Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Niestety duży szumis nie działa na Patryka. Pierwsze zejście z nim na plażę(w celu siedzenia a.nie machania gondolka) dla mnie porażka. Chociaż starszy wodę zaliczył. Spacerowanie udane za to. Wózek zaakceptowany. Spanie nocne dla Patryka mialo się dziś skończyć o 6
Obudził Piotrusia, sam nie wiedział czego chce...ale odkurzacz z Youtube i nawet wszyscudo teraz usnelismy -
nick nieaktualnyWitamy i my
Zazdroscimy wszystkim wczasowiczą, my póki co wczoraj zaliczyliśmy pierwszą wycieczkę do parku miniatur. Mała odstawila cyrk i nie mogła usnąć ale jakoś daliśmy rade.
Byłam w Bibione jakies 10 lat temu, niestety na krotki pobyt, bardzo mi sie podobało, zwłaszcza nocne tętniące życiem miasto
My dajemy zobie czas do polowy sierpnia zeby zobaczyć jak córka będzie sie sprawować,wcześniej myśleliśmy zeby skoczyć gdzies na last minute np. Do Grecji ale potem nam przeszło, teraz Mała robi postępy to zobaczymy jeszcze nie skreślamy naszych planów.
Feeva super że Malutka okazała sie nie taka mała i że szczęśliwie jest juz na świecie,fajnie że macie razem dzieci w jednym czasie.
Przeszła nam karuzela, kto ją wymyślił? Wycaluje go po stopachdziecko leży 15 minut śmiejąc sie w głos do latającej biedronki. Jedyny minus trzeba nakręcić ale coś za coś.
Dzisiaj organizujemy( tzn. Mąż) grila dla znajomych, zobaczymy jak wyjdzie. -
nick nieaktualny
-
A my dziś kończymy 2 miesiące!
Jak to szybko leci.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bb0de0de48b7.jpgkamciaelcia, pawojoszka, Feeva, Wowka, Katy, MajowaMamusia, kattalinna, Sela, D_basiula, Mycha666, Fatalita, Hoope, Mała Matylda lubią tę wiadomość
-
Majowamamusia witam w klubie ,ja też nie lubię miast i też nie wiem co ten Wrocław ma takiego . Urodziłam się niedaleko bo w Bielawie koło Dzierżoniowa i to dla mnie jest piękne miejsce ,pod samymi górami nad jeziorkiem gdzie by się człowiek nie obejrzał piękne widoki . Poza tym to jeszcze tylko mazury mnie urzekły . Nad morzem byłam raz ,ale w UK mieszkaliśmy nad oceanem i zdecydowanie nie jestem fanką dużej wody. Ale w Bielawie mam rodzinę tak że może uda się wyskoczyć na parę dni, tylko to już bliżej końca wakacji.
Asix ale pyza, fajnie ze wam się udało wypocząć .
Dzieciaki dorastają będzie coraz łatwiej bynajmniej że spaniem bo w innych kwestiach niekoniecznie -
Ja tez kocham Krakow chociaz mieszkam tu cale zycie :p Teraz juz na obrzezach, ale wcześniej mialam 10min tramwajem na Rynek Glowny
My dzisiaj konczymy 3 miesiaceNie wierze jak ten czas leci...Pozniej wrzuce zdjecie bo na razie Kamcio sie cos dobudzic nie moze ;p
Feeva, Fermina, Hoope lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Moj 3 miesięczny bobas twierdzi, ze jest ok haha
To zdjecie mi wyszlo :p
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/26bf0fb8f5b6.jpgFeeva, MajowaMamusia, J.S, D_basiula, Fermina, kamciaelcia, Mała Matylda, Mycha666, Sela, Nynka, Fatalita, Hoope, kattalinna, pawojoszka, Wowka lubią tę wiadomość
-
No i tyle mi wyszło z planów regularnego pisania.. Nie mam czasu po prostu, ale bywam tu i czytam. Będzie skrótowo troszkę, bo mam dużo do ogarnięcia w domu.
Podziwiam wszystkie wyjeżdżające z dziećmi, ja bym chyba panikowała za bardzo. Może z drugim będzie łatwiej.Pomijam fakt, że u nas wakacje mijają pod znakiem pracy i realne są wyjazdy dopiero od września. Swoją drogą, ktoś się wybiera w okolice Łeby? Mam dużo bavarii 0,0.
JS bardzo się cieszę, że u Was lepiej z Igorkiem, oby Twój sen też wrócił do normy.
Matylda gratuluję wygranej walki o kp.
Feeva, ale super, że Wam się powiększyła rodzinka bez komplikacji.
Jeżeli chodzi o obowiązki domowe, to ja mam w drugą stronę. Jako najmłodsze dziecko, po latach nie miałam ich wcale i uważam, że mi było o wiele trudniej ogarniać później dorosłe życie, tak jak pisze Hoope. Na Julka już czeka cała lista w związku z tym. W rozsądnych ilościach oczywiście.
Katy, ja bym oszalała, do pasji doprowadza mnie ingerowanie w mój porządek dnia, zwłaszcza tak bez refleksji. Bardzo współczuję.
Kamcia, wow. Ja pierwszy alkohol planuję w sylwestra.
Nie byłabym żoną mojego Męża, gdybym nie napisała, że Gdańsk to Zatoka, nie morze.Napastował mnie tym tekstem, bo my zawsze jeździliśmy do Trójmiasta na plaże.
W Krakowie mieszkałam 9 lat, w ścisłym centrum, mam dość.Z sentymentu czasem wracam na chwilkę.
Dzieci forumowe piękne.
Hoope, czyli krztuszenie niekoniecznie mija z wiekiem? niedobrze...
Kwiatkowa, mam nadzieję, że Ci się chłop opamięta.. Alkohol, nawet okazjonalnie pity bez umiaru potrafi naprawdę dużo zepsuć.
Mi też się nie zdarzają twarde piersi. Za często opróżnane.
A teraz proszę o uspokojenie mojej histerii, bo podejrzewam, że panikuję po prostu. Od trzech dni daję Małemu espumisan, na próbę, bo nie mogłam patrzeć na to jak się męczy. Nie poznaję go. Śpi i je. Nie wrzeszczy. Zasypia bez godzinnego noszenia, nawet jeżeli odkładam go nie do końca uśpionego. W czuwaniu patrzy spokojnie, nie prosi osiemset razy o zmianę pozycji płaczem. No i zaczęłam się martwić, że za dużo śpi i coś mu jest. Wcześniej spał jak na lekarstwo, dziś np obudził się o 8:00, pobawił się, zjadł, pogadał do 9.00, zasnął, był spacer. Obudził się 0 11.20 (!) i znowu zjadł, przewijanie, zabawa i od 12: 30 znowiu śpi.. Usnął mi na rękach jak siedziałam i nie kołysałam nawet, takie rzeczy się nie zdarzały. Czy ja mam się martwić? Dwa ostatnie dni od 12 do 17 przesypiał tylko z 15, 20 min. przerwami na jedzenie a rano i wieczorem miał trzy dłuższe przerwy na zabawę, ale też maks godzinka, półtorej. Dziś też się na to zanosi. Poza tym pełna norma, gorączki nie ma, kupa śliczna, odruchy wszystkie, jak były, kontakt nawiązuje. Czyżby on taki był, jak go nic nie boli? Dajcie mi w łeb, bo jak wrzeszczał i nie spał byłam chora z nerwów a jak zaczął to mi wcale nie lepiej.
Edit: O tak sobie śpi.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5fd68a95a6d1.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2018, 13:55
Mała Matylda, Feeva, Mycha666, kamciaelcia, Katy, Sela, J.S, Hoope, kattalinna, pawojoszka, Wowka, D_basiula lubią tę wiadomość
-
Asix, Katy, Fermina, kamciaelcia śliczne maluchy :*
Ciesz sie Fermina, że dziecię Ci tyle śpi. Nie doszukuj się nieprawidłowości
Moja od trzech dni śpi w nocy po 7h.
Dzisiaj spała od 21:30-4:35, potem 5-7:15, potem w łóżku ze mną do 9:15
Chwale się siostrzenicą
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7e266e4a95de.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9d0057481a12.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0c6d10c223f7.jpg
Jestem w niej już zakochana
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2018, 14:45
kamciaelcia, Nynka, Mała Matylda, Fatalita, Katy, Hoope, kattalinna, Mycha666, pawojoszka, Wowka, Ewciaa83, Fermina, MajowaMamusia, D_basiula lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa z Wrocławia nie pochodzę, ale byłam raz i się zakochałam. Mam niedosyt z tego miasta.
W Krakowie studiowalam i źle wspominam, ale pewnie przez studiaale pojechalabym z sentymentu.
Ja bym mogła mieszkać nad morzem, oceanem. Południowa krew chyba we mnie płynie:D Hiszpania to moje marzenie a raczej wyspy
Co do dziecia to ja jakoś przywyklam do jego humorkow, trybu życia i jakoś chyba się nie przejmuje i nie przeżywam.
A na wakacje namawiam męża na październik jakaś Hiszpania Grecja? -
J.s. Wiki dzisiaj też całą noc co godzinę jęczała, ale bez darcia się. U nas problemem był chyba brzuszek, bo nad ranem zrobiła wreszcie kupkę.
Ogólnie odkąd daje espumisan to ładnie się wypróżnia, ale i tak mega mecza ją bączki.
My dzisiaj też kończymy dwa miesiąceMała Matylda, D_basiula lubią tę wiadomość
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Sliczne dzieciaczki
Fatalita, ale moj sie budzil na jedzenie co 1,5h, masakra, rece opadaja. Nie wiem komu te dzieci spia, bo na pewno nie mi
A to moja gadzinka kochana
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/babc7e2d376e.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2018, 15:31
Sela, kamciaelcia, Feeva, Katy, Hoope, kattalinna, Nynka, Mycha666, pawojoszka, Wowka, Mała Matylda, Fatalita, D_basiula lubią tę wiadomość