X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zaraz wchodzę na wizytę ... Czekałam 2h w kolejce bo lekarz po urlopie i dużo pacjentek ma dzisiaj . Mam nadzieję że przekaże wam dobre wieści :)

Feeva lubi tę wiadomość

• J.S Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauletta, czekamy na same dobre wiesci!

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musialam zmienic suwaczek bo w ogole tamten mi dni nie liczyl, mam nadzieje ze teraz mam dobry link

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, chcialam sie niesmialo przywitac... Termin wg owulacji wypada mi na 30.05 ;)
    Jestem mama Aniolka (poronienie septyczne 11 tydz), mam nadzieje,ze tym razem wszystko bedzie dobrze..
    Pozdrawiam Wam I zycze duuuuzo zdrowia! :)

Katka., Feeva, Monifah, malwka08 lubią tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira91 wrote:
    Hej, chcialam sie niesmialo przywitac... Termin wg owulacji wypada mi na 30.05 ;)
    Jestem mama Aniolka (poronienie septyczne 11 tydz), mam nadzieje,ze tym razem wszystko bedzie dobrze..
    Pozdrawiam Wam I zycze duuuuzo zdrowia! :)
    Witaj :) juz dopisuje do naszej listy

klz9piqvvra11kd2.png

• chopinistka Koleżanka

Wysłany: 25 września 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny :-) o 17:20 mam wizyte, trzymajcie kciuki!

PodwojnaMama, Katka., Fiorek87 lubią tę wiadomość

85993e3khftzhwr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie :) wszystko jest dobrze , krwiaka nie ma ale za to widać 2 woreczek ciążowy. Na tą chwilę jest 1 zarodek i lekarz mówi że może się rozwinąć 2 ale wątpi. Pokazałabym wam zdjęcie ale nie wiem jak . Później spróbuję na laptopie :) ciąża jest jednak starsza bo 9tyg równe dzisiaj więc 5dni do przodu . Ale się cieszę :)

MamaDi, dziewiec.zero, PodwojnaMama, Feeva, Monifah, malwka08, Hoope, Katka., MysiaMarysia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.s a moze domowe sposoby typu melisa czy cieple mleko? ;) powiem ci ze tez tak mialam pierwsza ciaze za to w tej spie w dzien spie wnoc i ciagle ziewam hahaha

ALe nam obrodzilo w blizniaki hihihi, pauletta ciekawe ciekawe jak to sie rozwinie.

Kurcze ilosc tych badan mnie przeraza, tyle tego ze szok. Jeszcze grupe krwi i przeciwciala na nowo bo w pierwszej mialam konflikt serologiczny ale niezagrazajacy.

A prezenty jakie by nie byly to ciesza zwlaszcza ze byla tam teczuszka na dokumenty i sie wyprowadze ze zwyklej koszulki :D chcialam zamowic ten zestaw mamyginekolog ale szkoda mi kasy. Kazdy grosz sieliczy ;)

• Angel1988 Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) witam nowe mamusie :) i gratuluję wszystkich wspanialych wiadomości z wizyt :) miłego popołudnia :)

bl9c8ribv6acupjv.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewiec. zero sproboje tez te domowe sposoby. Zazdroszcze ze chce wam sie spac, ja musze sie niezle nameczyc zeby zasnac chociaz na 3 godzinkk. Dzis ogladam druga szanse i zasypiam chocby sie walilo i palilo :D

Pauletta, niezle! Tez jestem ciekawa jak to sie rozwinie i co z tego bedzie ;)
    Tez chcialam zamowic ten zestaw od mamyginekolog ten segregator ciazowy, suuuper jest . Jak bedzie wszystko dobrze, to sobie zamowie, fajna sprawa. Ogolnie te torby „jestem w ciazy” i te nalepki to nie moja bajka, ale segregator sie udal

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope my praktycznie na tym samym etapie :) a ciaza byla dla was zaskoczeniem?
    My chcielismy ale i tak bylo pewne zaskoczenie bo w drugim cyklu po odstawieniu tabletek a o syna staralismy sie poltorej roku hihi ;) a tu bach i jest, az jak zobaczylisny dwie blade kreski to taki szok ze stwierdzilismy ze sie pomylilo, w sumie testow zrobilam 10szt hahaha i poszlam na bete ;)
    Wogole dostalam zielone swiatlo na branie witamin i lekkie cwiczenia :) wracam do gry co nie ukrywam mi pomoze bo mam 3kg na plus i nadal nadwage

• Feeva Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim udanych wizyt! Oby wiecej takich wiadomości :D

U mnie na profilu w przychodni pojawiły się wyniki toxoplazmozy.
    Pomogłaby mi któraś je odczytać, czy jest ok czy nie? Skonsultować mogę dopiero w piątek.
    Toxoplazmoza Przeciwciała IgG - 33.60 [IU/ml]
    Toxoplazmoza Przeciwciała IgM - 0.04 [COI]
    Z góry dziękuję :)

Z tego co wyczytałam w necie, to przebyłam już tą toxoplazmozę w przeszłości tak? Czyli, że jest ok? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2017, 16:06

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S miałam i mam dokładnie to samo, od 3 tygodni w zasadzie przespałam 3 noce i to jakoś ostatnio. W dzień też spać nie mogę. Chodzę jak zombie bo ciagle chce mi sie spac, ale budzę się co 10 minut i spac nie moge :(
    Wypiłam na spróbowanie melisę i o dziwo pomogło... Spróbuj, na pewno nie zaszkodzi. Piłam melisę 3 razy i 3 razy miałam przespaną noc, przynajmniej była mega mega poprawa.
    Mam nadzieję, że też Ci pomoże, chociaż trochę :)

Dziewczyny gratuluję dobrych wieści, oby więcej takich!

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuje, dzisiaj wypije wieczorem. Dzieki dziewczyny! :)

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Monifah Ekspertka

Wysłany: 25 września 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunitari wrote:
    Dziewczyny bardzo mi przykro z powodu Waszych strat.

Monifah a jak dlugie madz cykle i czy wiesz kiedy mialas owulacje? Ja tak draze temat bo moja ciaza tez mlodsza, tyle ze o tydzien.

Nie wiem kiedy miałam owulację bo nie obserwowałam jakoś od 2 cykli tego już. W zasadzie cykle się informowały do 30 dni. I jak 28 sierpnia zrobiłam test to już pokazały się 2 kreseczki. Później sobie jeszcże robiłam parę testów w ciągu 2 tygodni i zastanawiało mnie to że test nie ściemnił się tak jak pierwsza kreseczka. W 1 ciąży w zasadzie bardzo szybko ujżalam 2 ciemne identyczne krechy. Zastanawialo mnie to i zrobilam betę wyszłam 688 wiec wskazywało to na 4-5 tydz a u mnie w tym czasie powinien być 6-7. Wizyta u lekarza potwierdziła że ciąża jest jeszcze bardzo młoda był pecherzyc i nic więcej. No ale po kolejnych 2 tygodniach wszystko się pokazało i serduszko bijące. No ale nie zmieniło to faktu 2 tygodni młodszej ciąży względem om. Bardzo się zdziwiłam ale zobaczymy za 3 tyg czy dzidziuś pogonił. Ale i tak przypadek jest dla mnie szokujący ze aż taka różnica skoro test wyszedł 30 dnia cyklu pozytywnie

• malwka08 Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dziewczynki nareszcie pozytywne wiadomości! Świetnie. Jutro mam wizytę i powiem szczerze, że byłam bardzo zestresowana, ale teraz modlę się, żeby jednak też przynieść dobre informacje z wizyty. Buziaki <3

atdc4z17e9js2z0r.png
    29 tc - 1450
    3i49df9h803scrtm.png
    25 tc - 828 g, 31 tc - 1400 g, 35 tc - 2600 g, 39 tc - 3300 g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monifah u mnie wyszlo to samo, blady test w 30dc a moje cykle mialy okolo 30-35dni. Wg badania hcg wychodzil 4-5tydz a wg ojresu 6-7 na usg nie bylo.naert pecherzyka. A teraz jest wszystko ok dzidzius podgonil a roznica wg usg a om wynosi 2dni.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam jeszcze ze poszlam na usg wg okresu w 7t2d a na usg wyszlo 6t1d tydzien pozniej sie wyrownalo i bylo 8t3d ;)

Monifah lubi tę wiadomość

• Katka. Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulettaa wrote:
    Jestem po wizycie :) wszystko jest dobrze , krwiaka nie ma ale za to widać 2 woreczek ciążowy. Na tą chwilę jest 1 zarodek i lekarz mówi że może się rozwinąć 2 ale wątpi. Pokazałabym wam zdjęcie ale nie wiem jak . Później spróbuję na laptopie :) ciąża jest jednak starsza bo 9tyg równe dzisiaj więc 5dni do przodu . Ale się cieszę :)
    oo super gratulacje ;) może będzie kolejna mamusia bliźniaków ;)

klz9piqvvra11kd2.png

• Tanda Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Natuś, cześć ;)

Sela, mi wyskakiwaly naprawdę sporadycznie, a teraz coraz częściej i to jeszcxs na twarzy :/ a od dwóch dni opryszczka w nosie, także bajka :D

Też mi wyskoczyła opryszczka w nosie - od kataru :(

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
‹‹ 131 132 133 134 135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ