Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
My bierzemy szczepienie skojarzone 5w1. Położna tak doradzila. Wychodzi 1000zl. Plus pneumokoki i meningokoki.
Mala Matylda kciuki za rozwój akcji
Też muszę zadzwonić i zapisać Mała na bioderka.
Wasze dzieci też tak kichaja? Mojej się zdarza kilka razy w ciągu dnia, ma tak od urodzenia. Nie wiem czy to normalne...
Zaraz będzie u mnie położna to podpytam o wszystko jeszczeciekawe ile Mała przytyla od wizyty w poradni neonatologicznej 21.05
Mała Matylda lubi tę wiadomość
-
Feeva mój też bardzo kicha. W ten sposób sobie oczyszcza nosek podobno, więc aplikowanie soli niepotrzebne. Chyba że coś zalega w nosku.
My mamy bioderka na początku 8 tygodnia. Czy Wy dostałyście skierowanie na usg przy wpisie że szpitala czy od pediatry? Nam dał pediatra w zeszłym tygodniu dopiero a bez skierowania nie chcieli nas zapisać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 10:21
-
Ja na bioderka zapisywałam mała jak miała tydzień. I to prywatnie. Miałam mieć wizytę jakoś pod koniec czerwca ale lekarz wyjazd ma i zmienili na szybciej. A kolejki są do niego masakryczne. Ale od lat go chwalą i polecają.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 10:20
-
https://www.mamalekarz.pl/szczepienia-skojarzone-a-refundowane/
Chaos na rynku to najlepsze określenie. Ale ja byłam już z dziećmi na szczepieniach i nie chcę tam być 24 razy. Bo wiem czym to pachnie. Córki nie miały odczynów, nie są w grupie ryzyka. Znam ludzi chorych po starych szczepieniach, to moi rówieśnicy. W UK szczepią skojarzonymi wcześniaki, dzieci po nowotworach, też znam osobiście.
A tu bardzo ludzko wyjaśnione, dlaczego krztusiec nie działa
https://szczepieniakrztusiec.wordpress.com/kto-roznosi-i-zaraza-bakteria-krztusca/❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Rzeczywiście, kichanie jest normalne. Gdyby coś swiszczalo albo było by słychać że coś zalega to wtedy po kropelce soli fizjologicznej lub wody morskiej
Mala waży 3800g jużładnie przybiera na moim mleku. 21.05 ważyła 3580
już jej się faldki robią
Czkawka mnie nie martwi bo miała często w brzuszku i teraz też czka zazwyczaj po każdym jedzeniu
My mamy szczepienie 27.06
Ale jest gorac...Hoope, Nynka lubią tę wiadomość
-
Niestety dziś upał od rana, to będzie ciężki dzień. Źle się nosi malucha, on się lepi, ja się lepię, często cyca.
Mój też często kicha i czkaCzka po jedzeniu a kicha różnie, czytałam, że to reakcja na nowe rzeczy.
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
-
U nas dzień świra. Skrzat śpi tylko na mnie, albo obok. Je po troszeczku i drze papkę bez przyczyny. Marzę o prysznicu... dobrze że w domu chłodno, na spacer pójdziemy po południu... o ile jęczybuła pozwoli
Skrzato kicha kilka razy dziennie, ja słyszałam że to oczyszczanie noska ż pyłków. Czka też równo, też po jedzeniu zazwyczaj. W brzuchu czkał po moim jedzeniuWiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 11:41
-
Moje dziecię ma dziś manie przytulania
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a1dffed4cb2a.png
No i spi w pampersie samym bo gorącWiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 11:45
Sela, Wowka, Mycha666, kattalinna, pumka1990, Hoope, J.S, Nynka, Katy, Mała Matylda, Cola87 lubią tę wiadomość
-
Feeva jaki słodki golasek
Teraz był lekarz na ochodzie i kazał mi ściągnąć nawał laktatorem... a czy to nie działa czasem tak, że jzk teraz ściągnę to piersi wyprodukują tyle samo ew. więcej, bo dostaną "sygnał" ze jest takie zapotrzebowanie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 11:55
W końcu się udało...
-
Sela ściągaj tylko do poczucia ulgi, nie do końca. Zalegajacy pokarm może doprowadzić do zapalenia tak jak u mnie. Ja po każdym karmieniu ściągam to czego Mała nie wyciągnie.
A zapalenia nikomu nie życzęSela, Tanda lubią tę wiadomość
-
Sela, tak jak pisze Feeva, nie do końca ściągaj. Piersi odczytają sygnał do super produkcji jak będzie do dna opróżnione. Jak zostanie coś to jest komunikat: ok, tyle jest wystarczająco, produkcja bez zmian.
Feeva, u nas przed chwilą była wersja odwrotna czyli w sukience bez pieluchy bo dziecko miało wietrzenie pupola. Podobało się i kupa byłaSela, Tanda lubią tę wiadomość
-
Sela ja nie odciągałam nadmiaru ale moje ssące stworzenie je regularnie. Jadło, bo teraz je od sasa do lasa i co rusz mam twarde piersi. Ale nie odciągam, może dlatego nawał trwał jeden dzień. Piersi są dla dziecka i to ono reguluje zapotrzebowanie. Tak jest w moim przypadku. Zapalenie miałam raz, przy poprzednim dziecku, obwiniam o to stanik z fiszbinami bo mnie podkusiło.
Feeva jaki słodki pulpecik, uwielbiam te fałdki.Sela lubi tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
-
nick nieaktualnyBony jak gorąco, a ja nie mam ciuchów, dobija mnie ten stan. Same sukienki bez dojścia do cyca...
Mój od rana męczy, dobrze tylko na nas i koło nas...najlepiej na golasa ja sie kleje a on sra na wszystko...
Małek mój czka jak uleje albo zmarznie a kicha różnie. Ale w szpitalu mówili że kichanie jest normalne.
Ja sukcesywnie zwiekszam faldki na moim dzieciu, na udeczkach już 3:DWiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 13:12
-
Fiszbiny uciskają. No i mi zatkały kanalik w jednym cycku. Jestem niemal pewna bo to był jeden raz jak założyłam i na drugi dzień zapalenie. Więcej nie założyłam i się nie powtórzyło. Fiszbiny sięgały daleko aż po pachy a ja mam spory biust.❤ Bartuś już z nami
15.04.18 ❤