WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna
    współczuje
    kciuki a rychła poprawe

kattalinna lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie. Wyobrazcie sobie, ze w 6 tyg. moj klocuszek wazy 5080, a urodził się 3120!! Pielegniarka zazartowala, ze mam smietane zamiast mleka ;) Patryk rozwija sie prawidlowo, nawet obdarzyl lekarke usmiechem. Szczepionke na rotawirusy tez pieknie przyjal.

Po wizycie odrazu spacer. Dzis u nas od dlugiego czasu w koncu jest przyzwoicie na dworze. Synek ladnie spi. Myslalam, ze juz dawno sie obudzi, a tu nieoczekiwanie drzemka sie wydluza :)

Tak bardzo się ciesze, ze wszystko gra.

Zamowilam malemu mate skip hop alfabet :)

kamciaelcia, Katy, Wowka, kattalinna, Nynka, pawojoszka, Mała Matylda, Fermina lubią tę wiadomość

• Katy Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wiem co robic bo chyba Kamil ma biegunke jednak i za duzo ulewa jak na moje oko...Zaraz mu zmierze goraczke bo mi sie to wszystko nie podoba :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, armagedon :/ daj znać co z kotełem. Ja bym wygotowała słoik do mrożenia mleka :)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina współczuję dnia, oby kocur zdrowy.
    Ja od wczoraj mam marude w domu. Czuje się jakby byla już 18 co najmniej, nie wiem co to dziecię daje.
    Katy a co sie Kamilkowi dzieję jeszcze, bo chyba mi umknęło.

• Hoope Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy jedź do lekarza, może to faktycznie wymioty i biegunka. Weź ze sobą pieluszkę z kupą.

Całej reszcie odpowiednio zazdroszczę lub współczuję ;)

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulewa strasznie duzo, nie jestem pewna, ale chyba robi ciut za rzadka kupke i wczoraj robil dosyc czesto :/ No i jest bardziej marudny niz zwykle.. Goraczki nie ma, teraz spi, na razie bede go obserwowac, ale juz mi sie plakac chce, ze cos mu jest :(
    Zastanawiam sie czy czegos nie zjadlam co mu moglo zaszkodzic, ale chyba jem to co zwykle...

Hoope, pojade jak chlopak wroci z pracy bo nawet wozka nie mam bo jest w bagazniku :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 12:46

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, troche oszukiwałam. Momentami się dało, momentami nie. Zasnęła na godzinę na mnie półleżącej, o 10'30 pobudka już na całego, uśmiech pt. "Witam piękny dzień". Dobrze, że się uśmiecha, bo uczulenie naprawdę wygląda nieładnie. Niedobrze, że nie wie, że takie małe niemowlaczki powinny w nocy spać, w ogóle spać.

Wracam do liczenia jej godzin snu, bo to serio przesada. Ja już nawet kładę się razem z nią, biorę minutowy prysznic przed usypianiem jej, żeby choć trochę spać, a to dziecko i tak śpi mniej niż ja - dorosła osoba - potrzebuje :/

Kattalinna, trzymam kciuki za zdrowie koteczka. I mam nadzieję, że to jednorazowy incydent. My też się wybieramy już od kilku dni do weta, bo mam problem z młodszym kotem. Jak Wiki zaczyna płakać, to ona zaczyna biegać w kółko, uciekać przed zmyślonym przyjacielem i wygryza sobie tylną część grzbietu. Zawsze była nieco zlęknionym kotem (nie wiem czemu, bo rozpieszczona i kochana do granic możliwości) Ale teraz to w ogóle masakra. Nawet wkurza swoją osobistą mame - naszego drugiego kota.
    Słoik wygotuj i będzie si :)

Kwiatkowa, gratuluję klocuszkowi słusznej wagi :)

Katy, może przedzwoń do przychodni, umów się na potem i zapytaj co robić do tego czasu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 12:48

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiciuś dostał 3 zastrzyki, został sprawdzony z każdej strony. 5ogólnie jest dobrze teraz z nim ale boli go brzuch. Obserwujemy. W sobotę jeszcze jeden zastrzyk, a jak nie będzie lepiej to dalsza diagnostyka.

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna niezly hardkor o.O

Katy niedobrze, że coś się dzieje :( obserwuj Kamilka, może to niekoniecznie biegunka.

Moje dziecię samo zasnęło w łóżeczku patrząc na karuzele, ze smokiem w buzi. Zdarzyłam wziąć prysznic, pozbierać jej pranie, poprasowac, ułożyć w szafce, ogarnąć dom. Obudziła się bo kupa, przewinelam, dałam cyca, teraz od 30 minut siedzi w bujaczku. Spokojnie. Wow.

U nas dzisiaj ukrop straszny. 30stopni. Dramat. Nie mam jak nawet na dwór wyjść póki co bo patelnia nieziemska. Nawet gdzie usiąść nie ma bo wszystkie ławki okupowane przez osiedlowe społeczniary :/
    Wole jak jest 20st.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 13:37

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi czy jak chce szczepić małego to mam się umówić do lekarza normalnie na wizyte czy jak? Położna miala przyjść w zeszłym tyg i mieliśmy omawiać szczepienia i do tej pory nie przyszła. Pediatra kazała szczepić w 8 tyg życia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 13:49

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela przed samym szczepieniem pediatra bada dzieciatko, tzw. bilans. Jeśli się okaże że dziecko jest chore to nie zaszczepią. Więc na szczepienie się musisz zapisac a do lekarza to raczej już nie, ale zadzwoń zapytaj :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 13:56

Sela lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania jest ostatnio zafascynowana swoimi rączkami. Pcha je sobie do buzi cały czas, czasami aż do nadgarstka, ssie paluchy i strasznie się slini. To normalne? XD
    Tylko czekam aż to samo będzie robić ze swoimi stopami :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 14:56

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z cyklu "nigdy nie wolno dziecka..." - u mnie zostawiać samego na przewijaku. Zostawiłam. Bo śpi bo histerii. Nie dotykam. Muszę za to zjeść bo padnę z nią na rękach. O co chodzi z tym zmęczeniem, że tak ciężko zasnąć choć tak bardzo się chce??

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna to rozwojowe. Chce a nie umie. Chodzi o nieumiejętność wyciszania się przed snem. My też musimy, przypomnij sobie co robisz zanim zaśniesz.

Dzieci się rodzą nie umiejąc, nie rozumiejąc, bojąc się, totalnie zależne od innych, zatem wyposażone w najbardziej irytujące systemy obronno-ratujące świata. Potrzebują czasu, żeby zrozumieć, naumieć się, ewentualnie nauczyć nie zwracać uwagi (np na pracę jelit).

I tak mam dziś dzień dziecka nieodkładalnego :/

Wczoraj był marzeniem. Dziś utrapieniem.

Ale i tak go kocham.

Wowka, kattalinna lubią tę wiadomość

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj u mnie to samo ze spaniem. Chce spac, oczy juz zamkniete i sie budzi, wymahuje rekoma i zasniecie mu dwie godziny zajmuje. To naprawde rozwojowe? Nie za pozno u mnie na skok?

Generalnie tak bylo do wczoraj, bo dzis moje dziecko spi jak zabite.... Czy to moze byc po szczepieniu na rota?

• Hoope Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój nadal ma silny odruch moro. Niestety to rozkładanie rączek utrzymuje się kilka miesięcy no i nie pomaga.

A skoki rozwojowe są przez cały okres rozwoju ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 16:31

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że z tym zasypianiem to problem tkwi w czymś innym, niż skok rozwojowy, np rozproszenie czymś, hałasy, cokolwiek. Mój jest starszy i też tak zasypia, koleżanka ma syna 8 msc i tak samo sie rzuca przy zasypianiu, ba nawet półtora roczna sąsiadka tak zasypia w dzień.

• Wowka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaspokoiłyście moje potrzeby zanim je wyartykułowałam :)

Weszłam się pozalic na niemożność zasypiania. Jeszcze się nie pożaliłam, a już mi lepiej :)

3x ryk z przemęczenia dzisiaj. Nieutulony ryk, mogę nosić, bujać, śpiewać a on i tak się drze. Nawet zanosi.

2x uśnięcie samemu w kołysce O.o bez płaczu, po prostu ciężkie oczy O.o

Kolejną rzecz do listy "rozwojowe i normalne w tym wieku". Dzięki :)

kattalinna lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już padam, Hermenegilda nie. Przyszedł tatuś, dałam mu godzinę z córką, chyba że będzie głód ;-) głód na pewno jest u kota, ale on ma głodówkę do późnego wieczora :-( taki biedny chodzi koło pustego stelaża od miseczek...

age.png
‹‹ 1344 1345 1346 1347 1348 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ