Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kciuki zaciśnięte za wszystkie kciukopotrzebujące!
Wowka, mojego męża nie widziałaś, to jego córkaale fakt, ludzie na mieście gadają, że ma moje oczy. Tyle chciałam
Dziś jedzenie po 10 minut i spanie 30. A myślałam, że jak gorąc odpuści to będzie lepiej... Jedyny sposób to chyba spacer teraz. Jeszcze położna przychodzi dziś
Mała Matylda to chyba po... Mam nadziejęWiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 10:02
-
moje dzieci zawsze spały po 30 minut
jak pojawiła sie regularność, to 3x 30 min, potem 2x30 minut
jak głupia z piotrusiem spacerowałam dla tych 30 minut! az wolał spac w łózeczku, teraz to jest 1x2/3h
ale 30 min to było dosłownie w sekundach punktualne, w dzień nie spałam
Patrys uwielbia spac na brzuchu wiec odłoze go (na kanape). to nowe odkrycievu nasWiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 10:18
-
Czesc
Hoope, dzieki za rady.
Jade dzis po delicol. Zadzialala jedna twoja metoda - niech sie wykrzyczy, choc serce mnie bolalo. O 5 rano byl cyrk, wrzask, ale polozylam go kolo siebie i przytulallam, delikatnie gladzilam a on wrzeszczal i wrzeszczal, to trwalo z 10 min albo tak mi sie wydawaloi nagle zasnal. Od 5 spal do 7:30 takze watpie aby to byla kwestia bolu, bo by nie spal chyba.
Hoope staram sie jak w zegarku ale na pewno nie az tak, to byloby ciezkie i nie wiem czy dalibysmy rade zeby wszystko robic tak regularnie.
Ola, myslalam o pediatrze i dam sobie czas jeszcze dzisiaj, jak dalej tak to beezie wygladac to sie wybierzemy, moze faktycznie przyczyna tkwi w tym mleku
Hoope, chcialabym wiedziec czy mozna miec wolneJa mam taki syf w domu a nie mam kiedy z tym wrzaskiem nic zrobic, w poniedzialek moj do pracy, ja nie wiem, oszaleje...
Twoj TZ szybko sie poddal
Jak corka sie czuje?Hoope lubi tę wiadomość
-
Córka nadal w szpitalu ale jest dużo lepiej, dziękuję żeby pytasz :*
Mój się wczoraj tez wywrzeszczał i spał od 22 -2 i od 2-6. Widać taki typ. To trudne ale najwyraźniej tak musi być. Przynajmniej narazie.
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Nie czytam co piszecie, bo moja córka okazała się wymagającą istotką, nadrobię Was później
Zosia urodziła się wczoraj o 22:05, 3250g, 53cm, 10/10pkt, poród SN. Moja ciąża szczęśliwie dobiegła końca po 41 tygodniach i 2 dniach. Raz już opisałam mój poród, ale mi się skasowało, teraz nie napisze tego ponownie. Ogólnie nie było łatwo, w różnych kwestiach wyszło inaczej niż planowałam, ale jestem bardzo zadowoloma z opieki
kamciaelcia, Katy, J.S, Wowka, Lukrecja, Hoope, kattalinna, Fatalita, Kwiatkowa24, Ola_Ola, Fermina, D_basiula, olciabos, malwka08, Feeva, Mycha666, Uli, Cola87, Nynka, Ewciaa83, Patk, pawojoszka lubią tę wiadomość
-
MalaMatylda gratulacje :* Dlugo musialas czekac, ale na pewno sie opłacało :p
Ile ja sie najem stresu przez tego psa...Zaczelo lac i grzmiec (a on sie burzy boi bardzo i mogl przez to jakas glupote zrobic), wolalam go, a on nie przychodzil..W koncu za trzecim razem sie wylonil u sasiada i przeszedl pod ogrodzeniem...Chlopak ciagle dziury lata, a on nawet pustaki sobie przesuwa i uciekaDobrze, ze wraca...
Mała Matylda lubi tę wiadomość
-
Mala Matylda, moje gratulacje!!! :*
Katy, znam to, moj pies podczas burzy ma doslownie pierdol.. serio. Dostaje ataku szalu, bo ona mi sie wszedzie zalatwia, tez ucieka jak jestem z nia na spacerze i np nagle zagrzmi, a ona na codzien chodzi bez smyczyMała Matylda lubi tę wiadomość
-
Mam 20 stron do nadrobienia, postaram się w wolnej chwili.
Mąż wrócił do pracy a Matylda z tej okazji z przytupem weszła w pierwszy skok rozwojowy 5 tygodnia. Do tego moja starsza trochę rozpuściła się przy babci przez ostatnie tygodnie, a jest bardzo charakterna i buntownicza.Matylda
-
Mała Matylda, gratuluję
tak myślałam, że brak porannego wpisu to oznacza
My po wizycie. Bioderka eleganckiejeszcze było zrobione usg główki, to jakiś standard? W każdym razie też elegancko. Skrzat grzeczny, nie płakał, tylko opuszczał śmierdzące bąki w samoobronie
Hoope, Fermina, Mała Matylda, kattalinna, Mycha666, Nynka lubią tę wiadomość
-
Mała Matylda, gratuluję! Bardzo się cieszę
kruszynka z Zosi, moja miała podobne gabaryty dwa tygodnie wcześniej
odpoczywajcie i cieszcie się sobą, w końcu
Moja Hermenegilda śpi. Cały czas od rana. Po 11 przebieranie i próba karmienia na śpiocha przed wyjściem. Jadła niecałe 5 minut, wcześniej o 9 jakieś 8 minut. Jesteśmy ciągle na dworze, śpi jak kamień. Czekamy na położną. Ale jak się młode zbudzi to będzie wrzask nie z tej ziemi... Czemu nie w nocy...?Mała Matylda lubi tę wiadomość
-
J.S przerabane z tymi psami czasami..Znalazlam fajna szkole dla psow, nawet dojezdzaja do domu, moze skorzystamy bo juz czasem naprawde mam dosc tego psa
Wowka, my mielismy usg glowki bo Kamil mial jakas cyste tam i dopiero doczytalam to na wypisie w domu..Moze u Was tez dlatego -
nick nieaktualny
-
Mała Matylda GRATULACJE !!!
Powiedzcie mi ile minut karmicie piersią swoje dzieci? Bo ja ostatnio ponad 2h i tak myślę czy to się skróci kiedyś?? Bo tak śpi je i w koło, odłożyć się nie da, bo jest wrzask okropny... dzisiaj udało się karmić godzine i to jest mega wyczyn...Mała Matylda lubi tę wiadomość
W końcu się udało...
-
Hejka.
Mała Matylda moje gratulacje
Wowka, my też mieliśmy usg przezciemiążkowebez powodu, ot tak.
U nas wczoraj była położna. Wiki waży 3340 gram, piękne przybierapołożna chwaliła, że zero odparzeń, krosteczek, potówek.
Ale zapytałam ją o szczepienia, które poleca i ona z kolei mówi, że jeżeli Wiki jest w "grupie ryzyka" to raczej te NFZ rozłożyć w czasie, bo na 6w1 może źle zareagować. I zwróciła uwagę na oczywistość - uwaga na szczepionkę rotawirusową (doustną) mamy dzieci ulewających...
Mąż teraz pracuje na popo-nocki i uczymy się spać w łóżeczku. Pierwsza nocka nie taka najgorsza, z tym że pobudka co godzinę, półtora. Ale do 6 w łóżku była, potem ją wzięłam do siebie. To duży sukces, bo dawałam sobie pół godziny
Moje dziecko też obce. Zawsze zastanawiałam się jak będę wyglądać z moim ślicznym, podobnym do mnie dzieckiem, jak je sobie urodze. Wciąż nie wiem
Wiki to wykapany ojciec...
Hoope lubi tę wiadomość
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O.