WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja miała rewolucje brzuszkowe po cebuli więc ja nie jem :)

Mania spała od 21:30 obudziłam ja o drugiej bo myślałam że mi cycki wybuchna. Na śpiocha nakarmilam, a potem spała od 2:30-6:30. Ogólnie jestem wyspana dziś :)
    Teraz drzemala godzinę więc mogłam pozmywac, ogarnąć chałupe, wstawić pranie.

Jadę na przegląd podwozia na 17:20 :)

Fatalita no to ciekawie miałaś :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 12:12

Fatalita lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Feeva za odpowiedź. W takim razie wolę nie ryzykować.

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my spacerujemy, trzaskamy już 4km a co :-) zostało mi niecałe 3kg do wagi sprzed ciazy także do sierpnia może się uda zrzucić i kupić jakaś sukienkę bo akurat 2 wesela mamy.
    U nas noc dzisiaj super 3 pobudki gorzej z wczorajszym usypianiem. Darła się i płakała przez 1,5h nie wiem o co jej chodzilo.
    Dzisiaj taka kupę trzesnela że aż na brzuch poszło, wszystko w kupię. Niezły musiała mieć wystrzal :-D jak ona to robi to ja nie wiem

ex2bio4pttsuyqga.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj jadlam smazona cebule i malemu nic nie jest.

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita to miałaś imprezę z przygodami fajnie że już masz dziecię wyświęcone ,też bym już chciała chrzcić nie lubię czekać z tym zbyt długo ale to nie zależy odemnie za bardzo.
    Dziś była położna mała waży 4700 kluska mała już czuć że się ja nosi po paru minutach ręką boli , na bioderkach już byliśmy w zeszłym tygodniu mamy wrócić za miesiąc bo doktor stwierdził że jedno bioderko na granicy normy .
    No i zaczął się pierwszy tydzień wakacji żeby tylko pogoda była ładna to jakoś przetrwamy.

Fatalita lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola ja jem, pod każdą postacią.
    Nie wiem czy jesteście fecbookowe albo instagramowe ale jak coś jest też blog "mama lekarz" nie wiem czy znacie.
    Ostatnio robiła taki webinar o karmieniu, i mówiła,o diecie matki karmiącej, że nke istnieje m.in dlatego że nie jesteśmy wstanie określić ile akurat przy danym karmieniu bedzie pobrane substancji odżywczych i w jakich propozycjach i nie jesteśmy wstanie powiedzieć, że brzuch boli od np smażonej cebuli, a nie od marchewki gotowanej. Co innego przy alergii

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka
    Niech zgadne...lewe bioderko?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, ja nie budze na karmienie. Jak spi 5h to spi (choc to rzadkie).

Nynka tez slyszalam o tym, ze niby cukier moze spasc, ale wiekszosc mowi, ze jak przybiera to nie budzic.

Sela, ja tez co chwile walcze z odparzeniem. Juz ladnie wygoilam dupke maka i bepanthenem, a tu na nowo. Po prostu po dwoch dniach normalnych kupek na nowo pojawily sie u nas czeste kleksiki. Zmieniam pampersy bardzo czesto. Potrafie zuzyc paczke 36szt w półtora dnia, smaruje, sypie, a problem powraca. U nas to wszystko wina czestych, rzadkich kupek.

Kamcia, powodzenia u ortopedy. Jak szykujesz ten krochmal? I co z ta wersja dla leniwych? Po prostu sypie make do gotowe wanienki, czy jak? I ile?

Fatalita, to niezla mialas impreze ;)

Nynka, Fatalita lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wersji dla leniwych nie stosowalam, dziewczyny pisały że tak kapaly a ja nie wnikalam w szczegóły
    Krochmal gotowałam w garnku. Nie powiem teraz w jakich proporcjach, ale w dużym garnku gorowalam wodę i wlewalam do wrzatku rozrobioną mąkę w zimnej wodzie. Nie ważne że za gęste by wyszło. Później takie gorące(nie wrzace, kwestia ile czasu przed kąpielą ugotowalam) wlewalam do wanienki i dolewalam zimnej wody. Wtedy i temperatura się wyrownala i gęstość. To trzeba wyczuć. Nie może byc za gęste. Taka lepka woda. Po kapieli oczywiście nie splukiwalam. Troszkę po wlosach bylo widać...nie uzywalam kosmetykow. I uwaga-ostrożnie z mieszaniem goracego z wodą-ten krochmal się lepi więc bardziej parzy. Najlepiej czymś mieszac. Uczylam się proporcji metoda prób i błędów. Nadmiar krochmalu wylewalam. Jak był zimny to dolewalam cieplej wody

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 13:38

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kwiatowa, mój obrasta w tluszczyk elegancko wiec niech śpi, na zdrowie! :P

• Sela Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatkowa u nas tez rzadkie kupki i tak 6 dziennie. Zobaczymy czy wróci (o wilku mowa tyle co pampek zmieniony i kuuuupa)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 13:47

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie czasem nie widac kupki na pampersie, a jak otworze to rowek pobrudzony od kleksika :/ mogloby sie to juz unormowac

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyna za odpowiedzi o cebuli :) jestem facebookowa to sobie poczytam ten blog, dzięki :)

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, po prostu trzeba ostrożnie i obserwować :-)

U Was też takie marudy? Dziś znowu problem ze spaniem bo zmęczenie za duże... Póki co udało się, odpukać. Może to jednak skok?

Ed: taki artykuł mi wyskoczył. Może jeszcze komuś się przyda, prześlijcie rodzinie, znajomym itp. :-) https://segritta.pl/savoir-vivre-pologu-czyli-za-znienawidzi-cie-swiezo-upieczona-mama/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 14:20

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas spi i spi

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba sama pojade na bioderka...szkoda mi budzić Piotrusia...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ziaja maść pośladkowa grubo posmarowana, na bogato. Nie wiem czy pomoże ale zabezpieczy, tworzy na skórze białą warstwę ochronną, która blokuje dostęp moczu i kału. O 20 posmarowana jest nadal na pupie o 6.

My nie mamy trądziku, odparzeń, skóra piękna. Stosuję mąkę dla leniwych do kąpieli, na pupę wyłącznie waciki z wodą, na noc zabezpieczam ziają. Co drugi dzień kremuję mediderm baby.

Jem wszystko, nie ma alergii, ból brzuszka minął koło 8 tygodnia i już nie wrócił, nie miał zatem nawet minimalnego związku z moją dietą. Niczego sobie nie odmawiam (nie smażę bo nie smażę ale frytki czasem jem).

Czasem pokrzyczy ale krótko bo już nie boli a ja wiem czemu krzyczy. Z głodu albo zmęczenia. Najgorzej jak jest jedno i drugie. Okazało się, że do uniknięcia krzyku musi być wyspany (bo głodny nie jest, nie czekam aż będzie głodny i głośny). Ponieważ ma problem z zasypianiem, pomagam. Różnie. Leżę z nim,trzymam za ręce, przytulam do piersi, lulam na rękach, klepię po pupie, jak się obudzi po 5 minutach, powtarzam czynności. Zawsze zasypia ponownie. Mocniej. Przy mnie śpi po 2-3 godziny.

Nie mam problemów z mlekiem, laktacją, zapaleniami. Karmię na żądanie, nie odciągam laktatorem, nie piję herbatek, nie noszę staników z fiszbinami.

Jedyny problem to pokaleczone suty, przyczyna mi znana, krótkie wędzidełko. Smaruję się lanoliną (pomaga) a dziś przyszły opatrunki na suty, już zamontowałam. Jest lepiej. Jak się zagoi, max po skończonym 3 miesiącu życia odkładam osłonki.

Tak, da się dziecko przerzucić z osłonek na pierś, zrobiłam to z córkami, zrobię i teraz. Nawet podjęłam próby i zassał. Z dziewczynami był bunt, owszem, ale to ja wygrałam. I od tego czasu karmienie piersią było już tylko wielką przygodą i frajdą. Nie mogę się doczekać bo to już blisko :D

Kamcia daj znać po wizycie. To krwawienie też nie bardzo, warto skontrolować.

kattalinna lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas też marudzenie było efektem niewyspania
    bo na głód bywał krzyk
    teraz księciunio śpi jak powinien, nawet jeśli 10x muszę do niego biec

idę sama
    zaraz
    je

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, czyli po prostu wsypujesz mąkę do wody? Dużo? Ja czasem daje ok. łyżeczki sody oczyszczonej

age.png
  • Ela84 Koleżanka

Wysłany: 25 czerwca 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

dxomanliinbxhu6i.png
‹‹ 1316 1317 1318 1319 1320 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ