Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa juz po wizycie. Wyobrazcie sobie, ze w 6 tyg. moj klocuszek wazy 5080, a urodził się 3120!! Pielegniarka zazartowala, ze mam smietane zamiast mleka
Patryk rozwija sie prawidlowo, nawet obdarzyl lekarke usmiechem. Szczepionke na rotawirusy tez pieknie przyjal.
Po wizycie odrazu spacer. Dzis u nas od dlugiego czasu w koncu jest przyzwoicie na dworze. Synek ladnie spi. Myslalam, ze juz dawno sie obudzi, a tu nieoczekiwanie drzemka sie wydluza
Tak bardzo się ciesze, ze wszystko gra.
Zamowilam malemu mate skip hop alfabetkamciaelcia, Katy, Wowka, kattalinna, Nynka, pawojoszka, Mała Matylda, Fermina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ulewa strasznie duzo, nie jestem pewna, ale chyba robi ciut za rzadka kupke i wczoraj robil dosyc czesto
No i jest bardziej marudny niz zwykle.. Goraczki nie ma, teraz spi, na razie bede go obserwowac, ale juz mi sie plakac chce, ze cos mu jest
Zastanawiam sie czy czegos nie zjadlam co mu moglo zaszkodzic, ale chyba jem to co zwykle...
Hoope, pojade jak chlopak wroci z pracy bo nawet wozka nie mam bo jest w bagaznikuWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 12:46
-
Wowka, troche oszukiwałam. Momentami się dało, momentami nie. Zasnęła na godzinę na mnie półleżącej, o 10'30 pobudka już na całego, uśmiech pt. "Witam piękny dzień". Dobrze, że się uśmiecha, bo uczulenie naprawdę wygląda nieładnie. Niedobrze, że nie wie, że takie małe niemowlaczki powinny w nocy spać, w ogóle spać.
Wracam do liczenia jej godzin snu, bo to serio przesada. Ja już nawet kładę się razem z nią, biorę minutowy prysznic przed usypianiem jej, żeby choć trochę spać, a to dziecko i tak śpi mniej niż ja - dorosła osoba - potrzebuje
Kattalinna, trzymam kciuki za zdrowie koteczka. I mam nadzieję, że to jednorazowy incydent. My też się wybieramy już od kilku dni do weta, bo mam problem z młodszym kotem. Jak Wiki zaczyna płakać, to ona zaczyna biegać w kółko, uciekać przed zmyślonym przyjacielem i wygryza sobie tylną część grzbietu. Zawsze była nieco zlęknionym kotem (nie wiem czemu, bo rozpieszczona i kochana do granic możliwości) Ale teraz to w ogóle masakra. Nawet wkurza swoją osobistą mame - naszego drugiego kota.
Słoik wygotuj i będzie si
Kwiatkowa, gratuluję klocuszkowi słusznej wagi
Katy, może przedzwoń do przychodni, umów się na potem i zapytaj co robić do tego czasu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 12:48
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Kattalinna niezly hardkor
Katy niedobrze, że coś się dziejeobserwuj Kamilka, może to niekoniecznie biegunka.
Moje dziecię samo zasnęło w łóżeczku patrząc na karuzele, ze smokiem w buzi. Zdarzyłam wziąć prysznic, pozbierać jej pranie, poprasowac, ułożyć w szafce, ogarnąć dom. Obudziła się bo kupa, przewinelam, dałam cyca, teraz od 30 minut siedzi w bujaczku. Spokojnie. Wow.
U nas dzisiaj ukrop straszny. 30stopni. Dramat. Nie mam jak nawet na dwór wyjść póki co bo patelnia nieziemska. Nawet gdzie usiąść nie ma bo wszystkie ławki okupowane przez osiedlowe społeczniary
Wole jak jest 20st.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 13:37
-
Powiedzcie mi czy jak chce szczepić małego to mam się umówić do lekarza normalnie na wizyte czy jak? Położna miala przyjść w zeszłym tyg i mieliśmy omawiać szczepienia i do tej pory nie przyszła. Pediatra kazała szczepić w 8 tyg życia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 13:49
W końcu się udało...
-
Sela przed samym szczepieniem pediatra bada dzieciatko, tzw. bilans. Jeśli się okaże że dziecko jest chore to nie zaszczepią. Więc na szczepienie się musisz zapisac a do lekarza to raczej już nie, ale zadzwoń zapytaj
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 13:56
Sela lubi tę wiadomość
-
Mania jest ostatnio zafascynowana swoimi rączkami. Pcha je sobie do buzi cały czas, czasami aż do nadgarstka, ssie paluchy i strasznie się slini. To normalne?
Tylko czekam aż to samo będzie robić ze swoimi stopamiWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 14:56
-
Kattalinna to rozwojowe. Chce a nie umie. Chodzi o nieumiejętność wyciszania się przed snem. My też musimy, przypomnij sobie co robisz zanim zaśniesz.
Dzieci się rodzą nie umiejąc, nie rozumiejąc, bojąc się, totalnie zależne od innych, zatem wyposażone w najbardziej irytujące systemy obronno-ratujące świata. Potrzebują czasu, żeby zrozumieć, naumieć się, ewentualnie nauczyć nie zwracać uwagi (np na pracę jelit).
I tak mam dziś dzień dziecka nieodkładalnego
Wczoraj był marzeniem. Dziś utrapieniem.
Ale i tak go kocham.Wowka, kattalinna lubią tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
nick nieaktualnyOj u mnie to samo ze spaniem. Chce spac, oczy juz zamkniete i sie budzi, wymahuje rekoma i zasniecie mu dwie godziny zajmuje. To naprawde rozwojowe? Nie za pozno u mnie na skok?
Generalnie tak bylo do wczoraj, bo dzis moje dziecko spi jak zabite.... Czy to moze byc po szczepieniu na rota? -
Mój nadal ma silny odruch moro. Niestety to rozkładanie rączek utrzymuje się kilka miesięcy no i nie pomaga.
A skoki rozwojowe są przez cały okres rozwojuWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 16:31
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
nick nieaktualnyJa myślę, że z tym zasypianiem to problem tkwi w czymś innym, niż skok rozwojowy, np rozproszenie czymś, hałasy, cokolwiek. Mój jest starszy i też tak zasypia, koleżanka ma syna 8 msc i tak samo sie rzuca przy zasypianiu, ba nawet półtora roczna sąsiadka tak zasypia w dzień.
-
Zaspokoiłyście moje potrzeby zanim je wyartykułowałam
Weszłam się pozalic na niemożność zasypiania. Jeszcze się nie pożaliłam, a już mi lepiej
3x ryk z przemęczenia dzisiaj. Nieutulony ryk, mogę nosić, bujać, śpiewać a on i tak się drze. Nawet zanosi.
2x uśnięcie samemu w kołyscebez płaczu, po prostu ciężkie oczy
Kolejną rzecz do listy "rozwojowe i normalne w tym wieku". Dziękikattalinna lubi tę wiadomość