Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Hoope, aktualnie spi w bodziaku, wiec zdjecie zrobie mu pozniej, bo nawet na telefonie nie mam w samej pieluszce.
Nasz schemat mniej wiecej oczywiscie, ale tak to zazwyczaj wyglada, moze zaczne od tej pory wieczornej bo jest latwiej.
Kapiel 19:30 - po butla, przytualnie, lulanie, mniej wiecej okolo 20:30 spi max 21. Pobudka o 24, bez problemu go karmie, odkladam i spi do 3, o 3 robi kupe prawie zawsze i juz nie spi do 4-5 roznie. Okolo 6 ponownie je, potem 9-10
Zazwyczaj zawsze po 13 spacer, wczesniej butla i tutaj potrafi pospac do 17 na dworze, o 17 jedzenie no i potem kapiel itd
Posilkow wychodzi okolo 7 oczywiscie to tez roznie, bo nie zawsze zjada cala czesc i pozniej musi dojesc, szczegolnie w upaly wszystko nam sie sypie
To nie jestvtak ze jest zle zawsze, ale duzo czasu jest wrzask, ale spacery mamy piekne bo na dworze spi bez problemu, ale przeciez nie moge wiecznie siedziec z nim na dworze choc nie ukrywam, ze na noc moglabym koczowac gdzies na ogrodkuW wozku sobie oglada, inwresuje sie, nie placze w ogole praktycznie
Teraz np ma drzemke bo wojowal od 6 i pospi z godzinke max dwie
Staram sie zeby ten schemat byl ciagle taki sam ale nie zawsze wychodzi z tym wszystkim, wczoraj to sie posypalo wszystko przez ten jego wrzask do 22, az padl w koncu sam i byl tak zmeczony ze nic na niego nie dzialalo, spal do 2
Aha i wozek dziala na niwgo tylko na dworze, bo w domu probowalam i niestety nie dziala, tylko swieze powietrze
Teraz te upaly i tez te dzieci takie marudne...
Moj spi w samych bodziakach na krotki, przykrywam nozki tetra
I dzisiaj bylo mnostwo usmiechow, naprawde mnostwo az bylam w szoku i do tego usmiechnal sie podczas jedzenia, wszystko wybaczam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 09:20
-
Dzień doberek, po dospaniu. Panicz łaskawie pozwolił dospać do 8:30
JS, mój wczoraj też krzykacz, ja obstawiam że przechodzimy skok. A że pakt, to sama wieszniemniej jednak przytulam, skoro u dziewczyn się to wszystko zaczyna układać, to u Was też tak powinno się zadziać już niedługo.
Fatalita, nie śpimy razem, ale takie próby czynilam przy tych stekaniach. A dupa, stęka dalej. Codziennie coś innego pomaga, albo mi się tak wydaje, a samo przechodzi po jakiś 20-30 minutach. On stęka i jęczy przez sen, wije się i kręci, ale to go nie budzi nawet, może to płytki sen, a ja odczyniam sztuczki
Nynka, a ile stopni masz w domu? U nas jest chłodno i mały śpi w pajacu. Ale mamy 20-22 stopnie. Ja śpię pod kołdrą -
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny, może panikuje i go biednego gotuje, wy tu tetra okrywacie a ja koc, losieee.
Mam podobnie jak Katy zimne nogi bo sie odkryje, może go na rozku poloze i zawine troche. Wczoraj grilowalismy i zrobilam tak w wózku bo.nie wiedzialam czy go ubrac to bylo tak w sam raz.
Wowka ja nawet w nocy mam.24 stopnie w te upały -
Wowka, moze to tez skok? Nie wiem sama, ten ich pakt mnie wykonczy
Kamcia, nie mam balkonu niestety
Moze z opisu to wynika ze to wszystko jest jak w zegarku, ale przez wiekszosc czasu kiedy nie spi, nie onteresuje sie dworem ani niczym jest jednym wielkim wrzaskiem wiszacym na mnie -
Nynka
Sprawdza się kark
Nie nogi, nie ręce
Dziecko ma inne krążenie i stąd ta zasada. Ja mam o więcej w sypialni a Patryk w pajacu wlozony w koc(ala becik)pod kołdrą i jemu jest suuuper
Ani jednej potowki nie było i nie ma
On tak lubi więc się dostosowuje
Zgrzane dziecki-a wiem jak to jest z zimnolubnym-nie pozwoli sobie na dużo warstw, oj, nie!!ochlodzone też daje znac -
nick nieaktualny
-
Nynka mój śpi w pajacu i rożku i mu potówki wyszły na policzkach. Chyba dzisiaj go wsadze w body, bo już drugi dzień ma te potówki.
Patk właśnie zastanawiam się nad zakupem woombie/tulik a masz takie co rączki są schowane? Bo nie wiem który wybrać.W końcu się udało...
-
nick nieaktualny
-
Nynka kark i tylko kark. Tam jest pot i chłód. Odczep się od tych kończyn
J.S no wygląda to dobrze. A nawet lepiej, bo śpi zdecydowanie dłużej niż np mój cycek. W dzień ani w nocy nie osiągamy takich rezultatów. Ale jest już trochę za stary na takie bezmyślne darcie pomiędzy. Staram się znaleźć przyczynę, bo najprawdopodobniej gdzieś jest.
Jaką macie temperaturę w pokoju? Jak go do tej temperatury ubierasz? Czy jesteś bardzo zdenerwowana, szczególnie w nocy i Twoje ruchy są agresywne i gwałtowne? Jak z jedzeniem, zawsze zostawia trochę czy butelka jest zwykle pusta? Czy pomiędzy spaniem i jedzeniem intensywnie się z nim bawisz? Czy tylko nosisz? Czy on się patrzy na twarz w tzw trójkąt (oczy i usta)? Być może już wytworzył mu się odruch warunkowy ale do tego trzeba dojść drogą eliminacji prostych problemów.❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Nynka, przeczytałam, że chodzisz po pączku
Nie mam gdzie iść na spacer w cieniu, będzie dla mnie mrożona kawa na tarasie a dla Skrzata drzemka w cieniuale najchętniej bym wogole nie wychodziła, nawet na taras...
Nynka lubi tę wiadomość