Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kira91 wrote:Apropo lezaczkow, polecacie cos???
Podobał mi się kinderkraft unimo, a w prezencie dostaliśmy tiny love. Jestem bardzo zadowolona, przez pierwsze tygodnie był rozłożony tylko na płasko i Skrzat sobie w nim spał w salonie a ja miałam go na oku, jak się budził to bujałam, a teraz podwyższam mu oparcie i włączam karuzelke i dziecko zadowolonejak usnie z tego zadowolenia to jeden ruch ręką i leży na płasko
całość jest na tyle lekka że noszę ten leżak i do łazienki, i na taras, i na poranne dospanie do sypialni.
Kira91, kattalinna lubią tę wiadomość
-
Ja jestem pół na pół, trochę karmie cycem i trochę butla ściągniętym:)
Butle daje na noc, bo przynajmniej wiem ile zjada. Jak wypije 120-130ml na noc to śpi jak zabitaWiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 12:43
-
nick nieaktualnyJestem dzis padnieta. Mały nie spal od 2 do 4:30, potem o 7 pobudka na jedzenie i potem znow zjadl i nie spal od 9:30 do 12:30. Jakby tak podsumowac to dzis do tej pory spal i nie spal pol na pol.
Oczywiście teraz spi, a ja musze jechac z nim do fotografa. Ostatnio nie szlo go dobudzic, a dzisiaj to moge sobie pomarzyc. Moze pod wieczor sie uda.
Dobrze chociaz, ze nie wrzeszczy nie wiadomo dlaczego. Patryk cos tam sie pokreci, pomarudzi, posteka, ale placze malo. No i dzis cyc co godzine, a juz bylo tak ladnie - co trzy.
-
nick nieaktualny
-
Feeva i Woowka i jak to wygląda, ile dajecie mm a ile z cyca? Nie macie problemu z mlekiem?Ja tak robiłam na początku to mnie zjechała pediatra, ze stracę pokarm. Ze mam tylko z cyca karmić ale szybciej to ja łeb stracę.kilka cykli na dupku
HSG drożne
od marzec 2017 stymulacja z Clo i Pregnylem
kwiecieć 2017 bez wspomagaczy
[/url]
-
My mamy leżaczek fisher price, ale go dostalismy i szczerze mowiac ja kupilabym inny :p
Ponarzekalam i Kamilek postanowil pospac w dzien W KONCU :p Pospal prawie 1.5 godziny a to naprawde duzo w jego przypadkuJeszcze niby spi, ale wiem, ze to dlugo nie potrwa xd
My mielismy 5w1 i jedynym skutkiem ubocznym byl ten okropny placz jakies 2godziny po szczepieniu..
Ja tez chwilami sie zastanawiam nad sciaganiem i dawaniem z butelki, ale chyba bede jeszcze walczyc :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 13:00
-
Tyle jest tych lezacKow ze ciezko sie zdecydowac..
Moj za to wczoraj przez caly dzien spal lacznie ok 3 h, za to noc ladnie co dwie h pampers,cyc I dalej spal. Dzisiaj od 10-13 spal, szok! Podmienili mi dziecko!kattalinna lubi tę wiadomość
-
Feeva wrote:Wowka no niestety gorzej. Nie wiem od czego to badziewie mi się znowu zrobiło, od poprzedniego zapalenia był ten sam schemat codziennie więc nie wiem
Moja wstała o 3,był Cyc, teraz śpi. Ale cały czas steka, przeciąga się, mlaska.
Takie burze zapowiadali a tylko powiało i trochę popadalo. Kłamcy.
Podobno jak już raz zapalenie się pojawi to jest duże ryzyko nawrotu.
Często się robi od ucisku piersi.
Ja miałam nietypowym miejscu bo od wewnątrz piersi (zazwyczaj od strony pachy się robią), ale doszłam do tego, że jak brałam młodą na siebie to czasem rączką się opierała w tym miejscu i któregoś razu musiała widocznie mocniej ucisnąć. Teraz układam ją tak, że rączki ma albo pod piersiami albo nad.
Nynka wrote:Witam, u nas noc całkiem dobra. Ale nad ranem ja nie umiem spać jak on tak steka co chwila do niego zagladam.
Na szczęście się ochlodzilo, dzidek sam zasnal jak czekał aż matka zmyware ogarnie. Także poranek też może być
Co tatusiowie dostaną na dzień ojca? Jakieś pomysły? Robiecie prezenty w ogóle?
Mój dostanie lutownicę stołową (chciał już jakiś czas temu) i koszulkę z napisemWiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 13:20
Matylda
-
Ja mam leżaczek chicco balloon i jestem bardzo zadowolona. Niezwykle komfortowy a przez to dość duży, za to średnio ciężki. Polecam. Tylko tą starszą wersją, bez głupiego słoneczka. Nie wiem na co ono komu.
Włączyłam głośno muzykę i dzieć śpi już dobrą drugą godzinę ❤ zaraz nie będę wiedziała co ze sobą począć z nadmiaru czasu. Mogłabym nastawić obiad ale TZ nie może wiedzieć, że to bywa wykonalne, bo zaraz będzie tak chciał codziennie.
Karmienie piersią, cóż, jestem największą orędowniczką na forum ale nie ukrywam, że jest mi cholernie ciężko. Ból, ból i jeszcze raz ból, kryzysy wszelkiego rodzaju. Ale byłabym kretynką wycofując się teraz, gdy A. wykarmiłam tak dwie córki, B. jestem tak blisko sukcesu.
Trzy miesiące. Tyle maksymalnie trwa walka o cycki. Po tym okresie cycki są wychowane, suty zahartowane a dziecko naumione.
Zamówiłam specjalne opatrunki na suty, moja ostatnia nadzieja. I 50 zł w plecy.
Chociaż jak patrzę na synka to wątpię. Dziś w nocy najadł się mleka z powietrzem po czym po wygranej wojnie o cyca pierdnął, beknął, walnął się ręką po głowie i zasnął z uśmiechem na ryjku. Serio zaczynam wątpić w jego inteligencjęJego siostra w trakcie jedzenia głaskała mnie po piersi a on chce mi ręce wykręcić
I wciąż płacze zanim dostanie jeść, choć już inaczej, jednym okiem płacze a drugim patrzy czy widzę, że rozpacza z głodu
Mało tego jak mnie nie ma popłakuje a jak mnie zobaczy albo usłyszy to histeria. Na pokaz, ewidentnie. Tata usypia normalnie a u mnie sceny.❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Moja to umie sama zasnąć. Bez problemu w dzień przesypia czasem po 3 h. Noc też ładnie. No tylko ta pora zwiedzania świata o 4/5 rano mi się nie podoba
. Czasem odwali jeden poważniejszy koncert, ale ogólnie już płaczu jest co raz mniej. Za to ten katar jest ciągle ( w nocy było całkiem spoko) no i wysypka na policzkach. Raz mniejsza raz większa. Idę odcigac gilony
-
Anusias, ja nie karmie mm. Jak karmie z butli to swoim mlekiem ściągniętym
Tanda no właśnie mi się zrobiło od góry piersi,czyli też nietypowe miejsce. Jak powiedziałaś o tej rączce to mi się skojarzyło że ostatnio Mania długo na mnie leżała i tam miała łokieć. Koniec leżenia na mnie
Chyba się jednak zdecyduje na te 5w1. Mniej klucia, mniej bolu, mniej przechodzenia ewentualnych skutków ubocznych.
Moje dziecko jest jednak zimnolubne. Dzisiaj chłodno na dworze, usypiala mi przy ubieraniu przed wyjściem na spacer.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 14:11
-
No właśnie i jak ściągacie swoje mleko to ile ml zjadają wasze maluchy jednorazowo i ile razy dziennie?
Ja wczoraj dałam Vanessie 50ml sciagnietego mleka i cycem jeszcze dokarmialam bo była wyraźnie niezadowolona.
I jeszcze jedno pytanie.. Czy jak podacie taka butle swojego mleka albo po karmieniu piersia dajecie dzieciątko do odbicia za każdym razem?mrtna lubi tę wiadomość
-
Kira- my mamy leżaczek Babybjorn, uważam że jest bardzo fajny. A najbardziej rozśmiesza mnie jak ma czkawke i jest zdziwiona że nagle ją buja. Mi się podoba, nowy jest dość drogi, ja kupiłam używke za 300 zł, nowy kosztuje około 600 zł. Ale mimo wszystko myślę że wart jest swojej ceny.
-
Ja też nie dokarmiam mm, tylko swoim. Skrzat zjada ok 80-100ml, 7-8 razy dziennie. Do odbicia biorę jak mały się kręci, że mu coś zalega. W nocy zdarza że się usnie z butlą i śpi, to nie budzę na odbicie.
W trybie laktator-butla walczę miesiąc. Raz jest mleka więcej i zamrażam, raz mniej i więcej czasu trzeba poświęcić. Jakoś daję radę żeby Skrzacikowi starczyło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 16:50
kattalinna lubi tę wiadomość
-
Mama 32, mój potrafi zjeść 90 ml ściągniętego mleka po 20 minutach jedzenia z cyca. Ale mój synek jest duży od urodzenia. Niestety ostatnio ściągam tylko 60 ml niecałe co mnie martwi.kilka cykli na dupku
HSG drożne
od marzec 2017 stymulacja z Clo i Pregnylem
kwiecieć 2017 bez wspomagaczy
[/url]