Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hej, chcialam sie niesmialo przywitac... Termin wg owulacji wypada mi na 30.05
Jestem mama Aniolka (poronienie septyczne 11 tydz), mam nadzieje,ze tym razem wszystko bedzie dobrze..
Pozdrawiam Wam I zycze duuuuzo zdrowia!Katka., Feeva, Monifah, malwka08 lubią tę wiadomość
-
Kira91 wrote:Hej, chcialam sie niesmialo przywitac... Termin wg owulacji wypada mi na 30.05
Jestem mama Aniolka (poronienie septyczne 11 tydz), mam nadzieje,ze tym razem wszystko bedzie dobrze..
Pozdrawiam Wam I zycze duuuuzo zdrowia! -
nick nieaktualnyJestem po wizycie wszystko jest dobrze , krwiaka nie ma ale za to widać 2 woreczek ciążowy. Na tą chwilę jest 1 zarodek i lekarz mówi że może się rozwinąć 2 ale wątpi. Pokazałabym wam zdjęcie ale nie wiem jak . Później spróbuję na laptopie ciąża jest jednak starsza bo 9tyg równe dzisiaj więc 5dni do przodu . Ale się cieszę
MamaDi, dziewiec.zero, PodwojnaMama, Feeva, Monifah, malwka08, Hoope, Katka., MysiaMarysia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJ.s a moze domowe sposoby typu melisa czy cieple mleko? powiem ci ze tez tak mialam pierwsza ciaze za to w tej spie w dzien spie wnoc i ciagle ziewam hahaha
ALe nam obrodzilo w blizniaki hihihi, pauletta ciekawe ciekawe jak to sie rozwinie.
Kurcze ilosc tych badan mnie przeraza, tyle tego ze szok. Jeszcze grupe krwi i przeciwciala na nowo bo w pierwszej mialam konflikt serologiczny ale niezagrazajacy.
A prezenty jakie by nie byly to ciesza zwlaszcza ze byla tam teczuszka na dokumenty i sie wyprowadze ze zwyklej koszulki chcialam zamowic ten zestaw mamyginekolog ale szkoda mi kasy. Kazdy grosz sieliczy -
dziewiec. zero sproboje tez te domowe sposoby. Zazdroszcze ze chce wam sie spac, ja musze sie niezle nameczyc zeby zasnac chociaz na 3 godzinkk. Dzis ogladam druga szanse i zasypiam chocby sie walilo i palilo
Pauletta, niezle! Tez jestem ciekawa jak to sie rozwinie i co z tego bedzie
Tez chcialam zamowic ten zestaw od mamyginekolog ten segregator ciazowy, suuuper jest . Jak bedzie wszystko dobrze, to sobie zamowie, fajna sprawa. Ogolnie te torby „jestem w ciazy” i te nalepki to nie moja bajka, ale segregator sie udal -
nick nieaktualnyHoope my praktycznie na tym samym etapie a ciaza byla dla was zaskoczeniem?
My chcielismy ale i tak bylo pewne zaskoczenie bo w drugim cyklu po odstawieniu tabletek a o syna staralismy sie poltorej roku hihi a tu bach i jest, az jak zobaczylisny dwie blade kreski to taki szok ze stwierdzilismy ze sie pomylilo, w sumie testow zrobilam 10szt hahaha i poszlam na bete
Wogole dostalam zielone swiatlo na branie witamin i lekkie cwiczenia wracam do gry co nie ukrywam mi pomoze bo mam 3kg na plus i nadal nadwage -
Gratuluję wszystkim udanych wizyt! Oby wiecej takich wiadomości
U mnie na profilu w przychodni pojawiły się wyniki toxoplazmozy.
Pomogłaby mi któraś je odczytać, czy jest ok czy nie? Skonsultować mogę dopiero w piątek.
Toxoplazmoza Przeciwciała IgG - 33.60 [IU/ml]
Toxoplazmoza Przeciwciała IgM - 0.04 [COI]
Z góry dziękuję
Z tego co wyczytałam w necie, to przebyłam już tą toxoplazmozę w przeszłości tak? Czyli, że jest ok?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2017, 16:06
-
J.S miałam i mam dokładnie to samo, od 3 tygodni w zasadzie przespałam 3 noce i to jakoś ostatnio. W dzień też spać nie mogę. Chodzę jak zombie bo ciagle chce mi sie spac, ale budzę się co 10 minut i spac nie moge
Wypiłam na spróbowanie melisę i o dziwo pomogło... Spróbuj, na pewno nie zaszkodzi. Piłam melisę 3 razy i 3 razy miałam przespaną noc, przynajmniej była mega mega poprawa.
Mam nadzieję, że też Ci pomoże, chociaż trochę
Dziewczyny gratuluję dobrych wieści, oby więcej takich!
Zuzanka już z nami
-
Lunitari wrote:Dziewczyny bardzo mi przykro z powodu Waszych strat.
Monifah a jak dlugie madz cykle i czy wiesz kiedy mialas owulacje? Ja tak draze temat bo moja ciaza tez mlodsza, tyle ze o tydzien.
Nie wiem kiedy miałam owulację bo nie obserwowałam jakoś od 2 cykli tego już. W zasadzie cykle się informowały do 30 dni. I jak 28 sierpnia zrobiłam test to już pokazały się 2 kreseczki. Później sobie jeszcże robiłam parę testów w ciągu 2 tygodni i zastanawiało mnie to że test nie ściemnił się tak jak pierwsza kreseczka. W 1 ciąży w zasadzie bardzo szybko ujżalam 2 ciemne identyczne krechy. Zastanawialo mnie to i zrobilam betę wyszłam 688 wiec wskazywało to na 4-5 tydz a u mnie w tym czasie powinien być 6-7. Wizyta u lekarza potwierdziła że ciąża jest jeszcze bardzo młoda był pecherzyc i nic więcej. No ale po kolejnych 2 tygodniach wszystko się pokazało i serduszko bijące. No ale nie zmieniło to faktu 2 tygodni młodszej ciąży względem om. Bardzo się zdziwiłam ale zobaczymy za 3 tyg czy dzidziuś pogonił. Ale i tak przypadek jest dla mnie szokujący ze aż taka różnica skoro test wyszedł 30 dnia cyklu pozytywnie
-
Super dziewczynki nareszcie pozytywne wiadomości! Świetnie. Jutro mam wizytę i powiem szczerze, że byłam bardzo zestresowana, ale teraz modlę się, żeby jednak też przynieść dobre informacje z wizyty. Buziaki
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Paulettaa wrote:Jestem po wizycie wszystko jest dobrze , krwiaka nie ma ale za to widać 2 woreczek ciążowy. Na tą chwilę jest 1 zarodek i lekarz mówi że może się rozwinąć 2 ale wątpi. Pokazałabym wam zdjęcie ale nie wiem jak . Później spróbuję na laptopie ciąża jest jednak starsza bo 9tyg równe dzisiaj więc 5dni do przodu . Ale się cieszę