X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Patk Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 03:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda ja mam Babybjorna i używałam od początku. Baśka lubi w nim zasypiać w ciągu dnia, a zasypia tak mocno że spokojnie mogę ją odłożyć do łóżeczka.

Pawojoszka widzisz Twoje dziecię kulturalne, z wyższych sfer bo Chopina lubi. A moja co... disco polo XD

Basiula moja tak się budziła, ale u nas bardzo sprawdziło się woombie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 03:24

Mała Matylda, kattalinna, pawojoszka lubią tę wiadomość

• Feeva Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 05:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda dobrze, że jest lepiej :)

Moje dziecko spało 21:30-4:30 czyli bite 7h!!! Zjadła i spi. A ja siedzę z laktatorem bo druga pierś jak skała. Mogłaby tak spać codziennie.

Sela, Katy, Mała Matylda, pawojoszka lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 05:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się JS, że u Ciebie lepiej :)

I cieszę się Mała Matylda, że walka o kp wygrana :)

Nie cieszę się za to, że moje dziecko fika od 3:30. Przynajmniej miło, ze tyle pospał od 22:20. Tak mu po drodze że spaniem, jak mi z baletem. Ewidentnie popsuł się w tym zakresie. Jeszcze z tydzień temu usypiał po jedzeniu, a teraz jest dwugodzinna walka. Ok, rozwojowe, ale ja tak bardzo potrzebuję snu nad ranem :(

PS jeszcze czkawka się przyplątala. Nie dziwne skoro panicz wykopał cały kocyk.

Mała Matylda lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 05:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, nie lubię Cię w obliczu braku snu :D :D

kattalinna lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :p dziec pospal w łóżeczku az do 1.30...Ale po podłączeniu do cycka szybko zasnal:p I teraz dalej spi z cyckiem w buzi, a mi sie chce strasznie siku juz...Wysikalabym sie juz dawno, ale tesciowa siedziala w łazience, uroki mieszkania z nia :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, w końcu i ja dospałam. Wzięłam delikwenta przytuliłam do siebie na kanapie i poszłam spać. Nawet nie wiem czy marudził czy też od razu usnął :P

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja po cichaczu wygramoliłam się z łóżka, żeby żaden z 3 chlopów w domu nie usłyszała, że matka ma chwilę dla siebie i pije kawunie ;)
    u nas nocka troszkę inna niż standardowa
    bo standardowa to taka, kiedy maleńki idzie spać ok 20, wstaje około 2 i wtedy cięzkie karmienie bo śpi na nim jak zabity, nic nie budzi (w granicach rozsądku), drugie jedzonko około 5, ciezkie bo z dolegliwościami brzuszkowymi...
    a dzis o 2 zjadł dość szybko ale mniej, potem ok 3 przebudzał sie (na szczęście bez płaczu) przez brzuszek, o 4 podobnie, wtedy wzięłam do siebie, pieluszka ciepła i butla, nawet zjadł jakieś 60ml...teraz śpi z tatusiem...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie terrorysta od 6.30 już płacze. Wiem o co chodzi. Wyspał się i teraz chce poznawać świat. Na ręce chce, żeby go wziąć. A ja jestem padnięta. Wczoraj wieczorem zamiast iść spać, to walczyłam z zatkanym kanalikiem w piersi. Udało sie, ale dziś pierś znowu dziwnie twarda. A do tego nawet nie mogę się dobrej kawy napić, bo z racji odstawienia mleka krowiego piję ją z mlekiem sojowym. Bleee. Karmienie piersią jest piękne :(

• Patk Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha ja też bez mleka jakoś próbuje żyć a do kawy zamiast sojowego (faktycznie bleh) dodaje owsiane i jest o niebo lepiej.

• Mycha666 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk wrote:
    Mycha ja też bez mleka jakoś próbuje żyć a do kawy zamiast sojowego (faktycznie bleh) dodaje owsiane i jest o niebo lepiej.

Dzięki Patk za radę, spróbuję w takim razie owsiane.

• amygdala Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit: Mała matylda A czy położna podała Ci taki przelicznik ile dziecko powinno zjadać? Bo ja już nie pamiętam, wagę dziecka mnożyło się przez jakiś przelicznik...
    Była u Cię Pani Renata czy jakaś inna? Super że jesteś zadowolona i że trochę Wam pomogła!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 08:13

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj dzieć zjada tyle ile potrzebuje :P nie karmie wg żadnych przelicznikow, bo mam takiego żarłoka że pewnie by była głodna :D
    Przed chwilą wyżłopała 140ml (karmie butlą z moim mlekiem przed spacerem żeby mi się nie darla po 30min), a wczoraj na sen 160ml :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 08:19

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy Wy to odciagacie? :0
    Z moim pasibrzuchem nie umiem znaleźć olienka żeby ściągać. Ostatnio jak chciałam to mlody musial obie piersi i jeszcze to co sciagnelam...

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, nie przejmuj się, Feeva jest po prostu trollem, niedługo nam wyskoczy z reklamą jakiegoś super czegoś;-) bo to nie jest możliwe, żeby nasze dzieci spały po 2 godziny, a jej 7 :O chyba, że wstrzykuje jej marihuanę ;-) :-P

Mała Matylda, bardzo się cieszę z Waszego sukcesu :-) jak Zosia z przystawianiem pod górkę? Bo ja próbowałam ale albo coś źle robię, albo nie potrafimy się dogadać z Anią... Teraz karmię tak tylko wtedy, gdy sama się podłączy ;-) czas karmienia w tej pozycji wydłuża się nam 3-4 krotnie, jest spokojnie.

Mąż wczoraj zdecydował, że nie podajemy probiotyku bo jest na oleju słonecznikowym. To był błąd, jednak bakterie dają więcej dobrego, niż olej złego. Także 5 kropel oleju dziennie przyjmie.

Od dziś wdrażamy nowy system. Młoda śpi (już o tej porze problem z usnieciem), ja czekam zwarta i gotowa żeby wyjść z domu. Jutro goście, w domu syf. Mam nadzieję, że da mi po południu ogarnąć cokolwiek...

Pawojaszka, jak tam Wasza sprawa w sądzie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 08:58

Hoope, Feeva lubią tę wiadomość

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina tak, Feeva to troll, tylko jej dziec tak spi :O

Ale za to moj spal do 8:30. Od 20 do 24, od 24 do 3, walczylismy ze soba 1,5h zeby usnal i jak sie udalo kolo 5 to tak so 8:30. Mi to pasuje XD

Kattalina, a ja wlasnie odstawilam na kilka dni ten probiotyk, bo wydaje mi sie ze go wlasnie brzuszek boli i dlatego tak brzydko je. Zobaczymy.

Mozecie mi jeszcze raz polecic ta witamine D bez tego oleju?

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez nie wiem jak mozna miec czas jeszcze odciagac mleko :p

Ide zaraz spac bo wczesniej nie moglam zasnac bo mi chlopak powiedzial,ze jego wujek dostal udaru mozgu :/ Masakra, a dopiero co mial operacje na raka pluc...Najgorsze, ze jego corka ma dopiero 14 czy 15 lat, a mamy tez juz nie ma...Strasznie mi jej szkoda :(

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odciągam w międzyczasie :D np. bawię się ze Skrzatem i trzymam laktator, lub jem śniadanie z laktatorem :D niedługo obczaję jak się kąpać z laktatorem, bo pod prysznicem leci samo :D

Dzisiaj będzie laktator w samochodzie. Błogosławię ciemne szyby :D

Fatalita, Nynka lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Dzisiaj mi dziecko oddało sen za poprzednią noc. No było wspaniale. Oczywiście standardowo usypianie ponad ssie godziny, o 22.40 w końcu zasnęła i od 1.30 zaczęła się gmerać i mnie obudziła, czekałam aż wstanie ale tylko jęczałą sobie przez sen, więc nakarmiłam ją na PÓŁŚPIOCHA o 2.40 o.O
    Potem już normalnie obudziła się o 4.20, 6.00, 7.00 i teraz 8.30 i sobie gadamy.
    Boże, jakby tak było codziennie <3
    No ale jest to efekt niespania prawie 24 godzin (w dzień półtora godziny)

No, ale cieszmy się chwilą :)

Katy, biedna dziewczyna. Dużo zdrowia dla Twojego wujka.

J.S. bardzo się cieszę, że Twoje samopoczucie dużo lepsze :)

A jakie probiotyki używacie, bo myślę o włączeniu ?

Kattallina, podziw dla Twojego męża, że zwraca uwagę na takie rzeczy :)

Edit: Ja odciagam z drugiej piersi jak karmie mała. Tylko ona potrafi pobudzić piersi, że coś leci i zbieram maks. 30-60 ml. I tak sobie zbieram powoli, bo planujemy pierwsze wyjście na rocznicę na masaż 24 lipca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 09:35

kattalinna, Feeva lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wciąż się pakujemy :) nie ma końca :D chociaż maleńki smacznie sobie śpi więc idzie ogarnąć. Brak słońca. Super pogoda na podróż

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, bo powiedziałam mu o tej witaminie D to sam doczytał skład probiotyku. Też jestem w szoku :-) mam nadzieję, że mu tak zostanie, bo w innych dziedzinach nie jest tak wyrywny, tylko w kwestii dziecka. A tak to można powtarzać i nic :-) My podajemy BioGaie. Mam wrażenie, że pomaga, poleciła nam położna.

Jeśli chodzi o laktator, to ja mam ręczny, dlatego mi się nie chce ściągać i zrobiłam to tylko raz ;-) ale z moim ekspresowym cycem to i tak nie jest źle. No wiecie, 10 minut i flaszka pełna to jeszcze można przeżyć :-P

Składacie wnioski o becikowe? Ja właśnie próbuję ogarnąć co mi potrzebne - są różne wersje co do zaświadczenia o dochodach w moim mopsie: że trzeba z us i że nie trzeba. Obstawiam to drugie z wygody ;-) to jest niesamowite: człowiek po studiach, dwa dyplomy, doświadczenie zawodowe różne a i tak głupieje w urzędach :O

age.png
‹‹ 1346 1347 1348 1349 1350 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ