Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mała Matylda warto spróbować, i im szybciej tym lepiej. Niestety dużo też zależy od samego dziecka. U nas nie jest idealnie bo dokarmiamy się butelką ale jest o niebo lepiej niż po wyjściu że szpitala kiedy to Malutka w ogóle nie ssała piersi. Mam nadzieję że coś Wam pomoże ta położna:-)
Mała Matylda lubi tę wiadomość
-
Ja tam meczu nawet nie oglądałam
Chyba mam kryzys laktacyjny. Mleka jakby mniej...Mam nadzieję, że to przejściowe i Femaltiker pomoże. Nie chciałabym stracić laktacji.
Jeśli wasze dzieci śpią w nocy np CIAGIEM 5h to wybudzacie czy dajecie cyca po prostu po tych 5h jak się obudzi? -
Ja nie wybudzam jak śpi to śpi czasem się budzi w nocy ,czasem nie ,jak głodna to sama się obudzi.
Nynka mój też był bezemnie na meczu tyle że mnie sport zupełnie nie interesuje nawet jak nasi grają ,a może nawet szczególnie w tedy ,ale myślę że nie można tak że ja się nie odzywam ale powinieneś się domyślić że masz nie iść . Bo facet na to patrzy że najpierw nie miala nic przeciw a potem foch i o co tej babie chodzi . Ale jakbyś mu od razu powiedziała żeby cię nie szedł a on by poszedł to w tedy masz pełne prawo uprzykrzyć mu życie do bólu . Ty też możesz wyjść nawet powinnaś od czasu do czasu niech on się zajmie dzieckiem ,wbrew pozorom może sobie dać zupełnie dobrze radę ,a jak mu dziecko zrobi armagedon to przynajmniej cię doceniWiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2018, 23:46
-
No właśnie ja też nie wybudzam, sama się budzi, ale czytałam że w nocy jest najbardziej wartościowe mleko i wydziela się więcej prolaktyny niż za dnia, więc nocna stymulacja bardziej pobudza laktacje, nie wiem.
Nynka niefajnie mąż zrobił. Albo razem albo wcale, czemu Ty masz siedzieć w domu z dzieckiem?
Oznajmij mu któregoś dnia, że wychodzisz i on zostaje i tak zrób. Niech zobaczy.
Musiałam obudzić Manię o 2 bo myślałam że mi cyce eksploduja. Zjadła na śpiocha i padła.
Wczoraj była chyba przebodzcowana, bo byliśmy na obiedzie imieninowym u teściów i się zwalila Męża rodzinka, a Mała nie jest zwyczajna do przebywania w tak dużym gronie osób. Tym bardziej obcych. Była mega niespokojna. Pod koniec to już płakała, a w domu anioł.
Jakiś tu dziś cicho, czyżby wszyscy spali?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 02:53
-
Pierwsze cycanie u nas przez sen, więc nawet telefonu do ręki nie biorę. A teraz rzuca się i wije, więc jest chwila.
Nie żeby mnie to cieszyło
Mam "chorego" mężczyznę.
Niby nie ma gorączki no ale czuje jakby miał.
Niby nie wymiotuje a czuje, jakby miał.
Budzę się na karmienie a jego nie ma. Myślę, może wymiotuje. Wraca. Tylko koopa. Bardzo chory. Bardzo.
Btw karmienia w nocy, tak, teoretycznie mleko jest bardziej treściwe, pobudza laktację i blokuje jajeczkowanie a tym samym opóźnia miesiączkę.❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
No u nas po spaniu. Przestękał ten czas aż się w końcu obudził. Nie mam pojęcia jak ja to wcześniej znosiłam, czy to możliwe, że dziewczyny też takie były? Nie przypominam sobie.❤ Bartuś już z nami
15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
nick nieaktualnySama nie wierzę w to co piszę, moje dziecię spało 6h!!!!
A ja sie wystraszylam i siłą na karmienie wzięłam
Raz wyczytałam, że dziecku spada cukier i ono samo nie może się wyłudzić i strasznie sie tego boje...i niby chce żeby spał ale jak śpi to panikuje.
Jest coś takiego?kattalinna lubi tę wiadomość
-
Nynka 6 h nieźle. Mój się budzi co 3 h. Teraz walczy z cycem i sie drze...
Co do spadku cukru się nie wypowiem, bo nie mam pojęcia czy tak jest.
Co do czerwonej pupci to wczoraj zasypywalam mąką ziemniaczaną tak od 14 i wieczorem już dupeczka ładna a była taka czerwona, aż nie mogę uwierzyć, przez 2 dni walczyłam z kremami a tu mąka pomogłaW końcu się udało...
-
u nas nocka super mimo przespanego dnia
tzn 3 pobudki- 23:30, 2:30, 6:00
pobudka juz niestety o 7:35, z niezidentyfikowanym wstepnie płaczem, okazało się że głodomorra i mini porcję zjadł
Piotruś jednak obudzony więc i matka z wyra się wygramoliła
zaliczamy pierwszą drzemkę, na pewno 30 minutale w kołysce
w głowie mam dzisiejszego ortopedę
no i się przyznaje...od wczoraj wieczorem ćmi mi brzuch, jakby okresowo (nie mam bolesnych @ ), dosc mocno krwawie, połóg trwa cały czas...jutro mijaa 6 tyg
ale tak by wrócilo krwawienie????? z okresem mi sie kojarzy bo pierwszy po porodzie bywał u mnie nietypowy...ale @ niemozliwa...lekarz za tydzień...dziś spodziewam się niby położnej (była na urlopie, ale nie wiem czy tydzień czy 2), nic nie boli, nic nie dolega...a jakiś czas temu było mega kłucie z lewej strony, ale wtedy wykluczyłam owulację (logicznie)
chyba się martwię, a na pewno mój mąż, bo już pyta czy to normalne tak długo...a do tego mu się nawet nie przyznałam
lekarz odpada, jestem sama z chłopcami -
nick nieaktualnyMnie też tak cmilo, mówiłam, że okres ale pare plamek i nic więcej. Aż sobie wkrecilam że znowu w ciąży jestem
Mam skierowanie na badania i powinnam iść znowu do ginekologa, ale nie moge się zebrać w sobie żeby iść do labu ani z małym w tygodniu ani w sobote jak jest tata...
Dzisiaj mam dzień #nicmisieniechce, ogarnelabym sie i skoczyla na spacer, chociaż troche bo wczoraj nie byliśmy, ale raz że mi się nie chcea dwa małek śpi w salonie na kanapie, niespokojnie więc jak przeniose będzie pobudka a tak go nie zostawie.
W takich chwilach podziwiam wszystkie samotne matki że mają tak 24/24 i mamy z więcej niż jednym dzieckiem. Ja sobie chociaż leniuchuje ze spiochem a tak bym latała za drugim... -
Nynka
To ze mnie właśnie bardziej leci, bardziej czerwono i cmi caly czas...
Trzecią kawę piję więc się daale starszego karmilam(sam nie je) chlebem podchodzac do niego z malenkim na rekach
czaje się na mycie włosów
a Patryk wstal niezdecydowany-ciutke zjadl i koniec, więc nie byl glodny, ale bedzie głodny.tylko kiedy? O. Zasypia na rekach...czyli zaraz odkladam do kolyski...wiekszy je jablko...sam je ukradl w sklepie
Nynka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nynka
Da się
Pod warunkiem ze pewnymi kwestiami się nie martwisz-,balaganem, brakiem obiadu itp
Bo to też da się zrobić, ale czasem ja wolę posiedziec(z dziećmi) i nic nie robić. Maleńki na ręce a starszy wpycha się między nogi do kolysania
A co do jabłka...ukradł już dwa. Jednego dnia czerwone, drugiego żółte...on ma bzika na punkcie pilek, pileczek i wszystkiego co okrągłe...teraz musimy wózek na wyjsciu sprawdzaćNynka lubi tę wiadomość
-
Hej
Podczytywałam, żeby sobie za dużych zaległości nie zrobić, ale czasu żeby odpisać zero
Dzięki Wowka
Chrzest za nami. Wiki darła się większą część mszy, w pewnym momencie musiałam z nią wyjść, bo zagłuszała wszystko. Ksiądz zaprosił ją za kilka lat do chóru kościelnego z tym głosem
Podczas obiadu też krzyk, aż zrobiła kupę...po szyję. Musiałam ja umyć w umywalce w restauracji, łącznie z włosami. Sukienka w kupie
Potem resztę imprezy przespała - 2 godziny wożona w wózku.
Pod koniec podwieczorku wybuchła mi pierś i zalałam sukienkę sobie
Ale mamy za sobą
Kamcia kciuki za biodrkakamciaelcia, Feeva, Wowka, kattalinna, Patk lubią tę wiadomość
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Kamcia trzymam kciuki za wizytę u ortopedy! Dziewczyny mam pytanie. Karmię piersią i mm. Czy Wy jecie smażone? Dokładnie chodzi mi o smażona cebulę. Mam straszną ochotę sobie zrobić obiad z taką cebulką, ale boje się że zaszkodzę małemu.
kamciaelcia lubi tę wiadomość