X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanessa też po każdym jedzeniu się pręży i wygina, czasem pójdą bąki tylko a czasem kupa. Jednego dnia robi 8-10 kup innego dnia już tylko 3. Też się zastanawiam czy wieczorami nie łapią ja kolki bo średnio co drugi dzień wieczorami jest udręka. I robię wszystko za dnia i brzuszek masuje i nóżki do brzuszka dociskam a kupy od wczoraj np. W południe brak i już się zaczynam martwić.
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi w sprawie porcji mleka. Ja raz dwa razy dziennie zaczęłam odciągać i dawać z butelki a tak to wisi na cycku. Czy mlekiem karmionym z piersi można przekarmic dziecko?
    Wczoraj minęły nam 3 tygodnie, mała przytyła 1,1kg od wagi urodzeniowej. Czy to aby nie za dużo?

ex2bio4pttsuyqga.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    U nas dziś pobudki co 1-1,5h. A pomiędzy koncert różnych dźwięków przez sen. Kiedy te jelita się stabilizują? Szkoda mi jej jak tak stęka i się pręży...

Mamy kp, a jak długo Wasze dzieci ssą podczas jednego posiłku? Oczywiście chodzi o jedzenie, nie wiszenie na smoczku ;-) mogą na początku ładnie jadła po 15 minut, też 3-5 i po posiłku.

Nasza też wydaje dzwieki różnej postaci :-) prezenie i wyginanie się też jest cały czas, też już się zastanawiam kiedy to minie bidulce

ex2bio4pttsuyqga.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela jeśli tylko (i aż) ból i nic więcej to obserwuj. Może pojawi się coś jeszcze. Jeśli nie, to boli jednak pęknięcie.

Bartosz ma 9 tygodni i dalej stęka.

Sela lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała zasnela o 21, zjadła tylko 70ml mleka więc wiedziałam że się obudzi. Obudziła się 22:30 na dojedzenie, zjadła jeszcze 60ml. Spała do 3:20. Cyc, spanie, wstała przed 6, osrała mnie od stóp do głów, aż musiałam iść prysznic wziąć. Tata dał w tym czasie butle, zjadła 150ml, zasnęła. Myśleliśmy, że da pospać, ale spała 30min...

Teraz się karmimy. Znowu.
    Jestem niedospana, zmęczona, głodna.
    A oto co dostaje w zamian...

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c0c995630f2d.jpg

Sama tak rączkę ułożyła XD kochana córka.

No i dziś kończymy 6tyg :)

Hoope, kattalinna, Sela, Kwiatkowa24, Nynka, J.S, Wowka, D_basiula, Katy, Anusias, Fatalita, Mycha666 lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, zmienia, ale to mozliwe zeby mu sie teraz cos przestawilo ze budzi sie co 1,5h czy to moze byc jakies przejsciowe?
    Dzis zrobil kupe o 6. Pierwszy raz, tak jak mowie zawsze byla o tej 3. Widze nie ma reguly ile on zjada, bo budzil sie dzis co 1,5, zjadl 50 ml i poszedl spac na 1,5h, potem znowu pobudka zjadl 120 ml i spal tyle samo. O co chodzi? Zawsze byly te przerwy 3h, a od wczoraj to wszystko jakies rozregulowane.
    Ten pierwszy sen mial od 21 do 24, a wczoraj od 20 do 21:40 i juz wolal jedzenie.

Moj tez nadal steka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2018, 09:46

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.s.
    Jedna taka noc nie tworzy reguły. My też śpimy raz lepiej raz gorzej. Po jednej bym się nie martwila. Odsypiaj za dnia.
    Z dziecmi nigdy nie wiadomo-codziennie chodzę spać z myślą że nie wiem jaka będzie noc. Choć praktycznie od urodzenia Piotruś w nocy spi. A ze cztery razy zdarzyło się "coś", chociazby to ostatnio
    Patryk też śpi(je i śpi)ale te godziny nie są stałe. Choć mój je znacznie mniej nie ma zasady że mniej i wstanie wcześniej/zje wiecej i wstanie później
    Dodatkowo zmiana pogody
    A Piotruś przykładowo baaardzo reaguje na zmianę na deszcz. Np potrafi w nocy nagle z krzykiem się obudzic i za minutę leje

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, Mania śpi ponad 3 godziny i Ci mało? :O

Zdjęcie cudne :-)

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S tak jak napisała Kamcia, te zmiany nic nie znaczą. U nas jest bardzo różnie. Były dni, że jadł dwa razy w nocy a teraz je co 2 godziny, dlatego mówię na niego noworodek. Męczy mnie to bardzo ale to dziecko decyduje. Można powiedzieć, rozwojowe. Niewiele da się zrobić.

Feeva serce rośnie XD XD

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla mnie 3h przy tak maleńkich dzieciaczkach to "norma" która pozwala fajnie się wyspać i funkcjonować, to po prostu dobra noc

z czasem zazwyczaj się to zmienia
    ale nie zawsze
    bo sa dzieci które np ponad dwuletnie budzą się w nocy (stąd sąsiadka od cyca odzwyczajała) a sa kilkumiesieczne przesypiajace noc
    tego nie "wychowamy"
    ja już widze że Patryk zapowiada się na typ "Emilka"i niekoniecznie mnie to cieszy ;) zapowiada się typ jedzący mało i czesto

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna zawsze byłam spiochem i nadal ciężko mi się przestawic XD

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina, ja karmie krotko, zazwyczaj do 10 minut, zdazy sie 20.

Tez zastanawiam sie nad butla z moim odciagnietym mlekiem na wyjscia. Tylko czy to mi nie zaburzy w jakis sposob laktacji?

A tak poza tym to syna mi podmienili. Wczoraj nie spal godzinami. Pod wieczor cyrki, placz, zmeczony. Nic mu nie pasowalo. Dzis powtorka z rozrywki. Cyc co chwile

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, trzeba było sobie leniwca sprawić a nie niemowlę :-P

Kwiatkowa, ja też rozważam ściąganie mleka ale to za jakiś czas. Teraz myślę, że za wcześnie bo laktacja jeszcze nie jest ustabilizowana. Ja daję nam 3 miesiące, czyli jeszcze 2 na cyckowej smyczy. A potem zrobię drinka ;-)

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, w tej nomenklaturze mój Skrzat też jest typ Emilka :) w dzień nie zjada 100ml ale za to głodny co półtorej-dwie godziny, czasem nawet cedzi po 40-50ml.

Podziwiam te dzieci które szybko jedzą. Mój nawet z butli ciągnie czasem 30-40 minut i jeszcze go namawiam żeby zjadł. Chyba będziemy robić teatrzyk, żeby później zjadł kaszkę :D

Rozejm z mężem, jedziemy do kina. Dobieram strój jak na pierwszą randkę :D

Dostaliśmy sporo używanych grzechotek, więc wczoraj postanowiłam je wygotować. Teraz większość jest pastelowa, chyba za długo gotowałam :D

Feeva, świetne zdjęcie :D

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, suwaczek Ci zawisł :D

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po dzisiejszej nocy rozważamy okno życia w naszym szpitalu XD Nie, nie płakał, ale budzi się co dwie godziny i ledwo żyję. Za stara jestem na to :D

Kamcia mój tak je. Często i mało. Nie ulewa. Kulturalny taki, cholera. Brakuje jeszcze serwetki pod brodą.

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna gdzie można zrobić podmiane? XD

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    Kattalinna gdzie można zrobić podmiane? XD

A paragon masz? Wymiana tylko z dowodem nabycia :D

kattalinna lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby to bylo rozwojowe.

Hoope, tez dzisiaj mialam takie mysli XD

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Anusias Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za rady co do karmienia, u nas w miarę stałe pory jedzenia i kupy nocnej, po której młody się wybudza i jest to niestety między 4 a 5 i nie śpi średnio do 9. Ja wtedy myślę, że jest głodny i cisnę mu cyca do buzi. Dziś jadł od 2 co godzinę a właśnie od 4 krzyk i myślałam, że głodny a on dopiero jak go położyłam na brzuszku to wycisną kupę i spokój ale snu zero. Na szczęście narzeczony się nim zajął a ja odespałam chociaż 2 h. Teraz znowu wisi na cycu co 1h. Dostaje delicol do posiłku od wczoraj, bo espumisan na gazy nie pomagał plus colonoflor cersario. Mam nadzieje dzień a raczej noc, kiedy prześpię ciągiem 4 h i przestawi się mu kupa i czas czuwania na dzienny.

kilka cykli na dupku
    HSG drożne
    od marzec 2017 stymulacja z Clo i Pregnylem
    kwiecieć 2017 bez wspomagaczy
    dxom3e5e3askkvtc.png[/url]
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie-po trochu, czesto, z proszeniem :) niejednokrotnie dłuuuugo
    i-co najgorsze-z czasem bylo tylko gorzej ;)
    oby Patryk poszedł w ślady brata a nie siostry: raz a dobrze

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1310 1311 1312 1313 1314 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ