Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
MałaMatylda, niech królikvoodo od Hoope nad Tobą czuwa! Mam nadzieję, że za pozostałe nierozpakowane też dostanie szpilką.
Cola87, ma nadzieję, że poczujesz ulgę po wizycie. :* U mnie drugi dzień już bez szaleństw nastroju, ale gdyby nie przeszło do końca tygodnia też szukałabym pomocy, bo nie dawałam rady.
Efwka, to się trzeba dopominać o swoje!
Haha Hoope! Ja chciałam napisać, że Młody się budził w nocy co dwie godziny i w końcu się wyspałam.Weź mnie nie załamuj.
Katy, trzymam kciuki za szczepienie, niech przejdzie bez echa. Ja wyobrażam sobie, że będę panikować..
Kattalinna, u nas, na skierowaniu tylko lekarz dopisał parę rzeczy, jaki jest standard, nie wiem - ale przeszło.
Na mojego Chłopca dziś pierwsze body okazało się za małe.Nie wiem jakim cudem. A jeszcze tydzień temu w nie wchodził.. Też mi smutno.
Pawojoszka - prześliczna jest.Też dziś odkryłam wielką prawdę. Nie można się na nic nastawiać przy noworodku. Niby proste a frustracja przechodzi. Julek ostatnio ładnie czuwał godzinkę i spał dwie, kilka razy z rzędu. Dziś minęła godzina na cycku, kupa przebrana, mija druga i nic, wtedy właśnie mnie oświeciło, że wszystko zależy od podejścia, lżej mi się na duszy zrobiło a Mały chyba to poczuł, bo zasnął.
Planujemy dziś wyjazd do kawiarni na kawkę w ogródku. Wygląda jakby zbierało się na deszcz, więc nie wiadomo, co wyjdzie. Trochę się boję ewentualnego karmienia i przewijania poza domem, no ale kiedyś trzeba tę granicę przekroczyć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 10:49
kattalinna lubi tę wiadomość
-
Szczepienie bedzie jednak w srode bo nie mielismy karty szczepien przy sobie (nikt nam nie mowil ze mamy miec), ale lekarka go zbadala, pochwalila, ze zdrowy i ladnie przybiera
4400g wazy :p I dostaniemy ta 5w1 faktycznie za darmo
Hoope lubi tę wiadomość
-
Mala Matylda oby to bylo już jesteś na dobrej drodze z tymi skurczami, trzymam kciuki, ja wrociłam właśnie, zrobiła mi masaż szyjki niby jest bardzo miekka i glowa bardzo nisko, rozwarcie na 1cm jak w zeszlym tygodniu. Mam czekac na cokolwiek, jesli nic sie w tygodniu nie wydarzy to w niedziele dopiero szpital.
-
Katy wrote:Szczepienie bedzie jednak w srode bo nie mielismy karty szczepien przy sobie (nikt nam nie mowil ze mamy miec), ale lekarka go zbadala, pochwalila, ze zdrowy i ladnie przybiera
4400g wazy :p I dostaniemy ta 5w1 faktycznie za darmo
Katy a co to za karta? Skąd ją wziąć? Książeczka nie wystarczy?
My dziś kończymy etap noworodka. Kurcze zaraz będzie miesiąc od porodu. Miesiąc pod znakiem: ryk, kupa, cyc, sen. Szybko czas leci.
Byłam dziś w Lidlu. Uzupełniłam zapasy body. A szkrab w tym czasie na spacerze z babcią. Dwie godziny spał. Zmieniam godzinę spaceru z popołudniowej na poranną. Nam ciągle ryczy.
Dziewczyny, które mają więcej niż jedno małe dziecko - z całego serca podziwiam. Dla mnie Kuba jest już niezłym wyzwaniem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 12:13
-
Jestem
Wczoraj wieczorem dom wariatów
Najpierw wścieklizna dał popalić na spacerze. 3h poza domem więc 3h udręki.i nie wiem o co chodzi...bo ręce też były bee. Zasnął dopiero o 21, wstał po 8, oczywiście z przerwami na 3jedzonka. Goscie przyjechali o 20, właśnie ruszyli do domu
Patryk od 20 wczoraj do teraz nawet nie zakwilil-taki grzeczny przy gosciacha jest to mała wscieklizna
Jutro badanie sluchu
Mam już mega stresa
Dzwonili nawet z poradni audiologicznej po dane by kartę założyć...po 15 lecę do pediatry po skierowanie...Patronaż w czwartek i za późno by bylo. Dobrze że w porę sobie uswiadomilam ze skierowania brak...
O kciuki już dzisiaj prosimy -
Uwielbiam body z Lidla
Szkoda ze moj mały duży Piotruś z nich powyrastal...
Też uzywalismy ich pampersow. Dopóki marka nie zmienila się w lupilu. Lupilu znienawidzilam. Wiec właśnie korzystalam z promocji na pampersy w biedronce za 50 zl. A promocja ponoć znowu plus promocja na dady. Jakby któraś była zainteresowana
My uzywamy pampki 2
Zurki mniejsze niż pampers...ale tylko dlatego że jedynki się skończyły a po odpadnieciu kikuta i dwójki pasuja. Są też pojemniejszeidealne na noc z jednym przewijaniem
Byla położna
2minuty -
nick nieaktualny
-
Nynka
Wcześniejsze z Lidla sama bym każdej poleciła
Po zmianie na lupilu jakby się zmniejszyly i rzepy gorsze zrobili
Ale znów piszę o wiekszych rozmiarach
Piotruś zaczął gubić pampersy bo się odpinalymam zamiar napisać do kicch maila z rozczarowaniami
-
Cześć wszystkim.
Podziwiam Was że mimo wszystko jesteście tak pozytywnie nastawione. Ja nie potrafię. Mąż jutro wraca do pracy a ja nie ogarniam. Nie mam serca do dziecka, wyprowadza mnie z równowagi w sekundę. Nie wiem jak to będzie. Ale nie radzę sobie w tej roli i ewidentnie nie jest to rola dla mnie.
Nigdzie na żywo nie mogę powiedzieć że żałuję, ale tutaj mogę. Naprawdę wiem na chwilę obecną że to był błąd, ale tego zmienić już nie mogę. Jeszcze mam wyrzuty sumienia wobec tego dziecka bo czemu ono winne...
Jeszcze chwilę temu byłam naprawdę szczęśliwa a teraz jestem zrozpaczona. Nie umiem obsługiwać tego dziecka, przerasta mnie ten płacz chociaż płacze niewiele, robienie tego samego w kółko tak mnie wku... że nie mogę na nią patrzeć. Brakuje mi mojego życia, i tego że byłam panią swojego losu, swojego dnia.
Aż boję się jutra. Dzisiaj mam przedsmak jutra bo mąż dzisiaj ze swoją babcią po szpitalach jeździ i pewnie będzie bliżej 15. A co ja zrobię jutro?
Do tej pory wszystko przy małej robił on...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 12:41
-
kamciaelcia wrote:Hoope
A czemu wy słuch badacie?
W szpitalu nie zrobili, mam skierowanie do ośrodka z zewnątrz.
U nas dzisiaj bez upałów, wczoraj był dramat.
Lupilu też się nie sprawdziły, za sztywne i przeciekały. W dada jajka ciągle mokre. No i szybko za małe. Happy w kauflandzie są w promocji, myślę.❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Patk byłaś u psychologa po porodzie? Powinnaś szybko iść, jeśli organizacyjnie możesz. Czy mąż wie o Twoich obawach i problemach? Też powinnaś szczerze mu wyznać. Twoje myśli nadal są całkiem normalne, jednak trudno amatorom przez internet ocenić, czy ta magiczna granica została przekroczona czy nie.
Mnie też złości płacz i krzyk, też bywam zrozpaczona, też mi brakuje mojego życia. Różnica między mną a Tobą jest taka, że ja chciałam a Ty nie miałaś wyjścia.
Nie wiem czy to coś da ale pamiętaj, że ten mały człowiek niczemu nie jest winien. Tak jak Ty nie jesteś winna. Dlatego proszę Cię, idź jak najszybciej do specjalisty, niech Cię oceni fachowym okiem.Tanda lubi tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka