Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Nynka może to jeszcze połóg ,organizm oczyszcza się sześć tygodni a ja z drugim dzieckiem miałam nawet osiem u mnie też ostatnio pojawiła się żywa krew i ból jak w okres. Żeby mieć okres musiałby być cykl czyli owulacja więc i conajmniej trzy tygodnie bez krwawienia to chyba niemożliwe miesiąc po porodzie przecież jeszcze macica się obkurczyc nie zdążyła
-
Nynka ja mialam jakby nawrot krwawienia i to nie byl okres:p A ostatnio mialam jakies lekkie plamienie, ale to tez nie okres na szczescie xd
Kamil spi na mnie od 30min, szkoda mi go odkladac bo wiem, ze sie o obudziNiestety obiad sie sam nie zrobi :p
-
nick nieaktualnyPawojoszka ja już 8 tygodni po porodzie...
Katy mam nadzieję, że to tak jak u Ciebie, brzuch boli okresowo od wczoraj, ale w sumie dwie małe plamki jak na razie i to nie żywa krew tylko jak koniec okresu bardziej...
Katy podziwiam za obiady:P ja nawet jak mam jak zrobić to mi się nie chceKaty lubi tę wiadomość
-
Olenka spi od 9. Mama moja oskurzala rano a ja przebieralam mala. Patrze a ona przy tym odkurzaczu zasypia. Szybko sciagnelam aplikacje z odkurzaczem i mala spi. Wzielam ja o 12 na karmienie bo cyc jedem myslalam ze peknie, nie obudziala sie, zjadla i spi dalej. Zrobilam obiad, zjadlam i siedze.
kattalinna, Nynka lubią tę wiadomość
Aniolek [*] czerwiec 2017
Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.
Aniolek [*] sierpień 2024 -
Moje dziecie też dziś nieodkładalne... a piersi mnie tak bolą jak go noszę, chyba za bardzo jest wtulony we mnie.
Powiedzcie czy to normalne, że mój dzieć od 4 rano do 12 zrobił już 4 kupy?? Normalnie od paru dni robi po 3 kupy dziennie, gdzie zawsze robił 1 ew. 1 w dwa dni. Podaje mu dicoflor i delicol, może od tych kropelek. No chyba, że taka ilość kup przy kp to norma?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 13:20
W końcu się udało...
-
D_basiula wrote:Olenka spi od 9. Mama moja oskurzala rano a ja przebieralam mala. Patrze a ona przy tym odkurzaczu zasypia. Szybko sciagnelam aplikacje z odkurzaczem i mala spi. Wzielam ja o 12 na karmienie bo cyc jedem myslalam ze peknie, nie obudziala sie, zjadla i spi dalej. Zrobilam obiad, zjadlam i siedze.
U mnie działa suszarka. Włączam "filmik" na YouTube z nagraniem i Kubuś ostatnio przeważnie odlatuje. Najgorsze, bo w nocy ja odlatuje przy tej suszarce szybciej niż on. Tylko trzeba uważać, żeby za bardzo nie przyzwyczaić dzieci do tych dźwięków.
My też próbujemy trochę odzwyczaić małego od noszenia i spania na rękach. Ciężko jest, ryk niesamowity, ale nie ma innej możliwości.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 13:31
-
nick nieaktualnyCzesc dziewczyny
Nadrobilam Was. Patryk nie jest az rak bardzo absorbujacy, ale zawsze znajdzie sie cos do roboty.
Śliczne macie dzieci. Każde. Fermina, faktycznie chomiczek. Moj synek tez ma pucowate poliki, ale sam w sobie jest raczej drobny. Faldki na razie ma malutkie.
My jutro konczymy miesiac. Powoli zaczynam nosic rozmiar 62. Jest jesczcze troche za duzy, ale moze byc.
Udalo nam sie zwalczyc odparzenie. Pomogla maka ziemniaczana i bentaphen (zawsze przekrecam ta nazwe) albo fakt, ze mały rzadziej robi kupke i kleksiki. Po Sudocremie mam wrażenie, ze bylo gorzej wiec odpuszczam go sobie.
Ostatnio Patryk bardziej marudny. Czesciej placze. Prezy sie i steka. Chyba nie moze zrobic kupki. Na razie wstrzymuje sie z probiotykiem, bo nie ma tragedii. Czesto usypia po takiej akcji i jest jak gdyby nigdy nic. Zobaczymy jak dzis z kupka, nie chce zeby sie męczyl.
Jak dawkujecie saba miesiecznym maluchom?
Co do spania. Patryk spi w kolysce. Czasem zasypia przy cycku, czasem sam w kolysce przy kolysance lub aplikacji szumis, ze smoczkiem lub bez.
Wczoraj odwalil mi niezla akcje z cyckiem. Najpierw jadl normalnie, a potem wrzaski, puszczanie cycka, okropny placz. Pomogl smoczek... Nie wiem co mu nie pasowalo, moze ze ssie i leci a zoladek pelny? Co myslicie? Bardzo nie lubie mu dawac smoczka. Zawsze przychodzi mi do glowy 'a moze jest glodny'.
Edit : jeszcze jedno pytanie. Malemu od urodzenia luszczy sie skora. Po kapielach luszczenie sie nasila. Kapie w wodzie z oliwka derma. Jakies rady? Smarowalybyscie jakims kremem? Boje sie, ze malemu sie zrobi ciemieniucha..
No i wyobrazcie sobie, ze poparzylam sobie dzis cycki... Wpadl mi w dekolt kalafior jak podjadalam zupe. Teraz mam dwie symetryczne czerwone plamyWiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 14:01
-
Oooo nie zazdroszczę, nie zazdroszczę Wam tych 3,4,5,6,7 tygodni oooj nieeee... Prezes zaczyna z tego wszystkiego wyrastać, już jest mądry i rozumny, gada, słucha, nie wrzeszczy bezmyślnie, głównie się żali nad swoim losem, poczeka nawet czasem.❤ Bartuś już z nami
15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Heloł
Oczywiście nie pamiętam wszystkiego o czym pisałyście, ale...
Dzieciaczki nasze kwietniowo-majowo-czerwcowe są naprawdę najpiękniejsze
Katy, już widzę Twojego Kamilka łobuziaka jak coś przeskrobie to ten uśmiech roztopi każde serducho. Ohh będzie korzystał
Patk, chyba pytałaś o promocje. Póki co tylko widziałam bobini w rossmann.
J.S. u nas nocki różnie. Choć zaczyna układać się powoli schemat. Usypianie zawsze do ok. 22.20 (bez względu czy zacznie ryczeć o 19, czy o 20.30 ). Pierwsze spanie najdłużej, do ok. 1.00, a potem pobudki co półtora godziny średnio.
Ale cwaniara próbuje mnie zagadywać w nocy
Czy waszym dzieciom też tak szybko rosną pazury? Mogłabym co drugi dzień obcinać, a Wiki niekoniecznie na to chętna
Kamcia, współczuję "przygody".
Nie straszcie okresemkarmienie piersią mnie nie urzekło, a brak okresu to jedna z niewielu zalet.
Niby dzieci do 6 tygodnia mają robić conajmniej 4-6 kup dziennie, więc wszystko w normie Sela
Wiki wczoraj skończyła 6 tygodni i przez cały dzień nie zrobiła kupy!! A wcześniej było z 6 dziennie. Już dzisiaj miałam do położonej dzwonić, bo niby po 6 tygodniu już nie musi codziennie, ale żeby Tak z dnia na dzień, ze skrajności w skrajność?
W końcu w nocy zrobiła jedną.
Ogólnie fajnie, że dostosowuje się do norm wypróżniania, szkoda, że tak dokładnie nie zapoznała się z normami ilości snu
My chrzciny w niedzielę. Przed chwilą przymierzałyśmy sukienkę. Wygląda tak uroczo, że wybaczam jej wszystko
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/784461a85a2b.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 14:46
Wowka, Mycha666, Nynka, Katy, D_basiula, Hoope, Sela, kamciaelcia, pawojoszka, kattalinna, Mała Matylda, Feeva, Ewciaa83, Lukrecja, MajowaMamusia, Patk lubią tę wiadomość
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Mojego 8 tygodniowca zeżarła jakaś wrzeszcząca gąsienica. Ratunku! Chcę spowrotem moje dziecko, niech ta gąsienica przy największym krzyku go wypluje...
Chyba przerabiamy ten skok rozwojowy. Od soboty ma złe dni i złe noce. Jedynie wczoraj w dzień jako tako. Je byle jak, śpi jeszcze gorzej, dzisiaj leżak i zabawki pasują na max 10 minut, wózek parzy, na rękach jest źle, samemu jeszcze gorzej, leżenie obok mamy złe, Szumiś nie pasuje, bycie wysoko na rękach pasuje tylko na chwilę... wszystko w akompaniamencie krzyku i wycia, chyba zatrudnią go w OSP jako syrenę.
Przynajmniej dajcie nadzieję że to skok i minie i wróci normalne dziecko. Zanim piękną mi bębenki -
nick nieaktualnyKwiatowa ja smaruje oliwką hipp i już dawno luszczenie minęło. Nawet pediatra skórę chwali. Z główki naskórek wyczesuj i też smaruj.
Na cuemieniuche składa się wiele czynników, nie tylko luszczenie:)
A i z główki ja po kapkeli recznikiem w różne strony wycieralam zeby oderwac łuski delikatnieWiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 15:23
-
jangwa_maua wrote:Czyli może nawrócić krwawienie? Bo u mnie to wygląda normalnie na okres i to jeszcze w czasie kiedy powinno być...
U mnie tak bylo, bylam pewna, ze to okres, ale lekarka powiedziala, ze to niemozliwe :p
Fatalita,Wikusia bedzie wymiatac na chrzcinach, ślicznie wygladaFatalita lubi tę wiadomość
-
A naszej corce od wczoraj dzien z noca sie pozamienial. Wczoraj od 14.30 do 1 w nocy jakby dziecka w domu nie było. Tylko spanie, z małymi przerwami na cycka i zmianę pieluchy. Od 1 w nocy do 6 prezenie, wyginanie się, gaworzenie przez sen, niewiadomo o co chodzi, Ale bez płaczu. Dzisiaj od południa widzę że będzie powtórka z rozrywki. Od 12 znowu spi, cyc i przewijanie... Powinnam sie cieszyć bo mam czas wkoncu dla siebie, Ale nie pociesza mnie znowu wizja nie spania w nocy...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 16:11
-
nick nieaktualnyWowka, J.S. dajecie nadzieje że moja za 2-3 tyg się troche sobą zajmie w bujaku. My śpimy w wózku na dworze og 1.5h- w domu gorąco i spanie po 10 min. Pojechałam na zakupy, mąż został z córką, po godz dzwoni żebym wracała bo nie moze jej uspokoić( może doceni co ja robię ba co dzień
). Czego ja wczoraj nie robiłam: Zuza spała pod wieczor 3h- wypilam kawkę,wzielam dłuższy prysznic,pomalowalam paznokcie,poszlam na działkę, szok. Za to w nocy mi się dostało,2h usypiania id 2 do 4 z głowy. Ale wybaczam wszystko. Moja miłość. Dzisiaj jak płakała puscilam jej piosenke "za każdą chwilę" weekendu,w ciąży często jej słuchałam,a gwiazda się uspokoiła, aż się wzruszylam. Później leciał Sławomir to się rozdarła
tez nie lubi go.
Katy, Nynka lubią tę wiadomość
-
Ja po kąpieli smaruje oliwką a jak się jeszcze skórka łuszczy to i w dzień ja smaruje , kremów raczej nie używam . Mój dzieci jest wywrotowcem dziś usnęła jak włączyłam udar w wiertarce Patryk płakał bo się wystraszył halasu a Ula poszła spać i po co komu szumis?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 18:16
Sela lubi tę wiadomość