X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nynka
    zimny lub spocony ;)
    jestem dzis sama z dwójka i nie zawsze mysli mocno zaakcentuje ;)
    jeden spi w hustawce z szumem drugi pralki pilnuje-jest kolejna kawa ;)

kattalinna lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany Hoope jaka analiza, biedny ten moj dzieć ja nie mam nawet tylu pomysłów co mu może być :0

• Hoope Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Nynka wszystko. Na pewnym etapie jednak płacz a szczególnie krzyk ma już bardzo konkretne źródło ;)

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, a o co chodzi z zabawą pomiędzy? Powodem ryku może być za dużo zabawy/za mało/Nie taka? Czy zależy od delikwenta?

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wowka
    dokładnie jak napisalas
    ale czekam na hoope :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzi o to, że wbrew pozorom taki delikwent już się mocno nudzi. Jak za mocno/źle się z nim bawi to będzie po prostu beczał XD Ale nie krzyczał.

Okres pomiędzy spaniem i jedzeniem trzeba już maluchom zacząć porządnie wypełniać. J.S napisała o spacerach, synek jest zaciekawiony i spokojny, zatem chce od życia czegoś więcej XD Nadpobudliwość nakręcają raczej czynniki zewnętrzne, jak wizyty kogoś lub u kogoś.

Wowka lubi tę wiadomość

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka tak jak napisałaś, Kamcia potwierdziła. Na początku zabawa musi być trafiona, czyli w okres aktywności. U nas są tylko dwa, po nocy i przed spaniem. W innym wypadku dzieć chce spać/jeść i wyje. Po zabawie, po kąpieli, po spacerze, po spaniu jest głodny i/lub spragniony. Tak jak i my. Zabawa na razie banalna. Tym co mamy najbliżej - ręce, papierek po ciastach, paczka chusteczek, pieluszka, nasze usta, części ciała dziecka.
    Bartuś uwielbia się turlać.

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope u Ciebie mały miał katar prawda? Cos oprócz inhalacji z soli robiłaś? Ja walczę z katarem u małej. Boje się żeby to nie zeszło na płuca. Odciagam to gluty wychodzą. Nocą dokucza najbardziej. Gorąco w pokoju ale nawilżacz jest. Okno otwarte...

Miałam wyjść na spacer, ale taka awantura byla, że aż nie mogłam małej uspokoić. Więc leży na mnie przytulona to cisza. Tylko starsza poszkodowana.

Znacie sposoby na nerwowość? Niedługo oszaleje. Starsza zaczęła wszystko na złość robić aby zwrócić na siebie uwagę ja nerwowa i takie błędne koło. Można meliske pić ? :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 11:57

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy,gratulacje! :)

Do reszty się nie odniosę, przepraszam, ale nie mam siły.

Hoope, czy w dziecię w wieku Julka, jeszcze ma prawo się drzeć bez przyczyny? Nie daję rady, naprawdę, spałam dziś pół godziny. U nas wygląda to jak u J.S. tylko nie ma absolutnie żadnego rytmu. W dzień śpi maks pół godziny, kiedy padnie gdzieś na rękach, chyba że leżę przy nim. W nocy budzi się co godzinę, śpimy razem więc przez sen mu daję cycka przeważnie. Dziś całą noc się prężył i stękał. Poza tym wrzeszczy. Biorę na ręce, wrzeszczy. Zmieniam pozycję, wrzeszczy. Siadam, wrzeszczy, wstaję, wrzeszczy. Tańczę, śpiewam, lulam bezgłośnie, daję/nie daję cycka i zabawkę, zawsze po chwili jest wrzask. Często pomaga, kiedy weźmie go tata, ale on wraca do pracy we wtorek.. No i spacer/auto - wtedy śpi. Jestem przerażona. Ogólnie to dziecko jest bardzo do przodu, gaworzy tymi wszystkimi aguu i gyy, patrzy w oczy, dźwiga głowę, śmieje się, łapie zabawki, tylko ten wrzask. Czemu? :( Nie wiem czy nie zniknę na chwilę z forum, bo nawet na to nie mam już siły.

Katy lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa
    bunt trzylatka? ponoc gorszy niz nasz-dwulatka
    tez miewam taki dom wariatow

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy bunt czy zazdrość i chęć zwrócenia na siebie uwagi. Czasem ciężko poświęcić czas jej, jak mała uspakaja się na mnie. Tym bardziej jak jestem teraz sama, bo mój w pracy i wraca za tydzień. Złote rady całej rodziny co powinnam a co nie i już człowiek ma dość.

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa katar był ale nie jestem do końca pewna czy się po prostu sapka nie nasiliła, bo taki nietypowy. Odciągam katarkiem, smaruję w środku maścią z probiotykiem katarek, na zewnątrz maść majerankowa no i ciągle otwarte okno. Oprócz tego sól fizjologiczna. Efekt średni, odciąga się niewiele, w nosku gra jak grało, właśnie szczególnie rano po nocy i tyle. Innych objawów kompletnie brak, jak śpi czy je to bez większych problemów. Także upieram się przy sapce (szczególnie, że trwa właściwie od urodzenia). Kontroluj, jakikolwiek brak apetytu, ospałość czy temperatura są alarmujące.

Buntów w domu nie miałam, to nie pomogę.

Fermina niestety u Was to ledwie początek. Jeszcze kilka tygodni się pomęczycie :(

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasivin jeszcze mam ale to sporadycznie.

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No czasem rzęźi jak stary traktor. Oprócz tego nic niepokojącego nie ma. Muszę poczytać o tej sapce. Jak nie pomoże to po weekendzie moze pójdę do pediatry.

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O inhalacje z soli fizjologicznej.

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z katarem prędzej bym obstawiala ogólnie gile splywajace do przodu lub do tylu a w tym przypadku dziecko może nawet się krztusic, slychac jak przelyka
    Poki co moje dzieci nigdy kataru nie mialy, nawet tego zebowego. Ale zatyczki w nosie byly zawsze-te twarde, suche wielkie gluty które wbrew pozorom siedzą głęboko, a jak już je widzę w nosku to znak że zatkany nieźle. Wtedy sól fizjologiczna i w ruch katarek. Można się zdziwić jakie wielkie gluty wyciąga ...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i przeźroczysty katar jeszcze do przyjęcia. Ale żółty czy zielony już swiadczy o infekcji i warto iść do lekarza.
    Od kataru często ucho lapie stąd ważne jest odciaganie. Ale trzeba pamiętać że częste gmeranie w nosie daje efekt odwrotny-wysusza

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie jest inhalacja z soli i odciąganie. Zielonych glutow nie ma. Bardziej przezroczyste. Czasem wyjdzie większy glut. No mam nadzirje, że jej przejdzie.

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:

Jaką macie temperaturę w pokoju? Jak go do tej temperatury ubierasz? Czy jesteś bardzo zdenerwowana, szczególnie w nocy i Twoje ruchy są agresywne i gwałtowne? Jak z jedzeniem, zawsze zostawia trochę czy butelka jest zwykle pusta? Czy pomiędzy spaniem i jedzeniem intensywnie się z nim bawisz? Czy tylko nosisz? Czy on się patrzy na twarz w tzw trójkąt (oczy i usta)? Być może już wytworzył mu się odruch warunkowy ale do tego trzeba dojść drogą eliminacji prostych problemów.

1. No wlasnie ta temperatura, mieszkamy na poddaszu, jest goraco, ale spimy przy otwartym oknie, staram sie zeby bylo chlodniej ale nie zawsze to wychodzi. Ostatnio jednak bylo chlodno na dworze wiec i w domu, a zachowywal sie podobnie, ale dzis jestesmy u mamy no i spi, a tam jest chlodniej niz u mnie w domu.

2. Ubieram go cienko. W upal sam bodziak, a czasami pampers, na pewno nie przegrzewam ani nie chlodze, sprawdzam kark, akurat mi sie wydaje ze w ubiorze problemu nie ma...

3. Staram sie nie, ale wiadomo jak to jest, mimo wszystko ostatnio jak mial swoj atak nerwowy to cala noc sie tulilismy, nosilismy, robilam wszystko a on sie darl i darl. Wiem ze niemowlaki wyczuwaja wszystko, dlatego staram sie robic wszhsgko spokojnie, nie zawsze jednak wychodzi...

4. Nie zawsze oproznia. Przed spaniem o 20 nie zjada calej, raczej wlasnie na raty miedzy darciem sie. O 24 je cala ladnie i nic nie zostawia, a o 3 zawsze jest to samo, prezy sie przy jedzeniu, wygina - wtedy jest kupa, przebieram a on na spokojnie dojada zazwyczaj cala butle. W ciagu dnia roznie, dzisiaj je totalnie na raty i nic nie ma sensu w tych posilkach, ale straszna pogoda wiec pewnie dlatego.

5. Rano on lubi byc na macie, zazwyczaj go klade bo w tym czasie moge chociaz sie ubrac, ale lubi te kontrastowe zabawki, ksiazeczki, duzo do niego mowie, klade go na poduszke wtedy sobie roznawiam do niego. Nie nosze go ciagle, ale to nie jest tak ze ciagle nad nim stoje z zabawkami, daje mu pobyc samemu bo wiem ze on to lubi, mu ksiazeczke i odchodze wtedy on tam sobie rozmawia, macha nozkami i raczkami, usmiecha sie. Z nami tez zachowuje kontakt wzrokowy, patrzy sie, usmiecha

A dzisiaj inne dziecko, o co wiec chodzi? Odsypia wczorajszy dzien chyba, jest chlodniej u mamy wiec moze to to rzeczywiscie, a moze skok ale to chyba za wczesnie jeszcze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 14:32

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie ogarniam tego mojego dziecka mokry caly, skóra zimna lezy w samym pamperze a przestal sie drzec dopiero jak go przkrylam całego. No ugotuje go.

‹‹ 1304 1305 1306 1307 1308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ