X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka może to jeszcze połóg ,organizm oczyszcza się sześć tygodni a ja z drugim dzieckiem miałam nawet osiem u mnie też ostatnio pojawiła się żywa krew i ból jak w okres. Żeby mieć okres musiałby być cykl czyli owulacja więc i conajmniej trzy tygodnie bez krwawienia to chyba niemożliwe miesiąc po porodzie przecież jeszcze macica się obkurczyc nie zdążyła

cf409fc7e7.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka ja mialam jakby nawrot krwawienia i to nie byl okres:p A ostatnio mialam jakies lekkie plamienie, ale to tez nie okres na szczescie xd

Kamil spi na mnie od 30min, szkoda mi go odkladac bo wiem, ze sie o obudzi :( Niestety obiad sie sam nie zrobi :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś miałyśmy debiut z chustą :-) czego to ochota na kawę nie wymusi na człowieku ;-) chusty od niedzieli w domu ale nie po mi do nich było. Dziś mleka do kawy zabrakło... :-P

Wowka lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka ja już 8 tygodni po porodzie...

Katy mam nadzieję, że to tak jak u Ciebie, brzuch boli okresowo od wczoraj, ale w sumie dwie małe plamki jak na razie i to nie żywa krew tylko jak koniec okresu bardziej...

Katy podziwiam za obiady:P ja nawet jak mam jak zrobić to mi się nie chce

Katy lubi tę wiadomość

• D_basiula Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenka spi od 9. Mama moja oskurzala rano a ja przebieralam mala. Patrze a ona przy tym odkurzaczu zasypia. Szybko sciagnelam aplikacje z odkurzaczem i mala spi. Wzielam ja o 12 na karmienie bo cyc jedem myslalam ze peknie, nie obudziala sie, zjadla i spi dalej. Zrobilam obiad, zjadlam i siedze.

kattalinna, Nynka lubią tę wiadomość

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • Sela Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecie też dziś nieodkładalne... a piersi mnie tak bolą jak go noszę, chyba za bardzo jest wtulony we mnie.

Powiedzcie czy to normalne, że mój dzieć od 4 rano do 12 zrobił już 4 kupy?? Normalnie od paru dni robi po 3 kupy dziennie, gdzie zawsze robił 1 ew. 1 w dwa dni. Podaje mu dicoflor i delicol, może od tych kropelek. No chyba, że taka ilość kup przy kp to norma?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 13:20

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D_basiula wrote:
    Olenka spi od 9. Mama moja oskurzala rano a ja przebieralam mala. Patrze a ona przy tym odkurzaczu zasypia. Szybko sciagnelam aplikacje z odkurzaczem i mala spi. Wzielam ja o 12 na karmienie bo cyc jedem myslalam ze peknie, nie obudziala sie, zjadla i spi dalej. Zrobilam obiad, zjadlam i siedze.

U mnie działa suszarka. Włączam "filmik" na YouTube z nagraniem i Kubuś ostatnio przeważnie odlatuje. Najgorsze, bo w nocy ja odlatuje przy tej suszarce szybciej niż on. Tylko trzeba uważać, żeby za bardzo nie przyzwyczaić dzieci do tych dźwięków.

My też próbujemy trochę odzwyczaić małego od noszenia i spania na rękach. Ciężko jest, ryk niesamowity, ale nie ma innej możliwości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 13:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny
    Nadrobilam Was. Patryk nie jest az rak bardzo absorbujacy, ale zawsze znajdzie sie cos do roboty.

Śliczne macie dzieci. Każde. Fermina, faktycznie chomiczek. Moj synek tez ma pucowate poliki, ale sam w sobie jest raczej drobny. Faldki na razie ma malutkie.

My jutro konczymy miesiac. Powoli zaczynam nosic rozmiar 62. Jest jesczcze troche za duzy, ale moze byc.

Udalo nam sie zwalczyc odparzenie. Pomogla maka ziemniaczana i bentaphen (zawsze przekrecam ta nazwe) albo fakt, ze mały rzadziej robi kupke i kleksiki. Po Sudocremie mam wrażenie, ze bylo gorzej wiec odpuszczam go sobie.

Ostatnio Patryk bardziej marudny. Czesciej placze. Prezy sie i steka. Chyba nie moze zrobic kupki. Na razie wstrzymuje sie z probiotykiem, bo nie ma tragedii. Czesto usypia po takiej akcji i jest jak gdyby nigdy nic. Zobaczymy jak dzis z kupka, nie chce zeby sie męczyl.

Jak dawkujecie saba miesiecznym maluchom?

Co do spania. Patryk spi w kolysce. Czasem zasypia przy cycku, czasem sam w kolysce przy kolysance lub aplikacji szumis, ze smoczkiem lub bez.

Wczoraj odwalil mi niezla akcje z cyckiem. Najpierw jadl normalnie, a potem wrzaski, puszczanie cycka, okropny placz. Pomogl smoczek... Nie wiem co mu nie pasowalo, moze ze ssie i leci a zoladek pelny? Co myslicie? Bardzo nie lubie mu dawac smoczka. Zawsze przychodzi mi do glowy 'a moze jest glodny'.

Edit : jeszcze jedno pytanie. Malemu od urodzenia luszczy sie skora. Po kapielach luszczenie sie nasila. Kapie w wodzie z oliwka derma. Jakies rady? Smarowalybyscie jakims kremem? Boje sie, ze malemu sie zrobi ciemieniucha..

No i wyobrazcie sobie, ze poparzylam sobie dzis cycki... Wpadl mi w dekolt kalafior jak podjadalam zupe. Teraz mam dwie symetryczne czerwone plamy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 14:01

• Hoope Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo nie zazdroszczę, nie zazdroszczę Wam tych 3,4,5,6,7 tygodni oooj nieeee... Prezes zaczyna z tego wszystkiego wyrastać, już jest mądry i rozumny, gada, słucha, nie wrzeszczy bezmyślnie, głównie się żali nad swoim losem, poczeka nawet czasem.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł :)
    Oczywiście nie pamiętam wszystkiego o czym pisałyście, ale...

Dzieciaczki nasze kwietniowo-majowo-czerwcowe są naprawdę najpiękniejsze <3

Katy, już widzę Twojego Kamilka łobuziaka jak coś przeskrobie to ten uśmiech roztopi każde serducho. Ohh będzie korzystał ;)

Patk, chyba pytałaś o promocje. Póki co tylko widziałam bobini w rossmann.

J.S. u nas nocki różnie. Choć zaczyna układać się powoli schemat. Usypianie zawsze do ok. 22.20 (bez względu czy zacznie ryczeć o 19, czy o 20.30 ). Pierwsze spanie najdłużej, do ok. 1.00, a potem pobudki co półtora godziny średnio.
    Ale cwaniara próbuje mnie zagadywać w nocy ;)

Czy waszym dzieciom też tak szybko rosną pazury? Mogłabym co drugi dzień obcinać, a Wiki niekoniecznie na to chętna ;)

Kamcia, współczuję "przygody".

Nie straszcie okresem :/ karmienie piersią mnie nie urzekło, a brak okresu to jedna z niewielu zalet.

Niby dzieci do 6 tygodnia mają robić conajmniej 4-6 kup dziennie, więc wszystko w normie Sela :)
    Wiki wczoraj skończyła 6 tygodni i przez cały dzień nie zrobiła kupy!! A wcześniej było z 6 dziennie. Już dzisiaj miałam do położonej dzwonić, bo niby po 6 tygodniu już nie musi codziennie, ale żeby Tak z dnia na dzień, ze skrajności w skrajność?
    W końcu w nocy zrobiła jedną.

Ogólnie fajnie, że dostosowuje się do norm wypróżniania, szkoda, że tak dokładnie nie zapoznała się z normami ilości snu o.O

My chrzciny w niedzielę. Przed chwilą przymierzałyśmy sukienkę. Wygląda tak uroczo, że wybaczam jej wszystko <3
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/784461a85a2b.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 14:46

Wowka, Mycha666, Nynka, Katy, D_basiula, Hoope, Sela, kamciaelcia, pawojoszka, kattalinna, Mała Matylda, Feeva, Ewciaa83, Lukrecja, MajowaMamusia, Patk lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojego 8 tygodniowca zeżarła jakaś wrzeszcząca gąsienica. Ratunku! Chcę spowrotem moje dziecko, niech ta gąsienica przy największym krzyku go wypluje...

Chyba przerabiamy ten skok rozwojowy. Od soboty ma złe dni i złe noce. Jedynie wczoraj w dzień jako tako. Je byle jak, śpi jeszcze gorzej, dzisiaj leżak i zabawki pasują na max 10 minut, wózek parzy, na rękach jest źle, samemu jeszcze gorzej, leżenie obok mamy złe, Szumiś nie pasuje, bycie wysoko na rękach pasuje tylko na chwilę... wszystko w akompaniamencie krzyku i wycia, chyba zatrudnią go w OSP jako syrenę.

Przynajmniej dajcie nadzieję że to skok i minie i wróci normalne dziecko. Zanim piękną mi bębenki :P

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli może nawrócić krwawienie? Bo u mnie to wygląda normalnie na okres i to jeszcze w czasie kiedy powinno być...

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatowa ja smaruje oliwką hipp i już dawno luszczenie minęło. Nawet pediatra skórę chwali. Z główki naskórek wyczesuj i też smaruj.
    Na cuemieniuche składa się wiele czynników, nie tylko luszczenie:)

A i z główki ja po kapkeli recznikiem w różne strony wycieralam zeby oderwac łuski delikatnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 15:23

• Katy Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Czyli może nawrócić krwawienie? Bo u mnie to wygląda normalnie na okres i to jeszcze w czasie kiedy powinno być...

U mnie tak bylo, bylam pewna, ze to okres, ale lekarka powiedziala, ze to niemozliwe :p

Fatalita,Wikusia bedzie wymiatac na chrzcinach, ślicznie wyglada ;)

Fatalita lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A naszej corce od wczoraj dzien z noca sie pozamienial. Wczoraj od 14.30 do 1 w nocy jakby dziecka w domu nie było. Tylko spanie, z małymi przerwami na cycka i zmianę pieluchy. Od 1 w nocy do 6 prezenie, wyginanie się, gaworzenie przez sen, niewiadomo o co chodzi, Ale bez płaczu. Dzisiaj od południa widzę że będzie powtórka z rozrywki. Od 12 znowu spi, cyc i przewijanie... Powinnam sie cieszyć bo mam czas wkoncu dla siebie, Ale nie pociesza mnie znowu wizja nie spania w nocy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 16:11

ex2bio4pttsuyqga.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezes spał UWAGA do 11:00. A teraz w wózku 2 godziny i nadal śpi.

Już można mi zazdrościć XD

Fatalita do schrupania Twoja gwiazda!

Fatalita lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, J.S. dajecie nadzieje że moja za 2-3 tyg się troche sobą zajmie w bujaku. My śpimy w wózku na dworze og 1.5h- w domu gorąco i spanie po 10 min. Pojechałam na zakupy, mąż został z córką, po godz dzwoni żebym wracała bo nie moze jej uspokoić( może doceni co ja robię ba co dzień:D). Czego ja wczoraj nie robiłam: Zuza spała pod wieczor 3h- wypilam kawkę,wzielam dłuższy prysznic,pomalowalam paznokcie,poszlam na działkę, szok. Za to w nocy mi się dostało,2h usypiania id 2 do 4 z głowy. Ale wybaczam wszystko. Moja miłość. Dzisiaj jak płakała puscilam jej piosenke "za każdą chwilę" weekendu,w ciąży często jej słuchałam,a gwiazda się uspokoiła, aż się wzruszylam. Później leciał Sławomir to się rozdarła :D tez nie lubi go.

Katy, Nynka lubią tę wiadomość

• Sela Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita mojemu małemu też tak szybko rosną pazurki. Co chwile obcinamy

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po kąpieli smaruje oliwką a jak się jeszcze skórka łuszczy to i w dzień ja smaruje , kremów raczej nie używam . Mój dzieci jest wywrotowcem dziś usnęła jak włączyłam udar w wiertarce Patryk płakał bo się wystraszył halasu a Ula poszła spać i po co komu szumis?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 18:16

Sela lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy dziecka niczym nie smarowalam. Patryk jako jedyny się luszczyl. Ale bez smarowania minelo.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1300 1301 1302 1303 1304 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ