Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień doberek,
Fatalita, wyczulaś moment, bo dojechaliśmy o 1:30. Jestem dumna, bo Skrzat całą drogę spał. Zjadł po przyjeździe, później jedna pobudka (zjadł z cyca) i pół godziny temu wstaliśmy
Feeva, super, że Mania już ma siostręfajnie Wam się udało że taka mała różnica wieku
Kamcia, fajnie że droga u Was też udana.
Hoope i Kattalinna, dokładnie tak. Moja mama pracuje w szkole i historie, które opowiada nie raz i nie dwa jeżą włos na głowie. I głównym bohaterem są najczęściej rodzice. Moja mama twierdzi że dzieci od 30 lat są takie same, zmienił się tylko (I aż) sposób ich wychowania i wszechobecna roszczeniowosc rodziców, przy braku zaangażowania z ich strony.
Dobra, no to kończę laktator, śniadanko i pozdrowię morze od WasFatalita, kamciaelcia, kattalinna lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry
Udanych wypoczynkow zycze dziewczyny:* O ile wyjazd z maluszkiem mozna nazwac wypoczynkiem:p
Ja mam akurat starsza siostre, ale tylko o 2 lata wiec sie specjalnie mna nie musiala zajmowac xd
Coraz bardziej mnie wkurza mieszkanie z tesciowa..Sobota 8 rano, zobaczyla, ze nie spie i przyszla sobie popatrzec na malego..A ja tak naprawde wstalam zeby tylko mu zmienić pieluche i isc dalej spac...Nie bede jej wyganiac bo nawet nie wiem jak bym to miala kulturalnie zrobic :p W efekcie nie spimy, Kamicio zrobil kupe wiec kolejne przebieranie, ja jestem glodna wiec na pewno nie zasne
Chociaz maly wyglada jakby zasypial...szkoda, ze z ta kupa w gaciach xd
Edit: Teraz jeszcze lepiej, zasnal na chwile, obudzil sie wzielam go do przebierania. Tesciowa akurat weszla i mowi, ze ona go moze ponosic, to jej powiedzialam, ze ja go przebieram i chce zeby jeszcze spal :p Nic nie powiedziala tylko poszla okupowac łazienke oczywiscie...Sama wie, ze on w dzien nie spi praktycznie wiec niech chociaz rano spi ile chce xdWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2018, 09:32
-
Katy, no bez sensu. Jedynie mogłaś dyplomatycznie teatralnie poziewac
W sumie dla mnie odpoczynek. Mówiłam że przyjechałam do rodziców? Od wstania nie widziałam dziecka, zaraportowali mi tylko że śpiewa dziadkowi na łóżkuHoope, Katy, Mała Matylda, kattalinna, Feeva lubią tę wiadomość
-
Niestety Kattalinna ja jestem przedstawicielką tego pokolenia. Jesteśmy dziećmi prlu które niczego nie miały i jest niestety tak jak piszesz.
Wyszłam z założenia, że nie będę hodować jak wszyscy, efekt jest taki, że moja córka jako nieliczna ma obowiązki a to zamiast budować poczucie wspólnoty buduje poczucie krzywdy.
Tymczasem ci rodzice sami nie mieli bogatego dzieciństwa a teraz są wykorzystywani przez własne dzieci w imię ich dobra. Z tych ludzi nic dobrego nie wyrosło i nadal nie rośnie. Są leniwi, nielojalni, niezwykle roszczeniowi i aroganccy. A do tego mało ambitni i niedouczeni. Jak oni wychowają swoje dzieci? Jak zawsze nie wszyscy, jednak patrząc na rówieśników mojej córki wyszłam z założenia, że większość.❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Katy ja dziś przewijałam robaka o 4 nad ranem po raz pierwszy od 18 czyli po 10 godzinach! Bałam się zdjąć pieluchę
Oprócz tego, że była niemiłosiernie spompowana to jeszcze była tam zaschnięta koopa, która przykleiła pieluchę do pupci. I co? I nic, tyłek śliczny, bez śladu czegokolwiek. W nocy miałam taki zgon, że nie pamiętam pierwszego karmienia, obudziłam się na drugie to nie wiedziałam co zrobiłam z kapturkiem a przy trzecim myślałam, że przed chwilą karmiłam a młodych stęka bo chce koopę. Obrociłam go na brzuch i dalej w kimę ale coś za długo kwękał, patrzę na zegarek a tu pora kolejnego karmienia.
Dlatego muszą sprawdzać godzinę karmienia bo inaczej źle zinterpretuję marudzenie księcia, tak mi się poczucie czasu zdeformowało.Katy, Patk lubią tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
U nas na szczęście w nocy kupa sie juz nie zdarza wiec tylko pielucha rosnie:D
Ja specjalnie mowilam do Kamilka, ze idzie spać jeszcze, ale raczej nie zrozumiala aluzji :p
Hoope, ja zazwyczaj nad ranem trace poczucie rzeczywistosci i nie wiem czy dawalam cycka czy nie xd -
Pozdrawiamy z maleńkim
Malutki gdzieś tam biega po plaży
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2018, 15:49
Hoope, Ola_Ola, Mycha666, pawojoszka, Fatalita, kattalinna, Katy, Wowka, Nynka, Feeva, Sela, Mała Matylda, D_basiula, Fermina lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry .
Kamciaelcia fajna ta bryka ,dla mnie zawsze dziwnie było że wozi się dziecko w bagażniku ale to jest fajne bo praktyczne i jak idziesz tylko z jednym to bagażnika nie urzywasz jak starsze wyrośnie to masz normalna spacerówkę . Ja kupiłam podwójny dla moich ale jak mi Patryk wyrośnie to Ulki samej nie powoze i znów potrzeba będzie kolejny wózek ,chyba wypożyczalnie otworzę.
Ja nie sprawdzam godziny jak się mała budzi to wiem że na jedzenie nic innego w nocy jej nie budzi ,moje dziecko jest proste w obsłudzeWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2018, 13:42
-
Byla u mnie siostra, czesalam ja i malowalam na wesele. O ile Kamil przy czesaniu grzecznie sobie lezal i patrzyl to juz malować w spokoju mi nie dal i nie wyszło tak jak chcialam bo przy jego wrzaskach sie nie dam rady skupic
Nie byl zostawiony sam sobie zeby nie bylo tylko chlopak sie nim zajmowal :p
W ogole chrzciny mamy 28.07 i dalej nie mam pojecia w co malego ubrac. Po za tym boje sie, ze wiekszosc tych chrzcin spedze z nim przy cycku
-
Też sprawdzam godzinę najpierw jak Kamcia
A w ogóle czytam dziś na raty i nie wiem nic. Spać mi się chce. Ale nie ma jak, siedzę na dworze, młoda śpi. Dziś byli goście, u ciotki na rękach spała, jak mama wzięła to ryk. Teraz w końcu spokój. Idę czytać -
nick nieaktualny