SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki zaciśnięte za wszystkie kciukopotrzebujące! :-)

Wowka, mojego męża nie widziałaś, to jego córka ;-) ale fakt, ludzie na mieście gadają, że ma moje oczy. Tyle chciałam :-)

Dziś jedzenie po 10 minut i spanie 30. A myślałam, że jak gorąc odpuści to będzie lepiej... Jedyny sposób to chyba spacer teraz. Jeszcze położna przychodzi dziś

Mała Matylda to chyba po... Mam nadzieję :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 10:02

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje dzieci zawsze spały po 30 minut
    jak pojawiła sie regularność, to 3x 30 min, potem 2x30 minut
    jak głupia z piotrusiem spacerowałam dla tych 30 minut! az wolał spac w łózeczku, teraz to jest 1x2/3h :D
    ale 30 min to było dosłownie w sekundach punktualne, w dzień nie spałam

Patrys uwielbia spac na brzuchu wiec odłoze go (na kanape). to nowe odkrycievu nas

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 10:18

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc ;)

Hoope, dzieki za rady.
    Jade dzis po delicol. Zadzialala jedna twoja metoda - niech sie wykrzyczy, choc serce mnie bolalo. O 5 rano byl cyrk, wrzask, ale polozylam go kolo siebie i przytulallam, delikatnie gladzilam a on wrzeszczal i wrzeszczal, to trwalo z 10 min albo tak mi sie wydawalo XD i nagle zasnal. Od 5 spal do 7:30 takze watpie aby to byla kwestia bolu, bo by nie spal chyba.

Hoope staram sie jak w zegarku ale na pewno nie az tak, to byloby ciezkie i nie wiem czy dalibysmy rade zeby wszystko robic tak regularnie.

Ola, myslalam o pediatrze i dam sobie czas jeszcze dzisiaj, jak dalej tak to beezie wygladac to sie wybierzemy, moze faktycznie przyczyna tkwi w tym mleku

Hoope, chcialabym wiedziec czy mozna miec wolne XD Ja mam taki syf w domu a nie mam kiedy z tym wrzaskiem nic zrobic, w poniedzialek moj do pracy, ja nie wiem, oszaleje...
    Twoj TZ szybko sie poddal XD

Jak corka sie czuje?

Hoope lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Córka nadal w szpitalu ale jest dużo lepiej, dziękuję żeby pytasz :*

Mój się wczoraj tez wywrzeszczał i spał od 22 -2 i od 2-6. Widać taki typ. To trudne ale najwyraźniej tak musi być. Przynajmniej narazie.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S temat syfu w domu znam doskonale...

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, dobrze ze corka juz lepiej, ile jeszcze bedzie w szpitalu?

Moj tez od 22-2. Mam delicol, nowa butelke i walczymy dalej XD

Feeva, az patrzec sie nie da :/

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie czytam co piszecie, bo moja córka okazała się wymagającą istotką, nadrobię Was później :)

Zosia urodziła się wczoraj o 22:05, 3250g, 53cm, 10/10pkt, poród SN. Moja ciąża szczęśliwie dobiegła końca po 41 tygodniach i 2 dniach. Raz już opisałam mój poród, ale mi się skasowało, teraz nie napisze tego ponownie. Ogólnie nie było łatwo, w różnych kwestiach wyszło inaczej niż planowałam, ale jestem bardzo zadowoloma z opieki :)

kamciaelcia, Katy, J.S, Wowka, Lukrecja, Hoope, kattalinna, Fatalita, Kwiatkowa24, Ola_Ola, Fermina, D_basiula, olciabos, malwka08, Feeva, Mycha666, Uli, Cola87, Nynka, Ewciaa83, Patk, pawojoszka lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała matylda
    wielkie gratulacje
    doczekałas sie! my tez :) chwal sie istotka

Mała Matylda lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMatylda gratulacje :* Dlugo musialas czekac, ale na pewno sie opłacało :p

Ile ja sie najem stresu przez tego psa...Zaczelo lac i grzmiec (a on sie burzy boi bardzo i mogl przez to jakas glupote zrobic), wolalam go, a on nie przychodzil..W koncu za trzecim razem sie wylonil u sasiada i przeszedl pod ogrodzeniem...Chlopak ciagle dziury lata, a on nawet pustaki sobie przesuwa i ucieka :/ Dobrze, ze wraca...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala Matylda, moje gratulacje!!! :*

Katy, znam to, moj pies podczas burzy ma doslownie pierdol.. serio. Dostaje ataku szalu, bo ona mi sie wszedzie zalatwia, tez ucieka jak jestem z nia na spacerze i np nagle zagrzmi, a ona na codzien chodzi bez smyczy

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda gratulacje! Czerwcówko XD

Pozdrawiam ze spaceru. Ja, wózek i śpiący w nim krzykacz baryła l

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam 20 stron do nadrobienia, postaram się w wolnej chwili.
    Mąż wrócił do pracy a Matylda z tej okazji z przytupem weszła w pierwszy skok rozwojowy 5 tygodnia. Do tego moja starsza trochę rozpuściła się przy babci przez ostatnie tygodnie, a jest bardzo charakterna i buntownicza.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda, gratuluję :) tak myślałam, że brak porannego wpisu to oznacza :)

My po wizycie. Bioderka eleganckie :) jeszcze było zrobione usg główki, to jakiś standard? W każdym razie też elegancko. Skrzat grzeczny, nie płakał, tylko opuszczał śmierdzące bąki w samoobronie :D

Hoope, Fermina, Mała Matylda, kattalinna, Mycha666, Nynka lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda, gratuluję! Bardzo się cieszę :-D kruszynka z Zosi, moja miała podobne gabaryty dwa tygodnie wcześniej ;-) odpoczywajcie i cieszcie się sobą, w końcu :-)

Moja Hermenegilda śpi. Cały czas od rana. Po 11 przebieranie i próba karmienia na śpiocha przed wyjściem. Jadła niecałe 5 minut, wcześniej o 9 jakieś 8 minut. Jesteśmy ciągle na dworze, śpi jak kamień. Czekamy na położną. Ale jak się młode zbudzi to będzie wrzask nie z tej ziemi... Czemu nie w nocy...?

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermenegilda odsypia noc

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S przerabane z tymi psami czasami..Znalazlam fajna szkole dla psow, nawet dojezdzaja do domu, moze skorzystamy bo juz czasem naprawde mam dosc tego psa :/

Wowka, my mielismy usg glowki bo Kamil mial jakas cyste tam i dopiero doczytalam to na wypisie w domu..Moze u Was tez dlatego ;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda gratulacje! :)

Moj Patryk przybral 600 gram od wypisu ze szpitala czyli w 9 dni!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 13:03

kamciaelcia, Hoope, Mała Matylda, kattalinna, Katy lubią tę wiadomość

• Sela Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda GRATULACJE !!! :-)

Powiedzcie mi ile minut karmicie piersią swoje dzieci? Bo ja ostatnio ponad 2h i tak myślę czy to się skróci kiedyś?? Bo tak śpi je i w koło, odłożyć się nie da, bo jest wrzask okropny... dzisiaj udało się karmić godzine i to jest mega wyczyn...

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.

Mała Matylda moje gratulacje <3

Wowka, my też mieliśmy usg przezciemiążkowe :) bez powodu, ot tak.

U nas wczoraj była położna. Wiki waży 3340 gram, piękne przybiera :) położna chwaliła, że zero odparzeń, krosteczek, potówek.
    Ale zapytałam ją o szczepienia, które poleca i ona z kolei mówi, że jeżeli Wiki jest w "grupie ryzyka" to raczej te NFZ rozłożyć w czasie, bo na 6w1 może źle zareagować. I zwróciła uwagę na oczywistość - uwaga na szczepionkę rotawirusową (doustną) mamy dzieci ulewających... :/

Mąż teraz pracuje na popo-nocki i uczymy się spać w łóżeczku. Pierwsza nocka nie taka najgorsza, z tym że pobudka co godzinę, półtora. Ale do 6 w łóżku była, potem ją wzięłam do siebie. To duży sukces, bo dawałam sobie pół godziny :P

Moje dziecko też obce. Zawsze zastanawiałam się jak będę wyglądać z moim ślicznym, podobnym do mnie dzieckiem, jak je sobie urodze. Wciąż nie wiem :/
    Wiki to wykapany ojciec...

Hoope lubi tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela karmisz 2h? Przybiera na wadze? Czy raczej spi na cycu?

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
‹‹ 1245 1246 1247 1248 1249 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ