WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też dziś na zmianę spanie i krzyczenie
    Ale mam lepiej
    Oboje krzyczą

Ola_Ola lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Sela Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że nie tylko u mnie takie wrzaski i szarpanie cyca...
    Dzisiaj zauważyłam, że mój Leoś zaczął się ślinić.. Przy cycu max co 1.5h a cycki jakby miękkie. Cały czas jest płacz przy cycu ale jak ściskam sutka to mleko leci. Jak zaczynam karmic jest ok a dosłownie po 1 min z piersi robią się flaczki... Nie wiem czy to jakiś skok a przy okazji kryzys laktacyjny się szykuje czy co...

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, to może być skok i kryzys laktacyjny. Pocieszeniem jest to, że mija.

U nas też dzisiaj cały dzień pijawka, maks pół godziny przerwy. Już mi sutki odpadają.

Nynka, takie rzeczy cieszą. Każda, nawet najmniejsza nić porozumienia z tym małym człowiekiem jest u nas na wagę złota.
    Choć do idealnego porozumienia wciąż bardzo daleko.

To fakt, ludzie jakoś idealizują macierzyństwo, zapominają jak ciężko było? To kawał ciężkiej pracy, a to dopiero początek ;)

Sela, Nynka lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Katy Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedziemy do empiku odebrac zdjecia, Kamil juz zaczynal histerie, ale zassal kciuka i jest spokoj, wiem powinnam mu go wyjac, ale ma taka blogosc na twarzy...Zaraz spróbuje mu zamienic na smoka xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope przeczytałam ten tekst o początkach macierzyństwa i jakbym czytała o swoich początkach. Faktycznie szkoda że nikt nie mówi że początek to nie bajka, bo ja się tak nastawiałam i to był mój błąd. Wielkie rozczarowanie i strach. Teraz jest dużo lepiej, ale szkoda że się więcej nie mówi że początki są ciężkie, bo ja myślałam że jestem jakaś dziwna, zła, nie nadaje się itp. a okazuje się że nie tylko ja jedną tak miałam, że część kobiet też ma ciężki początek, co nie oznacza że się nie nadają czy są złymi samolubnym i matkami.

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracajac do cycow nasza Olcia Fasolcia nie lubi ani prawego ani lewego o!
    Dzis na dodatek jest nieodkladalna a i ja juz padam a maz jeszcze w pracy.

Jutro rano mamy ortopede zobaczy co z bioderkami i stopka. 2 lipca usg a ja juz panikuje.

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie skok rozwojowy nie istnieje. Mohe dziecko od urodzenia śpi jak zając pid miedzą, potrafi je obudzić wszystko, jest niespokojne.
    A o trudach macierzyństwa nikt nie mówi, każdy udaje że jest wszystko ok, a potem właśnie łapie człowieka dół i poczucie bezradności.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pisałam nie raz że dodatkowo baby blues w niczym nie pomaga ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dla mnie krotkie drzemki sa czymś"normalnym", niestety
    Trzeba nauczyć się wyrabiać z czymś w 30 minut
    Jednak na regularnosc jeszcze trzeba poczekać ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to jest 30 min to jeszcze ok, ale jak 5 to siku spokojnie zrobić nie można. Kiedy będzie to w miarę regularne?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5minut to nawet nie zaliczam do spania
    Nazywam to udawaniem ;) tak mamy w wózku na przykład

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas powoli regularnosc widzę
    Pierwsza krótka drzemka jakoś półtorej godziny po pobudce. Druga po kolejnej godzinie. Wtedy walczę by trwała dłużej. Czyli po 30minutach się przebudza i usypiam by zaliczył kolejną fazę snu

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wtedy zasypia na dłużej? Muszę spróbować.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy drugiej drzemce udaje się uśpić na dłużej. Przy piotrusiu też działało aż z czasem nauczył sam się zasypiac na druga fazę. On też spał po 30minut. Później się ta druga wydluzyla a teraz jego pierwsza faza snu trwa godzinę i zawsze słychać kiedy zaczyna się druga-zmienia pozycję, wierci się, steka a nawet siada i poplakuje...zasypia po tym na nowo

Wiadomo że na tym etapie z Patrykiem samo drzemanie 30min nie raz wymaga kilkukrotnego odkladania (było poczatkowo 10 razy teraz zazwyczaj 2-3 więc uczy się) ale druga faza jest już glebsza. Po to w sumie mam nianię elektroniczną-by szybko zareagować na przebudzenie...

Z córka miałam ciutke łatwiej-też spała 30minut ale ją wystarczyło ręką pobujac w łóżeczku. Chłopaków świadomie uczę na rekach-by było po prostu szybciej

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Patryk zaliczył "poruszenie" po 30 minutach od zaśnięcia :) ale do spania nocnego wystarczylo poglaskanie i śpi dalej

Jaka miła cisza kiedy śpi

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam u gin na kontroli i mam trochę obniżona przednia ścianę pochwy, mam ćwiczyć mięśnie Kegla. Boje się że mi tak zostanie :( czy któraś tak miała i po ćwiczeniach była poprawa?

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O długo mnie nie było ale nadrabiłam.

U nas lewy cycek jest fuuu, a prawy to mój mąż mówi, że to cycuś glancuś bo ciągnie jak szalona.

Poza tym wczoraj byliśmy u pediatry. Trądzik okazał się jednak alergia na bmk. :/ ale narazie jest to raczej nietolerancja bo oprócz wysypki objawów brak, no chyba że te krótkie naprawdę szaleństwa to są kolki. Także narazie mam odstawić mleko i taki czysty nabiał, nie eliminować wszystkiego co zawiera śladowe ilości mleka. No i jeżeli dokarmiać to hippem HA.

A poza tym dziś się pakujemy i o 2 w nocy wyruszamy. Przed nami 800 km drogi. Trzymajcie kciuki za spokój. XD

• Ela84 Koleżanka

Wysłany: 26 czerwca 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie to sie wybieracie- czyżby wakacje. My sie z mezem zastanawiamy czy nie jechac poczatkiem lipca nad jezioro przyczepa kempingowa a z tego co pamietam dzieci sa w podobnym wieku

dxomanliinbxhu6i.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, gratuluję :)

U mnie lewa pierś też jest lepsza ;)
    Obserwuję swoją córeczkę i powoli zauważam pierwsze prawidłowości, żałuję że ten proces nie postępuje szybciej, życie byłoby łatwiejsze ;). Dostrzegam u siebie większą swobodę w codziennych czynnościach przy dziecku i bardzo mnie to cieszy. Mój spokój przekłada się na córeczkę, więc wszyscy na tym skorzystamy, a ja zaczynam wracać do żywych - odbieram telefon, odpisuję na sms-y i w miarę nadążam z czytaniem forum ;). Jeszcze trochę i będę się bardziej udzielać, bo brakuje mi Was :)

Zosia chyba ma kolkę, wiem że nie ma skutecznego leku, ale doradzcie proszę co podawałyscie swoim maluchom i przynosiło jakąś ulgę

kattalinna, Feeva, Sela lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my na kilka dni do męża kolegi do Monachium, a potem stamtąd na weekend do iSalzburga. Mam duuuuzo obaw ale mąż mnie wycisza i podobno ma być super i rzekomo odpoczniemy. :)

kattalinna, Sela, Mała Matylda lubią tę wiadomość

‹‹ 1319 1320 1321 1322 1323 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ