X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • J.S Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak pojde na wizyte to bede wedlig ostatniej miesiaczki w 7tc+2dni, ciekawe czy juz cos bedzie widac, jak myslicie dziewczyny? Cykle mam 35 dniowe, owulacja wypadla na pewno w 17 dniu

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W piatek mialam bete 125
    A dzisiaj 500 ;-)

malwka08 lubi tę wiadomość

• Hoope Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira91 a wiadomo jaka była przyczyna poronienia septycznego? Jeśli nie chcesz, to nie pisz, zrozumiem.

Dziewiec.zero zaskoczeniem i owszem, ale dlatego, że to był cykl spisany na straty :D Strzeliłam focha, przytulanek w dni płodne nie było, zero objawów owulacji, śluzu, machnęłam ręką do tego stopnia, że pierwsze objawy wzięłam za chorobę XD I teraz się mści fasol z nóżkami :D

Ćwiczenia? Jakie ćwiczenia? Jestem w stanie poruszać się z łóżka cierpiętniczego do ubikacji, kuchni i koniec. Ewentualnie krótkie zakupy :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2017, 17:48

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kasia.makowiakowa Debiutantka

Wysłany: 25 września 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-),
    chciałabym się przywitać oficjalnie, długo czytałam Wasze wątki, te miłe niespodzianki i niestety te przykre.

jestem tutaj nowa, niedawno dowiedziałam się że jestem w ciąży.
    w piątek zrobiłam betę HCG i wynosi 48 635,00 wychodzi koniec 7 tygodnia, od środy zaczynam 8 tydzień. Póki co wszystko dobrze- piersi urosły, nudności brak, nabrzmiały brzuszek, ból głowy, senność. Biorę od samego początku dupchaston na początku 2 x dziennie, a teraz 3x dziennie. Ginekolog dał mi zwolnienie na miesiąc czasu, na macicy mam dwa krwiaki ponoć za dużo nerwów i stresów, mówi że jak będę leżakować to wszystko się wchłonie.. Czy któraś z Was tak miała? Czy to zagraża fasolce?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2017, 17:25

Katka., malwka08 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgq55mcsec.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przywitam sie niesmialo. Beta ponad 2000.

Katka., malwka08 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poki przeszly mi.mdlosci to bede dzialac bo roznie mozebyc hihi a przed ciaza bylam bardzo aktywna i nastawiona na chudniecie ;) bieganie fitness itp no i nachudlam ;) ale 25kg mam za soba.

Hehe hoope to sie nazywa szczescie hihihi ale takie zaskoczenie najfajniejsze

• Katka. Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ;)
    kasia.makowiakowa i M8isia na kiedy macie termin porodu?

klz9piqvvra11kd2.png

Wysłany: 25 września 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka. u mnie wychodzi połowa maja 15-16 maj :-)

Katka. lubi tę wiadomość

f2w3rjjgq55mcsec.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia.makowiakowa wrote:
    oki ;) już dopisuje do naszej majowej listy :D

klz9piqvvra11kd2.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale nas dużo :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[

Wysłany: 25 września 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a z krwiakami na macicy, miał ktoś przypadek? To moja pierwsza ciąża i mam obawy :(

f2w3rjjgq55mcsec.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewiec.zero, ja dwa lata temu schudlam 25 kg, teraz jestem juz na plusie jakkes 4kg tzn przez te dwa lata przytylam tyle ()Wiem jaka to ciezka droga do schudniecia, teraz czuje sie srednio ze swoja waga, ale boje sie jakiejs specjalna aktywnosc wdrazac, na razie spacery :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2017, 17:32

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia.makowiakowa wrote:
    a z krwiakami na macicy, miał ktoś przypadek? To moja pierwsza ciąża i mam obawy :(

Ja dzisiaj się dowiedziałam o krwiaku, ale plamie już dwa tygodnie. Wcześniej nikt nie widział ich.
    Też mam duphaston i nakaz lezenia i nic-nie-robienie. Ja pocieszam się artykułem mamyginekolog, która pisze, że to częste zjawisko i mocno nie zagraża ciąży.

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.s ja schudlam bardzo po porodzie bo 35kg w 3miesiace a,pozniej spuchlam tak ze szok. Okazalo sie ze mialam poporodowe zapalenie tarczycy a do tego hashimoto. Odchudzanie zaczelam rok temu jakos i tak pomalu lecialo i koniec hihi ja narazie wprowadze lekkie ćwiczenia rozciagajace i nic na brzuch a do tego duzo spacerow i mam nadzieje ze nie bede znowu grubasem ;)

• MamaDi Ekspertka

Wysłany: 25 września 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    Gratuluję wszystkim udanych wizyt! Oby wiecej takich wiadomości :D

U mnie na profilu w przychodni pojawiły się wyniki toxoplazmozy.
    Pomogłaby mi któraś je odczytać, czy jest ok czy nie? Skonsultować mogę dopiero w piątek.
    Toxoplazmoza Przeciwciała IgG - 33.60 [IU/ml]
    Toxoplazmoza Przeciwciała IgM - 0.04 [COI]
    Z góry dziękuję :)

Z tego co wyczytałam w necie, to przebyłam już tą toxoplazmozę w przeszłości tak? Czyli, że jest ok? :)
    Hej,

Ekspertem i lekarzem nie jestem, ale na pewno w przypadku wyniku dodatnie w którymkolwiek ze współczynników powinno się zrobić dodatkowe bardziej szczegółowe badanie toxoawidnosc. Ja miałam w pierwszej ciąży tak jak Ty IgG dodatnie a IgM Negatywne, czyli że ma się przeciwciała w organizmie, bo najprawdopodobniej już się kiedyś miało toxoplazmoze (może przebiegać bezobjawowo). Ale ponieważ u Cibie wyszła jakąś szczatkowa ilość e IgM to toxawiaidnosc pozwoli określić czy poziom przeciwciał jest wysoki - tzn że dawno to.było a niski to że świeża infekcja może być. Najlepiej skonsultować z lekarzem myślę.

Lipiec 2015 - córeczka
    Maj 2018 - córeczka

7u223e3kvf1mfkid.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie tez mam taka nadzieje, nie jem w ogole slodyczy, nie pije slodkich napoi, ograniczylam pieczywo do minimum. Staram sie jesc zdrowo, nie przesadza ale tez nie byc na deficycie kalorycznym, bo teraz chodzi o malenstwo a nie o moje kilogramy ;) Ale mimo wszystko nie chcialabym wrocic do swojej starej wagi, bo czulam sie okropnie. Tez bede spacerowac, wspierajmy sie, razem razniej hehe :D

dziewiec.zero lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png

Wysłany: 25 września 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita - miałam jednego dużego, wchłonął się, ale powstały dwa małe.
    Nie plamię w ogóle, ale pobolewa mnie podbrzusze, ale fasoleczka rośnie :-)

f2w3rjjgq55mcsec.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    31.05.2018
    3jgxqqmzyhq78u3w.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2017, 18:24

• Martyna32 Koleżanka

Wysłany: 25 września 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia.makowiakowa wrote:
    O mam ten sam termin według om ;-)

qq873e5e6uu6k7yx.png
    w4sqyx8djxubykii.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle schudnąć, szacun :)

Witam nowe majówki :)

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
‹‹ 132 133 134 135 136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ