Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Kira91 a wiadomo jaka była przyczyna poronienia septycznego? Jeśli nie chcesz, to nie pisz, zrozumiem.
Dziewiec.zero zaskoczeniem i owszem, ale dlatego, że to był cykl spisany na straty Strzeliłam focha, przytulanek w dni płodne nie było, zero objawów owulacji, śluzu, machnęłam ręką do tego stopnia, że pierwsze objawy wzięłam za chorobę I teraz się mści fasol z nóżkami
Ćwiczenia? Jakie ćwiczenia? Jestem w stanie poruszać się z łóżka cierpiętniczego do ubikacji, kuchni i koniec. Ewentualnie krótkie zakupyWiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2017, 17:48
❤ Bartuś już z nami 15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Cześć dziewczyny ,
chciałabym się przywitać oficjalnie, długo czytałam Wasze wątki, te miłe niespodzianki i niestety te przykre.
jestem tutaj nowa, niedawno dowiedziałam się że jestem w ciąży.
w piątek zrobiłam betę HCG i wynosi 48 635,00 wychodzi koniec 7 tygodnia, od środy zaczynam 8 tydzień. Póki co wszystko dobrze- piersi urosły, nudności brak, nabrzmiały brzuszek, ból głowy, senność. Biorę od samego początku dupchaston na początku 2 x dziennie, a teraz 3x dziennie. Ginekolog dał mi zwolnienie na miesiąc czasu, na macicy mam dwa krwiaki ponoć za dużo nerwów i stresów, mówi że jak będę leżakować to wszystko się wchłonie.. Czy któraś z Was tak miała? Czy to zagraża fasolce?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2017, 17:25
Katka., malwka08 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPoki przeszly mi.mdlosci to bede dzialac bo roznie mozebyc hihi a przed ciaza bylam bardzo aktywna i nastawiona na chudniecie bieganie fitness itp no i nachudlam ale 25kg mam za soba.
Hehe hoope to sie nazywa szczescie hihihi ale takie zaskoczenie najfajniejsze
-
Dziewiec.zero, ja dwa lata temu schudlam 25 kg, teraz jestem juz na plusie jakkes 4kg tzn przez te dwa lata przytylam tyle ()Wiem jaka to ciezka droga do schudniecia, teraz czuje sie srednio ze swoja waga, ale boje sie jakiejs specjalna aktywnosc wdrazac, na razie spacery
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2017, 17:32
-
kasia.makowiakowa wrote:a z krwiakami na macicy, miał ktoś przypadek? To moja pierwsza ciąża i mam obawy
Ja dzisiaj się dowiedziałam o krwiaku, ale plamie już dwa tygodnie. Wcześniej nikt nie widział ich.
Też mam duphaston i nakaz lezenia i nic-nie-robienie. Ja pocieszam się artykułem mamyginekolog, która pisze, że to częste zjawisko i mocno nie zagraża ciąży.
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
nick nieaktualnyJ.s ja schudlam bardzo po porodzie bo 35kg w 3miesiace a,pozniej spuchlam tak ze szok. Okazalo sie ze mialam poporodowe zapalenie tarczycy a do tego hashimoto. Odchudzanie zaczelam rok temu jakos i tak pomalu lecialo i koniec hihi ja narazie wprowadze lekkie ćwiczenia rozciagajace i nic na brzuch a do tego duzo spacerow i mam nadzieje ze nie bede znowu grubasem
-
Feeva wrote:Gratuluję wszystkim udanych wizyt! Oby wiecej takich wiadomości
U mnie na profilu w przychodni pojawiły się wyniki toxoplazmozy.
Pomogłaby mi któraś je odczytać, czy jest ok czy nie? Skonsultować mogę dopiero w piątek.
Toxoplazmoza Przeciwciała IgG - 33.60 [IU/ml]
Toxoplazmoza Przeciwciała IgM - 0.04 [COI]
Z góry dziękuję
Z tego co wyczytałam w necie, to przebyłam już tą toxoplazmozę w przeszłości tak? Czyli, że jest ok?
Ekspertem i lekarzem nie jestem, ale na pewno w przypadku wyniku dodatnie w którymkolwiek ze współczynników powinno się zrobić dodatkowe bardziej szczegółowe badanie toxoawidnosc. Ja miałam w pierwszej ciąży tak jak Ty IgG dodatnie a IgM Negatywne, czyli że ma się przeciwciała w organizmie, bo najprawdopodobniej już się kiedyś miało toxoplazmoze (może przebiegać bezobjawowo). Ale ponieważ u Cibie wyszła jakąś szczatkowa ilość e IgM to toxawiaidnosc pozwoli określić czy poziom przeciwciał jest wysoki - tzn że dawno to.było a niski to że świeża infekcja może być. Najlepiej skonsultować z lekarzem myślę.Lipiec 2015 - córeczka
Maj 2018 - córeczka
-
Ja wlasnie tez mam taka nadzieje, nie jem w ogole slodyczy, nie pije slodkich napoi, ograniczylam pieczywo do minimum. Staram sie jesc zdrowo, nie przesadza ale tez nie byc na deficycie kalorycznym, bo teraz chodzi o malenstwo a nie o moje kilogramy Ale mimo wszystko nie chcialabym wrocic do swojej starej wagi, bo czulam sie okropnie. Tez bede spacerowac, wspierajmy sie, razem razniej hehe
dziewiec.zero lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny