X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ponarzekam.
    Moje dziecko obudziło się przed 11, wypiło hektolitry mleka i nie śpi. W łóżeczku poplakuje. Ja nie śpię od 5. Masakra.
    Do tego jest taka duchota, że wytrzymać sie nie da.

Edit. Usnela. Musiało jej się odbić jeszcze 3x.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2018, 14:26

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, jak my na naszą nie znajdujemy sposobu, to biorę małą i się z nią kładę, najczęściej kładę ją sobie na klatce piersiowej i w końcu obie zasypiamy. A nawet jeśli nie, to uspokaja się na jakiś czas

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina ja dalam pierwszy raz smoczek chyba dzien przed skonczonym miesiacem, a wcześniej jakos dawalam rade ;p Teraz bez smoka byloby troche gorzej xd

Kattalinna zazdroszcze ;p

kattalinna lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna też Mała śpi na mnie, a jak ja odkładam to oczy jak 5zl i dupa. Z powrotem na ręce.
    Ale teraz się udało. Jeszcze zmieniłam jej mokra pieluche i usnela. Nie chcę jej przyzwyczajać tak do rąk, bo potem się nie ruszę nigdzie i nic nie zrobię. Jak usypia na mnie to po jakichś 15minutach ja odkładam :)

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak robie jak ty, Feeva, staram sie go odkladac jak tylko zasnie ;)

Ja mam dobry humor w miare, na dworze bylismy, maly nie spal godzine tylko sie rozgladal a potem zasnal. Zaraz bede gotowac fasolke szaparagowa, bo chodzi za mna jak szalona.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Se pospala... 15 minut. Był ryk i teraz Cyc. Ehh.

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas smok od początku i nie ma problemu z niczym. Ale daje tylko na histerie albo do usunięcia, później wypluwa albo zabieram. U nas ewidentnie uspokaja i zaspokaja potrzebę ssania, bo w miare upływu tygodni, coraz mniej do spania potrzebuje sam wypluwa.

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcę fasolkę!!! Ale mam truskawki i czereśnie :-)

Hehe, Feeva, dlatego ja nie odkładam :-P śpimy razem :-) moja aplikacja do obsługi dzidziola się przydaje: jak karmię powyżej 15 minut, to wiem, że będzie na 90% spanie i da się odłożyć do łóżka. Jak mi się odłącza po poniżej 10 to wiadomo, że sen jest lekki. Też śpi ponad 1,5 godziny po 22 minutach ssania ;-)

Mała Matylda chyba się doczekała jak nic :-D :-D :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2018, 15:42

age.png
  • Uli Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Próbuje was czytać ale czasu mało a pisanie to wogole
    Od czwartku jesteśmy w domu jest raz lepiej raz gorzej ale generalnie nie narzekam
    Chłopcy zaakceptowali siostrę bez zastrzeżeń nie ma zazdrości ani nic
    Mała je na zadanie w nocy po jedzeniu zasypia a dzisiaj miała kryzys i się darła do 2 w nocy ale jak zasnęła to spałyśmy do 7 :)

Zaczelam pisać posta rano i teraz zauważyłam ze go nie wysłałam :/

Jak tam dziewczyny rozpakowujace się trzymam za was kciuki już niewiele wam zostało z każda chwila bliżej końca :)

oar8skjohmhvnzyg.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas mega burza, czyzby nici ze spaceru??

dziewczyny pozcie moj maluda ma zaropiałe jedno oczko, az mi go szkoda jak patrze, przemywam solą fizjologiczną i gazikiem na oczko ale to zaraz wraca, jak mu pomóc??

1usa3e5el69vdydq.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w trakcie... czekania na wizytę lekarską :/
    Rano na przemian coś się działo i był spokój, chciałam dać sobie szansę, że jakaś akcja się rozwinie - spacerowałam, skakalam na piłce, potem trochę się przesłałam i pojechaliśmy z mężem na ktg z walizkami w bagażniku. Na ktg zapisały się tylko dwa skurcze po około 50, więc nie zanosi się na poród, od jakichś trzech godzin czekam na konsultację lekarską, ale ciągle przyjeżdżają kobiety do przyjęcia, a u mnie spokojnie więc spadam na koniec kolejki :/

Jedyna dobra informacja jest taka, że to co ze mnie wwypłynęło to według położnej rzeczywiście czop, był z krwią więc powinno ruszyć.

Internet słabo mi tu działa :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2018, 17:10

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda to trzymaj sie dzielnie, już myślałam ze jednak bedą wiesci ze to juz po wszystkim. U mnie bez większego wow, czyli czekam do jutra na wizyte u położnej i jesli nic sie nie zmieni to około czwartku do szpitala, nie mam pomysłu jak zmotywować tego małego uparciucha.

Mała Matylda lubi tę wiadomość

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • olciabos Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli to czop z krwia to powinno byc juz na dniach. Tez myslslsm ze jestes juz po. Wytrwalosci. Daj znac po wizycir lekarskiej. My dzisiaj pochodzilisny troche.. I kregoslup troche boli.. Innych bolesci brak

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dzisiaj wózkowego krzykacza :)
    I nie umiem go rozszyfrowac
    Jest i patrykowe przezwisko-wścieklizna

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda, ja na porodówce niż leżąc miałam skurcze na poziomie 10, jakiś pojedynczy koło 60. Kilka godzin później wychodziły poza skalę. Oby u Ciebie też poszło

age.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny! Jestem już w domu, po kolacji, zaraz wychodzę na spacer. Miewam skurcze, ale nieregularne. Według usg Malutka jest bardzo nisko, warunki nadal ok, choć ilość wód wyszła mniejsza niż wczoraj (było ok. 10 afi, jest 7,5). Wody na pewno nie wyciekają, szyjka bez problemu mieści dwa palce, w sposób dla mnie bezbolesny, jest bardzo miękka, nie wiem co z długością. Lekarka się spieszyła (na izbie tłumy), jeszcze przed badaniem bardzo chciała mnie przyjąć do szpitala, gdy stanowczo odmówiłam chyba spadła jej motywację do zajmowania się mną - opis wizyty skopiowała z wczoraj i zmieniła tylko podstawowe informacje. Też liczę na to, że po czopie z krwią powinno się rozkręcić :)

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylismy z Kamilem u brata chlopaka i na poczatku byl ryk wiec dostal cyca, pozniej na chwile zasnal. Jak sie obudzil to przejął go tata, pozniej polozyl Kamilka na łóżku i tak sobie lezal grzecznie ze smokiem dluzszy czas.Dopiero jak sie mielismy zbierac to jeszcze na chwile mu cycka dalam bo znowu byl wrzask xd A wzbranialam sie przed tym wyjsciem bo sie balam, ze caly czas bedzie sie darl,a na szczęście nie bylo tak zle :p

Doszlysmy ze szwagierka do wniosku, ze ma moze tzw.skok rozwojowy i dlatego tak sie ciagle drze...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda to dobrze ze ok chociaż szkoda ze nic wiecej,ale dzień się jeszcze nie skończył. Ja teraz leje wode na kąpiel i potem tez juz standardowy spacer ale jakoś nie spodziewam sie cudów. Strasznie mnie zaczyna drażnić ta sytuacja.

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda w gruncie rzeczy masz jeszcze kilka dni i te kilka dni raczej wszystko rozegra ;) Wyciągam królikvooda XD

Młodzież moja ma patent. Otóż przykleja się do mnie i zasypia natychmiast - w sklepie. W aucie również pod warunkiem, że jedzie. Pobił dziś rekord spania w dzień. Najpierw na mnie 2 godziny a teraz dwie godziny obok mnie. To obok mnie wyszło spontanicznie, otóż zmęczona jego marudzeniem położyłam się obok, żeby poczekać aż się wydrze i uśnie a on się przytulił i zasnął. Tak o. Smok w buzi był, zamiast cyca i pierwszy raz pomógł. Wow.

Mała Matylda, kattalinna lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogladam teraz "Zycie bez wstydu" i laska ma asymetrie piersi przez to, ze dziecko jadlo tylko z jednej (bo tak sie uparlo), a moj Kamil tez woli prawa i juz jest troszke wieksza...Myslicie, ze mi tak zostanie? Musze go częściej do tej lewej dawac moze..Tylko, ze przy niej sie zlosci na poczatku zawsze:/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
‹‹ 1239 1240 1241 1242 1243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ