X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z perspektywy czasu, jak pomyśle sobie, co Piotrek wyprawia u fryzjera, nie zazdroszczę wam chlopakow kudlaczy :P
    My jestesmy 3tyg po fryzjerze i znów głowa pelna wlosow
    A przecież córka urodziła się kudlata(kitki czesalam jak miala pół roku?), każdy nastepny dzieciaczek bardziej łysy :) Piotrunio pierwsze cięcie zaliczył w wieku 9miesięcy...ale wizyta u fryzjera bije wszelkie rekordy!!!jak dobrze że Patryś taki mniej obdarzony przez naturę :( choć z tyłu włoski dość śmieszne
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/95e2d67034ea.jpg

Wowka, Nynka, kattalinna, Hoope lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne dzieciaczki :)

Mam taką refleksję. Twarze części z Was widziałam na zdjęciach, jedną w realu :) i widzę podobieństwo dzieci do Was. A u mnie Skrzat to chyba syn tylko mojego męża, a ja w tym nie miałam udziału... :/ chyba Fermina tylko pisała że genetyka śmieje jej się e twarz ;)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2018, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama 32, Katy ślicznosci.
    Kamcia cóż za stylowy pejs:)
    Mój zasnął po 21, mówię nie ide spać bo zaraz wstanie z wrzaskiem, zamowie zdjęcia ze ślubu (po roku:D) a tu co przed chwilą go na śpiocha nakarmilam.
    Teraz jak ja chce już spać, to pewnie bedzie lament.

JS ja mam to samo.

Jutro szczepionka jestem już psychicZnie nastawiona że nie śpie i że awanturnik na mnie wisi cały dzień.

Jak długo dziecina może przeżywać szczepionke.

A i po usg bioderek wszystko dobrze, kontrola za 3 miesiące, ta kontrola to rutyna?

• Fermina Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka, współczuję.. Ale musisz mieć rację, będzie lepiej.

J.S. u mnie przy jedzeniu to samo.. Zmieniam pozycję, cycka, wszystko, nie, wypluwa a ssie piastki jak opętany, daje znowu, je trochę i wrzask. A czasem je pół godziny bez zajakniecia. Nie wiem, co robić. Plus ta kupa, zaraz go będę przebierać trzeci raz w ciągu pół godziny.. No i trzecia godzina bez snu leci.

Wowka, tak to u mnie można podejrzewać, że nie jestem matką. ;) Nikt nawet nie zasugerował, że Mały podobny. Hoope też pisała, że jej syn caly tata.

Super dzieciaki! Mój też się uśmiecha od pierwszego dnia. Na jawie i we śnie. I gada. Feeva, myślę że do siebie pasują. ;) Tutaj, zaraz przed cycem:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a7b17adc8feb.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 00:09

Mycha666, J.S, Ewciaa83, Nynka, Wowka, Feeva, malwka08, kamciaelcia, kattalinna, Hoope, pawojoszka, Asix, Katy, Lukrecja, Sela lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 01:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Js a w Twojej najblizszej rodzinie ktos jest alergikiem? Albo u meza? Jeszcze to mi przychodzi do glowy. Moze bys sprobowala mleka dla alergikow z apteki.

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 02:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka my mamy szczepienie w poniedzialek, jak o tym pomysle to az mi jest slabo.

Fermina, to jedzenie mnie oslabia, jak sie zbliza pora karmienia to gehenna, a do tego on pptrafi mi sie kilka razy w trakcie zadlawic, bo robi takie cuda, ale np przed chwila zjadl spokojnie, normalnie.

Ola, juz o tym myslalam ale u nikogo nie bylo zadnej alergii pokarmowej. Zmienialam juz mu raz mleko, nie wiem czy znowu moglabym? Poza tym chyba takie mleko przepisuje pediatra?

Myslalam zeby jutro mu podac kropelki Delicol ale nie wiem, co o tym myslicie? Jesli to laktoza to powinno przejsc po tych kroplekach?

Spal od 22 do 2, noce sa dobre, ale w ciagu dnia daje mi tak w kosc, tylko czy kolka moze byc w ciagu dnia a wieczorem/noca nie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 02:15

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 03:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina cudo :D <3

U mnie ciężko rozgryzc do kogo jest podobna. Chyba pół na pół :)

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 04:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozesz bez recepty kupic. Jak przepisuje pediatra to jest refudowane.
    Ale moze rzeczywiscie zacznij od kropelek. Mam nadzieje ze pomoga. W ostatwcznosci mleko dla alergikow. Ale wizyta u pediatry tez by sie przydala

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 04:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka wrote:
    Śliczne dzieciaczki :)

Mam taką refleksję. Twarze części z Was widziałam na zdjęciach, jedną w realu :) i widzę podobieństwo dzieci do Was. A u mnie Skrzat to chyba syn tylko mojego męża, a ja w tym nie miałam udziału... :/ chyba Fermina tylko pisała że genetyka śmieje jej się e twarz ;)
    Ania to nie moje dziecko ;-) obejrzyj Skrzata dokładnie, u nas podobieństwo jest w małym palcu u nogi ;-)

Ależ macie fajne te dzieci :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 04:49

age.png
  • olciabos Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMafylda czy cos sie rozwinelo?

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna teraz mi się przypomniało że jeszcze pytałaś :D tego ciucha kupiła małej moja mama tydzień temu w weekend, dokładnie w niedzielę :)

Mala Matylda właśnie co tam?? Czyżby już? 'D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 07:23

kattalinna lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S współczuję. Ja jednak obstawiam układ nerwowy, na kolki mi to nie wygląda. Delicol możesz śmiało podać, ja daję jak widzę, że po jedzeniu świruje jarząbka.

Mysle, że zrobiłaś już wszystko co w Twojej mocy i pozostaje tylko przeczekać. Taki etap rozwoju. Być może pomógłby bardzo regularny tryb dnia i nocy, rozpisany z zegarkiem w ręku. Strategiczne rzeczy zawsze o tej samej porze (spacer, kąpiel), a te mniej przewidywalne z tym samym rytuałem (przewijanie w tym samym miejscu, karmienie z tą samą pieluszką i w tym samym miejscu, usypianie z tą samą kołysanką - polecam na yt doremisie i serię kołysanki utulanki, cudowne). Przewidywalny rytm dobowy powinien go wyciszyć. Żadnych wizyt, sklepów, gwałtownych dźwięków, zmian. Potrzeba troszku czasu, żeby to przyniosło efekty ale przynosi zawsze. Zależy na ile jest bystry, żeby zrozumieć związki między tym co widzi a tym co się wydarzy. Przewidywalność wydarzeń u takich maluchów działa cuda. No i chusta, warto przemyśleć.

Kamcia, Fermina jakie macie obie pucuły w domach ❤❤❤ policzki idealne do całowania awwww....

Tak Wowka, ja mam podrzutka. Ma ze mnie nic. Nawet charakter ma ojca, czyli nerwus, frustrat i niecierpliwiec. Gorzej, ma nawet jego wadę (za krótkie wędzidełko). Także wyklułam obcego.

Tatuś wczoraj podjął próbę uspokojenia i uśpienia wrzaskuna, poddał się po 10 minutach i wyszedł do kuchni. A gdzie reszta z 23 godzin i 50 minut z doby?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 07:32

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała ma świetnie rozwinięty mamaradar. Wczoraj wieczorem wychodziłam z domu na chwilę. Dziecko wykąpane, przewinięte, nakarmione, uśpione. Spało w łóżeczku więc mocny sen. Wyszłam. Po 10 minutach wracam, słyszę pod blokiem znajomą kukułkę z 4 piętra. Kuśtykam na górę i co się okazało? Kamienny sen trwał do zamknięcia przez matkę drzwi. Potem od razu syrena alarmowa, nie pomogły zwykle triki taty. Pomógł smoczek w końcu. Także super, do 18tki nie wyjdę z domu

age.png
  • Koralowa Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia pamietam jak pisalas ze twoje dzieci nieplaczace typy. U Patryka tez sie to sprawdza?
    Pytam bo mam przeciwieństwo starszaka.
    On byl spokojniutki. Obserwator. Zawsze z poważną mina. A teraz...? O matko!!! Mlody tylko wisi na cycu albo placze. Drzemka to kilkanaście minut i cyyyc!!!!. Na raczkach tez jest ok.. tylko w samotnosci nie ok.

I pomozcie blagam bo dziecie moje butli nie chce a lads moment studia!!!:(

Zanim zostaliście poczęci - PRAGNĘŁAM WAS,
    Zanim się urodziliście- KOCHAŁAM WAS,
    Zanim minęła 1 godzina Waszego życia - BYŁAM GOTOWA ZA WAS UMRZEĆ.
    2016&2018 <3
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koralowa
    Mamy narazie problem ze spacerem
    Odkąd ogarniam temat karmienia(czyli Patryk je częściej)to o nie już głośno się nie dopomina
    Noce super. Tzn ciche pobudki, jedzonko, spanie
    Patrys zatem bardzo bardzo podobny w funkcjonowaniu
    Tylko ten spacer
    I ciezko ocenić po 3tyg
    No i zobaczymy po szczepieniu. Niektórzy twierdzą że wtedy dziecko pokazuje charakterek :D
    Ale ogolnie podobni
    Ja jeszcze piszę z łóżka. Patryś wyjatkowo na mnie bo skubaniec probowal zrobić pobudke o 7 a to bylo za wczesnie :)
    Zadzwonilam do męża w salonie-kawa czeka

A taki problem z butla miała jedna mam a z wrzesniowek...żadna nie pasowala. Pozostaja strzykawki czy kubeczki...
    Więc próbuj różnych przeroznych smoczkow i butelek. Ostatecznie j.w.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecię ładnie pije z butelki Lansinoh. Nie toleruje Canpolu jakos. Smoczek toleruje Lovi, nie toleruje Tommee Tippee. Ten Lovi nauczyła się tak ciągnąć, że aż mlaska :P

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna też tak mam XD

Czy można wziąć dzień wolnego od dziecka?

kattalinna lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zostalam sama z ciagle uciekających psem i Kamilem bo chlopak znalazl dodatkowa prace :p Jakos musze isc do sklepu, ale poki co nie wiem jak to zrobie bo zeby sie zmieścić z wozkiem musze otworzyc szeroko bramke, wtedy pies ucieknie..Po za tym nawet wystarczy,ze wyjde, a on przez dziure ucieknie, a potem nie mam jak go zlapac bo przeciez dziecka samego nie zostawie na nie wiadomo ile :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja mała nie najada się samym cycem i pediatra kazala dokarmiac mm, no i już od 2 dni mamy problem- zaparcia:(

• Wowka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, ja jednak widzę podobieństwo fizyczne Ani do Ciebie :) i to twarzy a nie maluszka :P

Fermina i Hoope, no to we trzy urodzilismy Obcych. Gdyby nie zdjęcia z brzuchem to nie pomyslalabym że to mój syn.

Skrzat ma radar w domu jak usypia. A jak usnie to tata jest spoko, babcia jedna i druga też :)

Mała Matylda, jakiś meldunek? Bo domniemuję akcję u Ciebie i nie wiem czy trzymać kciuki za jej rozwój czy rozpoczęcie? :)

A propos kciuków, to Kamcia masz moje :)

A ja też poproszę. Jedziemy na bioderka. Ale najpierw do pge załatwić sprawę i gorzej się boję ryku przy załatwianiu niż lekarza :)

kamciaelcia, Fermina lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
‹‹ 1244 1245 1246 1247 1248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ