WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://swiat-rodzicow.pl/niech-ktos-wreszcie-napisze-ze-poczatki-macierzynstwa-to-horror/

Feeva lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow!!
    Ssie z lewej bez kapturka. Wcześniej założyłam, possala, zdjelam i dalej ssie. Słyszę przelykanie. Jestem w szoku wczoraj wypluwala. Trochę boli ale nie ma tragedii. W sumie chyba normalne bo do tej pory cały czas kapturki. Ssala mi suta 2x w szpitalu,, ale zaraz mi je poranila.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2018, 09:56

Sela, Hoope, kattalinna, Mała Matylda lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva to szybko załapała, grzeczna i zdolna dziewczynka :)

Feeva lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z prawej bez kapturka histeria XD

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva gratulacje :D

Mi też z prawej nie idzie. Zassał ale szybko odnowiły się rany. Prawa w kapturku, lewa ostrożnie bez. Muszę reagować zanim i lewa popęka. Obserwuję.

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te prawe jakieś nie lubiane ;p

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryk tez wkurzał sie na prawego

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to moj akurat prawego uwielbia, a lewy jest be :p

Kwiatkowa24 lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tam kocha oba :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2018, 11:58

kattalinna, Cola87, pawojoszka, Mała Matylda lubią tę wiadomość

• Feeva Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszłam na spacer. Kręcę się wokół bloku bo naszla ciemna chmura i kropi, w razie co uciekne do garażu. A miałam iść do sklepu :/

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my po spacerze :-) prawie 2 godziny, wróciłyśmy akurat przed deszczem, młoda jeszcze śpi w wózku. dziś w ogóle super dzień, zobaczymy jak będzie dalej. Wczoraj miałam kryzys, byłam bliska wyjścia z domu z dala od wrzasku. Mąż po pracy zastał nas obie ryczące. Ale na szczęście przeszło, nauczyłam się jak pomóc dziecku i noc minęła spokojnie. No i się wyspałam bo padłam z nią po 20 ;-)

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że minęły nam razem 2 miesiące i mogę powiedzieć, że trochę jednak umiem tego mojego dziecia. Poza tym, nadal robi dziwne afery, ale mądrzeje :P
    Wiemy, że cyc ważniejszy niż kupa, wiemy, że szarpanie przy cycu to odbić się musi, jak idzie kupa trzeba dać jeszcze z 10 minut żeby nie zostać osranym w trakcie, jeszcze pare rzeczy o sobie wiemy :P

Poza tym niesamowity uśmiech wywołują żyrandole, i wierszyki które tata namietnie czyta.

No jestem dzisiaj mega dumna z nas.

Wiem, że połowa z Was wie to już dawno, albo że dla nie których to coś oczywistego, ale dla mnie to kamień milowy ❤

Kwiatkowa24, kamciaelcia, Fatalita, kattalinna, Katy, Cola87, pawojoszka, Sela, Mała Matylda, Wowka, D_basiula lubią tę wiadomość

• Mama32 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak noc piękna tak dzień do dupy. Cyc co godzinę? Miało być z czasem coraz dłuższe odstępy, nic nie mogę zrobić. Pocycka 5-10 min i za godzinę znowu :-/ Jeszce kupy nie może zrobić tylko jedna rano dzisiaj robiła. I masaz brzucha też już był a ona sie męczy i meczy

ex2bio4pttsuyqga.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesza takie fakty Nynka :) moj z kolei nie zje z brudnym tylkien

U mnie mały ma miesiac, ale ostatnio mam wrażenie, ze nie do konca wiem o co mu chodzi :/ czasem nie wiem, czy jest glodny czy po prostu chce pocmokac smoczka. Wszystko przez to, ze ostatnio zaczal jesc jakby chcial a nie mogl. Zamiast konkretnie jak wczesniej to je na raty. Malo tego ostatnio je srednio 4 minuty i dlatego jak zaczyna marudzic to mysle, ze chce dojesc, ale czesto sie myle. Mam nadzieje, ze to wszystko sie ureguluje i ze bede lepiej go rozumiec :( czasem sie domyslam, ze jest zmeczony, ale i tak sprawdzam, czy to czasem nie głód...

Bardzo go kocham, ale nie potrafie go jeszcze rozczytac, rozpoznac rodzaju placzu. Troche juz wiem, ale wciaz za malo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2018, 14:51

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, potwierdzam, takie fakty cieszą ogromnie :-) u nas komunikaty takie same ;-) a od wczoraj wiem, że jak sucho, najedzone, odbite a płacz i nie może zasnąć to trzeba masować brzuszek. Dziś na spacerze dwa przystanki na masaże były, cała noc taka za nami - ilość dźwięków zmniejszyła się znacznie. My wiemy też, że kupa po 4 rano, wraz z wielkim stękaniem, oznacza że na przewijaku będą jeszcze ze 2 ;-)

I dużo pomaga świadomość, że istnieją kryzysy laktacyjne czy skoki rozwojowe. Ułatwia to przetrwanie i pomaga zrozumieć.

Nynka, Mała Matylda lubią tę wiadomość

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie raz wydaje, ze rozumiem moje dziecko, a kolejnego dnia w ogole nie wiem o co mu chodzi xd Zwlaszcza jesli chodzi o glod :p

Boze jak mnie dzisiaj tesciowa irytuje..Nie poszla do pracy i przychodzi mi do pokoju akurat jak Kamil jest przy cycku i mowi "no nie moge sobie na niego popatrzeć w ogole"..Mam jej ochote powiedziec, ze to nie jest malpka w zoo zeby przychodzić ja ogladac...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam czasu tu zajrzeć. Czy tylko moje dziecko nie śpi w dzień? Drzemki po 20-30 min, jak przespi godzinę to sukces. Nic nie moge zrobić, bo jak ją odłóze budzi się, spacery trwają po 15-30 min bo zaraz się budzi i krzyczy. Jak słyszę od znajomych że dzieci spały godzinami w dzień i trzeba było je budzić na jedzenie jestem w szoku. Nigdzie z Mała nie wychodzimy, wczoraj mieliśmy rocznice ślubu chcieliśmy gdzieś wyskoczyć ale tak marudziła i wisiała na cycu że zrezygnowaliśmy. Jak chłodno trochę lepiej ale i tak prowadzimy tryb kanapowo- cyckowy. Niech mi jeszcze ktoś powie że małe dziecko je i śpi to śmiechem go zmiote.

• Katy Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, ja mam dokładnie tak samo ;) Wiec nie jestes sama, drzemki w ciagu dnia krotkie i zazwyczaj na mnie...

Spal i jadl moze przez pierwsze 2-3 tygodnie :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2018, 16:03

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pocieszę Was jeśli powiem, że moje JEDNO Z NAJSTARSZYCH DZIECI NA FORUM nadal wstaje w nocy co godzinę, dwie na cyca, śpi w dzień po 5-15 minut (ze mna raz dziennie dwie) i chociaż dużo lepiej go rozumiem, wcale nie jest mi łatwo zapobiec rykom. Bo nadal jest niecierpliwy i często krzyczy jak natychmiast nie dam jeść, jest nieznośny gdy niewyspany a na ciągłe budzenie trudno mieć wpływ. Zatem dziś cały dzień jęczy i już by było okno życia, gdyby nie zaczął się do mnie uśmiechnąć i mówić hello :D

Katy lubi tę wiadomość

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pocieszscie, ale fakt uśmiech dziecka i zapomina się o wszystkim. Ale spać by mogły. Znajoma zaprosiła nas do siebie, żebyśmy na spacer przyszły, tylko mały fakt: w 1 strone jakieś 20 min drogi, zdziwiona że nie chce przyjść bo małe dziecko przecież śpi i je a ja karmie. Mówię jej że nieraz je co 15 min i jeszcze poza tym wrzeszczy.

‹‹ 1318 1319 1320 1321 1322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ