X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra ma córkę 11-letnią i ona bardzo dużo opiekuje się rocznym bratem, widać fajną relację między nimi.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda to samo mogę napisać o 7-latce. Z najstarszej pociechy nigdy nie miałam i nie oczekuję zmiany. Mam nadzieję, że skończy liceum i pójdzie w swoją stronę gdzie będzie mogła wszystkie swoje mądrości wprowadzić w życie. Powodzenia.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez raczej zadne obroty sie nie szykuja, nic sie nie zanosi, poczekam sobie zapewne tez, takze Katy nie jestes sama :D

Szkoda ze sie nie interesuje mlodym i ci nie pomaga.

Kattalina, gratuluje tak dobrego dnia!

Katy, kattalinna lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od dwunastu lat ? Ja wyrzucałam śmieci jak jeszcze do kontenera nie siegalam ,stawałam na częściach kontenera żeby sięgnąć, gorzej jak się wiadro giblo i wpadło do środka ,trzeba było włazić na górę i wiadro wyciągać . To były czasy ... ale jakoś nikt nie czuł się wykorzystywany . Mając 10 lat już pilnowałam dwójki maluchów w piaskownicy . Dzieci mają teraz zdecydowanie za dobrze .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 21:54

cf409fc7e7.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Szymon ma prawie pięć lat dziś mi powiedział że Ula to jest moje dziecko a Patryk jest jego i pół dnia się bawił w jego opiekuna chodził mu buzie wycierać i wogole ,słodkie to było bardzo ,im mniejsze dziecko tym łatwiej bo jak już zacznie się ten głupi wiek to można się zagadać na śmierć.

Katy, kattalinna, Fermina lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wsrod moich kolezanek z klasy to i tak bylo niezle bo wiekszosc nie miala zadnych obowiazkow i wielce sie dziwily jak mowilam, ze musze isc naczynia umyc albo obrac ziemniaki do obiadu :p

Udalo mi sie Kamilka odlozyc do lozeczka o 22, sukces :p

pawojoszka, Fatalita lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odniosłam się do Waszych dzisiejszych wpisów, a potem zamiast wyślij wcisnęłam anuluj :/
    Nie mam czasu ani siły odtworzyć tej treści więc będzie skrótowo.e

Sela, Tulik ma 50 cm długości, 20 cm szerokości w ramionkach i 18 cm w najwęższym miejscu. Dostałam go, nie planowałam kupować, więc nie mam rozeznania w tym jakie wersje istnieją, wydaje mi się że mam taką zwykłą.

Kąty, cieszę się, że z Kamilkiem lepiej :)

Kattalinna, gratuluję udanego dnia!

Wowka, cieszę się razem z Tobą z nowej umiejętności Skrzata :D

Mama32, temat zielonych kup zgłębiam od dwóch tygodni - rzeczywiście przy karmieniu piersią może tak być, jeśli dziecko prawidłowo przybiera nie ma się czym przejmować. Jeśli przyjmujesz suplement z żelazem może to wpływać na kolor kupki.

Dziewczyny z Warszawy - gdzie robiłyście usg bioderek? Prywatnie czy na NFZ? Jak długo czekałyście na termin?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 22:31

Wowka, Sela, Katy lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, oczy mi się kleją, a jeszcze mamy że 150km do celu... wyjechaliśmy, jak Skrzat się skimał porządnie. Śpi nadal, już 3h :)

Co do rodzeństwa, to ja mam brata młodszego o 12 lat. Zdał właśnie maturę :) ale jak był mały to mnie wkurzał i to niemiłosiernie. Pewnie dlatego nie chciałam mieć za szybko dzieci :D absolutnie nie chciałam się nim zajmować, no ale musiałam ż nim nieraz zostać. I prasowac jego ciuszki do 6 miesiąca, wszystkie. Cieszę się że wyrósł na fajnego faceta, dorosłego i odpowiedzialnego :) ale dogadujemy się dopiero od jakiś 3-4 lat.

Mała Matylda, ja robiłam usg bioderek w żyrardowskim szpitalu. Na NFZ, kolejka minimalna, dodatkowo usg głowy, w sumie nie wiem dlaczego :) W poczekalni byli ludzie z Pruszkowa i z Ożarowa, dlatego piszę :) ps. Jestem pod wrażeniem "skrotowego" posta :D

Kattalinna, ciepły obiad i ciepła kawa, fajnie :) super, że mieliście udany dzień :)

Kamcia, jak,podróż? Dojechaliście szczęśliwie?

Mała Matylda lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 01:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też się obraca ale ortopeda mówił że to przez ciężar głowy się obraca. Bo na świadome obracanie jest za wcześnie.

My jutro skoczymy sobie nas morze. Na być ciepło. Dziadki zaopiekują się małą a ja sobie tyłek do słońca wystawie.

Fatalita, Katy, pawojoszka lubią tę wiadomość

• Fatalita Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 01:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szerokich dróg!

Wowk, też pewnie już u celu? :)

Również jestem pod wrażeniem "skrótowego"posta.

Wiki zasnęła dzisiaj chwilkę po 21, bez awantury. Usypiałam ją tylko godzinkę przy piersi na spokojnie. Oczywiście nie mogłam uderzyć, że to już, więc do 23 siedziałam oczekując wrzasku, który nie nastąpił. Obudziła się niedawno ok. 1 i teraz jemy. 4 godziny snu, moje dziecko dorasta <3 :P

Gratuluję nowych umiejętności, Wiki przedwczoraj podczas też obrociła się z brzucha na plecy. Póki co nie powtórzyła wyyczynu ;)

Spokojnej nocy wszystkim!

A no i byłyśmy się zważyć - Wiki waży 4360 gram :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2018, 01:35

Mała Matylda lubi tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 02:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, mistrzowsko wyczułaś sprawę - w wersji rozszerzonej posta pytałam o Warszawę i okolice, więc bardzo dziękuję :D
    Mamy skierowanie nie na usg, a do ortopedy, w poniedziałek zadzwonię i dowiem się czy nas przyjmą :)

Pierwotnie poprzedni post odnosił się do jeszcze kilku osób, ale nie potrafiłam sobie przypomnieć do kogo i co pisałam ;)

Zaraz odkładam laktator i wracam do łóżka. Podróżującym na dłuższych trasach życzę szerokiej drogi i szybkiego dotarcia do celu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2018, 02:44

Wowka lubi tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 03:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze wam morza!

Wowka, juz dotarlas?

Fatalita, gratuluje dorastania coreczki i czterogodzinnego snu, u nas dla odmiany co 1,5h pobudka, tez pieknie XD

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 03:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też mała pomyliła dzień z nocą chyba, oczy jak 5zl, śmieje się w głos, czy jeszcze uśnie? Oby...

ex2bio4pttsuyqga.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 04:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mną się moja siostra musiała zajmować bo jestem młodsza, więc to ona miała przekichane XD
    Ale od małego musiałysmy się nauczyć samodzielności, bo rodzice całe dnie pracowali.

Fatalita, cieszę się z długiego snu Wiki :D

Mania znowu spała 21:30-4:10. Rzucała się po łóżeczku koło 2, ale nie brałam jej i finalnie jeszcze zasnęła. Zjadła i znów śpi.

A tak w ogóle to moja siostrzenica już na świecie <3

Hoope, Sela, J.S, Wowka, Katy, D_basiula, Mała Matylda, pawojoszka lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Dla mnie to kalectwo jeśli dzieci nie mają obowiązków, takim ludziom w dorosłości będzie bardzo ciężko się dostosować. A dwa, że to uczy postawy roszczeniowej i egoizmu. Rodzina to wspólna jednostka i każdy powinien brać udział w jej budowaniu a nie tylko brać. Przy okazji nauczą się więcej niż zalewania chińskich zupek.

Powinniśmy uczyć dzieci życia w dorosłości a nie hodować dla siebie. Słodkie grubaski dodam. Co trzecie dziecko ma nadwagę!

kattalinna, Wowka, Katy lubią tę wiadomość

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva jak w końcu urodziła? Faktycznie nie waży dwóch kilogramów? Wiesz coś więcej. Gratulacje, fajnie, że razem macie dzieci, zazdraszczam. Ja zawsze miałam sama :( Macie do siebie blisko?

Mój dzieć poszedł wczoraj spać o 18:00. Na noc. Jadł trzy razy przez sen i od 6 noe śpi, jak zawsze. Nie wiem co to było

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Feeva super!!! W końcu się udało maleństeu opu opuścić brzuszek ;-)

Hoope dobrze piszesz to kalectwo jak dzieci nie mają obowiązków. Nie wiem o się dzieje w tych czasach z tymi dziećmi.

Kurcze zrobiła mi się jakaś nadprodukcja mleka. Mimo, że mały je to i tak chwile po jedzeniu piersi robią się twarde. Nie chce ściągać laktatorem, bo tak to piersi dostaną sygnał, że tyle mleka jest potrzebne, a nie jest. Mały ssie od paru dni krócej to może dlatego. Wiecie ile zajmie piersiom stabilizacja w tej produkcji?? To już trwa 3 dni...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2018, 07:06

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urodziła naturalnie. O 18:50 puścili wody, urodziła o 21:10. Bez znieczulenia bo nie było czasu na to. Była lyzeczkowana jak ja, straciła dużo krwi. Ale najważniejsze, że wszystko dobrze.
    Mala waży 2360g i ma 49cm :) Czyli usg się pomyliło bardzo.

Hoope my do siebie mamy 5minut z buta, osiedle obok :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2018, 07:09

Sela, Hoope, Wowka, Mała Matylda, Fatalita, pawojoszka, Katy lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dojechalismy przed 15
    podróz super-chłopcy dali rade jechac sami z tyłu 1,5h, potem maz do nich sie przesiadł by Piotrusia nakarmic, mała przerwa dla Patryczka ok 50km od celu
    Patryk spał
    Piotrus nie -on nigdy nie spał w aucie ;) padł na końcówce
    łózeczko dotarło o 19 ale dotało
    noc jak w domu-o 1 i o 5 jedzonko, ale około 6 Patryk juz był koło mnie, nie zasnał a wiec Piotrus wstał przed 7 o.O a to dla niego nie jest normalne
    dzis co najmniej spacer nad morze

Sela, Mała Matylda, Fatalita lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, mam podobnie z cyckami. Produkcja się zwiększyła, może zaeaz będzie zapotrzebowanie większe po prostu.

A w tych czasach nie z dziećmi się dzieje, tylko z rodzicami. Niestety, to całe bezstresowe wychowanie zbiera żniwa. Dzieci z jednej strony traktowane są jak dorośli (po partnersku podejmowane decyzje), z drugiej nie pozwala się im dorastać przez ciągłe wyręczanie, nie obarczanie obowiązkami, nadmierne chronienie. Rodzicami są ludzie, którzy w swoim dzieciństwie mieli zasady i obowiązki, a nie zawsze pochwały i nagrody. teraz pokutuje "chcę żeby moje dziecko miało lepiej", tylko jest przegięcie w drugą stronę: są prawa bez obowiązków. A dziecko nigdy nie będzie równouprawnym partnerem dla dorosłego, bo to ja jako rodzic mam przewidywać konsekwencje i brać za nie odpowiedzialność. Dzieci tego nie potrafią po prostu. Dziś brakuje złotego środka. Dzieci się motają bo nie są wychowywane a chodowane. Nie wszystkie oczywiście, ale jedne mają wpływ na inne..

Wowka, Katy, Sela lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 1349 1350 1351 1352 1353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ