X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podaję na cycku. ;) Jakoś boję się na łyżeczce, wody nie daję a tak łapie kropelke na sutek i on sobie to zjada. Już pierwszego dnia od pierwszego podania była duuża różnica, noc przespana bez stękania (bo on nawet przez sen był niespokojny i się męczył) na drugi dzień problem nie istniał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 07:11

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś karmienie tylko o 2:30 i teraz o 7. Maleńki przysypia, malutki śpi...matka oczywiście ma już po spaniu
    Ale żeby nie było tak pieknie to o 5:30 pierdziuszki Patryka zbudzily. Espumisan daję na łyżeczce
    Zresztą-probiotyk i wit D również

Ja mam 25kg mniej niż przed ciąża i 29 kg mniej od starań w sierpniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 07:16

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, Ciebie nikt raczej nie przebije. :D

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, powiem szczerze ze ja tez wspolczuje tego kaca jak sie obudzi, nie zazdroszcze, oj nie XD
    Dzisiaj na pewno ci nie pomoze w niczym :D

Mama, czyli jakies dwa tygodnie temu

Fermina, Mama32 lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina
    Przydałaby się jeszcze jedna ciąża :D
    Poprzednio też zaczynalam na otyłości i konczylam na nadwadze
    Teraz słodkie max raz dziennie(odwyk ciążowy nadal ma skutki) i gdyby spadł kilogram mialabym bmi w normie ;)
    Ale już dwa razy waga wracała, z nawiązką :(

Fermina lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też pierwszego dnia wypił trochę z wujkiem...a że tyle czasu nic...oj 2dni chorowal :) ale mi wtedy brak współczucia :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. raczej nie pomoże. :D A tak się cieszył ze wziął wolne i chciał jeden domek dokończyć z remontem. Już to widzę. No ale nikt do gardła nie wlewał. Ciekawe czy o 17 da radę pójść na swój spacer z synem. :D

Kamcia, zdaje się że lekarz kolejnej ciąży nie zabraniał. ;P A na zdjeciach wyglądasz świetnie i patrząc na nie nie wierzę w to bmi.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szybko wróciłam do wagi z przed ciąży. Niestety dostałam takiego apetyty, szczególnie późno wieczorem że już mam kilogram do przodu (jak nie więcej bo się ważyłam z tydzień temu). Jem byle co i byle jak, szczególnie dużo lodów schodzi :O też muszę się wziąć za siebie. Narazie raz w tygodniu basen, ale przede wszystkim muszę nad moja dieta popracować. Marzy mi się zejść jeszcze tak z 6 kilo, bo przed ciążą idealnie też nie było.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 07:33

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fermina
    ale z tym samopoczuciem moj dzielnie z synami walczył :)

a zdjęcia-aparat oszukuje ;)

o zakazie o ciazy nie słyszałam, odradzanie tak ;)
    niech malenki najpierw wyrośnie z marudzenia :D pomyslimy
    wczoraj robiłam furorę z nim w parku przy plaży: Patryk płakał, marudził, machałam nim w tej miekkiej gondolce z mega szumami odkurzacza :) smiałam sie ze kubeczek na drobne postawię
    a jak kuzyn sie śmiał, ze przyjechałam nad morze z odkurzaczem, ja nawet go już nie słysze, tak przywykłam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 07:48

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cola
    ja nawet pływać nie umiem :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Sela Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama32 ja mam zalecenie od pediatry 10 kropelek 3x na dobe. Otwieram mu dziubek i wlewam po mału kropelki i zaraz daje cyca i ciągnie jak szalony. Chociaż smak kropelek b.lubi, bo jak płacze i mu daje to od razu buzia się cieszy. Z tych kropelek też zacznę schodzić pomału

Co do wagi hmmmm mnie zostały jeszcze 4 kg, przytyłam 16. Ale tych 4 to chyba nie zrzuce, bo wpierdzielam słodycze jak dziki osioł. Wczoraj sobie obiecałam, że od dziś nic nie zjem słodkiego. Pozowle sobie tylko raz w tyg. Ja nie wejde w żadne spodnie sprzed ciąży. No wyglądam jak świnka z wielką dupcią. Nie wiem czy mi się uda z tymi słodyczami, bo mam ich pełną szuflade heh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 09:10

Mama32 lubi tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Był wczoraj jeszcze temat piwa. Ja kupuję nowe smaki "babskich" piw alkoholowych i z ciekawości tylko dzioba zamaczam. Resztę wypija mąż. Po takim długim okresie abstynencji mam wrażenie, że każde smakuje jak wódka ;)

Chciałabym iść na jakiś fitness ale po cc chyba muszę jeszcze poczekać. Ale to jest znak, bo 200 metrów od mojego bloku otworzyli właśnie nowy klub fitness.

Lecimy z ryczkiem do Lidla.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 09:06

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też szybko wróciłam do figury z przed ciąży. Wiadomo, że brzuch nie tak jędrny Ale chudy. Na wadze mniej o 2-3 kg niż przed ciążą.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czytam Was i podziwiam. Wy naprawdę jecie wszystko? Owoce, warzywa i słodycze? Bo ja ze słodyczy to tylko biszkopt z galaretką A ostatnio na loda sobie pozwoliłam. No po prostu boję się żeby Maleństwo nie bolał brzuszek i nie płakała z tego powodu, bo parę wieczorów już tak ryczała A ja nie mam wtedy pomysłów i cierpliwości przede wszystkim żeby ja uspokoić. Na początku jadłam wszystko to jakąś wysypka się pojawiła, zielone kupy, płacz wieczorami i prężenie.
    Napiszcie jakie warzywa i owoce na surowo jecie po których wasze dzieci nie mają żadnych sensacji, bo ja zwariuję już na tej marchewce i burakach :-(

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nie miałam problemów z podaniem kropli bo moje dziecko wiecznie rozdarte więc buzia otwarta aż zbyt szeroko.

Co za niedobry chłopak z tego Baryły. Przestał drzeć się wieczorem, teraz dobija mnie rano. Nakarmiony, przewinięty, wybawiony, cały czas stęka i marudzi. Wszędzie mu źle! W końcu odkładam go samego do łóżka i idę do kuchni na kawę i zrobić śniadanie córce a on się drze. W poradnikach są dzieci, które z czasem się wtedy uspokoją ale nie moje, moje drze się coraz bardziej!

Jak mnie to frustruje to masakra.

Wracam, biorę na ręce i cisza, dziecka nie ma. Przytula się i go nie ma. Idzie spać. Czy to musi tak wyglądać?

Karmienie to samo, cyrk jak był tak jest. Muszę przyznać, że dziewczynki nie dość, że były bardziej bystre to jeszcze mniej uciążliwe. Na tym etapie spały już ładnie, jadły normalnie co trzy godziny, ja byłam wyspana, nie darły się bezmyślnie, mogłam też zdjąć kapturki. Przy nim czas się zatrzymał.

Nie mogę zgonić na ból brzucha bo już go nie boli. Bąki puszcza jak stary, kupy robi ładne, brzuch miękki. A wlaśnie, przestał się drzeć wieczorem nagle. Po prostu pewnego dnia kupy zrobiły się ładne. Żółte, gęste, grudkowate. To się zbiegło z wieczornym wyciszeniem. Teraz jest po prostu potwornie marudny i wciąż ma problem ze spaniem w dzień. Jak długo jeszcze??

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amygdala jem wszystko. Normalnie jak przed ciążą.

amygdala lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jem wszystko.
    U nas czasem są jakieś prężenia, stękanie przy gazach itp ale zauważyłam prawidłowość, że dzieje się tak wtedy, kiedy częściej je w ciągu dnia. Matylda nadal cmoka przy szybkim wypływie i łyka powietrze, więc wiążę z tym te prężenia. Podaję wtedy Bobotic i przechodzi.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich:)
    Amygdala ja jem wszystko, od kapusty bobu fasolki po cuksy. Jedyna rzecz, której nie jem to mc donaldy itd ale kebsa czasem wciagne:P

U nas na brzuszek pomagał espumisan, teraz bobotic i też działa ale ten zakraplacz mnie tak wkurza, że jak rzuce kiedyś tą buteleczką...

A kilogramy, jestem grubcio, straszny, 8kg do Wagi z przed ciąży, a przed też było mnie troche za dużo, najgorsze że waga się zatrzymała. Juz chyba drugi tydzień obiecuje regularnie ćwiczyć, może w tym się uda...i mniej jeść...

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie waga 4 kg mniej niż przed ciążą Ostał brzuch ale to pewnie potrwa ,zostały też żylaki w poprzednich ciążach znikały po porodzie . Czuje się lżej niż nawet przed ciążą ,liczę że waga jeszcze spadnie z czasem przy kp jednak organizm trzyma lekki zapas zwłaszcza jak jemy byle jak i nieregularnie żeby w razie kryzysu miał z czego mleko produkować .

cf409fc7e7.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też staram się jeść wszystko oprócz wzdymajacych bo raz się nazarlam kalafiora i potem Mała się darla i prezyla więc się boję.

Sukces!! Kapturki poszły w kąt!
    Mala ssie ładnie z obu piersi, nie wypadają sutki, nie cmoka, nie boli. Jestem dumna <3

Hoope, amygdala, kamciaelcia, Fermina, Fatalita, Katy, kattalinna, Wowka, BrumBrumek, jangwa_maua, pawojoszka, Mała Matylda, Kwiatkowa24, D_basiula lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
‹‹ 1355 1356 1357 1358 1359 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ