X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Patk Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzień zapowiada się kiepsko. Jakaś dziś pobudka o 5 z rykiem. Było Już wszystko cycek jeden drugi, bekanie, sranie, znowu cycki, po nerwach butla. Ryk aż się zanosi. Więc mi nerwy puściły. Porzuciłam dziecko i męża - siedzę na ławce, pies też miał dość bo leży obok i ciężko wzdycha

Aaaa zapomniałam napisać moja super mądra teściowa powiedziała że powinnam iść z dzieckiem do terapeuty dla niemowląt bo ona tak płacze.... terapeuta uleczy ją od płaczu O_o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2018, 07:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    U nas ciężko od północy.
    Jesteśmy na nutramigenie i zawsze zjada koło 60 ml co 2h.
    Dzisiaj od północy tylko 40 i 50 ml.
    Dodatkowo mierzyłam temperature termometrem elektronicznym i 37,6-38st a klasycznym rtęciowym w dupce 37.1. Ma ciepła główkę i ciało.
    Ostatnia porcja po 3,5h to tylko kilka łyków a resztę wypluwa i nie połyka.
    Co byście zrobiły ? Bo jestem sama i nie wiem co zrobić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2018, 07:20

• Wowka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, ja uważam że dobrze, że wyszłaś. Jeśli już miałaś dosyć, a był mąż który zajął się w tym czasie Małą, to w ogólnym rozrachunku lepiej wyjść. Ty ochłoniesz, a Mała też się wcześniej czy później uspokoi. Nic jej nie brakuje, a taki ryk potrafi wyprowadzić z równowagi. Wróć do domu z przewietrzoną głową , jak będzie już spała :) A teściowa sama wymaga terapeuty :/ jej dzieci nie płakały, czy się nimi nie zajmowała?

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idealni ludzie mają idealne dzieci XD czyt. Dzieci piekne, madre, nieplaczace i bez tradziku niemowlęcego, bo tego tez przezyc nie moze, i to napewno "nie po jej stronie takie paskudztwa" no krotko mowiac pier.... kobieta
    A ja powróciłam, i śpią sobie jedno rozwalone w łóżku drugie w kokonie obok ojca..., w ogóle fajnie jest na dworze o 6.30 w niedziele. Przypominialy mi się czasy chodzenia do pracy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2018, 07:39

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka głaskałem ale z boku po główce, spróbuję tak pionowo po czole i nosku jak mówisz, trzeba wszystkiego próbować :) może jeszcze ktoś ma dobry sposób na usypianie? Nynka no właśnie u mnie też się rozbudza, najbardziej jak go odkładam do łóżeczka już i potem z tym smokiem to samo. Jak ma to podsypia, wypluwa i się budzi, potem nie chce. No już czasem nie wiem o co mu chodzi...dziś kolejne zaliczenie, także zbieram się na uczelnię. Zachciało mi się po 30tce z dzieckiem jeszcze studiować :/

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pakt dobrze zrobiłaś, trzeba czasem wyjść i się zresetować ;) teściowa olej

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady inna
    W dupce odejmij pół stopnia i masz temp idealną

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi mąż wyszedł z sypialni po tym jak trochę mu powiedziałam..będzie wojna, niech wyjdę z łóżka!

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) U nas noc średnia zwlaszcza dla mnie :/ Maly pospal w lozeczku 21-23. Pozniej sie obudzil po 2, ciemno bylo w pokoju i nie moglam trafic mu cyckiem do buzi, chcialam zapalic lampke i jakos chyba za mocno pociagnelam bo lampka spadla i narobila huku, wszyscy sie obudzili :/ Kamil nie mogl zasnac pozniej troche, ja jeszcze dluzej i o 7 kolejna pobudka...Jeszcze jak poszlam do lazienki to sie zakrztusil, dobrze, ze chlopak interweniowal...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Lady inna
    W dupce odejmij pół stopnia i masz temp idealną

A rozumiem ze sama srebrna końcówka włożona wystarczy ?
    I 3 minuty pomiaru ?
    Dobiła do 37,1 w ciągu dwóch i potem już przestała rosnąć

• Feeva Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk olej babsko.
    Moja też miała trądzik, ale jej już się schował :)

Po poprzedniej pobudce Mała zasnęła i spała 2h,obudzila się przed 6.
    Dałam cyca w łóżku i zasnęła, spała do prawie 8. Ja razem z nią.
    Teraz się wierci, była już 3x kupa, cyca już wypluwa ale nadal szuka i jak tu ja zrozumieć?

Pogoda super, deszczyk wreszcie pada <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2018, 08:39

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady inna
    dzieciatko na pewno nie ma goraczki
    w dupce ja nie mierzę, wolę pod pachą
    bezdotykowym jedynie kontroluję temp czy np spada po lekach
    leki zawsze po zmierzeniu pod pacha\
    bezdotykowym wcześniej "uczę się" gdzie mojemu dziecku mierzyć, by było podobnie jak pod paszką
    teoretycznie goraczka powyżej 38,5
    37,5-38,5 stan podgoraczkowy
    lekami różnie reaguję, zależy od sytuacji np czy mam podejrzenie że urośnie...
    Piotruś długo miał zdrową temp poyżej 37 stopni
    Patryka tak jeszcze nie obadałam ;) on jest ciepłolubny, czyli zawsze opatulony ;)
    no i nie mierzy sie temp bezpośrednio po płaczu czy jedzeniu, niektórzy twierdzą że i po spaniu

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecię spało 3godziny, a gdzie? Z mamusią oczywiście. Ahh
    A propo termometrow jaki pplecacie,bo ja mam ten na podczerwień i mam ochote go przez okno wyrzucić

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas tez jakaś taka dziwna noc, niby tylko dwie pobudki a jestem niewyspana, pobudki nieco dłuższe, bo skubaniec długo jadł,a i tak mało
    potem o 6:30 próbował zrobić pobudkę, wzięłam koło siebie, słabo działało ale wstałam przed 8, dzieć zasikany po pachy, ale to go w ogóle nie rusza
    teraz śpi w kołysce, choć najlepiej zasypiało się u tatusia

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, widzę że podczytujesz :P powodzenia na chrzcie :)

Fatalita lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk moje dziecie też ma ten trądzik ( położna kazała smarować sudocremem ale jakoś mnie to nie przekonało. A Ty czymś smarujesz?).
    Od 3 dni mamy czerwoną dupke i nie wiem już czym smarować aby szybko zeszło. Skórka aż szorstka...

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie zapomniałam napisać... ja tylko raz wypiłam femaltiker ten karmelowy (dla mnie pyyyycha) i na drugi dzień dostałam cholernego nawału, z którym walczyłam tydzień. Już chyba nigdy nie wypije hehe to pewnie zbieg okoliczności ale już mu podziękowałam.

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela ja przemywam wodą z krochmalem (z mąką ziemniaczaną) a na wieczór smaruję ziają dermatologiczną bazą z tlenkiem cynku. Jest poprawa. Koleżanka przecierała octeniseptem i też działało. Moja położna powiedziała że najlepiej działa czas... taka filozoficzna kobieta

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu malemu wyszedl tradzik i nic specjalnego nie robilam. Przemywalam twarz woda przegotowana. Sam zniknal.

My dzis konczymy miesiac. Synek coraz czesciej sie usmiecha i interesuje go to co dookola.

Tak mnie dzis rano przywital (nie wiem czy do konca swiadomie, ale tak tez mu sie zdarza)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9eaacafcaafc.png

Ostatnio je tylko 4 - 5 minut za to czesciej :/ I czesciej placze. Mam nadzieje, ze mu to minie. Myslicie, ze sie najada?

Katy, D_basiula, Sela, kamciaelcia, Nynka, Hoope, Mała Matylda, Wowka, kattalinna, Fatalita, Mycha666 lubią tę wiadomość

• Mama32 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj w nocy też mieliśmy pobudkę co 1,5h a w między czasie standardowo przeciaganie się wyginanie gadanie. Jednym słowem noc nie przespana

ex2bio4pttsuyqga.png
‹‹ 1313 1314 1315 1316 1317 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ