Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kattalinna skłamię jeśli powiem, że ja kąpię
Tata robi miksturę na moje polecenie, on też zna proporcje. Zapytam później. Tak czy siak soda tworzy taką tłustawą powłokę a mąka osusza. Także przy odparzeniach, otarciach i wypryskach stosowałabym mąkę. Sodę jak skóra przesuszona.
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Kamciaelcia a z kad wiesz że lewe? Pierwszy raz nam jakiekolwiek zastrzeżenie do bioderek tak że nie jestem w temacie wogole. Tak pozatym to się sporo pozmieniało że starszymi szłam raz i tylko lekarz ręcznie sprawdzał jak coś mu nie pasowało to kierował na USG i raz tylko taka wizyta była a teraz od razu USG i trzy razy noalnie się to kontroluje bynajmniej tu tak robią
-
My dojadamy w domu
Patryk nawet nie zakwekal
Bioderka 1b czyli dobrze
Stopy ulozeniowe
Powinny się naprawić
Najpóźniej jak stanie
Dziś ten lekarz miał u nas pierwszą wizytę. Byliśmy pierwszymi pacjentamiWowka, Hoope, pawojoszka, Katy, Sela, Cola87, kattalinna, Fatalita lubią tę wiadomość
-
Faktycznie może dlatego że dziewczyna, przypomniało mi się że przecież w UK nie sprawdza się bioderek to i problemy w nie miałam i tematu nie znam.
Fajnie że u was bioderkach w porządku liczę na to że u nas też się unormujekamciaelcia, boduszka lubią tę wiadomość
-
Denerwowały się i wypluwały
A ja uparcie przystawiałam. Sutek w mleku, trochę kropli wycisnęłam do buzi, trochę krzyku, lekko się spociłam ale w końcu zassały. Głód to dobry doradca. A były starsze niż nasze dzieci obecnie, więc i bardziej rozumne.
Można spróbować na głodnego ale można też na niedojedzoną, wtedy będzie spokojniej ale i mniej chętnie.
Bartosz jak się okazało, nie jest wybredny, to typ ameby, zassie wszystko, byle mleko dało
Skoro dziecko zasysa smoczek, moje palce, osłonki, swoje rączki i moją szyję, to cyca też zassie.
-
Pod względem zasysania, Hoope, nasze dzieci są takie same
Zasysa wszystko co ma w zasięgu buzi - mój palec(czasami tak, że mi mało co ręki po łokieć nie wciągnie), smoczek, tetre, szyję taty, osłonki, swoje łapki.
Ogólnie cyca bez osłonki zasysala, ale wypluwala, krzywila się i nie chciała już.
Jutro chyba z nią trochę powalcze
Mam nadzieję, że się uda, bo perspektywa osłonek przez kolejne miesiące mnie doluje. Są wygodne, owszem, ale drażni mnie mycie ich, sterylizowanie, wycieranie, zakładanie, ciągle Mała mi rączką strąca bo tak macha, jak raz się odklei to potem się nie chce przykleić, bo jest wysmarowana mlekiem i resztkami lanoliny...
A chciałabym wyjąć, dać, schować bez zbędnych ruchów.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 22:54
-
Mi się też udało odrzucić osłonki,ale trochę to trwało. Byłam wytrwała bo ich strasznie nie lubiłam, a musiałam je mieć na początku bo miałam kiepskie brodawki i nie chciał chwycić. Z lewą poszło szybciej, a przy prawej było darcie
ale po krótkim zssaniu zdejmowałem kapturek i próbowałam bez osłonki i tak do skutku. W końcu się udało
ale prawa pierś dalej jest tą gorszą :p
-
Feeva napewno też Ci się uda, tylko trzeba trochę czasu na oswojenie maluszka. A przynajmniej mój potrzebował czas przy tej prawej piersi, na początku to potrafił się tak rozedrzeć że aż mu warga dolna drżała, no i wtedy z powrotem kapturek. Ale w końcu po narzekaniach się poddał
bardzo cieszę sie że mi się udało bo mnie męczyło zakladanie, mycie tych osłonek. Poza tym mam wrażenie że więcej się najada z piersi odkąd nie ma kapturka, mniej dojada mm.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 23:24
-
Z pupą o dziwo nie mamy problemów. Raz tylko była poważnie zaczerwieniona. Wtedy pomógł sudocrem. Na codzień stosujemy zielony linomag i zamiast chusteczek nawilżanych, wacik i przegotowaną woda.
U nas problemem była wysypka na dużej części ciała odnawiająca się przez 2 tygodnie. Wykluczyłam kilka produktów że swojej diety, ale ostatecznie padło na białko mleka krowiego. Po odstawieniu go i jego pochodnych jest poprawa, więc chyba niestety czeka mnie picie kawy z mlekiem roślinnym. Bleee....
Cycamy się drugi raz. Pierwszy raz byl o 24 po 6,5 godzinach snu Kubusia :o zasnął po 17. Jeśli ta pogoda tak na niego działa, to nie chcę upałów -
U mnie też prawa pierś jest bleee
Feeva dasz radę, moje też się krzywiły ale tylko dlatego, że znały silikon a nie pierś. Ja teraz karmię lewą bez osłonki a prawą z bo jeszcze nie jest zdrowa i zajada tak i tak. Z tych samych powodów chcę się ich pozbyćMusisz być bardziej uparta i konsekwentnia niż dziecko a uda się na pewno