X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy jeśli chcecie to się uda :)

Nie pisałam tu naszej historii ze spontanicznym ślubem, nie? Po 11 latach bycia ze sobą, mieszkania od 7, planowania dziecka od dwóch i po dwóch nieudanych ciążach, z rozpoczętą budową, nagle postanowiliśmy wziąć ślub :D Temat zawsze nas wkurzał bo dobrze było i bez :P ale pewnego dnia w lutym przed telewizorem doszliśmy do wniosku, że hajtamy się :D no i nie wiem czy pamiętacie ale rocznicę ślubu obchodzimy w kwietniu :D daliśmy radę wszystko zorganizować w 1,5 miesiąca, łącznie z księdzem i naukami (W normalnym trybie), przyjęciem weselnym i sukienką na miarę. Jak o tym myślę to był to szalony pomysł i szalony czas :D

jangwa_maua, Katy, kattalinna, pawojoszka lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy
    W rozmiarze 5+ pasek nie potrzebny
    Mi w ogóle on nie potrzebny. Łapie za pampers i czuję że pora zmienić :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam ksiądz chcial udzielic slubu razem z chrzcinami Pioytisia. A dokladnie on mial ceremonię bez mszy, tak kameralnie w naszym mini gronie...po chrzcinach mial byc slub a więc Kościół przystrojony...ksiadz zaproponowal ze jak jest tak ładnie to może nam udzielić też ślubu bez zbędnych ceremonialow. Prawie się zgodzilam. Miałam nawet plan żeby rodzinie nie mówić i zrobić im niespodziankę...ale zrezygnowalam...wystarczy że cywilny był po cichaczu ;) drugi raz by nie wybaczyli haha. Zwlaszcza ze na chrzest minimum zaprosilismy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Patk Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SELA my mamy bez otworów na ręce, oddychające
    https://woombie.pl/product-pol-46-Oddychajacy.html
    Ja jestem bardzo zadowolona, mała też śpi bardzo dobrze. Żałuję że tak długo zwlekałam z zakupem. U nas naprawdę w połączeniu z szumisiem daje super efekt.

• Katy Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam tez ksiadz tak proponowal, ale nie chce raczej :p

Jak sie sprezymy to powinno sie udac ;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Chlopak chcialby jeszcze w tym roku,jak sie uda to spoko :p

Teraz to już NARZECZONY :P

Katy, Fatalita lubią tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa faktycznie :D

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Wy sobie pomarudźcie a ja idę spać. Tata uśpił, mam jakieś 2,3 godzinki snu. Hameryka normalnie! Cotusiewyczynia!

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zepsuł mi sie dzieć, masakra. Myślałam, że wylapal jakis rytm a tu dupa w lokach.
    Spać już chciał przed kapaniem, w trakcie smarowania odlatywal a teraz walka bo zasypia na 5 minut i się budzi i tak od 2 godzin:(

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, mam wrażenie, że stęka całą noc. Ale to pewnie przez to że czas inaczej się postrzega w nocy i jak mnie to budzi to wydaje się, że przecież minęły sekundy. Ale dziś od 5 do 6 z minutami ewidentnie był ból brzuszka a potem mega kupa i spokój. Od wczoraj zmniejsza się liczba kup więc to pewnie powiązane.

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musialam zostawic Kamilka w lozku bo inaczej moglabym sie z nim "bawic" cala noc pewnie...

Moj tez steka kolo 5-6 zazwyczaj xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2018, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te dzieci majowo/kwietniowe wszystkie takie buntowniki, za wyjatkiem Uli pawojoszki ona jakoś sie uchronila przed tym.
    Moj też steka ok 5, ale u nss zazwyczaj chodzi o kupe.

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja aż tak nie mogę narzekać. Po za kilkoma akcjami nie jest źle ;) . Moja jest po prostu w IV trymestrze haha :P . Potrzebuje więcej bliskości.

Zasnęła o 19:30, przed chwilą był cyc i dalej śpi. Teraz liczę że po 2 pobudka :P. No i standardowo już koło 4/5 czas dłuższego nie spania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 23:32

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie, nie mogę zasnąć.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 02:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżę i słucham odgłosów z łóżeczka. Chyba ze 4 razy już ją wyjmowałam, zupełnie niepotrzebnie. O, chyba ogłuchłam ;-) ogólnie brzmi to jakby prowadziła jakąś walkę i właśnie próbowała komuś/ czemuś odgryźć głowę. Chyba jednak idę spać. Jak będzie czegoś ode chciała to z trybu stękanie przejdzie do wycie ;-) godzina mojego czuwania wystarczy

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 03:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, współczuję. U nas taka akcja będzie po 4. Też już nie widzę sensu w wyciaganiu z łóżeczka... poprawiam tylko Skrzata jeśli w ferworze walki chce rąbnąć głową o szczebelki :)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 04:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka no niestety gorzej. Nie wiem od czego to badziewie mi się znowu zrobiło, od poprzedniego zapalenia był ten sam schemat codziennie więc nie wiem :/

Moja wstała o 3,był Cyc, teraz śpi. Ale cały czas steka, przeciąga się, mlaska.

Takie burze zapowiadali a tylko powiało i trochę popadalo. Kłamcy.

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 05:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, ale dużo chłodniej jest przynajmniej :-)

Przez to wstawanie co chwila zgłodnialam... Dobrze, że jeszcze kawałek pizzy został ;-) w ogóle mój organizm wrócił do trybu "żreć" . A przez miesiąc było tak fajnie :-( chyba muszę wziąć się za posiłki bo te 12 czy 13 kg wróci z koleżankami

Feeva, nie znam się na zapaleniu się może faktycznie ograniczenie i stopniowe odstawianie laktatora pomoże?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 05:11

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, u nas noc całkiem dobra. Ale nad ranem ja nie umiem spać jak on tak steka co chwila do niego zagladam.

Na szczęście się ochlodzilo, dzidek sam zasnal jak czekał aż matka zmyware ogarnie. Także poranek też może być:)

Co tatusiowie dostaną na dzień ojca? Jakieś pomysły? Robiecie prezenty w ogóle?

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu tak cicho?

Nynka, dobre pytanie :-) od dawna dot zastanawiam nad prezentem

U nas stękanie było do teraz. Poszła mega kupa na 4 strzały i jest lepiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 08:12

age.png
‹‹ 1306 1307 1308 1309 1310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ