X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • J.S Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, ja mialam tak kiedys na proszek. Tyle czasu go uzywalam i nagle ni stad ni zowad pojawily sie plamki, tylko ze mnje swedzialy i uprzykrzaly mi zycie, ale trwalo to max tydzien i potem wszystko wrocilo do normy, no ale ja jestem alergiczka

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu proboje zasnac i nic :( w nocy milion razy sie budze, rano wstaje, wolalabym zeby moim objawem byla sennosc anizeli odwrotnie... :/

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin mam na 27.05.2018 ;-)
    J.S nawet nie wiedziałam, że w ciąży mogą wyskakiwać różne cuda ot tak ;-) faktycznie muszę zacząć się bardziej przyglądać na to co jem i czego używam do pielęgnacji ;-)

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S ja muszę brać norprolac i powiem Ci, że odkąd go stosuję to nawet 30 min od połknięcia nie jestem w stanie wysiedzieć, bo od razu mi oczy lecą. Idealny środek nasenny hehe

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, no wlasnie podobno moga. To moja pierwsza ciaza, ale z tego co ja nawet sama zauwazylam, to podklad ktory uzywalam przez tyle czasu po prostu zaczal mi sie wazyc i to wlasnie od czasu, kiedy jestem w ciazy. Mam totalnie sucha skore, wyslakuja mi na rekach male plamki cos jakby pryszcz, ale to nie jest to, nawet nie potrafie tego opisac :D gdzieniegdzie czerwone slady jak po ukaszeniu. Roznie organizm reaguje, jak nigdy nie mialam pryszczy na twarzy tak i prosze - pojawily sie ;)
    Chcialabym zeby tak mi oczy lecialy... ja calkiem inaczej a rano musze wstac, bo lece do lekarza rodzinnego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2017, 22:38

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Jestem tu nowa, termin prawdopodobnie na 30.05. wszystko potwierdzi się dopiero 5.10, na pierwszej wizycie. Mam już trzy letnią córkę, która daje mi przez ostatnie dni popalić. W obecnej chwili jestem na L4 z powodu przeziębienia. Jutro idę do pracy ale i do lekarza bo nic mi nie przeszło mam zawaloną krtań. Próbowałam Was trochę nadrobić i faktycznie wieści nie są zbyt dobre. Trzymam dziewczęta za Was kciuki żeby następnym razem się udało i bardzo współczuję i życzę żeby to były już ostatnie tego typu wieści. Dobrej nocy

Katka., Feeva, MamaDi lubią tę wiadomość

• Sela Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S to też moja pierwsza ciąża, dlatego zbieram tu info, bo wszystko się przyda... ;-)
    Powiem Ci, że mnie też jakieś pryszcze na twarzy wyskakują jak przed @ ;-(

natuś85 to zdrowiej szybko, najlepiej to wygrzać się w łóżku jak masz możliwość... ;-)

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natuś, cześć ;)

Sela, mi wyskakiwaly naprawdę sporadycznie, a teraz coraz częściej i to jeszcxs na twarzy :/ a od dwóch dni opryszczka w nosie, także bajka :D

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natuś witaj i dużo zdrówka :) Sela to blisko siebie terminy mamy :) tym bardziej, że mi usg pokazuje dwa dni później. Dobrej nocy wszystkim, J.S życzę, żebyś jednak spokojnie zasnęła i spała do rana :)

Sela lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 03:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paróweczka wrote:
    Witam Majowe mamy :) moj pierwszy synuś z maja i teraz tez szykuje nam sie majowe szczęście jesli wszystko sie potwierdzi :)
    Witaj na kiedy masz termin porodu?

klz9piqvvra11kd2.png

• Annqa Ekspertka

Wysłany: 25 września 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy po luteinie można źle się czuć? Dr przepisał mi na moją prośbę bo stwierdził, że nie muszę brać ale po tylu poronieniach lepiej się zabezpieczyć. Dwa dni brałam(dopochwowe) i miałam plamki przed oczami, bóle głowy, jakieś gorączki dostałam. do tej pory wogole na nic nie mam siły ale to już chyba normalne na początku. Zaprzestałam branie luteiny i mam nadzieję że nie namieszałam u dzidzi.

17 maj godz 3:00, Ula 3150g i 53 cm
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annqa jak najbardziej, są to hormony a ich nadmiar lub niedobór może skutkować złym samopoczuciem. ja przez 2 tygodnie bralam po jednej tabletkę duphastonu. i ciagalo mnie na wymioty, kręciło mi się w głowie, piersi bolały tak ze chwilami żeby zagryzalam i non stop byłam zmęczona. po dwóch tygodniach lekarz kazał odstawić. bo raz że przy mutacjach hormony są niewskazane jeśli na prawdę nie ma konieczności przewyższającej ryzyko ich stosowania, a dwa że wszystkie objawy wskazywały ze to już było za dużo progesteronu w organizmie

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Odczarowuję forum!
    Byłam na usg, dzidzia jest, żywa, z cudownie bijącym serduszkiem, jedna, ma aż 2 cm i 28 mm, kawał człowieka XD

Córcia jak zobaczyła wydruk z usg pyta: Co to? Mówię: byłam na badaniu, to są wyniki. Na co ona poważnym tonem wpatrując się w kartkę: to może być pasożyt XD

Angel1988, Rillia, Feeva, kelegena, Antolinka, Witch15, Sela, MamaDi, J.S, Pajka, KateKum, Monifah, malwka08, Klaudiia87 lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:

Odczarowuję forum!
    Byłam na usg, dzidzia jest, żywa, z cudownie bijącym serduszkiem, jedna, ma aż 2 cm i 28 mm, kawał człowieka XD

Córcia jak zobaczyła wydruk z usg pyta: Co to? Mówię: byłam na badaniu, to są wyniki. Na co ona poważnym tonem wpatrując się w kartkę: to może być pasożyt XD
    HeHe ;)
    Super gratulacje :)

Hoope lubi tę wiadomość

klz9piqvvra11kd2.png

• Rillia Ekspertka

Wysłany: 25 września 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, cudownie!!!

Twoja Córcia jest dobra:D W sumie jest coś w tym co powiedziała. Niech Ci zdrowo rośnie ten "Pasożyt":D

Hoope lubi tę wiadomość

Mila i Boo czekają na Karolka
    dev133pb___.png
  • Annqa Ekspertka

Wysłany: 25 września 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli88 wrote:
    Annqa jak najbardziej, są to hormony a ich nadmiar lub niedobór może skutkować złym samopoczuciem. ja przez 2 tygodnie bralam po jednej tabletkę duphastonu. i ciagalo mnie na wymioty, kręciło mi się w głowie, piersi bolały tak ze chwilami żeby zagryzalam i non stop byłam zmęczona. po dwóch tygodniach lekarz kazał odstawić. bo raz że przy mutacjach hormony są niewskazane jeśli na prawdę nie ma konieczności przewyższającej ryzyko ich stosowania, a dwa że wszystkie objawy wskazywały ze to już było za dużo progesteronu w organizmie
    Super, dzięki za potwierdzenie. To już nie mam wyrzutów sumienia, że odstawiłam to. Ty i tak długo wytrzymałaś!

• Feeva Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:

Odczarowuję forum!

Kawał dzieciaka! Gratulacje! :D <3 Twoja córcia jest nieziemska :)

Ja przeżyłam wizytę u dentysty, nie obrzygałam go, więc jest sukces.

Byłam na pobraniu krwi na toxoplazmozę IgM i IgG, tak mi się babka jakoś niefortunnie wkuła, że mam siniaka, boli i nie mogę zgiąć ręki :( Toxo chciałam zrobić jak najszybciej, bo niebezpieczna dla dzidzi, a resztę badań zrobię po piątkowej wizycie u gina na NFZ jak wysępie skierowanie. Miałam iść tam tylko po skierowanie bez badania, ale chyba poproszę o kontrolne usg, żeby podejrzeć dzidzię, czy wszystko z nią ok :) Jak już się pofatyguję to już skorzystam. Bo się stresuję, a wizyta u mojego gina dopiero 9.10 więc jeszcze sporo a wolę mieć spokojną głowę. No i od razu tą toxo skonsultuję.

Witam Natuś w naszym majówkowym gronie! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2017, 10:07

Hoope, MamaDi lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annqa a ile tych tabletek brałaś i w jakich ilościach? jeśli jedną dziennie to ok mogłaś odstawić jeśli więcej to stopniowo trzeba schodzić z dawki bo takie gwałtowne odstawienie może być niebezpieczne

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope super!!! :)

Hoope lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Annqa Ekspertka

Wysłany: 25 września 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brałam dwa dni, rano i wieczorem po jednej a nie pamiętam ile to ma miligram. A teraz to i tak już po zawodach, odstawione i tyle. Od razu chce się żyć

‹‹ 129 130 131 132 133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ