X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też dziś na zmianę spanie i krzyczenie
    Ale mam lepiej
    Oboje krzyczą

Ola_Ola lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Sela Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że nie tylko u mnie takie wrzaski i szarpanie cyca...
    Dzisiaj zauważyłam, że mój Leoś zaczął się ślinić.. Przy cycu max co 1.5h a cycki jakby miękkie. Cały czas jest płacz przy cycu ale jak ściskam sutka to mleko leci. Jak zaczynam karmic jest ok a dosłownie po 1 min z piersi robią się flaczki... Nie wiem czy to jakiś skok a przy okazji kryzys laktacyjny się szykuje czy co...

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, to może być skok i kryzys laktacyjny. Pocieszeniem jest to, że mija.

U nas też dzisiaj cały dzień pijawka, maks pół godziny przerwy. Już mi sutki odpadają.

Nynka, takie rzeczy cieszą. Każda, nawet najmniejsza nić porozumienia z tym małym człowiekiem jest u nas na wagę złota.
    Choć do idealnego porozumienia wciąż bardzo daleko.

To fakt, ludzie jakoś idealizują macierzyństwo, zapominają jak ciężko było? To kawał ciężkiej pracy, a to dopiero początek ;)

Sela, Nynka lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Katy Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedziemy do empiku odebrac zdjecia, Kamil juz zaczynal histerie, ale zassal kciuka i jest spokoj, wiem powinnam mu go wyjac, ale ma taka blogosc na twarzy...Zaraz spróbuje mu zamienic na smoka xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope przeczytałam ten tekst o początkach macierzyństwa i jakbym czytała o swoich początkach. Faktycznie szkoda że nikt nie mówi że początek to nie bajka, bo ja się tak nastawiałam i to był mój błąd. Wielkie rozczarowanie i strach. Teraz jest dużo lepiej, ale szkoda że się więcej nie mówi że początki są ciężkie, bo ja myślałam że jestem jakaś dziwna, zła, nie nadaje się itp. a okazuje się że nie tylko ja jedną tak miałam, że część kobiet też ma ciężki początek, co nie oznacza że się nie nadają czy są złymi samolubnym i matkami.

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracajac do cycow nasza Olcia Fasolcia nie lubi ani prawego ani lewego o!
    Dzis na dodatek jest nieodkladalna a i ja juz padam a maz jeszcze w pracy.

Jutro rano mamy ortopede zobaczy co z bioderkami i stopka. 2 lipca usg a ja juz panikuje.

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie skok rozwojowy nie istnieje. Mohe dziecko od urodzenia śpi jak zając pid miedzą, potrafi je obudzić wszystko, jest niespokojne.
    A o trudach macierzyństwa nikt nie mówi, każdy udaje że jest wszystko ok, a potem właśnie łapie człowieka dół i poczucie bezradności.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pisałam nie raz że dodatkowo baby blues w niczym nie pomaga ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dla mnie krotkie drzemki sa czymś"normalnym", niestety
    Trzeba nauczyć się wyrabiać z czymś w 30 minut
    Jednak na regularnosc jeszcze trzeba poczekać ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to jest 30 min to jeszcze ok, ale jak 5 to siku spokojnie zrobić nie można. Kiedy będzie to w miarę regularne?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5minut to nawet nie zaliczam do spania
    Nazywam to udawaniem ;) tak mamy w wózku na przykład

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas powoli regularnosc widzę
    Pierwsza krótka drzemka jakoś półtorej godziny po pobudce. Druga po kolejnej godzinie. Wtedy walczę by trwała dłużej. Czyli po 30minutach się przebudza i usypiam by zaliczył kolejną fazę snu

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wtedy zasypia na dłużej? Muszę spróbować.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy drugiej drzemce udaje się uśpić na dłużej. Przy piotrusiu też działało aż z czasem nauczył sam się zasypiac na druga fazę. On też spał po 30minut. Później się ta druga wydluzyla a teraz jego pierwsza faza snu trwa godzinę i zawsze słychać kiedy zaczyna się druga-zmienia pozycję, wierci się, steka a nawet siada i poplakuje...zasypia po tym na nowo

Wiadomo że na tym etapie z Patrykiem samo drzemanie 30min nie raz wymaga kilkukrotnego odkladania (było poczatkowo 10 razy teraz zazwyczaj 2-3 więc uczy się) ale druga faza jest już glebsza. Po to w sumie mam nianię elektroniczną-by szybko zareagować na przebudzenie...

Z córka miałam ciutke łatwiej-też spała 30minut ale ją wystarczyło ręką pobujac w łóżeczku. Chłopaków świadomie uczę na rekach-by było po prostu szybciej

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Patryk zaliczył "poruszenie" po 30 minutach od zaśnięcia :) ale do spania nocnego wystarczylo poglaskanie i śpi dalej

Jaka miła cisza kiedy śpi

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam u gin na kontroli i mam trochę obniżona przednia ścianę pochwy, mam ćwiczyć mięśnie Kegla. Boje się że mi tak zostanie :( czy któraś tak miała i po ćwiczeniach była poprawa?

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O długo mnie nie było ale nadrabiłam.

U nas lewy cycek jest fuuu, a prawy to mój mąż mówi, że to cycuś glancuś bo ciągnie jak szalona.

Poza tym wczoraj byliśmy u pediatry. Trądzik okazał się jednak alergia na bmk. :/ ale narazie jest to raczej nietolerancja bo oprócz wysypki objawów brak, no chyba że te krótkie naprawdę szaleństwa to są kolki. Także narazie mam odstawić mleko i taki czysty nabiał, nie eliminować wszystkiego co zawiera śladowe ilości mleka. No i jeżeli dokarmiać to hippem HA.

A poza tym dziś się pakujemy i o 2 w nocy wyruszamy. Przed nami 800 km drogi. Trzymajcie kciuki za spokój. XD

• Ela84 Koleżanka

Wysłany: 26 czerwca 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie to sie wybieracie- czyżby wakacje. My sie z mezem zastanawiamy czy nie jechac poczatkiem lipca nad jezioro przyczepa kempingowa a z tego co pamietam dzieci sa w podobnym wieku

dxomanliinbxhu6i.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, gratuluję :)

U mnie lewa pierś też jest lepsza ;)
    Obserwuję swoją córeczkę i powoli zauważam pierwsze prawidłowości, żałuję że ten proces nie postępuje szybciej, życie byłoby łatwiejsze ;). Dostrzegam u siebie większą swobodę w codziennych czynnościach przy dziecku i bardzo mnie to cieszy. Mój spokój przekłada się na córeczkę, więc wszyscy na tym skorzystamy, a ja zaczynam wracać do żywych - odbieram telefon, odpisuję na sms-y i w miarę nadążam z czytaniem forum ;). Jeszcze trochę i będę się bardziej udzielać, bo brakuje mi Was :)

Zosia chyba ma kolkę, wiem że nie ma skutecznego leku, ale doradzcie proszę co podawałyscie swoim maluchom i przynosiło jakąś ulgę

kattalinna, Feeva, Sela lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my na kilka dni do męża kolegi do Monachium, a potem stamtąd na weekend do iSalzburga. Mam duuuuzo obaw ale mąż mnie wycisza i podobno ma być super i rzekomo odpoczniemy. :)

kattalinna, Sela, Mała Matylda lubią tę wiadomość

‹‹ 1319 1320 1321 1322 1323 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ