X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna
    współczuje
    kciuki a rychła poprawe

kattalinna lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie. Wyobrazcie sobie, ze w 6 tyg. moj klocuszek wazy 5080, a urodził się 3120!! Pielegniarka zazartowala, ze mam smietane zamiast mleka ;) Patryk rozwija sie prawidlowo, nawet obdarzyl lekarke usmiechem. Szczepionke na rotawirusy tez pieknie przyjal.

Po wizycie odrazu spacer. Dzis u nas od dlugiego czasu w koncu jest przyzwoicie na dworze. Synek ladnie spi. Myslalam, ze juz dawno sie obudzi, a tu nieoczekiwanie drzemka sie wydluza :)

Tak bardzo się ciesze, ze wszystko gra.

Zamowilam malemu mate skip hop alfabet :)

kamciaelcia, Katy, Wowka, kattalinna, Nynka, pawojoszka, Mała Matylda, Fermina lubią tę wiadomość

• Katy Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wiem co robic bo chyba Kamil ma biegunke jednak i za duzo ulewa jak na moje oko...Zaraz mu zmierze goraczke bo mi sie to wszystko nie podoba :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, armagedon :/ daj znać co z kotełem. Ja bym wygotowała słoik do mrożenia mleka :)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina współczuję dnia, oby kocur zdrowy.
    Ja od wczoraj mam marude w domu. Czuje się jakby byla już 18 co najmniej, nie wiem co to dziecię daje.
    Katy a co sie Kamilkowi dzieję jeszcze, bo chyba mi umknęło.

• Hoope Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy jedź do lekarza, może to faktycznie wymioty i biegunka. Weź ze sobą pieluszkę z kupą.

Całej reszcie odpowiednio zazdroszczę lub współczuję ;)

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulewa strasznie duzo, nie jestem pewna, ale chyba robi ciut za rzadka kupke i wczoraj robil dosyc czesto :/ No i jest bardziej marudny niz zwykle.. Goraczki nie ma, teraz spi, na razie bede go obserwowac, ale juz mi sie plakac chce, ze cos mu jest :(
    Zastanawiam sie czy czegos nie zjadlam co mu moglo zaszkodzic, ale chyba jem to co zwykle...

Hoope, pojade jak chlopak wroci z pracy bo nawet wozka nie mam bo jest w bagazniku :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 12:46

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, troche oszukiwałam. Momentami się dało, momentami nie. Zasnęła na godzinę na mnie półleżącej, o 10'30 pobudka już na całego, uśmiech pt. "Witam piękny dzień". Dobrze, że się uśmiecha, bo uczulenie naprawdę wygląda nieładnie. Niedobrze, że nie wie, że takie małe niemowlaczki powinny w nocy spać, w ogóle spać.

Wracam do liczenia jej godzin snu, bo to serio przesada. Ja już nawet kładę się razem z nią, biorę minutowy prysznic przed usypianiem jej, żeby choć trochę spać, a to dziecko i tak śpi mniej niż ja - dorosła osoba - potrzebuje :/

Kattalinna, trzymam kciuki za zdrowie koteczka. I mam nadzieję, że to jednorazowy incydent. My też się wybieramy już od kilku dni do weta, bo mam problem z młodszym kotem. Jak Wiki zaczyna płakać, to ona zaczyna biegać w kółko, uciekać przed zmyślonym przyjacielem i wygryza sobie tylną część grzbietu. Zawsze była nieco zlęknionym kotem (nie wiem czemu, bo rozpieszczona i kochana do granic możliwości) Ale teraz to w ogóle masakra. Nawet wkurza swoją osobistą mame - naszego drugiego kota.
    Słoik wygotuj i będzie si :)

Kwiatkowa, gratuluję klocuszkowi słusznej wagi :)

Katy, może przedzwoń do przychodni, umów się na potem i zapytaj co robić do tego czasu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 12:48

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiciuś dostał 3 zastrzyki, został sprawdzony z każdej strony. 5ogólnie jest dobrze teraz z nim ale boli go brzuch. Obserwujemy. W sobotę jeszcze jeden zastrzyk, a jak nie będzie lepiej to dalsza diagnostyka.

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna niezly hardkor o.O

Katy niedobrze, że coś się dzieje :( obserwuj Kamilka, może to niekoniecznie biegunka.

Moje dziecię samo zasnęło w łóżeczku patrząc na karuzele, ze smokiem w buzi. Zdarzyłam wziąć prysznic, pozbierać jej pranie, poprasowac, ułożyć w szafce, ogarnąć dom. Obudziła się bo kupa, przewinelam, dałam cyca, teraz od 30 minut siedzi w bujaczku. Spokojnie. Wow.

U nas dzisiaj ukrop straszny. 30stopni. Dramat. Nie mam jak nawet na dwór wyjść póki co bo patelnia nieziemska. Nawet gdzie usiąść nie ma bo wszystkie ławki okupowane przez osiedlowe społeczniary :/
    Wole jak jest 20st.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 13:37

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi czy jak chce szczepić małego to mam się umówić do lekarza normalnie na wizyte czy jak? Położna miala przyjść w zeszłym tyg i mieliśmy omawiać szczepienia i do tej pory nie przyszła. Pediatra kazała szczepić w 8 tyg życia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 13:49

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela przed samym szczepieniem pediatra bada dzieciatko, tzw. bilans. Jeśli się okaże że dziecko jest chore to nie zaszczepią. Więc na szczepienie się musisz zapisac a do lekarza to raczej już nie, ale zadzwoń zapytaj :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 13:56

Sela lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania jest ostatnio zafascynowana swoimi rączkami. Pcha je sobie do buzi cały czas, czasami aż do nadgarstka, ssie paluchy i strasznie się slini. To normalne? XD
    Tylko czekam aż to samo będzie robić ze swoimi stopami :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 14:56

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z cyklu "nigdy nie wolno dziecka..." - u mnie zostawiać samego na przewijaku. Zostawiłam. Bo śpi bo histerii. Nie dotykam. Muszę za to zjeść bo padnę z nią na rękach. O co chodzi z tym zmęczeniem, że tak ciężko zasnąć choć tak bardzo się chce??

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna to rozwojowe. Chce a nie umie. Chodzi o nieumiejętność wyciszania się przed snem. My też musimy, przypomnij sobie co robisz zanim zaśniesz.

Dzieci się rodzą nie umiejąc, nie rozumiejąc, bojąc się, totalnie zależne od innych, zatem wyposażone w najbardziej irytujące systemy obronno-ratujące świata. Potrzebują czasu, żeby zrozumieć, naumieć się, ewentualnie nauczyć nie zwracać uwagi (np na pracę jelit).

I tak mam dziś dzień dziecka nieodkładalnego :/

Wczoraj był marzeniem. Dziś utrapieniem.

Ale i tak go kocham.

Wowka, kattalinna lubią tę wiadomość

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj u mnie to samo ze spaniem. Chce spac, oczy juz zamkniete i sie budzi, wymahuje rekoma i zasniecie mu dwie godziny zajmuje. To naprawde rozwojowe? Nie za pozno u mnie na skok?

Generalnie tak bylo do wczoraj, bo dzis moje dziecko spi jak zabite.... Czy to moze byc po szczepieniu na rota?

• Hoope Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój nadal ma silny odruch moro. Niestety to rozkładanie rączek utrzymuje się kilka miesięcy no i nie pomaga.

A skoki rozwojowe są przez cały okres rozwoju ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 16:31

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że z tym zasypianiem to problem tkwi w czymś innym, niż skok rozwojowy, np rozproszenie czymś, hałasy, cokolwiek. Mój jest starszy i też tak zasypia, koleżanka ma syna 8 msc i tak samo sie rzuca przy zasypianiu, ba nawet półtora roczna sąsiadka tak zasypia w dzień.

• Wowka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaspokoiłyście moje potrzeby zanim je wyartykułowałam :)

Weszłam się pozalic na niemożność zasypiania. Jeszcze się nie pożaliłam, a już mi lepiej :)

3x ryk z przemęczenia dzisiaj. Nieutulony ryk, mogę nosić, bujać, śpiewać a on i tak się drze. Nawet zanosi.

2x uśnięcie samemu w kołysce O.o bez płaczu, po prostu ciężkie oczy O.o

Kolejną rzecz do listy "rozwojowe i normalne w tym wieku". Dzięki :)

kattalinna lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już padam, Hermenegilda nie. Przyszedł tatuś, dałam mu godzinę z córką, chyba że będzie głód ;-) głód na pewno jest u kota, ale on ma głodówkę do późnego wieczora :-( taki biedny chodzi koło pustego stelaża od miseczek...

age.png
‹‹ 1344 1345 1346 1347 1348 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ