WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda, u nas nie było typowych kolek, ale wiele problemów Skrzata (I brzuszkowych i mentalnych) rozwiązuje nagrzana w mikrofali pielucha i Szumiś.

Mała Matylda lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda, u nas kolki typowej nie ma, ale ogólnie problemy brzuszkowe tak. Dajemy espumisan, zaczęliśmy przed ukończeniem 1 miesiąca, do tego jeszcze probiotyk bioGaia. Chyba pomaga, trudno stwierdzić bo równie dobrze może po prostu układ pokarmowy dojrzewa. Wczoraj odkryłam że masowanie brzuszka pomaga, najlepiej ciągłe. Rozważam zakup termoforka z pestek wiśni jeśli dotychczasowe metody przestaną pomagać.

Mała Matylda lubi tę wiadomość

age.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj też był dzień szarpania cyca, Ale naciskam patrzę leci mleko, może Vanessa za leniwa jest. Dzisiaj w ciągu pół godz odciagnelam laktatorem tylko 120ml mleka z dwóch cycków a wczoraj 150ml w 7min z jednego, nie ogarniam sama już tych cycków. A pora odciągania była taka sama.
    Staram sie i tak odciągać tylko raz dziennie żeby dziecię przed nocą napoic. A tak to mała wisi na cycku, dzisian co godzinę aż zaczęłam zapisywać na kartce o której godzinie karmiłam. Dwie przerwy miała dwugodzinne bo poszliśmy na spacer i spała. Poza spacerami w dzień nie spi Wogole.
    No i co o 19.30 dałam jej 70ml mleka, po godzinie już pobudka. Więc dałam cyca i sie wygina, pręży. Za godzinę chyba znowu butle dostanie. Boję sie czasami że Ja przekarmiam :-/

ex2bio4pttsuyqga.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pediatra powiedziała, że mlekiem z piersi nie da się przekarmic :) jakby nie chciała to by nie jadła :) albo by Ulala albo wyrzygała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2018, 21:40

kattalinna lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem krótko - szpital w domu o.O
    Nie wiem czy dam radę nadrobić, postaram się. Póki co chorujące starsze dziecko zabiera mi maksimum czasu a i mnie coś próbuje rozłożyć. Do tego odwiedziły mnie moje niezawodne koleżanki - afty... Jeść nie umiem, spuchł mi migdał. Bosko.
    Jutro lekarz, dowiemy się czy kaszel Matyldy to też choróbsko czy z nadmiaru śliny bo od paru dni ślini się niemożliwie, aż się krztusiła na początku (jakby wam się dzieci nagle śliną zalały to tak informacyjnie - ok. 2 miesiąca życia ślinianki zaczynają pracować z pełną parą).
    Teoretycznie ma prawo pokasływać w tym momencie, ale jako że w domu sami chorzy (mama i siostra też chorują) to lepiej to sprawdzić.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda
    Współczuję
    Dużo zdrówka dla was

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola mi przy porodzie z Szymkiem już lekarka powiedziała że wypada tylna ściana pochwy i też zaleciła cwiczenia, po ostatnim porodzie lekarz też o tym wspomniał ,ja mu mówiłam że poprzednio zalecono ćwiczenia ale on powiedział że na to ćwiczenia nie pomogą i że możliwe że potrzebna będzie mała rekonstrukcja tak że nie wiem do końca jak to jest z tymi ćwiczeniami,ale wiesz u mnie to tylna ściana i szóstka dzieci więc wiesz lej po bombie itd.

Tanda współczuję szpitala w domu oby maleństwo nie złapało zadnego paskudztwa

Patk to mleko ha jest wybitnie paskudne możesz mieć problem ze mała nie będzie chciała ,ja jak spróbowałam tego mleka to aż współczułam temu dziecku że musi to jeść

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2018, 22:15

cf409fc7e7.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawajoszka a po porodzie z Szymkiem te ćwiczenia coś Ci pomogły? Ponoć ma to pomoc ale ja oczywiście już wydygana jestem. A to w dodatku pierwszy poród to co będzie przy drugim :(

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama32 wrote:
    Dzisiaj też był dzień szarpania cyca, Ale naciskam patrzę leci mleko, może Vanessa za leniwa jest. Dzisiaj w ciągu pół godz odciagnelam laktatorem tylko 120ml mleka z dwóch cycków a wczoraj 150ml w 7min z jednego, nie ogarniam sama już tych cycków. A pora odciągania była taka sama.
    Staram sie i tak odciągać tylko raz dziennie żeby dziecię przed nocą napoic. A tak to mała wisi na cycku, dzisian co godzinę aż zaczęłam zapisywać na kartce o której godzinie karmiłam. Dwie przerwy miała dwugodzinne bo poszliśmy na spacer i spała. Poza spacerami w dzień nie spi Wogole.
    No i co o 19.30 dałam jej 70ml mleka, po godzinie już pobudka. Więc dałam cyca i sie wygina, pręży. Za godzinę chyba znowu butle dostanie. Boję sie czasami że Ja przekarmiam :-/
    Czemu odciągasz?

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chce zapeszac, ale Kamilek zasnal w sumie sam w lozeczku bo jak go odlozylam to otworzył oczy, ale poglaskalam go po glowce i spi jak na razie :p.

Tanda, wspolczuje, zdrowiejcie :)

Mi sie za to pies cos rozchorowal...Od dwoch dni wymiotuje,ale myslalam, ze to po trawie, a jednak dzisiaj sie mu bardziej przygladalam i zwymiotowal wszystko co zjadl :/ Narzeczony chcial dzisiaj jechac do weterynarza, ale za pozno sie zebrał z tym wiec jutro pojedzie...Oby to nic powaznego...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola ćwiczenia pomogły mi przy nietrzymaniu moczu zaraz po porodzie. Z tą ściana to po porodzie jak to się wszystko obkurczylo to wyglądało lepiej ale potem w kolejnej ciąży ,wiadomo wszystko znów powiększone to jakby bez różnicy . Jakoś mi to w normalnym funkcjonowaniu nie przeszkadza poprostu wygląda inaczej. Może się kiedyś pokusze o tą rekonstrukcję.
    A w związku z tym że to przednia strona to prócz względów estetycznych to jakieś skutki to za sobą niesie w twoim przypadku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2018, 22:47

cf409fc7e7.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście nie ma żadnych innych skutków oprócz tych estetycznych. Ale zmartwiłam się że w przyszłości mogą być jakieś problemy większe przy kolejnej ciąży lub po prostu z upływem lat. No ale w takim razie biorę się za cwiczenia, mam nadzieję że coś pomogą. Dzięki Pawajoszka za odpowiedź. W sumie najważniejsze że się innych dolegliwości nie ma, bo rozumiem że u Ciebie teraz to też jedynie estetyka?

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie tylko estetyka choć lekarz jak dopytywałam o ten zabieg rekonstrukcji, co jakbym się nie decydowała czy to jakoś wpłynie na codzienne funkcjonowanie, powiedział że mogą się pojawiać otarcia czy jakiś dyskomfort ale narazie nic mi nie jest,a po Szymku był Patryk i teraz Ula więc kolejne ciążę jakoś bardzo tego nie pogłębiły. Nie wiem jak to z wiekiem będzie funkcjonować . Na twoim miejscu nie martwiła bym się za bardzo ,ćwiczenia zawsze są wskazane po porodzie a może przy okazji wszystko się wzmocni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2018, 23:41

cf409fc7e7.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam nadzieję że się wzmocni i będzie poprawa. Dzięki, trochę mnie uspokoiłaś :)

• D_basiula Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 04:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszyscy dzis spia, czy mi sie forum zwiesilo?

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpią :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamil spal w lozeczku do 2, wzielam go do lozka, a on tak szukal cycka, ze az "dziobal" materac tak smiesznie :D Mam nadzieje,ze jeszcze uda sie zasnac na chwile bo o 8 jedziemy zalatwiac sale na chrzciny:p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna zaczęłam odciagac żeby wieczorami podawać małej butelkę bo mialam wrażenie że wieczorami w piersi mam mniej mleka i mala sie strasznie denerwowała i płakała. Raz sprawdziłam laktatorem ibwieczorem miałam tylko 10ml po 15min ściągania

ex2bio4pttsuyqga.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2018, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W co zawinąć, jak okryć bezpiecznie dziecko do snu? Nasza jak jest zimno śpi w kokonie z prześcieradła a na to kocyk, ale jak wyciągnie rączkę to się nakrywa tym kocem. Rano myślałam że zawalu dostanę jak to zobaczyłam:( śpiworek może, ale są bez rękawów i chyba zimno w nocy dziecku bedzie? Doradzcie.
    Wakacje też chętnie gdzies bym pojechała, zobaczymy jak będzie się sprawować córka, może we wrzesniu gdzieś pojedziemy. Póki co jesteśmy na nie.

Tanda zdrowia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2018, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamowilam na chrzciny świece+ szatke personalizowane na allegro za 39 zł,zobaczymy co to będzie, bo u mnie w sklepie stacjonarnym 2x drożej.

‹‹ 1320 1321 1322 1323 1324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ