Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Czytałam Was na raty na IP i teraz za mało pamiętam by móc się odnieść, przepraszam
Ewcia, Olciabos, może 4 czerwca okaże się dla nas tym szczęśliwym. Niestety nic nowego nie doradzę, sama też mam poczucie, że już zrobiłam co mogłam, podzielam uczucie rozdrażnienia i zniechęcenia. Kontynuuję dotychczasowy plan, jeśli nic się nie wydarzy we wtorek zgodzę się na przyjęcie do szpitala. To będzie 10 dzień po terminie, już teraz za każdym razem muszę podpisać, że zostałam pouczona o ryzyku i odmawiam hospitalizacji. Mam skurcze, niektóre są dość bolesne, niestety zupełnie nieregularne, ale nie tracę nadziei.
Kattalinna, dziękuję za pocieszającą historię, bardzo potrzebuję takich opowieści
Katy, cieszę się że Kamilek okazał się tak kulturalnym gościem. Mam nadzieję, że miło spędziliście czas
Hoope, jestem wdzięczna za ponowne zatrudnienie emerytowanego królika. Dźgaj go ile wlezie, tylko tak wiesz – skutecznie, a mało boleśnie
Katy, Ewciaa83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyefwka83 wrote:u nas mega burza, czyzby nici ze spaceru??
dziewczyny pozcie moj maluda ma zaropiałe jedno oczko, az mi go szkoda jak patrze, przemywam solą fizjologiczną i gazikiem na oczko ale to zaraz wraca, jak mu pomóc??
Efwka przemywaj solą fizjologiczna, a jak dalej bedzie ropialo albo dojdą inne objawy to do pediatry. Tak czytałam o tych oczkach ale nie pamietam ile kazali zwlekać z wizytą. -
Efwka trzeba masowac. Nie umiem Ci opisac masazu musialabym Ci pokazac. Moze na necie jest filmik albo idz do pediatry on Ci pokapze jak to robic lub polozna. U starszego masaze nie pomogly i skonczylo sie antybiotykiem a u malej wystarczyl masaz. To sa zapchane kanaliki. Nic strasznego
-
nick nieaktualny
-
Ewciaa, u mnie było dokładnie tak samo - nie czułam absolutnie żadnych objawów zbliżającego się porodu, końcówkę ciąży znosiłam bardzo dobrze i bylam aktywna. Dopiero w sobotę czyli tydzień po terminie coś zaczęło się dziać, mam wrażenie, że badanie szyjki przyczyniło się do tego.
Nie śpię od godziny, mam długie i bolesne skurcze, ale nieregularne, mam wrażenie że ich występowanie zależy też od pozycji ciała. Chciałabym aby to było już.
Współczuję Wam bezsenności, trudności z karmieniem czy utlenieniem płaczu, a jednocześnie mam nadzieję wkrótce do Was dołączyćkattalinna, Ewciaa83 lubią tę wiadomość
-
U nas cała noc niespokojna, pobudki co 30-60 minut. Jestem totalnie wykończona, a mamy zaraz jechać wybierać dachówkę z mężem przed jego praca.
Zazwyczaj w nocy nie robi kupy, dziś zrobiła brzydka i śmierdzącą. Wiem, że jedna kupa alergii nie czyni, ale już zaczęłam się doszukiwać i martwić.
Mała Matylda bardzo trzymam kciuki za Ciebie!
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Ja przepraszam bardzo wezta się do roboty bo to już czerwiec jest!!!
Mój synuś dzięki Bogu daje nam się wyspać ( albo oboje mamy taki sen że to nie słyszymy mimo że śpi z nami) jak zglodnieje w nocy to się sam podczepia do cyca i po problemie.
Wczoraj Wojtek zaliczył pierwszy rejs po Niegocinie i chyba dobrze mu to zrobiło bo od wejścia na pokład do zejścia na ląd spał jak zabity.
Za to dziś idziemy na bioderka. Ile tych pieluch tetrowych tam trzeba zabrać?
I jeszcze info dla mam które używają pampersow : w biedronce za 49.99 są pampersy 2 -144 sztuki
kattalinna, Hoope, Fermina lubią tę wiadomość
Nadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
MalaMatylda kciuki, żeby się rozkrecilo.
My mieliśmy wczoraj ciężki dzień. Mała nie spała od 11-22, w dzień usnela na 5 minut i zaraz oczy jak 5zl i płacz. Byliśmy już tak poddenerwowani wieczorem że nie wiedzieliśmy co ze sobą zrobić. Masakra. Za to spała od 22-3 i potem od 4-7. -
My sie zaraz zbieramy na szczepienie, troche sie boje
A pozniej chce podjechac do Lidla zeby dokupic Kamilowi body na ramiaczkach bo ma malo i juz w lipcu sie w nie nie zmiesci raczej xd
Troche jestem niewyspana bo Kamil spal 21-00 i pozniej go do lozka wzielam i kolo 2 sie zakrztusil wiec troche sie rozbudzilam ze stresu (cale szczescie, ze uslyszalam, nawet chlop sie obudzil co jest dziwne bo ma kamienny sen) i pozniej juz spalam na czuwaniu i z przerwami...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 09:02
-
Czemu te dzieci nie śpią w nocy, tak jak śpią w dzień? Ale luz, nie narzekam
W nocy odpadł kikut w końcupo ciemku myślałam, że to guzik od koszuli mi się oberwał
trochę mi się smutno zrobiło - to była ostatnia rzecz, potwierdzająca, że byłyśmy połączone... Teraz została tylko pępowina metaforyczna.
Mała Matylda i pozostałe w dwupaku, dołączycie do nas, nie ma zmiłuj. Nawet słonice w końcu rodząkciuki niezmiennie, nawet jeśli nie piszę tego.
Orientujecie się jak to jest z poprawieniem skierowania? Wystawia się nowe czy korektę nanosi? Chociaż w sumie, jeśli ta sama lekarka będzie to tylko data może być inna, a za to mi chyba dziecka z kolejki nie wywalą? Bioderka 2 lipca mamy -
Dzień dobry .
Najmniejsze ciuszki już za małe co sprawiło że wróciło to odczucie że coś mija bezpowrotnie dzieci tak szybko rosną .
Mała Matylda mam nadzieję że u ciebie to już nie potrwa długo skoro hoope wyjęła na ciebie swojego królika
Kattalinna jak mój poszedł pierwszy raz do pracy to sądny dzień zgotował mi Patryk urządził taką scenę zazdrości że aż sąsiedzi mnie pytali co mu było. Nie pozwolił małej brać na ręce bo tak wył i wił się po podłodze, Ula przy tym hałasie zaczynała płakać i nie mogła potem spać ,więc miałam szóstkę dzieci z czego dwoje wyjących w niebo głosy przez kilka godzin . Cud że sąsiedzi policji nie nasłali. Starsze krzyczały żeby młodsze przestały krzyczeć bo nie słyszą telewizji no istny armagedon . Pamiętaj że co nas nie zabije ....Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 09:32
-
Pawojoszka brzmi strasznie.
Wam dzieci z ubrań wyrastają a mi z pampka. Dada 2 odchodzi w niepamięć, czas na 3. Pampers jeszcze daje radę ale nie na długo. Dlatego promocja z biedry już tak nie kusi...
Katy daj znać jak tam po szczepieniu.❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Hoope mówiłam że na e zawsze się ogarniam no to to był jeden z takich razów. Nauczyłam się że jak nie masz na coś wpływu to nic nie poradzisz i nie ma sensu się denerwować .
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/23664789f828.jpg
A tu moja różowa landrynka pięknie śpi coby nie być gołosłownym że moja kruszyna taka grzeczna jestLukrecja, Feeva, Hoope, Fermina, kamciaelcia, Katy, Mycha666, Ewciaa83, Agusia_pia, Nynka, J.S, Wowka, kattalinna, D_basiula, MajowaMamusia, efwka83, Sela lubią tę wiadomość