X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • J.S Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolaczam sie do dola, przeryczalam juz dzisiaj swoje :(

Nie wiem czemu to moje dziecko sie drze caly dzien juz. Kupe robil bo wlozylam rurke bo myslalam ze to chodzi o to, gazy ida, przebrany, nakarmiony, przytulany, lulany, noszony, jak chce to sam sobie lezy, nie goraco, nie za zimno, temperatury nie ma a on wyje mi i wyje.
    Ja wiem ze to dziecko, to minie, ale ja nie moge isc nawet do toalety bo on nie spi tylko sie drze. Non stop. Spi 5 minut doslownie. Na mnie, obok mnie, na rekach on spi 5 miniut.

Bylam u fizjo bo myslalam ze jest napiety i moze to to. Gooowno. Nie jest napiety i to nie to. To co? Ja nie wiem, wyczerpalam sie juz psychicznie :(

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mowa o dolkach to witam w klubie. Tydzień w szpitalu z powodu infekcji dróg moczowych u małej. A teraz problemy z brzuchem które miała wcześniej urosły do rangi 20 godzinnych kolek. I jest przez to ciężka do odołożenia. Śpi po 1p minut i ja brzuch budzi. Noce nie lepsze..
    Ale ponoć niedługo będzie lepiej

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S może skok rozwojowy? Dziecko jest wtedy placzliwe, rozdrażnione i nie wiadomo co chce.

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny doradzcie prosze.
    Patryk ma 11 dni i marudzi. Ssie raczki, cycek nie pasuje, bo leci z niego mleko. Raczki be. Mały chce sobie tylko possac. Co robic?

• Hoope Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S pora trochę zobojętnieć na krzykacza. Drugi biegun problemów Patk. Pomoże, musisz to w głowie przestawić. Widać inaczej nie może się wyciszyć, tak dojrzewa jego układ nerwowy. Trudno.

Kwiatkowa smoczek.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, skąd masz taki szałowy ciuch? Chcę to :-)

age.png
  • olciabos Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dziewczyny oczekujace? Ja w szpitalu, nic się nie dzieje. Wg usg Zofia, ma 3900 g, za to moja miednica trochę moze okazac sie za mała na porod naturalny. Ale powiedzieli ze sprobowac trzeba. Takze jutro albo w srode cewnik i jak dalej nic to czwartek oksytocyba.. Tyle

Ewciaa83, kattalinna lubią tę wiadomość

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/50b7a43381ab.jpg

Ewciaa83, olciabos, Kwiatkowa24, Feeva, kattalinna, pawojoszka, Cola87, Hoope, Katy, malwka08, Mycha666, Wowka, Nynka, D_basiula, Sela, Fatalita, Kira91 lubią tę wiadomość

ex2bio4pttsuyqga.png
  • Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciabos ja dzis po wizycie szyjka miekka 1 cm rozwarcia oprocz tego ze szyjka sie zmieniła wiecej zmian nie ma. 41 tydzien od dzis, jesli nic sie nie zmieni w niedziele szpital.

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2a9d0718e20e.jpg

A tak mnie dzisiaj przywitala, podczas przewijania :-)

Przed chwilą zrobili małej badanie słuchu, już myślałam że się nie uda bo od 3h tylko jadła, sikala i waliła kupę. Wkoncu udało sie jej przysnac, więc zawołałam położna i zrobiła badanie. Bo przy tym badaniu to dziecko musi spać i najlepiej się Wogole nie ruszać. Głaskać uspokajac też nie można bo to zaburza wynik badań. Na szczęście się udało, wszystko ok, uff :-)

olciabos, Ewciaa83, Ola_Ola, Kwiatkowa24, jangwa_maua, Feeva, kattalinna, pawojoszka, Hoope, Katy, kamciaelcia, malwka08, Mycha666, Wowka, Nynka, Fermina, D_basiula, Sela lubią tę wiadomość

ex2bio4pttsuyqga.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama32 zajebiaszcze zdjecie
    Js a kladziesz go na brzuchu? Moze ma calodzienne kolki? Ja bym poszla do pediatry i sie poskarzyla.

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna pepco :)

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pewnie wcześniej? Bo byłam w zeszłym tygodniu i takich nie widziałam

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama XD XD XD

Feeva śliczne maleńtwo. Jak to jest, że ona już się uśmiecha?

To niezwykłe jak dalekie jest prawdziwe macierzyństwo od tego co nam media sprzedają, nie? Wiecie, że cała reszta jest tak samo zakłamana?

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie Feeva,zdziwilam sie, ze sie tak wczesnie usmiecha bo Kamil zaczal ze 2 tygodnie temu dopiero tak swiadomie :p

Mama32, haha mala buntowniczka :p

A tak sie usmiecha przez sen:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e81df5583e1e.jpg

Feeva, malwka08, jangwa_maua, J.S, pawojoszka, Mycha666, Wowka, kattalinna, Nynka, Hoope, Sela, Fatalita lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tylko trochę mniej krzyczał na spacerze. Ale mniej :) trudno. Sasiedzi (z okolicznych bloków)zawsze będą wiedzieć że wracamy :) ale ja już dawno sie śmiałam ze przy trzecim ten płacz nie rusza ;)
    Jutro nasz pierwszy wyjazd :) hehe

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama 32
    Fryz ułożony i calkiem inne dziecię :)
    Fuckasa sprzedawal nam Piotrek ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piotrek długo się nie uśmiechał
    I będę zawsze powtarzała-to typ leniwy ;) słowami lekarza hihi
    Teraz tylko się śmieje. Rozumek malutki ale aparycja i usmiechem nadrabia

Patryk za to udaje...udaje że śpi, udaje że aniołek...

Przepraszam-łez nie udaje :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2018, 00:55

malwka08, Feeva, J.S, pawojoszka, Mycha666, Katy, Wowka, Ewciaa83, kattalinna, Nynka, D_basiula, Hoope, Mała Matylda, Sela lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, Katy, ona się od samego początku uśmiecha :D z tygodnia na tydzień tylko coraz częściej. Dzisiaj nawet gaworzyła!! No ale jak gadała. Chyba z 10 minut tak.

Wasze dzieciaczki też śliczne <3

Wreszcie Mania nauczyła się ssać smoka. Dzisiaj grany był cały dzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 21:46

Katy lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola wrote:
    Mama32 zajebiaszcze zdjecie
    Js a kladziesz go na brzuchu? Moze ma calodzienne kolki? Ja bym poszla do pediatry i sie poskarzyla.

Ola klade na brzuchu, jak go klade to jest - najpierw wrzask, potem dostaje smoczka jest cisza, przekreca sobie glowke podnosi itp i naglw znowu wrzask i jak go przekrece na plecy to jest dramat bo nie idzie go za nic w swiecie uspokoic

Jak sie objawia taka typowa kolka?
    On ma duzo gazow ale kupe robi bez problemu, te gazy to chyba tez tak nie za dobrze ze jest ich sporo? Sama juz nie wiem... wieczorem w miare sie uspokaja, chociaz dzis usypialam go 3h a to sie nie zdarza, serio...

Przy jedzeniu katorga palce, wygibasy, prezy siw, prostuje ale to nie zawsze... jest czasami spokojnie albo poxzatek butli tragedia i w polowie spokoj, zmienilam smoczek bo myslalam ze za wolno mu leci ale to nie daje nic. Pil ciagle. Dr brownsa butelek ale wrocil avent bo ksztalt mu pasuje

A ja czuje sie taka beznadziejna ze nie umiem mu pomoc

Edit: Cudne macie dzieciaczki
    Moj sie swiadomie nie usmiecha ani nie gaworzy i lez tez nie ma

Dzisiaj na fizjo mowili ze jeszcze troche i kitki bede mu czesac bo ma takie wlosy XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 22:06

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
‹‹ 1243 1244 1245 1246 1247 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ