Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja miała rewolucje brzuszkowe po cebuli więc ja nie jem
Mania spała od 21:30 obudziłam ja o drugiej bo myślałam że mi cycki wybuchna. Na śpiocha nakarmilam, a potem spała od 2:30-6:30. Ogólnie jestem wyspana dziś
Teraz drzemala godzinę więc mogłam pozmywac, ogarnąć chałupe, wstawić pranie.
Jadę na przegląd podwozia na 17:20
Fatalita no to ciekawie miałaśWiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 12:12
Fatalita lubi tę wiadomość
-
A my spacerujemy, trzaskamy już 4km a co
zostało mi niecałe 3kg do wagi sprzed ciazy także do sierpnia może się uda zrzucić i kupić jakaś sukienkę bo akurat 2 wesela mamy.
U nas noc dzisiaj super 3 pobudki gorzej z wczorajszym usypianiem. Darła się i płakała przez 1,5h nie wiem o co jej chodzilo.
Dzisiaj taka kupę trzesnela że aż na brzuch poszło, wszystko w kupię. Niezły musiała mieć wystrzaljak ona to robi to ja nie wiem
-
nick nieaktualny
-
Fatalita to miałaś imprezę z przygodami fajnie że już masz dziecię wyświęcone ,też bym już chciała chrzcić nie lubię czekać z tym zbyt długo ale to nie zależy odemnie za bardzo.
Dziś była położna mała waży 4700 kluska mała już czuć że się ja nosi po paru minutach ręką boli , na bioderkach już byliśmy w zeszłym tygodniu mamy wrócić za miesiąc bo doktor stwierdził że jedno bioderko na granicy normy .
No i zaczął się pierwszy tydzień wakacji żeby tylko pogoda była ładna to jakoś przetrwamy.Fatalita lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCola ja jem, pod każdą postacią.
Nie wiem czy jesteście fecbookowe albo instagramowe ale jak coś jest też blog "mama lekarz" nie wiem czy znacie.
Ostatnio robiła taki webinar o karmieniu, i mówiła,o diecie matki karmiącej, że nke istnieje m.in dlatego że nie jesteśmy wstanie określić ile akurat przy danym karmieniu bedzie pobrane substancji odżywczych i w jakich propozycjach i nie jesteśmy wstanie powiedzieć, że brzuch boli od np smażonej cebuli, a nie od marchewki gotowanej. Co innego przy alergii -
nick nieaktualnyFeeva, ja nie budze na karmienie. Jak spi 5h to spi (choc to rzadkie).
Nynka tez slyszalam o tym, ze niby cukier moze spasc, ale wiekszosc mowi, ze jak przybiera to nie budzic.
Sela, ja tez co chwile walcze z odparzeniem. Juz ladnie wygoilam dupke maka i bepanthenem, a tu na nowo. Po prostu po dwoch dniach normalnych kupek na nowo pojawily sie u nas czeste kleksiki. Zmieniam pampersy bardzo czesto. Potrafie zuzyc paczke 36szt w półtora dnia, smaruje, sypie, a problem powraca. U nas to wszystko wina czestych, rzadkich kupek.
Kamcia, powodzenia u ortopedy. Jak szykujesz ten krochmal? I co z ta wersja dla leniwych? Po prostu sypie make do gotowe wanienki, czy jak? I ile?
Fatalita, to niezla mialas imprezeNynka, Fatalita lubią tę wiadomość
-
Wersji dla leniwych nie stosowalam, dziewczyny pisały że tak kapaly a ja nie wnikalam w szczegóły
Krochmal gotowałam w garnku. Nie powiem teraz w jakich proporcjach, ale w dużym garnku gorowalam wodę i wlewalam do wrzatku rozrobioną mąkę w zimnej wodzie. Nie ważne że za gęste by wyszło. Później takie gorące(nie wrzace, kwestia ile czasu przed kąpielą ugotowalam) wlewalam do wanienki i dolewalam zimnej wody. Wtedy i temperatura się wyrownala i gęstość. To trzeba wyczuć. Nie może byc za gęste. Taka lepka woda. Po kapieli oczywiście nie splukiwalam. Troszkę po wlosach bylo widać...nie uzywalam kosmetykow. I uwaga-ostrożnie z mieszaniem goracego z wodą-ten krochmal się lepi więc bardziej parzy. Najlepiej czymś mieszac. Uczylam się proporcji metoda prób i błędów. Nadmiar krochmalu wylewalam. Jak był zimny to dolewalam cieplej wodyWiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 13:38
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cola, po prostu trzeba ostrożnie i obserwować
U Was też takie marudy? Dziś znowu problem ze spaniem bo zmęczenie za duże... Póki co udało się, odpukać. Może to jednak skok?
Ed: taki artykuł mi wyskoczył. Może jeszcze komuś się przyda, prześlijcie rodzinie, znajomym itp.https://segritta.pl/savoir-vivre-pologu-czyli-za-znienawidzi-cie-swiezo-upieczona-mama/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 14:20
-
Ziaja maść pośladkowa grubo posmarowana, na bogato. Nie wiem czy pomoże ale zabezpieczy, tworzy na skórze białą warstwę ochronną, która blokuje dostęp moczu i kału. O 20 posmarowana jest nadal na pupie o 6.
My nie mamy trądziku, odparzeń, skóra piękna. Stosuję mąkę dla leniwych do kąpieli, na pupę wyłącznie waciki z wodą, na noc zabezpieczam ziają. Co drugi dzień kremuję mediderm baby.
Jem wszystko, nie ma alergii, ból brzuszka minął koło 8 tygodnia i już nie wrócił, nie miał zatem nawet minimalnego związku z moją dietą. Niczego sobie nie odmawiam (nie smażę bo nie smażę ale frytki czasem jem).
Czasem pokrzyczy ale krótko bo już nie boli a ja wiem czemu krzyczy. Z głodu albo zmęczenia. Najgorzej jak jest jedno i drugie. Okazało się, że do uniknięcia krzyku musi być wyspany (bo głodny nie jest, nie czekam aż będzie głodny i głośny). Ponieważ ma problem z zasypianiem, pomagam. Różnie. Leżę z nim,trzymam za ręce, przytulam do piersi, lulam na rękach, klepię po pupie, jak się obudzi po 5 minutach, powtarzam czynności. Zawsze zasypia ponownie. Mocniej. Przy mnie śpi po 2-3 godziny.
Nie mam problemów z mlekiem, laktacją, zapaleniami. Karmię na żądanie, nie odciągam laktatorem, nie piję herbatek, nie noszę staników z fiszbinami.
Jedyny problem to pokaleczone suty, przyczyna mi znana, krótkie wędzidełko. Smaruję się lanoliną (pomaga) a dziś przyszły opatrunki na suty, już zamontowałam. Jest lepiej. Jak się zagoi, max po skończonym 3 miesiącu życia odkładam osłonki.
Tak, da się dziecko przerzucić z osłonek na pierś, zrobiłam to z córkami, zrobię i teraz. Nawet podjęłam próby i zassał. Z dziewczynami był bunt, owszem, ale to ja wygrałam. I od tego czasu karmienie piersią było już tylko wielką przygodą i frajdą. Nie mogę się doczekać bo to już blisko
Kamcia daj znać po wizycie. To krwawienie też nie bardzo, warto skontrolować.kattalinna lubi tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka