcze spicie w stanikach, bo mam już go dość -
Nynka nie i tak. Stanik jest ale otwarty (do karmienia). Nie mogę bez bo cycki mi w nocy przeciekają i zaleję łóżko
Cycki plus wkładki laktacyjne.
Feeva wygląda na to, że dziecko było przeżarte. Tak, to też możliwe.❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
-
nick nieaktualnyDzięki za odpowiedź.
Sama już nie wiem co o tym myśleć.
Byliśmy u pediatry i niby coś takiego może być ale skierowanie do neurologa dostaliśmy.
Oczywiście nie mamy zamiaru czekać dwóch miesięcy tylko we wtorek idziemy prywatnie.
Strasznie się boję diagnozy, jedna dziewczyna z Fb tez z maluszkiem trafiła do szpitala na diagnostykę bo dziecko machało rączka -
Feeva, moj czesto tak ma, dopiero jak sobie uleje to przestaje sie drzec, ale on po prostu zre i wiem, ze to z przejedzenia.
Nynka, myslalam ze 18 miesiecy. W sumie ja bylam na kontroli, ale jakos o to nie zapytalam.
Nie planuje na razie drugiego dziecka, nie wiem czy w ogole bedziemy mieli. Niby gdzies w glowie chcialabym miec ale jak pomysle o drugim ciecii i dochodzeniu do siebie, to mnie to przeraza, a dodatkowo jakbym miala miec kolejnego takiego wrzaska, to nie wiem czy dalabym rade.
Wszystko nam sie pokickalo, musialam go wczesniej wykapac niz zawsze i teoretycznie powinnam wstawac dopieeo za ppltorej godziny a juz jestesmy po pierwszej pobudce, takze no, to bedzie ciezka noc..
Kattalina, moj tak mial, ze podkrwawial mu pepek z dolu, polozna byla i kazala mi osuszac to miejsce i rzeczywiscie - osuszalam i po bodajze 3 dniach odpadl -
nick nieaktualny
-
Powinien mieć na imię Witek tak się wije przy cycu i podczas zasypiania. Muszę go trzymać bo mi się wywije do drugiego pokoju.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2018, 03:12
Wowka lubi tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
-
U nas imię stosowne do okoliczności. Jan sika cały dzban
Kolejny raz zmiana outfitu. Niniejszym zostały mi jedne body na krótki rękaw i jeden rampers. Włączanie pralki o 3:30, tego jeszcze nie robiłam...kattalinna, Hoope lubią tę wiadomość