X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Sela Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy super, GRATULACJE :-)
    Anusias nam akurat odpadł po 4 dniach ale w szpitalu zalecali psikać na patyczek octenisept i tak czyścić. Chociaż moja znajoma też tak jak piszesz czyściła patyczkiem nasączonym spirytusem i b.szybko jej odpadł. Z tymi pępkami to jest różnie i mogą być nawet grubo ponad miesiąc.

Katy lubi tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, gratulacje!

Fatalita, cudna mala kruszynka <3

Z pieknej historyjki o grzecznym dziecku, ktore mialam dwa dni pozostalo wspomnienie. Dal mi dzisiaj tak w kosc, ze ledwo zyje, a w zasadzie od 18 do 22 byl ciagly krzyk. Nie wiem czy to kolka, dostal kropelki, byl termofor, suszarka, masaz, chyba wszystkie mozliwe sposoby i nic.
    Jestem wypompowana, zmeczona, a wiem ze zaraz sie obudzi na jedzenie. Zawsze spi max o 21, dzis pobil swoj rekord, ale szczerze powiem takiego ataku nigdy nie mielismy.

Katy, Fatalita lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę Katy! Gratuluję <3

Wiktorii tak szybko rosną, że zaczęłam ją podejrzewać o łykanie biotebalu czy innej skrzypowity. Obcinanie na śpiocha nie zdaje egzaminu, bo też zabiera rączkę ;)

J.S. współczuję. Trzymam kciuki, żeby zmęczony histerią teraz Ci pospał.

Anusias, mi położna jeszcze w ciąży mówiła, że tak do skończonego 5 tygodnia ze spokojem z tą pępowiną. Staraj się osuszać i może wietrzyć.

Katy, Anusias lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paznokci jako tako nie obcinałam, przycinam czasem zadziorki a tak to jakimś cudem same się ścierają.

Chyba nie pisałam, ale nam kikut odpadł po 11 dniach, jeszcze jakiś czas pojawiała się w nim wydzielina, którą czyściłam. Pępek miała głęboki i coś tam musiało się nie do końca wygoić. Tydzień temu poczułam zgrubienie pod pępkiem wielkości wiśni a skóra w tym miejscu była zaczerwieniona. Chciałam wymacać co to i jak ponaciskałam to z pępka wyleciała ropa.
    Lekarz kazał czyścić spirytusem, ale nie gazikami jak do tej pory tylko kupić normalny spożywczy i z wodą rozrobić. Już następnego dnia była znaczna poprawa a dziś już nie ma śladu, pępek też się mocno spłycił i wygląda już normalnie. Lekarz mówi, że miała za krótko przyciętą pępowinę i spiętą za blisko brzucha.

A ja padam na twarz, młodsza śpi dziś po 15 minut, zaśnie niby snem kamiennym a za 15 minut wyspana O.o
    A na dokładkę starsza wieczorem dostała gorączki, nie wiadomo z czego. Już mam noc z bańki, bo będę czuwać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 23:50

Anusias lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy gratulacje :)

Z mojego lewego cycka Chyba leci jakaś syfiasta trucizna- pluje, głową rzuca. A z prawej nektar bogów bo ssie jak pijawka

Katy, Hoope, Anusias, kattalinna lubią tę wiadomość

• Katy Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 03:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny :*

Ja sie obudzilam, a Kamil jeszcze spi chociaz zasnal przed 22 :o Wyjatkowo wolalabym jakby sie obudzil bo mi cycek zaraz eksploduje...

Edit: Chyba dzisiaj pobije rekord spania i ruszania sie w lozeczku xd Kladlam go spac obroconego nogami w strone lozka, a jest obrocony glowa teraz :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 03:51

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 04:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy moje gratulacje! :D

J.S współczuję :(

Moja spała od 21:40-3 :) Cyc i teraz znowu spi a ja walczę z laktatorem.
    Jakieś guzki mi się porobily w lewej piersi trochę bolące i nie mogę ich rozbić masażem przy sciaganiu :/ trochę się udaje, ale cos tam jeszcze czuje...

Katy lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 04:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy gratulacje!!!ja mam prawie identyczny pierscionek :-)

Nasz Szkrab spal od 19.30 do 23 i od 00.00 do 3.30 nie bylo zle. Teraz cyc i moze uda sie pospac jeszcze. Mamy wrednego komara w pokoju nawet w powieke mnie ugryzl..

Katy lubi tę wiadomość

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • Sela Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 04:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva ja nie odciągam laktatorem tylko Leosiem i też od ponad 2 tyg w jednej piersi mam takie zgrubienia i za chiny nie wiem jak go przyłożyć żeby mi to ściągnął. Mam nadzieję, że nic mi się z tym nie stanie.

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje;)

Body opisujace wszystko :p Kamil najbardziej lubi te rzeczy jak sa razem w tej samej chwili bo osobno niekoniecznie haha

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/01119736fb02.jpg

Wowka, Fatalita, Hoope, Feeva, Sela, Kwiatkowa24, Anusias, kattalinna lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, chociaż co ja mówię, jak może być dobry przed 6...

Dziewczyny z węzłami w piersiach, u mnie pomaga przyłożenie nagrzanego termoforka lub pieluchy i dopiero delikatny masaż. Po podgrzaniu jakoś schodzi, ja ściągam laktatorem, to jak puści węzełek to leci jak opętane :)

U nas jedzenie w nocy co 3h, wg rozkladu+ conocne biadolenie przez sen po 4. Już brak mi pomysłów o co tu może chodzić, chyba muszę się nauczyć przesypiać te jęki...

Sela lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze, co za poranek. Czy moje dziecko musi byc takie wrzeszczace? I do cholery ku*wa kiedy to sie skonczy?

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, śpicie razem? Może on woła o "poranne" przytulasy? ;) :D

Sela, masaż i ciepłe okłady, a potem przystawiasz Leosia piersią od góry, z pochyleniem kręgosłupa do przodu, aby pierś swobodnie wisiała, bez żadnych ucisków.

J.S. :( :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 06:54

Sela lubi tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz jak Mała zje to sobie spróbuję rozgrzać to badziewie. Nie chcę powtórki z rozrywki żeby mieć znowu zapalenie...
    Wkurza mnie to karmienie. Oprócz tego że to dobre dla dziecka nie widzę w tym żadnej przyjemności i żadnych plusów...

J.S biedna :( :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 06:58

Patk lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

J.S współczuję. A powiedz no jak Ty go karmisz? Jaki schemat? Możesz go pokazać w samej pieluszce? Bo na razie bije rekordy, już mój wrzaskun i Katy zaczęli się wyciszać a u Was niewiele tego.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za porady. Przy następnym karmieniu rozgrzeje i przyłoże tak jak piszecie ;-)

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my spalismy od 23 do 3, a potem cyrki przez sen... Niby spi, ale plytko, marudzi, mruczy i tak do teraz.
    Wczoraj nie bylo kupki... Pierwszy raz

Dzis konczymy miesiac :)

Ja na szczescie na razie na kp nie mam co narzekac. Pierwszy tydzień poranione sutki i to by bylo na tyle.

Edit: ledwo co napisalam posta i jest i ona: kupka!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 08:36

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry my już po śniadaniu zaraz się zbieramy na kontrolę bioderek.

Kąty gratuluję wszystkiego dobrego i dluuugich lat razem u nas 12 lat smignelo nie wiadomo kiedy sama nie wierzę że się tak długo z tym gadem mecze .

Feeva dziecko jest lepsze niż laktator spróbuj rozgrzać przed karmieniem .

Piękny mamy dzień a tak straszyli opadami , wczoraj przyszły mi szafy wreszcie będę miała miejsce na swoje rzeczy jeszcze tylko muszę poskręcać ale od wczoraj nie mam się kiedy za to wziąć bo moje przedszkolaki miały zakończenie roku i popołudnie w szkole jutro starszaki a potem to już tylko wakacje i zastanawiam się jak ja to przeżyje . Będzie wesoło

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 08:38

Katy lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienawidzę ziołowych herbat i naparów, ale ta herbatka hippa to już przegięcie. Zlepek wszystkich ohydnych smaków.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich:)
    Mój dzieć w nocy oszalał, całą noc stękał nie wiadomo o co chodzi, on sam myślę, że nie wiedział co chce.

Już pytałam ale zapytam znowu w czym w nocy śpią wasze dzieci? Bo ja już sama nie wiem, w bodziaku mam wrażenie że zimno w nocy, a on sie odkopuje z pod koca, w pajacu rano jest caly gorący. Nie ogarniam tego ubierania....

‹‹ 1302 1303 1304 1305 1306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ