X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia znowu nawalił czyli zrobił to samo? Myślę że obojgu Wan jest bardzo trudno ale mimo wszystko podziwiam mężczyzn, którzy potrafią trwać mimo przeciwności, bo sporo z nich jednak ucieka.

Jeszcze będzie dobrze :)

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie nie znowu nawalil
    I nawet nie jest mowa o grzechach ciężkich(typu zdradza, pije czy bije) ale czegoś brakuje, pewne drobiazgi się skumulowaly i zapadly w pamięci...nienawidzę po prostu się powtarzać. Więc tu pojawia się kwestia którą wszystkie znamy-facet to typ nierozumny

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, dzięki za podpowiedź, już się skontaktowałam z pieluchoteką. :)

Śliczne bobasy. :) Nam niestety spacer nie wyszedł, bo Mąz za późno wrócił, ale jutro nadrobimy.

Czy któraś z Was straciła po porodzie apetyt? Wmuszam w siebie jedzenie ale małe ilości, nie jestem w stanie więcej i kompletnie nie mam na nie ochoty.

kattalinna lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, fajnie ze jestes, szkoda ze sie nie uklada. Tez sie powtorze - bedzie dobrze, jakkolwiek mialoby sie nie ulozyc.

Fermina, ja mam apetyt, bez problemu XD Moze dlatego nadal mam kilogramy na plusie.

Moje dziecko spi od 15 z mala przerwa na jedzenie. Boje sie nocy. Czy to zwiastuje, ze nie bedzie spal w nocy?

U nas leje, burza, wichura.

Cudne dzieciaczki :)

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, bardzo się cieszę :-D Czy pytanie o to co mam i ile aktualne wb takim razie? Zresztą, dużo tetry to podstawa u nas :-) plus 4 otulacze i 2 pary wełnianych gaci.

Asix, śliczny ten wełniak. Ja puppi już planuję zakupić OS bo teraz mam wystarczająco.

Mąż uśpił dziecko. Miało być na chwilę, cyca szykowałam. Spała 2 godziny.

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina
    Ja nie mam apetytu
    Ale mi z tym dobrze ;)
    Po dziewieciomiesiecznym regularnym zarciu chętnie jem nieregularnie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Asix Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna jakiej firmy masz otulacze?

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS, daj tej burzy trochę!

Ja jem zdecydowanie mniej niż w ciąży. I to nie jest nawet kwestia apetytu, a zapotrzebowania :-) najbardziej widzi to mąż, bo on zapewnia mi catering ;-)

Asix, mam jednego wełniaka od wełniaste, upolowałam cudem. I do tego 3 kokosi pul. Są super, teraz w te upały rzadko zakładamy ale nawet jak już to nic się z pupą nie dzieje. Rozmiar nb faktycznie malutki, są miękkie i zgrabne. Mam też pupusa jeden ale raczej jako awaryjny, rozmiar fajny ale gumki strasznie twarde i ten pul jakiś sztywny. 3 otulacze wełniane szyte czekają aż mała podrośnie bo to duże nb jednak. Mam też 2 sztuki aio: magabi i grovię. Te drugie spore nb, czeka. Magabi śliczne, mięciutkie i zgrabne. Ale to na wyjście na zmianę raczej traktujemy.

Ed: właśnie kupiłam śliczny otulacz oops z kieszeniami :-) ale to już na przyszłość

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2018, 20:44

age.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, dobrze że się odezwałaś, martwiłam się już trochę i wiem że nie tylko ja. Przykro mi, że to dla Was taki trudniejszy czas, życzę aby to się wyjaśniło i poukładało w najlepszy dla Was sposób. Macie cudną pszczółkę :D

Asix, śliczny synek :)

Nynka, a z której strony Warszawy? Ja też mieszkam pod Warszawą, z tym że ja nadal jestem bezdzietnym wielorybem :/

Olciabos, oby to był czop. Moim zdaniem w takiej sytuacji jak nasza dla zachowania względnej równowagi psychicznej bardzo potrzebne są chociaż drobne przesłanki sugerujące że coś się jednak dzieje. U mnie dzisiaj niestety zupełna cisza. Zaraz wychodzę na spacer, może chociaż w szyjce coś zakłuje? ;)

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez w koncu leje ;)

Fermina, ja nie mialam apetytu po porodzie, teraz juz mam :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie nerwicowo każdy stres działa a przecież przed nami badanie słuchu i za miesiąc nieszczęsne bioderka...

W dodatku ciąża leczy z pewnych dolegliwości...a więc bez ciąży dopadła mnie meeeega alergia. Tzn zawsze swedza mnie oczy ale w tym roku deszczu u mnie zero(choć Gorzów zalalo) i wszystko pyli na raz

Nawet awaria auta się trafiła...ba! Jednego i drugiego. Niby nic takiego ale becikowe wpływa a część od klimy się popsula, w drugim okazalo się że tylko wentylek...

Syf w mieszkaniu bo w te upały nawet nic się nie chce. Dziś była nadzieja na burzę i deszcz. Nie bylo burzy, byl tyci deszcz. I w czasie deszczyku spacerowalismy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam apetytu ale myślę że trochę przez stres przez te problemy z sądami i to że ciągle wszystko w domu musi być na tip top bo nigdy nie wiadomo kiedy ktoś przyjdzie a znając złośliwość losu to akurat w tedy jak np. nie pozmywam od razu po obiedzie. Jakoś nie ubolewam nad brakiem apetytu może uda się coś zrzucić i zacznę się mieścić w przyzwoite rozmiary

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mnie wkurza mój brzuchol. Mimo że minus 21 kg w porównaniu do wagi na początku ciąży to brzuchol zostanie, niestety

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas burza przeszła bokiem. Zero deszczu. Zdychamy...

Zastanawiam się czy mój dzieć w końcu uśnie na dłużej niż 15 minut. Cały dzień płacz z przerwami na jedzenie i przewijanie. Mąż mnie wkurzył, bo stwierdził, że pewnie młody się nie najada cyckiem i kazał butlę mm naszykować. Zacisnęłam zęby i czekałam. Oczywiście po butli znowu marudzenie i płacz.

• Feeva Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecię dzisiaj nawet spokojne. Byłam w zusie, muszę w poniedziałek dymac jeszcze raz bo mi zakład pracy źle wypełnił formularz... :/ straciłam tylko godzinę ale za to zrobilysmy z mamą i siostra rundke po sklepach. Tata z Manią dał sobie ładnie radę, a nie było mnie prawie 3h. Fajnie się tak wyrwać :)

Też bym chciała burze ale nawet się nie zapowiada. Jutro coś ma zagrzmiec, zobaczymy.

Spacer o 18 zaliczony, słońce przymulily chmury więc nie było źle +lekki wiaterek. Po spacerze kąpiel, krzyku było jak nigdy, bo już była głodna. Dostała 2 cyce i spi, nad nią czuwa karuzela i świerszcza swierszczyki z pozytywki.

Śliczne dzieciaczki macie dziewczyny :*

MajowaMamusia współczuję przeżyć z Mężem. Mam nadzieję, że się poprawi.
    Kamcia Tobie też tego życzę.

Co do kwilenia, to ja idę do małej dopiero jak zaczyna się drzec. Nie lecę jak tylko jeknie :)

Idę spać, padam na gębę, jeszcze mnie łeb ciśnie cały dzień...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2018, 21:19

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha
    Patryk od razu się drze :) on już się darl jak tylko głowę z brzucha wyciagneli. Wszyscy byli w szoku jak on krzyczy. Że to rzadkość przy cc. Krzyczal krzyczał, ale chwila ciszy przy poliku mamy. I serio długo mi go tak trzymali (mam przecież trzykrotne porownanie ). Oderwali od policzka i znów krzyk :) neonatolog w szoku mowila ze za sam krzyk już mial 8/10 pkt reszta to tylko formalność. Jak zmierzyli mu cisnienie kolejny szok że tak idealnie. Więc Patrys krzyczy bez ostrzeżenia. Ale rzadko krzyczy. I tylko z jednego powodu-glodomorra!!jadlby i jadł...aż matka lepiej wie że nie głodny :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, jakbys mojego opisywala. Po wyjeciu tak sie darl, ze slyszeli go poza sala moi rodzice, a serio to bylo oddalone sala a korytarz, uspokoil sie dopiero przy poliku i ja go zabrali to znowu wrzeszczal.
    Jak go wyciagneli to zza parawanu lekarz zrobil „akuku” zebym zobaczyla jego twarz, to wtedy tak dawal czadu XD
    I tez nie kwili tylko od razu sie drze bo brzuch pusty

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.s.
    Córka była bąbelek-takie baki puszczala
    Piotruś to robaczek-był taki śmieszny-chudy, na pleckach leżał i machal tymi konczynami
    Masz pomysł na przezwisko dla Patryczka?? Bo jeszcze nic mi do głowy nie wpadło za ten krzyk :)
    A z glodomorrą najgorsze jest to że zje często to mało. A jak mało to często. Po uczciwej porcji i śpi pięknie i wytrzymuje . Zjada czasem i 4miarki mm (a więc 140ml mieszanki)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia nie mam pojecia, nasz juz ma tyle kaywek ze przestalam pamietac :D
    Tez puszcza baki glosne i bardzo czesto, az sie budzi przez to
    A widzisz a moj nie zjada malych porcji, tez mu czasami daje 4 miarki bo juz powoli te 3 go przestaja zadowalac, jednak on sie budzi od razu na konkretny posilek i jak np wariuje przy jedzeniu, wyciagam butle to histeria i musze mu dac bo sie nie uspokoi
    Ile spi po takiej porcji 140ml?

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś w dzień spał 3h czyli do nastepnej butli :D ale Patryś mlodszy. I waga dopiero od tygodnia rośnie(w pierwszym tyg stala-mam wagę w domu)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1231 1232 1233 1234 1235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ