Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • J.S Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, ja mialam tak kiedys na proszek. Tyle czasu go uzywalam i nagle ni stad ni zowad pojawily sie plamki, tylko ze mnje swedzialy i uprzykrzaly mi zycie, ale trwalo to max tydzien i potem wszystko wrocilo do normy, no ale ja jestem alergiczka

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu proboje zasnac i nic :( w nocy milion razy sie budze, rano wstaje, wolalabym zeby moim objawem byla sennosc anizeli odwrotnie... :/

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin mam na 27.05.2018 ;-)
    J.S nawet nie wiedziałam, że w ciąży mogą wyskakiwać różne cuda ot tak ;-) faktycznie muszę zacząć się bardziej przyglądać na to co jem i czego używam do pielęgnacji ;-)

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S ja muszę brać norprolac i powiem Ci, że odkąd go stosuję to nawet 30 min od połknięcia nie jestem w stanie wysiedzieć, bo od razu mi oczy lecą. Idealny środek nasenny hehe

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, no wlasnie podobno moga. To moja pierwsza ciaza, ale z tego co ja nawet sama zauwazylam, to podklad ktory uzywalam przez tyle czasu po prostu zaczal mi sie wazyc i to wlasnie od czasu, kiedy jestem w ciazy. Mam totalnie sucha skore, wyslakuja mi na rekach male plamki cos jakby pryszcz, ale to nie jest to, nawet nie potrafie tego opisac :D gdzieniegdzie czerwone slady jak po ukaszeniu. Roznie organizm reaguje, jak nigdy nie mialam pryszczy na twarzy tak i prosze - pojawily sie ;)
    Chcialabym zeby tak mi oczy lecialy... ja calkiem inaczej a rano musze wstac, bo lece do lekarza rodzinnego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2017, 22:38

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Jestem tu nowa, termin prawdopodobnie na 30.05. wszystko potwierdzi się dopiero 5.10, na pierwszej wizycie. Mam już trzy letnią córkę, która daje mi przez ostatnie dni popalić. W obecnej chwili jestem na L4 z powodu przeziębienia. Jutro idę do pracy ale i do lekarza bo nic mi nie przeszło mam zawaloną krtań. Próbowałam Was trochę nadrobić i faktycznie wieści nie są zbyt dobre. Trzymam dziewczęta za Was kciuki żeby następnym razem się udało i bardzo współczuję i życzę żeby to były już ostatnie tego typu wieści. Dobrej nocy

Katka., Feeva, MamaDi lubią tę wiadomość

• Sela Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S to też moja pierwsza ciąża, dlatego zbieram tu info, bo wszystko się przyda... ;-)
    Powiem Ci, że mnie też jakieś pryszcze na twarzy wyskakują jak przed @ ;-(

natuś85 to zdrowiej szybko, najlepiej to wygrzać się w łóżku jak masz możliwość... ;-)

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natuś, cześć ;)

Sela, mi wyskakiwaly naprawdę sporadycznie, a teraz coraz częściej i to jeszcxs na twarzy :/ a od dwóch dni opryszczka w nosie, także bajka :D

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natuś witaj i dużo zdrówka :) Sela to blisko siebie terminy mamy :) tym bardziej, że mi usg pokazuje dwa dni później. Dobrej nocy wszystkim, J.S życzę, żebyś jednak spokojnie zasnęła i spała do rana :)

Sela lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 03:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paróweczka wrote:
    Witam Majowe mamy :) moj pierwszy synuś z maja i teraz tez szykuje nam sie majowe szczęście jesli wszystko sie potwierdzi :)
    Witaj na kiedy masz termin porodu?

klz9piqvvra11kd2.png

• Annqa Ekspertka

Wysłany: 25 września 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy po luteinie można źle się czuć? Dr przepisał mi na moją prośbę bo stwierdził, że nie muszę brać ale po tylu poronieniach lepiej się zabezpieczyć. Dwa dni brałam(dopochwowe) i miałam plamki przed oczami, bóle głowy, jakieś gorączki dostałam. do tej pory wogole na nic nie mam siły ale to już chyba normalne na początku. Zaprzestałam branie luteiny i mam nadzieję że nie namieszałam u dzidzi.

17 maj godz 3:00, Ula 3150g i 53 cm
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annqa jak najbardziej, są to hormony a ich nadmiar lub niedobór może skutkować złym samopoczuciem. ja przez 2 tygodnie bralam po jednej tabletkę duphastonu. i ciagalo mnie na wymioty, kręciło mi się w głowie, piersi bolały tak ze chwilami żeby zagryzalam i non stop byłam zmęczona. po dwóch tygodniach lekarz kazał odstawić. bo raz że przy mutacjach hormony są niewskazane jeśli na prawdę nie ma konieczności przewyższającej ryzyko ich stosowania, a dwa że wszystkie objawy wskazywały ze to już było za dużo progesteronu w organizmie

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Odczarowuję forum!
    Byłam na usg, dzidzia jest, żywa, z cudownie bijącym serduszkiem, jedna, ma aż 2 cm i 28 mm, kawał człowieka XD

Córcia jak zobaczyła wydruk z usg pyta: Co to? Mówię: byłam na badaniu, to są wyniki. Na co ona poważnym tonem wpatrując się w kartkę: to może być pasożyt XD

Angel1988, Rillia, Feeva, kelegena, Antolinka, Witch15, Sela, MamaDi, J.S, Pajka, KateKum, Monifah, malwka08, Klaudiia87 lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:

Odczarowuję forum!
    Byłam na usg, dzidzia jest, żywa, z cudownie bijącym serduszkiem, jedna, ma aż 2 cm i 28 mm, kawał człowieka XD

Córcia jak zobaczyła wydruk z usg pyta: Co to? Mówię: byłam na badaniu, to są wyniki. Na co ona poważnym tonem wpatrując się w kartkę: to może być pasożyt XD
    HeHe ;)
    Super gratulacje :)

Hoope lubi tę wiadomość

klz9piqvvra11kd2.png

• Rillia Ekspertka

Wysłany: 25 września 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, cudownie!!!

Twoja Córcia jest dobra:D W sumie jest coś w tym co powiedziała. Niech Ci zdrowo rośnie ten "Pasożyt":D

Hoope lubi tę wiadomość

Mila i Boo czekają na Karolka
    dev133pb___.png
  • Annqa Ekspertka

Wysłany: 25 września 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli88 wrote:
    Annqa jak najbardziej, są to hormony a ich nadmiar lub niedobór może skutkować złym samopoczuciem. ja przez 2 tygodnie bralam po jednej tabletkę duphastonu. i ciagalo mnie na wymioty, kręciło mi się w głowie, piersi bolały tak ze chwilami żeby zagryzalam i non stop byłam zmęczona. po dwóch tygodniach lekarz kazał odstawić. bo raz że przy mutacjach hormony są niewskazane jeśli na prawdę nie ma konieczności przewyższającej ryzyko ich stosowania, a dwa że wszystkie objawy wskazywały ze to już było za dużo progesteronu w organizmie
    Super, dzięki za potwierdzenie. To już nie mam wyrzutów sumienia, że odstawiłam to. Ty i tak długo wytrzymałaś!

• Feeva Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:

Odczarowuję forum!

Kawał dzieciaka! Gratulacje! :D <3 Twoja córcia jest nieziemska :)

Ja przeżyłam wizytę u dentysty, nie obrzygałam go, więc jest sukces.

Byłam na pobraniu krwi na toxoplazmozę IgM i IgG, tak mi się babka jakoś niefortunnie wkuła, że mam siniaka, boli i nie mogę zgiąć ręki :( Toxo chciałam zrobić jak najszybciej, bo niebezpieczna dla dzidzi, a resztę badań zrobię po piątkowej wizycie u gina na NFZ jak wysępie skierowanie. Miałam iść tam tylko po skierowanie bez badania, ale chyba poproszę o kontrolne usg, żeby podejrzeć dzidzię, czy wszystko z nią ok :) Jak już się pofatyguję to już skorzystam. Bo się stresuję, a wizyta u mojego gina dopiero 9.10 więc jeszcze sporo a wolę mieć spokojną głowę. No i od razu tą toxo skonsultuję.

Witam Natuś w naszym majówkowym gronie! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2017, 10:07

Hoope, MamaDi lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annqa a ile tych tabletek brałaś i w jakich ilościach? jeśli jedną dziennie to ok mogłaś odstawić jeśli więcej to stopniowo trzeba schodzić z dawki bo takie gwałtowne odstawienie może być niebezpieczne

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope super!!! :)

Hoope lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Annqa Ekspertka

Wysłany: 25 września 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brałam dwa dni, rano i wieczorem po jednej a nie pamiętam ile to ma miligram. A teraz to i tak już po zawodach, odstawione i tyle. Od razu chce się żyć

‹‹ 129 130 131 132 133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ