X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajadam właśnie wędzonego halibuta
    Mniam mniam

kattalinna, Fatalita lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Sela Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha ja też się obkupilam ubranek w lidlu, wydałam 130zł ale jestem zadowolona. Staniki ostatnim razem kupiłam :-)

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh..Kamilek co chwile sie odrywa z krzykiem od cycka :/ Polozylam go w koncu obok siebie i jest lepiej, ale zamiast spac on do mnie gada teraz...A moj madry chlopak mu jeszcze grzechotka machal przed chwila :/ Bo to ja bede miala nocke z glowy nie on...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy gdzieś tam, na zachodzie Polski, jakiś tam sobie Baryła opróżnił dwa cyce i buja się na obolałych ramionach matki a tatuś obok chrapie w najlepsze...

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ostatnio zamiast jeść co chwilę puszcza cyca i gada do niego jak do mikrofonu... Odkładam a za chwilę beczy, że znów głodna. Albo wpycha rękę tak, że odłącza się od piersi i zasysa piąstkę. I tak ją ssie i się dziwi, że nic nie leci o.O Czasem też łapie cyca w dwie dłonie jak butelkę XD I strasznie mnie drapie, maltretuje mi tego cyca, że potem cały w szramy czerwone.

Sela, Fatalita, Feeva lubią tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na północy dzieć już co prawda śpi ale przerobilismy cycoodrywanie z płaczem, noszenie, tulenie, bujanie przez mamę, wszystko przerywanie niezadowoleniem, tulanie noszenie bujanie przez tatę, razy chyba osiem, w interwałach, po czym łaskawie przyjął cycka że spokojem. Pięć razy zasypiał i budził po dwóch minutach. Oj nie lubi iść spać wieczorem. Ani troszeńkę..

Katy, wytłumacz jak działa grzechotka, kiedy trzeba uspokoić płaksę, ja odbylam kilka rozmów na ten temat z Mężem i działa. ;)

Mama, ja też długo rozmyslalam czy dac espumisan czy nie. Musisz sama być gotowa i pewnie, że lepiej najpierw spróbować naturalnych sposobów. Możesz też zobaczyć czy działają u Was rurki windi, jeżeli szkraba męczą gazy to powinny przynieść ulgę a zawsze to bez chemii.

My jutro wcześnie rano jedziemy na bioderka i będę polować na resztki stanikow do karmienia. Ciągle kupuje i ciągle mi mało. A po południu, jak z nóżkami będzie ok, będziemy się wiązać w chustę do skutku.

Edit: Przeczytałam o maltretowaniu u Tandy.. Wczoraj Mały tak mi ssał ramię, że dziś mam wielkiego siniaka i wybroczynki w tym miejscu. Ma potrzebę ssania nieziemską. Tak bardzo nie chciałam smoczka ale jestem o krok od złamania postanowienia. I jeszcze sutki mi łapie w dwa paluszki i wykręca albo wbija pazurki. Mały sadysta.

Nie skończę pisać tego post a, ciągle mi coś się przypomina. Tanda, gadanie do cyca jak do mikrofonu bardzo mnie rozbawilo. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 22:40

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też bawi tak, że parskam przy tym za każdym razem XD
    Przypomniałaś mi, że też mnie szczypie albo wykręca brodawki. Tylko nie tak subtelnie paluszkami jak u Ciebie, od razu całą garścią.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam Wasze historie cyckowe i u nas wszystko to samo. Przedwczoraj bodajże podczas wieczornego karmienia doszłam do wniosku, że to moje dziecko musi mnie bardzo nienawidzić- tak to za każdym razem wygląda. Najbardziej lubię karmić na śpiocha, wtedy wszytko ładnie i łagodnie przebiega :-)

Jutro mam chyba ostatnie spotkanie z położną. Dostaję reprymendę za brak szczepień, ale będę grać blondynkę ;-) jeszcze chcę przeciągnąć trochę i zaszczepić za dwa bo przyszły tydzień nas nie ma.

Ćwiczycie mięśnie Kegla? Dziś sobie przypomniałam, że by się przydało. Jutro wyciągam kulki gejszy.

age.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 04:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda ten mikrofon wymiata hehe

Kattalinna ja mam właśnie zamiar poszukać po necie jakiś kulek i zacząć ćwiczyć...ale z moim zapałem to pewnie pare tyg minie zanim kupie.
    W środe mam gin. To może będzie motywacja

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahh Ci tatusiowie :p

Planowałam isc sie wysikac jak sie maly odlaczy od cycka to mi znowu tesciowa łazienkę zajela...Pecherz mi przez nia wybuchnie zaraz :/

Mi Kamil tez lapie czasem sutka w garsc i sciska :/

Tez planuje kupic te kulki gejszy, ale raczej w przyszłym miesiacu :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heejka :)

Cola, my wyciągnęliśmy w piątek, waga 4,4 kg.

Kamcia, zazdroszczę dobrej ryby. Za mną od dłuższego czasu chodzi dobra ryba, a co zrobię w domu to ląduje w śmietniku-zawsze coś z nią nie tak.

Tanda, wesoło masz :D i mikrofon i jedzenie piąstki wymiatają ^^

Moja przy piersi strasznie stęka, wije się, delektuje "umm, ohhh, ahh", jak ktoś słyszy to zawsze komentuje jak ona przeżywa to jedzenie. Ale łakomczuch, głodomor jest straszny...
    Ta hipotrofia chyba bardzo wjechała jej na ambicję ;)

Mam nadzieję, że nie wykupiłyście wszystkiego z lidla, bo dzisiaj ja tam robię wjazd :D

Z tą moją waga to ja się wtedy żaliłam ;) serio muszę się wziąć za ćwiczenia. A tak mi się nie chce...a słodkie takie dobre...

Kattalinna, my też jeszcze nie zaszczepione ;) a jak Anusia znosi to "godzinne" motanie w chustę? Bo Wiki podczas strasznie się drze, no nie da się matce porządnie nauczyć :/ więc na stresie zawsze ją za lekko podociągam.
    Ale szybki spacer po bułki zaliczyłyśmy w chuscie :)

kattalinna lubi tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z karmieniem to samo, w nocy ssie idealnie, sama wypluje suta i od razu śpi w dzień possie dosłownie 2-4 min i niby już najedzona, bawi sie wypluwa znowu wkłada do buzi aż wkoncu jej całkiem zabieram bo boje się żeby powietrza się nie nalykala. I chyba dlatego co godzine chce znowu jeść.
    Jestem ciekawa co przyniesie dzisiejszy dzień, wczoraj... Odpukać... Było dość znośnie. Nie chce chwalić dnia przed zachodem słońca ale może to dzięki herbatkom? Dzisiaj dzień drugi obserwacji, czy będzie prezenie, Jak często, czy marudzenie itp.
    Teraz rano zaczęła się pręży, myślę sobie próbuje puszczać bąki albo się załatwić,po pół godz już płacz, wzięłam ja a
    Na ręce i tak mi śpi na klatce. Może potrzebowała bliskości i tego żeby się przytulić? Hmm

ex2bio4pttsuyqga.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita to moja kluska waży już 5 kg więc tym bardziej wyciągam tą wkładkę. Zrobię dziś pierwsza jazdę tak i zobaczymy czy dzieć zadowolony będzie :) mnie Adaś raz tak za suta złapał :D normalnie jakby chciał powiedzieć dawaj szybciej jeść matka :D

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po bioderkach- na medal. Dopiero porównując Julka z innymi dziećmi widzę jaki on jest wielki.. Jakbym z nim po Czarnobylu w ciąży jeździła. ;)

kamciaelcia, Wowka, Feeva, Katy, Hoope, Mała Matylda, kattalinna, pawojoszka lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj szczepimy, od 2 dni przeżywam i się martwię:( chcemy podzielić szczepionki na 2 tury.

O 12 mamy położną, chyba ostatni raz juz będzie.

Zawsze di karmienia zawijam dziecko,raz czy dwa tego nie zrobiłam i myślałam że mi cyca pazurkami poprzecina. Moja już kilka razy rzuciła się na cyca bez kapturka i piła, kilka razy jak się zorientowała że nie ma to histeria, a nieraz w ogóle bez nie chce ruszyć.
    Wieczorami moje dziecko jest nieznośne, śpi cały dzień po troszeczkę a wieczorem przemeczona nie może zasnąć i jest walka.

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba też zakupie te kulki gejszy tym bardziej że mam osłabiona ta przednia ścianę. Majowa my też podzieliliśmy na dwie tury szczepienie. Jutro idziemy drugi raz plus rotawirus.

• Feeva Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za szybko pochwaliłam. Dzisiaj sutek bez kapturka be. Więc sięgnęłam po nie z podkulonym ogonem :(

Moja siostra dziś wychodzi. Czy jeśli będziemy jechać do niej to mogę wziąć Manke czy raczej dziecko takie małe nie szczepione nie powinno mieć kontaktu z innymi dziećmi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 09:21

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva jak ja byłam w szpitalu jeszcze to mnie koleżanka z 9 miesięcznym dzieckiem odwiedziła. Nikt z personelu nic nie powiedział żeby nie można było a widzieli że są. Więc chyba nie ma jakiegoś niebezpiwczeństwa. Chyba że Marysia byłaby chora akurat to co innego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 10:19

• Katy Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem to na pewno nie moga odwiedzac takie dzieci w wieku przedszkolnym (bo te ospy i inne choroby zakaźne), ale takie malenstwo chyba moze;)

Feeva lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no Marysia jest zdrowa jak kon :)
    Uff no to dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 09:51

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
‹‹ 1357 1358 1359 1360 1361 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ