X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna skłamię jeśli powiem, że ja kąpię XD Tata robi miksturę na moje polecenie, on też zna proporcje. Zapytam później. Tak czy siak soda tworzy taką tłustawą powłokę a mąka osusza. Także przy odparzeniach, otarciach i wypryskach stosowałabym mąkę. Sodę jak skóra przesuszona.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia a z kad wiesz że lewe? Pierwszy raz nam jakiekolwiek zastrzeżenie do bioderek tak że nie jestem w temacie wogole. Tak pozatym to się sporo pozmieniało że starszymi szłam raz i tylko lekarz ręcznie sprawdzał jak coś mu nie pasowało to kierował na USG i raz tylko taka wizyta była a teraz od razu USG i trzy razy noalnie się to kontroluje bynajmniej tu tak robią

cf409fc7e7.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas lewe bioderko ciut za plytko wyszlo na usg :p

Byliśmy po za domem od 12.30 i teraz dopiero wracamy, byly dwie przerwy na cycka i jak na tyle czasu to histerii nawet nie tak duzo..Ostatnia histerie opanowal smoczek o dziwo :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka
    Statystyka ;)
    1. Ułożenie
    2. Dziewczynki
    3. Lewe biodro :)
    4. Historia w rodzinie
    To dominuje w statystyce, szczegóły znam aż nadto, nie ma co rozpisywać

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dojadamy w domu
    Patryk nawet nie zakwekal
    Bioderka 1b czyli dobrze :)
    Stopy ulozeniowe
    Powinny się naprawić
    Najpóźniej jak stanie
    Dziś ten lekarz miał u nas pierwszą wizytę. Byliśmy pierwszymi pacjentami

Wowka, Hoope, pawojoszka, Katy, Sela, Cola87, kattalinna, Fatalita lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wprost spytalam lekarza jak on prowadzi bioderka(bo szybko się zorientowal że znam temat-pierwsze pyt brzmialo czy ktoś w rodzinie mial problem)
    Za 6 tyg kontrola i po 6.miesiacu

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piotrek zje i idziemy na spacer. W ciagu 2tyg miałam wysłać do kardiologa skierowanie i o tym kompletnie zapomnialam o.O
    A byłam w Gorzowie osobiście. Dziś muszę już je wysłać. Bo wizytę dla dwojga mamy w sierpniu zaklepana

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie może dlatego że dziewczyna, przypomniało mi się że przecież w UK nie sprawdza się bioderek to i problemy w nie miałam i tematu nie znam.
    Fajnie że u was bioderkach w porządku liczę na to że u nas też się unormuje

kamciaelcia, boduszka lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia super, że z bioderkami wszystko dobrze.
    My też mieliśmy dzisiaj usg bioderek i też wszystko ok :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 20:14

kamciaelcia lubi tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super że bioderka dobrze wyszły :) my mamy bioderka 9.07 a 4.07 szczepienie. Już mam lekko stres, ale mam nadzieję że będzie dobrze.

Sela lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope jak udało Ci się przerzucić ssaki z osłonek na pierś?
    Ja próbowałam, ale jest tak już chyba przyzwyczajona do osłonek i butli, że denerwowala się i wypluwala :(

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Denerwowały się i wypluwały XD A ja uparcie przystawiałam. Sutek w mleku, trochę kropli wycisnęłam do buzi, trochę krzyku, lekko się spociłam ale w końcu zassały. Głód to dobry doradca. A były starsze niż nasze dzieci obecnie, więc i bardziej rozumne.
    Można spróbować na głodnego ale można też na niedojedzoną, wtedy będzie spokojniej ale i mniej chętnie.

Bartosz jak się okazało, nie jest wybredny, to typ ameby, zassie wszystko, byle mleko dało XD

Skoro dziecko zasysa smoczek, moje palce, osłonki, swoje rączki i moją szyję, to cyca też zassie.

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pod względem zasysania, Hoope, nasze dzieci są takie same XD
    Zasysa wszystko co ma w zasięgu buzi - mój palec(czasami tak, że mi mało co ręki po łokieć nie wciągnie), smoczek, tetre, szyję taty, osłonki, swoje łapki.
    Ogólnie cyca bez osłonki zasysala, ale wypluwala, krzywila się i nie chciała już.
    Jutro chyba z nią trochę powalcze :)
    Mam nadzieję, że się uda, bo perspektywa osłonek przez kolejne miesiące mnie doluje. Są wygodne, owszem, ale drażni mnie mycie ich, sterylizowanie, wycieranie, zakładanie, ciągle Mała mi rączką strąca bo tak macha, jak raz się odklei to potem się nie chce przykleić, bo jest wysmarowana mlekiem i resztkami lanoliny...
    A chciałabym wyjąć, dać, schować bez zbędnych ruchów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 22:54

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się też udało odrzucić osłonki,ale trochę to trwało. Byłam wytrwała bo ich strasznie nie lubiłam, a musiałam je mieć na początku bo miałam kiepskie brodawki i nie chciał chwycić. Z lewą poszło szybciej, a przy prawej było darcie ;) ale po krótkim zssaniu zdejmowałem kapturek i próbowałam bez osłonki i tak do skutku. W końcu się udało :) ale prawa pierś dalej jest tą gorszą :p

• Feeva Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola moje brodawki już się uwypuklily trochę, a były płaskie. Osłonki i laktator je trochę wyciągnął.
    Dajecie mi nadzieję, że i mi się uda odrzucić osłonki,skoro Wam się udało :)

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva napewno też Ci się uda, tylko trzeba trochę czasu na oswojenie maluszka. A przynajmniej mój potrzebował czas przy tej prawej piersi, na początku to potrafił się tak rozedrzeć że aż mu warga dolna drżała, no i wtedy z powrotem kapturek. Ale w końcu po narzekaniach się poddał :) bardzo cieszę sie że mi się udało bo mnie męczyło zakladanie, mycie tych osłonek. Poza tym mam wrażenie że więcej się najada z piersi odkąd nie ma kapturka, mniej dojada mm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 23:24

• Mycha666 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 03:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z pupą o dziwo nie mamy problemów. Raz tylko była poważnie zaczerwieniona. Wtedy pomógł sudocrem. Na codzień stosujemy zielony linomag i zamiast chusteczek nawilżanych, wacik i przegotowaną woda.

U nas problemem była wysypka na dużej części ciała odnawiająca się przez 2 tygodnie. Wykluczyłam kilka produktów że swojej diety, ale ostatecznie padło na białko mleka krowiego. Po odstawieniu go i jego pochodnych jest poprawa, więc chyba niestety czeka mnie picie kawy z mlekiem roślinnym. Bleee....

Cycamy się drugi raz. Pierwszy raz byl o 24 po 6,5 godzinach snu Kubusia :o zasnął po 17. Jeśli ta pogoda tak na niego działa, to nie chcę upałów ;)

• Hoope Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też prawa pierś jest bleee XD

Feeva dasz radę, moje też się krzywiły ale tylko dlatego, że znały silikon a nie pierś. Ja teraz karmię lewą bez osłonki a prawą z bo jeszcze nie jest zdrowa i zajada tak i tak. Z tych samych powodów chcę się ich pozbyć ;) Musisz być bardziej uparta i konsekwentnia niż dziecko a uda się na pewno :)

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope a słyszałam że prawe zazwyczaj lepsze niby ;p ja się śmiałam żeby mu nie zostało tak z tym silikonem że jak będzie starszy to też będzie sztuczne wolał ;)

• Hoope Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://swiat-rodzicow.pl/krolewski-porod-zobaczcie-jakie-standardy-sa-w-holandii/

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
‹‹ 1317 1318 1319 1320 1321 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ