X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Katy Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez przemywalam tylko woda przegotowana i zniknął;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk dobrze zrobilas ze wyszlas, czasem trzeba nabrac dystansu i odetchnac, zajac mysli czyms innym.

U nas kolejny problem tym razem to moja wina. Udalo mi sie troche rozkrecic laktacje laktatorem, sciagam ok 90 ml i mala by sie juz najadala ladnie z piersi i byloby tylko lepiej. Ale podawalismy sciagniete mleko butelka i teraz Ola piers ma gdzies. Nie wezmie do buzi za nic. Ani w nocy na spoocha ani w dzien, placz krzyk nie do opanowania no i ja wymiekam, podaje butelke i jest ok. W takiej sytuacji laktator nie zastapi Oli i pokarmu znow bedzie mniej. Chyba sie zapetlam. Bardzo chce karmic ale nie wiem jak dlugo to wytrzymam. A po laktatorze tylko sutki mnie jeszcze bardziej bola...
    No to sie pozalilam.

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • Patk Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiula- u nas było to samo, ale kupiłam smoczek medela calm, na początku mega krztuszenie i krzyk, ale wzięliśmy ją na przetrzymanie i teraz toleruje i pierś i butelkę. Chociaż przy tej butli naprawdę się namęczy, aż sapie.

Co do tradziku to przemywałam tylko wodą i jakoś nie widzialam poprawy. Teraz smaruje i jest odrobinę lepiej. Czekam kiedy to paskudztwo zniknie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2018, 15:25

• Sela Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk to też zaczne tak przemywac. A ma to być gęste? Do tej pory smarowałam kremem z cynkiem z hippa, bo ma mniej chemii niż sudocrem. Ale ta pupcia coraz gorsza i aż mnie boli jak na to patrze.

Co do trądziku to faktycznie zaczne przemywać wodą przegotowaną.

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiula może spróbuj ją trochę przetrzymać jak bedzie głodna może w tedy szybciej złapie
    Patk wiem że łatwo się mówi ale olej teściową albo odpowiadaj złośliwością na złośliwość co ona tam może pamiętać jak dziecko miała trzydzieści lat temu? Normalnie dzieci mają różne problemy ,wysypki ,kolki , zaparcia odparzenia ,gorsze dni i noce (nawet Ula,choć jak czytam o niektórych waszych problemach to nie śmiem narzekać) więc jak ci następnym razem przyjdzie kit wciskać jak to bez problemu swoje dzieci wychowała to jej powiedz że takie bajki to może wnuczce opowiadać na dobranoc a nie tobie bo już z bajek wyroslas.

kattalinna lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryk ma dziś melodię do spania
    Ciekawe czy na nocy się odbije? Opatulonemu najlepiej

Małe przebudzenie

Na spacerze i po nadal śpi
    Aż się boję nocy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 20:40

D_basiula, Hoope, Mała Matylda, J.S, Katy, Patk, Wowka, Nynka, kattalinna, pawojoszka, Fatalita, Mycha666, Sela lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, w takim razie Twoja doradczyni nie spełnia kryteriów prowadzonej przeze mnie rekrutacji ;). Karmię tak jak Ty, ale mam wrażenie że Malutka zaczyna preferować butelkę, a nie chcę rezygnować z karmienia piersią. Spróbuję jeszcze zwalczyć o kp.

D_basiula, widzę że u Ciebie też butelka generuje dodatkowe trudności, łączę się w bólu.

Amygdala, zadzwonię jutro do położnej, którą polecasz, wiążę z nią spore nadzieje.

Piłam Femaltiker czekoladowy i karmelowy – żaden mi nie smakował. Teraz już nie piję, mleko jest, a herbatek laktacyjnych brak na mojej skromnej liści dozwolonych produktów :/

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wracamy od mojej mamy, darcia bylo co nie miara oczywiscie...Mielismy jechac wieczorem ogladac mecz do szwagra, ale raczej odpuscimy bo serio chcialabym ogladac, a nie caly czas uspokajac malego i robic dobra mine do zlej gry jak to sie mowi:/ W domu przynajmniej moge w spokoju siedziec przed tv z nim przy cycku, a tam bym musiala sie kitrac bokiem xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela ja przemywalam woda przegotowana i solą fizjologiczna, niczym nie smarowalam i samo przeszło.
    U mojej po sudocremie było gorzej. Odkąd smaruje zielonym linomagiem dupka Marzenie :)

Moja ciągnie i z butelki i z Cycka, tyle tylko, że w kapturku. Pewnie dlatego ciągnie cycka bo kapturek podobny do butelki. Raczej wątpię, że będzie chciała ciągnąć bez kapturka cycka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2018, 17:52

Sela lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego jak ja mam wartę nocną to tu pusto, a jak śpię to na forum imprezka? :-P

U nas noc super, co 2,5 godziny jedzenie, spanie do 8. Ale za to dzień... Taki standard tutejszy: cyc garściami i wypluwa, nerwy, stękanie, itd. Zmęczona koszmarnie, ale oczywiście nie pospi. 3 minuty i znowu repertuar. A, o ulewaniu na litry zapomniałam. Muszę też kupić femaltiker, w szpitalu jak się żaliłam na problemy z kp to dostałam ulotkę z próbką. Dobry karmel :-) skoro tak super działa to muszę nabyć, bo po takim marudzeniu to mam wrażenie, że już nic nie ma. A ona dziś co 30-40 minut krzyczy. Czytam Was i stwierdzam, że to nie skok czy inny kryzys, a pogoda bo dzieci w różnym wieku mamy...

Patk, potwierdzam to co napisała Pawojaszka. Teściowa nie pamięta. U mnie było to samo jak zaczęły się problemy brzuszkowe: pytam mamę, pytam teściową - każda mówi, że jej dzieci nic nie miały. Dziwne, 40 i 30 lat temu dzieci spały i jadły, oczywiście wszystkie kp bez problemów. No i porody były bezbolesne... 15 lat temu już brzuszki się popsuły, bo siostra też to przechodziła. Pociągnęłam temat z mamą, pociągnęłam z teściową i okazało się, że "aaa faktycznie, coś było, dawało się cośtam". One po prostu nie pamiętają. Teraz to wydaje nam mega problemem ale z perspektywy czasu pewnie będziemy postrzegać jako jakiś krótki epizod. Bo będą inne akcje jeszcze. Tego się trzymajmy, a gadanie idealnych matek sprzed dekad olewajmy ;-)

Młoda zasnęła dopiero bujana w nosidełku. Aniołek.

Trądzik cały jest. Przemywamy przegotowaną, trochę pomaga. Czekamy. Pupę też od niedawna przegotowaną i jest lepiej. Przy przewijaniu lubię trochę ją potrzymać bez pieluchy żeby się wietrzyła. I koniecznie przed założeniem pieluchy, po przemyciu pupy wycieramy fo sucha. To osuszanie chyba najlepszy efekt daje.

No i pospała... 20 minut :-|

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Wy to robicie że sciagacie i jeszcze w cycu macie?o_O
    Ja mam wrażenie że ściągam mało z jednego raz jedyny udalo mi się ściągnąć 120 ml. No i kiedy? nie zabraknie małemu jak sie obudzi?

Muszę się wyżalić mój mąż poszedł do kumpli na mecz i mnie zostawił samą, pomijam fakt że z dzieckiem, ale samą ze świadomością ze ja nir wyjde nigdzie :( Powiedzialam ze ja sie nie wypowiadam co prawda, ale chyba to logiczne....

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, ja mam to samo z moim facetem i to regularnie. Duzo sie o to sprzeczamy

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie mi to ogólnie nie przeszkadzało, bo albo szliśmy razem albo ja gdzieś z koleżankami. Ale teraz ja tej opcji nie mam :( ja nie wiem on jest nieświadomy tego, czy myśli że mecz to ja rozumiem, nie kurde nie rozumiem...
    Sama nke wiem czy jestem zła bardziej czy smutna...
    Mam ochote takich słów użyć jak wróci, ale za bardzo kocham młodego, żeby go używać w kłótni.
    Na razie jest foch taki, że nie mam zamiaru z nim rozmawiać,
    dzieć jak na złość na cycu wisi już 40 minut.

• Sela Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva ja też używam zielonego linomagu przy każdej zmianie pampka i to w ilościach hurtowych, a mimo wszystko dupcia zrobiła się teraz czerwona. Dużo robi rzadkich kup i może dlatego tak podrazniło. Chociaż jak tylko usłysze, że poszła kupa to od razu myje i zmieniam.
    Oby ta mąka ziemniaczana pomogła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2018, 20:51

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka nie dziwię Ci się. Mój o dziwo w domu. Póki co od urodzenia nigdzie nie wychodzi.

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My do pupulencji nic nie uzywamy, czasem smarne na noc zielonym linomagiem, ale ja w nocy nie przewijam (od 19-8 rano, chyba że naprawdę trzeba)
    Starszy podobnie traktowany, tzn na co dzien nic, na noc linomag a teraz tylko puder
    Nie miał odparzenia
    Sa różne dzieci i rozne srodki pomocy
    U kolezanki pampersy tak bardzo uczulaly i nic nie pomagalo oprócz s.o.s. z nivea
    Mocno to sobie zakodowalam
    Ja raz miałam do czynienia z odparzeniem-u cirki po szpitalnym rota ale to też 3dni i po sprawie. Linomag wtedy poszedł w ruch

A kąpiel w krochmalu(sama gotowałam ten kisiel, bo jest jeszcze opcja wsypania mąki do wody) stosowalam przy Piotrze na ogólną kondycję skóry, on miał uczulenie na octenisept
    Potowek czy trądziku nie mieliśmy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2018, 21:12

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smaruje tylko po kupie Bepanthenem i pupka piekna bez odparzen ;) Co prawda kupka jest raz lub dwa razy dziennie i przebieram zaraz po tym jak uslysze wiec nie ma kiedy odparzyc. A to odparzenie na szyi potraktowalam dwa razy na noc Babydreamem z cynkiem i tez juz sladu nie ma :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę spać
    Po takim meczu to tylko koszmary Patryś nadal śpi...nie myślę co czeka w nocy, zakładam najlepsze

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jutro bioderka
    Ale mam stresa...
    Bioderkowo to przewidujemy problem
    Ale okaże się co z naszymi stopkami

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mecz porazka :(

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
‹‹ 1314 1315 1316 1317 1318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ