Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Katy super, GRATULACJE
Anusias nam akurat odpadł po 4 dniach ale w szpitalu zalecali psikać na patyczek octenisept i tak czyścić. Chociaż moja znajoma też tak jak piszesz czyściła patyczkiem nasączonym spirytusem i b.szybko jej odpadł. Z tymi pępkami to jest różnie i mogą być nawet grubo ponad miesiąc.Katy lubi tę wiadomość
W końcu się udało...
-
Katy, gratulacje!
Fatalita, cudna mala kruszynka
Z pieknej historyjki o grzecznym dziecku, ktore mialam dwa dni pozostalo wspomnienie. Dal mi dzisiaj tak w kosc, ze ledwo zyje, a w zasadzie od 18 do 22 byl ciagly krzyk. Nie wiem czy to kolka, dostal kropelki, byl termofor, suszarka, masaz, chyba wszystkie mozliwe sposoby i nic.
Jestem wypompowana, zmeczona, a wiem ze zaraz sie obudzi na jedzenie. Zawsze spi max o 21, dzis pobil swoj rekord, ale szczerze powiem takiego ataku nigdy nie mielismy.Katy, Fatalita lubią tę wiadomość
-
O kurczę Katy! Gratuluję
Wiktorii tak szybko rosną, że zaczęłam ją podejrzewać o łykanie biotebalu czy innej skrzypowity. Obcinanie na śpiocha nie zdaje egzaminu, bo też zabiera rączkę
J.S. współczuję. Trzymam kciuki, żeby zmęczony histerią teraz Ci pospał.
Anusias, mi położna jeszcze w ciąży mówiła, że tak do skończonego 5 tygodnia ze spokojem z tą pępowiną. Staraj się osuszać i może wietrzyć.Katy, Anusias lubią tę wiadomość
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Paznokci jako tako nie obcinałam, przycinam czasem zadziorki a tak to jakimś cudem same się ścierają.
Chyba nie pisałam, ale nam kikut odpadł po 11 dniach, jeszcze jakiś czas pojawiała się w nim wydzielina, którą czyściłam. Pępek miała głęboki i coś tam musiało się nie do końca wygoić. Tydzień temu poczułam zgrubienie pod pępkiem wielkości wiśni a skóra w tym miejscu była zaczerwieniona. Chciałam wymacać co to i jak ponaciskałam to z pępka wyleciała ropa.
Lekarz kazał czyścić spirytusem, ale nie gazikami jak do tej pory tylko kupić normalny spożywczy i z wodą rozrobić. Już następnego dnia była znaczna poprawa a dziś już nie ma śladu, pępek też się mocno spłycił i wygląda już normalnie. Lekarz mówi, że miała za krótko przyciętą pępowinę i spiętą za blisko brzucha.
A ja padam na twarz, młodsza śpi dziś po 15 minut, zaśnie niby snem kamiennym a za 15 minut wyspana
A na dokładkę starsza wieczorem dostała gorączki, nie wiadomo z czego. Już mam noc z bańki, bo będę czuwać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 23:50
Anusias lubi tę wiadomość
Matylda
-
Dziekuje dziewczyny :*
Ja sie obudzilam, a Kamil jeszcze spi chociaz zasnal przed 22 :o Wyjatkowo wolalabym jakby sie obudzil bo mi cycek zaraz eksploduje...
Edit: Chyba dzisiaj pobije rekord spania i ruszania sie w lozeczku xd Kladlam go spac obroconego nogami w strone lozka, a jest obrocony glowa terazWiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 03:51
-
Katy moje gratulacje!
J.S współczuję
Moja spała od 21:40-3Cyc i teraz znowu spi a ja walczę z laktatorem.
Jakieś guzki mi się porobily w lewej piersi trochę bolące i nie mogę ich rozbić masażem przy sciaganiutrochę się udaje, ale cos tam jeszcze czuje...
Katy lubi tę wiadomość
-
Katy gratulacje!!!ja mam prawie identyczny pierscionek
Nasz Szkrab spal od 19.30 do 23 i od 00.00 do 3.30 nie bylo zle. Teraz cyc i moze uda sie pospac jeszcze. Mamy wrednego komara w pokoju nawet w powieke mnie ugryzl..Katy lubi tę wiadomość
Aniolek [*] czerwiec 2017
Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.
Aniolek [*] sierpień 2024 -
Dziekuje;)
Body opisujace wszystko :p Kamil najbardziej lubi te rzeczy jak sa razem w tej samej chwili bo osobno niekoniecznie haha
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/01119736fb02.jpgWowka, Fatalita, Hoope, Feeva, Sela, Kwiatkowa24, Anusias, kattalinna lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry, chociaż co ja mówię, jak może być dobry przed 6...
Dziewczyny z węzłami w piersiach, u mnie pomaga przyłożenie nagrzanego termoforka lub pieluchy i dopiero delikatny masaż. Po podgrzaniu jakoś schodzi, ja ściągam laktatorem, to jak puści węzełek to leci jak opętane
U nas jedzenie w nocy co 3h, wg rozkladu+ conocne biadolenie przez sen po 4. Już brak mi pomysłów o co tu może chodzić, chyba muszę się nauczyć przesypiać te jęki...Sela lubi tę wiadomość
-
Wowka, śpicie razem? Może on woła o "poranne" przytulasy?
Sela, masaż i ciepłe okłady, a potem przystawiasz Leosia piersią od góry, z pochyleniem kręgosłupa do przodu, aby pierś swobodnie wisiała, bez żadnych ucisków.
J.S.:*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 06:54
Sela lubi tę wiadomość
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Zaraz jak Mała zje to sobie spróbuję rozgrzać to badziewie. Nie chcę powtórki z rozrywki żeby mieć znowu zapalenie...
Wkurza mnie to karmienie. Oprócz tego że to dobre dla dziecka nie widzę w tym żadnej przyjemności i żadnych plusów...
J.S biedna:*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 06:58
Patk lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
J.S współczuję. A powiedz no jak Ty go karmisz? Jaki schemat? Możesz go pokazać w samej pieluszce? Bo na razie bije rekordy, już mój wrzaskun i Katy zaczęli się wyciszać a u Was niewiele tego.❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
nick nieaktualnyA my spalismy od 23 do 3, a potem cyrki przez sen... Niby spi, ale plytko, marudzi, mruczy i tak do teraz.
Wczoraj nie bylo kupki... Pierwszy raz
Dzis konczymy miesiac
Ja na szczescie na razie na kp nie mam co narzekac. Pierwszy tydzień poranione sutki i to by bylo na tyle.
Edit: ledwo co napisalam posta i jest i ona: kupka!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 08:36
-
Dzień dobry my już po śniadaniu zaraz się zbieramy na kontrolę bioderek.
Kąty gratuluję wszystkiego dobrego i dluuugich lat razem u nas 12 lat smignelo nie wiadomo kiedy sama nie wierzę że się tak długo z tym gadem mecze .
Feeva dziecko jest lepsze niż laktator spróbuj rozgrzać przed karmieniem .
Piękny mamy dzień a tak straszyli opadami , wczoraj przyszły mi szafy wreszcie będę miała miejsce na swoje rzeczy jeszcze tylko muszę poskręcać ale od wczoraj nie mam się kiedy za to wziąć bo moje przedszkolaki miały zakończenie roku i popołudnie w szkole jutro starszaki a potem to już tylko wakacje i zastanawiam się jak ja to przeżyje . Będzie wesołoWiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 08:38
Katy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam wszystkich:)
Mój dzieć w nocy oszalał, całą noc stękał nie wiadomo o co chodzi, on sam myślę, że nie wiedział co chce.
Już pytałam ale zapytam znowu w czym w nocy śpią wasze dzieci? Bo ja już sama nie wiem, w bodziaku mam wrażenie że zimno w nocy, a on sie odkopuje z pod koca, w pajacu rano jest caly gorący. Nie ogarniam tego ubierania....