Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja miała rewolucje brzuszkowe po cebuli więc ja nie jem :)

Mania spała od 21:30 obudziłam ja o drugiej bo myślałam że mi cycki wybuchna. Na śpiocha nakarmilam, a potem spała od 2:30-6:30. Ogólnie jestem wyspana dziś :)
    Teraz drzemala godzinę więc mogłam pozmywac, ogarnąć chałupe, wstawić pranie.

Jadę na przegląd podwozia na 17:20 :)

Fatalita no to ciekawie miałaś :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 12:12

Fatalita lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Feeva za odpowiedź. W takim razie wolę nie ryzykować.

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my spacerujemy, trzaskamy już 4km a co :-) zostało mi niecałe 3kg do wagi sprzed ciazy także do sierpnia może się uda zrzucić i kupić jakaś sukienkę bo akurat 2 wesela mamy.
    U nas noc dzisiaj super 3 pobudki gorzej z wczorajszym usypianiem. Darła się i płakała przez 1,5h nie wiem o co jej chodzilo.
    Dzisiaj taka kupę trzesnela że aż na brzuch poszło, wszystko w kupię. Niezły musiała mieć wystrzal :-D jak ona to robi to ja nie wiem

ex2bio4pttsuyqga.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj jadlam smazona cebule i malemu nic nie jest.

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita to miałaś imprezę z przygodami fajnie że już masz dziecię wyświęcone ,też bym już chciała chrzcić nie lubię czekać z tym zbyt długo ale to nie zależy odemnie za bardzo.
    Dziś była położna mała waży 4700 kluska mała już czuć że się ja nosi po paru minutach ręką boli , na bioderkach już byliśmy w zeszłym tygodniu mamy wrócić za miesiąc bo doktor stwierdził że jedno bioderko na granicy normy .
    No i zaczął się pierwszy tydzień wakacji żeby tylko pogoda była ładna to jakoś przetrwamy.

Fatalita lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola ja jem, pod każdą postacią.
    Nie wiem czy jesteście fecbookowe albo instagramowe ale jak coś jest też blog "mama lekarz" nie wiem czy znacie.
    Ostatnio robiła taki webinar o karmieniu, i mówiła,o diecie matki karmiącej, że nke istnieje m.in dlatego że nie jesteśmy wstanie określić ile akurat przy danym karmieniu bedzie pobrane substancji odżywczych i w jakich propozycjach i nie jesteśmy wstanie powiedzieć, że brzuch boli od np smażonej cebuli, a nie od marchewki gotowanej. Co innego przy alergii

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka
    Niech zgadne...lewe bioderko?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, ja nie budze na karmienie. Jak spi 5h to spi (choc to rzadkie).

Nynka tez slyszalam o tym, ze niby cukier moze spasc, ale wiekszosc mowi, ze jak przybiera to nie budzic.

Sela, ja tez co chwile walcze z odparzeniem. Juz ladnie wygoilam dupke maka i bepanthenem, a tu na nowo. Po prostu po dwoch dniach normalnych kupek na nowo pojawily sie u nas czeste kleksiki. Zmieniam pampersy bardzo czesto. Potrafie zuzyc paczke 36szt w półtora dnia, smaruje, sypie, a problem powraca. U nas to wszystko wina czestych, rzadkich kupek.

Kamcia, powodzenia u ortopedy. Jak szykujesz ten krochmal? I co z ta wersja dla leniwych? Po prostu sypie make do gotowe wanienki, czy jak? I ile?

Fatalita, to niezla mialas impreze ;)

nick nieaktualny, Fatalita lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wersji dla leniwych nie stosowalam, dziewczyny pisały że tak kapaly a ja nie wnikalam w szczegóły
    Krochmal gotowałam w garnku. Nie powiem teraz w jakich proporcjach, ale w dużym garnku gorowalam wodę i wlewalam do wrzatku rozrobioną mąkę w zimnej wodzie. Nie ważne że za gęste by wyszło. Później takie gorące(nie wrzace, kwestia ile czasu przed kąpielą ugotowalam) wlewalam do wanienki i dolewalam zimnej wody. Wtedy i temperatura się wyrownala i gęstość. To trzeba wyczuć. Nie może byc za gęste. Taka lepka woda. Po kapieli oczywiście nie splukiwalam. Troszkę po wlosach bylo widać...nie uzywalam kosmetykow. I uwaga-ostrożnie z mieszaniem goracego z wodą-ten krochmal się lepi więc bardziej parzy. Najlepiej czymś mieszac. Uczylam się proporcji metoda prób i błędów. Nadmiar krochmalu wylewalam. Jak był zimny to dolewalam cieplej wody

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 13:38

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kwiatowa, mój obrasta w tluszczyk elegancko wiec niech śpi, na zdrowie! :P

• Sela Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatkowa u nas tez rzadkie kupki i tak 6 dziennie. Zobaczymy czy wróci (o wilku mowa tyle co pampek zmieniony i kuuuupa)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 13:47

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie czasem nie widac kupki na pampersie, a jak otworze to rowek pobrudzony od kleksika :/ mogloby sie to juz unormowac

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyna za odpowiedzi o cebuli :) jestem facebookowa to sobie poczytam ten blog, dzięki :)

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, po prostu trzeba ostrożnie i obserwować :-)

U Was też takie marudy? Dziś znowu problem ze spaniem bo zmęczenie za duże... Póki co udało się, odpukać. Może to jednak skok?

Ed: taki artykuł mi wyskoczył. Może jeszcze komuś się przyda, prześlijcie rodzinie, znajomym itp. :-) https://segritta.pl/savoir-vivre-pologu-czyli-za-znienawidzi-cie-swiezo-upieczona-mama/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 14:20

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas spi i spi

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba sama pojade na bioderka...szkoda mi budzić Piotrusia...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ziaja maść pośladkowa grubo posmarowana, na bogato. Nie wiem czy pomoże ale zabezpieczy, tworzy na skórze białą warstwę ochronną, która blokuje dostęp moczu i kału. O 20 posmarowana jest nadal na pupie o 6.

My nie mamy trądziku, odparzeń, skóra piękna. Stosuję mąkę dla leniwych do kąpieli, na pupę wyłącznie waciki z wodą, na noc zabezpieczam ziają. Co drugi dzień kremuję mediderm baby.

Jem wszystko, nie ma alergii, ból brzuszka minął koło 8 tygodnia i już nie wrócił, nie miał zatem nawet minimalnego związku z moją dietą. Niczego sobie nie odmawiam (nie smażę bo nie smażę ale frytki czasem jem).

Czasem pokrzyczy ale krótko bo już nie boli a ja wiem czemu krzyczy. Z głodu albo zmęczenia. Najgorzej jak jest jedno i drugie. Okazało się, że do uniknięcia krzyku musi być wyspany (bo głodny nie jest, nie czekam aż będzie głodny i głośny). Ponieważ ma problem z zasypianiem, pomagam. Różnie. Leżę z nim,trzymam za ręce, przytulam do piersi, lulam na rękach, klepię po pupie, jak się obudzi po 5 minutach, powtarzam czynności. Zawsze zasypia ponownie. Mocniej. Przy mnie śpi po 2-3 godziny.

Nie mam problemów z mlekiem, laktacją, zapaleniami. Karmię na żądanie, nie odciągam laktatorem, nie piję herbatek, nie noszę staników z fiszbinami.

Jedyny problem to pokaleczone suty, przyczyna mi znana, krótkie wędzidełko. Smaruję się lanoliną (pomaga) a dziś przyszły opatrunki na suty, już zamontowałam. Jest lepiej. Jak się zagoi, max po skończonym 3 miesiącu życia odkładam osłonki.

Tak, da się dziecko przerzucić z osłonek na pierś, zrobiłam to z córkami, zrobię i teraz. Nawet podjęłam próby i zassał. Z dziewczynami był bunt, owszem, ale to ja wygrałam. I od tego czasu karmienie piersią było już tylko wielką przygodą i frajdą. Nie mogę się doczekać bo to już blisko :D

Kamcia daj znać po wizycie. To krwawienie też nie bardzo, warto skontrolować.

kattalinna lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas też marudzenie było efektem niewyspania
    bo na głód bywał krzyk
    teraz księciunio śpi jak powinien, nawet jeśli 10x muszę do niego biec

idę sama
    zaraz
    je

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, czyli po prostu wsypujesz mąkę do wody? Dużo? Ja czasem daje ok. łyżeczki sody oczyszczonej

age.png
  • Ela84 Koleżanka

Wysłany: 25 czerwca 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

dxomanliinbxhu6i.png
‹‹ 1316 1317 1318 1319 1320 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odparzenia u niemowlaka - jak sobie z nimi radzić?

Odparzenia to częsta dolegliwość u niemowląt. Mogą pojawić się na pupie, szyi, fałdkach, pod pachami czy w pachwinach. Nie są oznaką zaniedbania – zdarzają się niemal u każdego dziecka, a ich pojawienie się nie świadczy o braku higieny. Skóra malucha jest cienka i wrażliwa, dlatego potrzebuje delikatnej pielęgnacji oraz bezpiecznych, wysokiej jakości kosmetyków, które ją ochronią i będą wspierały regenerację.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ