X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Katy Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zez tez wystepuje haha :p I zostalam tez uraczona fontanna tylko, ze przy okazji kupy dlugo nie bylo wiec polecialam do lekarza xd

Ja po wizycie u gina i troche dziwnie sie patrzylo na pusta macice :p Na szczescie wszystko jest ok ;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, u nas to samo, pierwszy raz :O

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn nie ulewa pod ciśnieniem ale jego starsza siostra i owszem, co karmienie mega bryzg. Nic jej nie jest, po prostu mam pazerne dzieci, pozbywała się nadmiaru mleka. Na meble, na mnie, podłogę, ściany...

Katy pilnuj, żeby Ci tej macicy ktoś za szybko nie zamieszkał XD Fiflak mnie wyleczył z kolejnego dziecka XD Nie wiem jak u Ciebie :P

Czy Wasze dzieci też walczą z Wami o mleko? Ja to się muszę z Bartkiem bić o nakarmienie.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wspaniale jest się wyrwać z domu :) I prowadzić samochód i głośno śpiewać z radiem :) i słuchać tylko wycia innych dzieci i nie musieć reagować <3

A na złość Skrzat w domu śpi :P

Hoope, Mycha666, kattalinna, malwka08, Patk lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, mi tez sie nie spieszy z nastepnym :p Ogolnie chce, ale nie wczesniej niz za 3 lata ;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, ja tak samo tocze wojne o nakarmienie XD

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Koralowa Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mejdej! Nadaje z wc gdzie moge zebrac mysli.
    Maluszek ma silne odparzenie na dupsku.
    Zmienilam juz pampki. Smaruje alantanem, sudocremem, mocze Kalium i robie krochmal. Nie jest lepiej. Jak pomoc? Jak zyc skoro go to boli!!!!:(

Zanim zostaliście poczęci - PRAGNĘŁAM WAS,
    Zanim się urodziliście- KOCHAŁAM WAS,
    Zanim minęła 1 godzina Waszego życia - BYŁAM GOTOWA ZA WAS UMRZEĆ.
    2016&2018 <3
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koralowa kiedyś był tormentiol genialny na to, podobno chwilowo nie ma go w aptekach ale może jest zamiennik. Jak tego nie znajdziesz to ziajka krem do pupy na odparzenia (maść pośladkowa) albo nivea (kojacy krem przeciw odparzeniom). Smarujesz bardzo bogato, grubą warstwą, zawsze dokładnie osuszaj pupę przed założeniem pampka i wietrz - leżakowanie z gołym tyłkiem. Do tego częsta zmiana pieluch (pieluchy bez dodatków zapachowych).

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S u nas przy cycu to jest tak: DAJ MI CYCA!! No daję Ci cyca. DAJ MI BARDZIEJ, SZYBCIEJ, MOCNIEJ!!! No już daję, otwórz buzię. DAJ MI PRZEZ ZAMKNIĘTĄ BUZIĘ!!!! Weź te rączki kochanie. RĘCE TEŻ MAM GŁODNE!!!!UMIERAM Z GŁODU!!!PODAM CIĘ DO SĄDU!!!!

Feeva, Wowka, Asix, Mycha666, J.S, Nynka, kattalinna, malwka08, D_basiula, Kira91, Fatalita, Fermina lubią tę wiadomość

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope u nas jest dokładnie tak samo XD
    Ja tu cyca chce dać, a Mania ręce do gęby pcha i cmoka,zaraz płacze i się denerwuje a przecież jej chce dać tego cyca!! I strasznie sapie zanim jej dam :D

Koralowa nam na odparzona pupę pomógł sudokrem i zasypka alantanu.
    Teraz stosujemy Linomag Bobo a+E i pupcia jest piękna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 20:52

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na odparzenia Tormentalum

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Koralowa Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze czesto zmieniać bo kupe robi czesciej niz raz na godzine :( i chyba stad odparzenie.
    Dzięki za rady.
    Poszukam tormental...

Zanim zostaliście poczęci - PRAGNĘŁAM WAS,
    Zanim się urodziliście- KOCHAŁAM WAS,
    Zanim minęła 1 godzina Waszego życia - BYŁAM GOTOWA ZA WAS UMRZEĆ.
    2016&2018 <3
  • teqz Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, większość z was już doświadczona i mam nadzieje, ze pomożecie/doradzicie. Mały mi wymiotuje po karmieniu 3ci raz z rzędu, po chwili znowu głodny, daje mu piers i znowu wymioty :/ to normalne u noworodków? Zaczynam się martwić, trochę się boje nocy skoro za każdym razem wymiotuje po jedzeniu. Nie ma gorączki, zachowuje się tez normalnie.
    Edit: nie ulewa, na pewno są to wymioty (zapach, konsystencja zwazonego mleka)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 20:39

• olciabos Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przeplywy w normie, wod mniej ale to w granicach normy. Jak nie urodze do pon to do szpitala dostalam skierowanie. W pt jeszxze ktg.
    Mala jest nadal aktywna. Wazy 3750 g.
    Dzisiaj tak jak MalaMatylda tez mialam takie uciski na szyjke i odbyt. I ogolnie slabo sie czulam ale to xhyvs przez ten upal.

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tormentalum gdzieś tam w sieci jest do kupienia, trzeba poszukać. Nie wiem jak stacjonarnie.

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope u nas to samo. Do tego jeszcze ryk. Ale wtedy właśnie najlepiej zapodać mu cycka jak płacze i szeroko otwiera buzię.

Częsta zmiana pieluszek i pupa piękna. Do tego używam do mycia tylko waciki z przegotowaną wodą. Odstawiłam narazie chusteczki.

Jak to jest z tą ciemieniuchą? Wystarczy oliwka i wyczesywanie? U mojego pojawił się taki niby łupież, więc to chyba początki ciemieniuchy.

Widzę, że w aptece DOZ tormentiol jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 20:47

• J.S Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope XD XD XD

U nas tez tak to wyglada tylko ze z butla. Podaje butle, ale zaraz w buzi sa rece, prezy sie, odpycha, wiec ja mu przestaje podawac zeby sie uspokoil i znowu akcja XD Ciumka, prezy sie, denerwuje, wrzeszczy, ale nie bylo tak, mamy te akcje od kilku dni.
    W nocy motam go w otulaczu i jest wtedy spokoj, bo jak zaczyna mi machac to juz nie spi, tak sie rozbudza. Nalykal sie dzis powietrza podczas tych wrzaskow ze moze dlatego tak mi chlusnal jak z weza.

Teqz, moj nie wymiotuje tyllo ulewa, ale moze profilaktycznie uloz na boczku na noc i podloz klin?

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • boduszka Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wiecie może od kiedy można dziecku podawać np. herbatkę z koperku czy taką herbatkę na lepsze samopoczucie (obie firmy hipp). Moja mała wogole nie chce mi pić samej wody wiec pomyślałam, ze spróbuje z herbatką. Z góry dzięki za odpowiedzi.

Cukrzyca t1, niedoczynność tarczycy,
    l22ndf9hr2tr2g4j.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS taki mam plan, bardziej martwię się żeby się nie odwodnil przypadkiem :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope u nas to samo;D ale ja dostaję łapkami po obolalych sutach.

Czy tylko ja planuje ciążę za 11miesięcy?:D

Koralowa u nas się czerwona robi momentalnie, ale sudocrem działa cuda.

‹‹ 1222 1223 1224 1225 1226 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ