X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatkowa dobrze, że jest lepiej :) mam nadzieję, że tak już zostanie i obietnica nie została rzucona na wiatr.

Katy no to rzeczywiście się nie dziwię, że wolałas uciekać. Teraz jest tak samo, czy trochę lepiej jak tam nie mieszkasz?

Mańka śpi od 14 w swoim łóżeczku. Nie wiem już co ze sobą zrobić XD za dużo mam czasu dla siebie :D
    Pozmywalam, ogarnęłam chałupe, pomalowalam paznokcie u stóp i u rąk (niestety zwykłymi lakierami, nie hybryda bo bałam się że jak usiądę do hybrydy to zaraz się Mała obudzi :D), ale nawet zwykłymi lakierami już wyglądam jak człowiek XD
    Jeszcze tylko łeb mi został do umycia i w ogóle już będę wyglądać na zadbaną mamę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 15:56

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu wyszliśmy z choroby, teraz powoli nadrabiam. Nie odniosę się do wszystkiego, ale poczytam choć co u Was :)

Byliśmy dziś ustalić menu na chrzciny. Czekam też na kuriera z krówkami na podziękowania dla gości.

Za oknem gdzieś w dali grzmi od godziny, ale u nas nawet nie pada. A mogłoby, bo jest strasznie duszno i 30 stopni.

kattalinna lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feva no właśnie mój pasibrzuch je tak często że ja już nie pamietam kiedy miałam przepelnione piersi....

A jak to jest z tym becikowym, każdy dostaje czy zależy od zarobków? Bo mi chyba wyszło, że nie przysługuje...

Też chciałam uczyć dziecia w łóżeczku, i jak przestałam się spinac z odkladaniem, to śpi teraz cały czas, sporadycznie rano ląduje przy mnie jak brzucho dokucza, i w dzień razem musimy drzemnac bo inaczej nie da rady.

Ogólnie to czytam Was tu i bardzo luzuje porty, nie spinam sie ze balagan, ze pranie, że obiad, życie... nie bede zapitalac jak glupek dla takich bzdur...

Powiem Wam, że nie potrafię sobie wyobrazić, że zabraknie moich rodziców, mimo że daleko wiem, że są...także wspolczuje wszystkim których to spotyka...

Mała Matylda lubi tę wiadomość

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva Tobie to się trafiło dziecko anioł :D chociaż ja puki co też nie narzekam. Co prawda nie spi tyle co Mania ale przynajmniej mało płacze i w nocy ładnie śpi z dwoma przerwami. Raz na czas ma tylko gorsze dni, ale to rzadko na szczęście :) Mam nadzieję że mu tak zostanie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 16:06

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva a ja za sukces uznałam umycie głowy XD

Feeva lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy a czym się objawia bycie służącą? Bo moja 18 latka twierdzi, że jest kopciuszkiem bo ma obowiązki w domu :D

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2:1 dla mamy!

Tylko jeden ryk że zmęczenia. Dwa razy uchwycilam w porę i usnął bez jęknięcia pod okapem. Pewnie mam ze 30minut spokoju :)

Jesteśmy zapakowani. Mam nadzieję że kołyska zmieści się do bagażnika i najchętniej bym wzięła okap...

Edit. Chwalę się. Skrzat obraca się z brzucha na plecy. Już nie można to zostawić na kanapie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 16:57

Nynka, pawojoszka, J.S, Hoope, kattalinna, Mała Matylda lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope a właśnie jak Twoja pierworodna i barylka żyją ze sobą?

• Feeva Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka żeby dostać becikowe to dochód nie może przekraczać 1922zl czy jakoś tak na osobę :)

Hoope ja głowy już nie zdążyłam umyć :D a powinnam bo od 4ech dni jadę na suchym szamponie XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 16:51

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, przed jej udarem bylam tam gościem po prostu, pozniej jak wyszla ze szpitala to sie nia musialysmy opiekować wiec tez to troche inaczej wygladalo. Jak bylam w ciazy to sie czulam przez nia troche wykorzystywana bo chciala zebym robila rzeczy, ktore byla w stanie sama zrobic. Teraz jest lepiej bo chyba widzi, ze mam sie kim zajmowac;)

Hoope, mam na mysli codzienne gotowanie obiadow, robienie zakupow itp. Jeszcze jakby pracowala po te 8 godzin dziennie to rozumiem, ale miala prace glownie dorywcze...Kilka razy sugerowała , ze przeze mnie miala ten udar bo jej "kazalam" isc do pracy...

Mi sie udalo dzisiaj umyc wlosy, ale nic po za tym :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 16:53

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w bloku chyba jakieś remonty...
    Sąsiad od dwóch godzin już coś tlucze, wierci, szura. Zaraz mi się do mieszkania przebije. Zaglusza mi tv... Coś czuję że będzie ciekawy weekend.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 17:20

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj mieliśmy pierwsza kontrolną wizytę u lekarza, usg bioderek, brzuszka, głowy- i wszystko ok, ufff.... Zapisalisny się na szczepienia na 01.08. I wczoraj wyrobilismy małej paszport żeby w sierpniu móc jechać do pl, a tak dzień jak codzień... Jemy, prezymy się dalej, nie śpimy, lulamy itp...
    Kupiłam dzisiaj herbatę z kopru, myślicie że pomoże na te prezenie się przy wyproznianiu?
    Dzisiaj popołudniu Vanessa zrobiła dwa razy zielona kupę, lekarz powiedział że przy karmieniu piersia to normalne a ja naczytałam się w internecie o różnych infekcjach i sama nie wiem co myslec

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 17:18

ex2bio4pttsuyqga.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama32 nie czytaj za dużo internetu jak lekarz mówi że ok to raczej wie co mówi .

Feeva moje dziecię najlepiej śpi przy takich odgłosach remontowych.

Wowka zdolny ten twój kawaler ale starszy trochę od mojej kluchy po niej jeszcze takich akrobacji nie oczekuję.

Ja też becikowe już wydałam nawet już zapomniałam że było teraz mam tyle wydatków że pojęcia nie mam jak to ogarnę . Nie wiecie gdzie można jakaś drukarkę do kasy kupić? Będę produkować po nocach

Mama32, Wowka lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa zapomniałam dopisac, Vanessa po miesiącu i 1 tygodniu przytyła 1760g i urosla 5 cm, klocuszek mój kochany :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 17:44

Nynka, pawojoszka, Katy, Wowka, kattalinna, Hoope, Mała Matylda, kamciaelcia lubią tę wiadomość

ex2bio4pttsuyqga.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda od jakiegoś czasu też położona na brzuch od razu obrocik. Do tego stopnia, że chciałam jej zrobić zdjęcie na brzuszku to nie szło bo zaraz się obracała.

Wowka, kattalinna, Katy, Mała Matylda, pawojoszka lubią tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję nowych umiejętności młodzieży :-D

Tanda, lubię brak choroby :-) niech ten stan trwa jak najdłużej.

U nas od miesiąca jest wymiana windy. Tak po całości, aktualnie coś robią chyba piętro niżej. Cięcie metalu, wiertarka, jakieś młoty. Odgłosy straszne. Plus sąsiad gdzieś z remontem ale przy windzie to pikuś.

Piękny dzień! :-D Spacer 3,5 godziny. Wczoraj wieczorem odkryłam Amerykę po raz kolejny - smoczek! :O Ja, wróg smoczka nr 1, do tej pory cieszyłam się, że młoda nie kocha, teraz wpycham jej na siłę i trzymam żeby nie wypadł ;-) dzięki temu dziś nie było w ogóle histerii. Słownie: zero! Już wiem czemu to to się nazywa smoczkiem uspokajającym ;-) idealnie nie jest bo trzeba pilnować i szybko dawać, sen jest średnio głęboki, no ale dziecko nie umiera ze zmęczenia. Jestem happy :-D głowę myłam wczoraj, dziś tradycyjnie zrobiłam makijaż, wypiłam ciepłą kawę, zjadłam śniadanie. Po spacerze ugotowałam obiad i zjadłam gorący :-) mniejsza o to, że w nocy co godzinę pobudka, grunt, że dzień uporządkowany :-P

Aaa i moje maleństwo zaczyna wydawać dźwięk przy tych uśmiechach szerokich <3 gaworzenie, ale też coś na kształt śmiechu :-D

Katy, Mała Matylda, Fatalita, Wowka lubią tę wiadomość

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie wydaje, ze na jakies obroty sobie troszke poczekamy :p Takze zazdraszczam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 18:30

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna moja już się do smoczka przyzwyczaila, ale też jej jeszcze czasem wpycham na siłę i przytrzymuje żeby nie wypadł :D
    W ogóle to już zaczęlam ogarniać to macierzyństwo i coraz bardziej mnie cieszy :)

Moja takie gadki z ojcem przeprowadza codziennie że czasami leje w gacie ze śmiechu :D

Tanda dobrze, że już po chorobie :)

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva umyć umyję, ale na rozczesanie czasu już nie wystarczy. Urosły cholery do pasa nie wiem kiedy. Znów muszę obciąć.

Katy a to rozumiem. Moja córka wynoszenie śmieci i mycie naczyń po obiedzie uważa za wykorzystywanie...

Co do pierworodnej i Baryły relacji nie ma żadnej, więc nie ma o czym mówić. Siedmiolatka mi pomaga.

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie obowiazki to ja mialam od 12 roku zycia i sie juz przyzwyczailam :p

Szkoda, ze sie corka nie interesuje bratem :( Mialam koleżankę, ktorej tez w wieku 18 lat sie urodzil mlodszy brat to czasem z nim zostawala sama jak byl wiekszy troche :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
‹‹ 1348 1349 1350 1351 1352 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ