X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po bioderkach. Wszystko dobrze :)
    Cała wizyta trwała niecałe 5min.

Hoope, kamciaelcia, Katy, Kwiatkowa24, pawojoszka, Sela, Wowka, kattalinna, D_basiula, Nynka, Mała Matylda lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po szczepieniu narazie ok mała śpi jak aniołek ,nawet za wiele nie płakała. Patryk zwykle po szczepieniach śpi pół dnia a dziś żywy jak skowronek kupiłam paracetamol po drodze na wypadek gorączki ale chyba obejdzie się bez. Szczepili sny mała zwykłymi szczepionkami dostała trzy wkłucia bo pani sama stwierdziła że jedno damy następnym razem żeby oszczędzić ta rączkę co się gruźlica jeszcze goi . Podejrzewam że jakbym chciała rozdzielić dwie dziś i dwie potem to też by nie robiła problemu ,bardzo miła babka . Po obiedzie idziemy na wiśnie bo żal patrzeć jak się marnują czyli dziś znów będzie wieczór pod hasłem dżemu ,Asia stwierdziła że otworzymy sklep z dżemem a ona będzie na kasie

Wowka, kattalinna, kamciaelcia lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D_basiula wrote:
    Mam glupie pytanie do tych kto uzywal rurek windi. Na opakowaniu napisane jest by po uzyciu wyrzucic do kosza, nie strrylizowac ani wyparzac, mozecie mnie uswiadomic dlaczego nie mozna? Jak rurka jest w kupce to ok, ale jak tylko ida gazy i rurka jest czysta?
    No trochę dziwne, zwłaszcza, że pupa sterylna też nie jest ;-)

Dobrze, że piszecie o tej wit.D. w życiu bym nie pomyśla... Niby mam zapas "rubryk" ake zostanie na później.

age.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk przypomniały mi się czasy jak wszystkie przezywalysmy glukozę ,mam nadzieję że wyniki będziesz mieć wzorowe .
    Witam D3 podajemy Juvit baby i dla nas ok ale to pewnie żaden argument bo dla małej wszystko jest ok

cf409fc7e7.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Nawet Was nie podczytywalam bo wymagający maluch plus liczni letnicy i związane z tym obowiązki to było za dużo i nie nadrobie już, przepraszam. Na szczęście od jutra przychodzi dziewczyna, która u nas pracuje, bo skończyła sesję na studiach. Chyba się zaplacze z radości bo myślałam że oszaleje z nadmiaru zadań.

U nas lepiej. Chyba najwieksza zmiana zaszła we mnie. Wyrzucilam aplikacje do śledzenia aktywności dziecka i przestalam oczekiwać czegokolwiek. Tym razem na serio. Sześć tygodni prawie zajęło mi pogodzenie się z faktem, że tego nie da się zorganizować pod linijkę a niestety mam taki rys w charakterze, że do takiego stanu dążyłam. Frustracja odeszła i jestem spokojniejsza podczas zajmowania się synkiem. On to chyba czuje i też mu jakoś lepiej a na pewno łatwiej mi go zrozumieć i reagować na jego realne potrzeby. Wrzeszczy nadal, ale prawie zawsze przed snem nocnym i tłumacze to tym, że musi odreagować dzień. Zmieniamy się przy nim z Mężem i dajemy radę. Ciągle męczy go brzuszek, chodzimy dużo na spacery i po tym ciut lepiej, choć dziś w nocy wymagał godzinnego uspokajania i masażu. Jutro kupuje windi na takie sytuacje. Zaczęłam wierzyć, że damy radę, a to już dużo.

Jutro kontrola u gina i zobaczymy czy się pooczyszczało. Od trzech dni nie krwawię.

Postaram się być na bieżąco, bo odkryłam ze bardzo przyzwyczaiłam się do forum i brakowało mi go.

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, bardzo się cieszę, dobra zmiana :-) będzie jeszcze super! A od jutra będziesz mogła trochę odetchnąć. Nam tutaj Ciebie też brakowało :-)

Fermina lubi tę wiadomość

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest tu kto jeszcze? :O

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem :)
    dzieci śpią, ja czytam wiadomości na necie ;) na forum spoglądam, oczywiście

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przyszlam sie pozalic...Kamilek nie chce cyca, co chwile sie odrywa i placze, ponosilam troche to ulal okropnie, po za tym co jakis czas robi kupke po trochu i nie wiem czy tak sie objawia biegunka u niemowlat? W koncu z bezsilnosci dalam mu smoka i o dziwo zlapal...Trwa juz to od 20 :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem :) cały dzień podczytuję, ale nie mam co napisać :P

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nic nowego nie napiszę...w dzień marudzi i spi na zmiane
    chrypa z tego wszystkiego nadal jest ;)
    nawet spacer był, ale wszystkim nam zrobiło się goraco, odpoczywam i zaraz spać

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katy
    ulanie kojarzy mi się z pełnym brzuchem, a pełny brzuch z antyjedzeniem

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wiem, zawsze zasypia przy cycku, a teraz sie ciagle odrywa i drze :( Chwilowo sie uspokoil, ale i tak nie wygląda jakby zamierzal spac...

Edit: znowu ulal:/ nie wiem co sie dzieje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 21:58

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co na hemoroida, ktory jest na zewnatr? Pierwszy raz mamy taki problem, bo dotyczy mojego, ja nigdy nie mialam i kompletnie nie wiem jak sobie z tym poradzic i jak mu pomoc, zeby przestalo go bolec :/

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, może to ze zmęczenia? Bo znajomy ten obrazek...

JS nie znam się, na moje szczęście ;-)

Wowka, przecież nie musimy tylko o dzieciach pisać :-P

Wowka lubi tę wiadomość

age.png
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gin zaliczony. Rana sie zagoila ladnie, moge jeszcze plamic. Jak chce drugie dziecko rodzic sn to nie ma problemu a jak ciecie to tez mi zrobi :-p ale teraz troche odczekac jeszcze.
    Cytologia pobrana i dostalam jeszcze skierowanie na badania, za miesiac do kontroli z wynikami. Wy tez robilyscie badania po porodzie?
    Sciagnelam tylko 80ml mleka - malo :-(

Moj maz tez cos mowi ze mu uroslo na zewnatrz i go boli. Na poczatku byla krew przy podcieraniu a teraz mowi ze jakby ropa? Chetnie sie tez dowiem jak to zwalczyc. Do lekarza nie pojdzie, nie ma szans. Kazalam mu bephantenem posmarowac, nie wiem czy dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 22:25

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalne leki na hemoroidy, takie same na wewnętrzne jak i zewnętrzne.

Ja padam na ryj, więc myję zęby i idę spać. Miałam dziś ambicję dużo w domu zrobić i skutecznie się z tego wyleczyłam. Jutro robię nic.

Spotkajmy się o 9 rano, ok? XD

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Ta krzywa w ciazy to byl dla mnie koszmar...

No i sie rozkrecil okres na dobre :/ Chyba to przez to, ze Kamil juz od dluzszego czasu je w nocy tylko raz...

Dziewczyny, jakie dokładnie podajecie witaminy D3 swoim maluszkom? Bo chyba jednak ta witamina jest u nas przyczyna problemow brzuszkowych...Przez jakis tydzien podawalam Bioaron i byla poprawa, a jak sie skonczyl (mialam probny listek) to wrocilam do Baby Vitt D3 i nagle znowu bardzo ulewa i jest placzliwy bardziej:/ Nie wiem czy od razu zmienic witamine czy najpierw sprobowac nie podawac przez np. tydzien i sprawdzić czy mam racje? Tylko czy moge zrobic mu taka przerwe?

Widzę, że ta Baby Vitt D3 jest na oleju MCT tak jak Vigantol. U nas po Vigantolu ból brzuszka był i prężenie. Zmieniłam na Bioaron D (olej słonecznikowy) i była poprawa a teraz mam Bobik D (oliwa z oliwek) i te też ok.

J.S wrote:
    Czyli olej kukurydziany jest ok?

To zależy od małego brzuszka :) Jedne dzieci tolerują wszystkie oleje od początku, innym jakieś konkretne nie służą.
    Dlatego jak zauważyłam korelację 'wit D - prężenie i ból brzuszka' to zamówiłam na próbę po małym opakowaniu na różnych innych olejach i obserwowałam.
    Fatalita wrote:
    Taaa chyba Tanda pisała, że niektóre mają olej kukurydziany i to lepsze na brzuszek. My bierzemy vigantol akurat, jedna kropelka do buźki i po sprawie. Dziewczyny na innych wątkach też się skarżyły na problemy brzuszkowe po standardowych olejach w wit. D, więc może cis w tym jest ;)

O oleju kukurydzianym kiedyś pisałam w kontekście probiotyków.
    Matyldzie ewidentnie te średniołańcuchowe triglicerydy nie służą (inna nazwa to olej MCT) a dodają je i do wit. D i do probiotyków, więc jak szukałam probiotyku to na innym oleju.
    Wit. D podaję obecnie na oliwie z oliwek, probiotyk miałam na kukurydzianym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 22:51

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 01:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde. Mój organizm przestawił się na trzygodzinne interwały. Ja się obudziłam a Skrzat śpi. I to ładnie śpi od 20:30. Biorę się za laktator i chyba wleje w niego na śpiocha, bo chciałabym kontynuować ten stan. Zdecydowanie jak najdłużej...

Kattalinna, ależ oczywiście że nie musimy o dzieciach :)

Zabukowalam pensjonat na weekend. Zabieramy Skrzata pierwszy raz nad morze :)

kattalinna, Fermina lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 01:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S proctoglyvenol jest dobry. Jak miałam w ciąży problem z tym gadem to tego używałam, tylko ja w maści nie w czopkach (miałam na zewnątrz). Ktoś na forum to polecał ale nie pamiętam która ;-)

Feeva jak siostra? Ruszyło coś ?

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
‹‹ 1342 1343 1344 1345 1346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ