X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my kończymy dziś 2 miesiące
    5,56 kg i 62 cm dzieciaczka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 13:11

Katy, Wowka, Feeva, Sela, J.S, Mycha666, D_basiula, MajowaMamusia, Fatalita, Mała Matylda, pawojoszka, Cola87, Hoope, kattalinna, Fermina lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ale przystojniak <3

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Ja jestem na wakacjach u rodziny. Nie mialam jeszcze okazji Was nadrobic. Synek spokojnie zniosl podroz, w samolocie tez. Na drugi dzien byl troche marudny jak na niego. Mysle, ze to przez to, ze nowe otoczenie i ludzie

kamciaelcia, Mała Matylda, pawojoszka, MajowaMamusia, Hoope, Sela, D_basiula, kattalinna, Fermina lubią tę wiadomość

• Mycha666 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę tu cisza od 6 godzin, czy mi sie forum zepsuło? Odświeżam i odświeżam, a tu ciągle bez zmian ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem :)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja :)

• J.S Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja. Wymeczona jak nie wiem co.

Moje dziecko nie spi od godziny 5 rano. Nie licze tych 5 minutowych drzemek. Spacer nie, chwila ciszy i wrzask, tylko rece i to w taki sposob aby mogl ogladac swiat.
    W ogrodku zle. W domu zle. W bujaku nie. Tylko rece i rece, ale po chwili tez mu sie nudza, a ja skacze, zabawiam, nosze, tancze, pokazuje a wszystko na nie. Ooooraaaaaany, jaka jestem padnieta a do tego usypiam go juz 1,5h i rezultatu nie widac, teraz przysnal to mam chwile.

No to ponarzekalam, dzieki za przeczytanie XD

Czy po porodzie okresy sa takie mocne? Ja zawsze mialam skape a teraz sie czuje jakbym miala polog doslownie.

Kamcia, cudny szkrabek <3

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S.
    ta pierwsza @ moze byc bardzo obfita, bardzo dluga itd itp
    juz druga miałam "normalna"

i współczuje dnia

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też dzisiaj cycuś, potrafi jeść co godzinę,albo i częściej. Od 19.30 próbuje ją odłożyć,co się przebudzi nie da rady jej uspać tylko cyc, poje 10 min i przysypia, nie moge jej dobudzić żeby dalej jadła. Już kimneła z 15 min odłożyłam ją ale nie, pospała troche i na nowo.

Po poronieniu pierwszy okres miałam taki obfity jak nigdy,musialam podpaske zmieniać co chwila, to po porodzie pewnie też bardziej obfity będzie.
    Ile miesięcy po porodzie przy karmieniu piersią czeka się na pierwszy okres? Jest jakaś regula?

• Katy Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez co jakis czas zagladam :p
    Kurcze powiem Wam, ze te kolki chyba nabieraja mocy :( Probowalam mu dac to mleko z butelki co mi zostało i zachowywał sie jeszcze gorzej niz przy cycku...Jak do 2 tygodni nie bedzie poprawy to ide znowu do lekarza...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja jestem :) Walczymy o sen

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem :)

Rozpisałam się, pożaliłam na trudny dzień, a potem wcisnęłam "anuluj" :(. Nie będę tego odtwarzać, napiszę tylko że u nas dwie długie akcje z bólem brzuszka, po jednej rano i po południu oraz znikoma ilość snu w ciągu dnia. Mała marudna, ta pogoda ewidentnie jej nie służy. Do tego lekki katar utrudniajacy jedzenie, my z mężem też zakatarzeni. Oby jutro było lepiej.

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy strasznie współczuję tych kolek. Miejmy nadzieję, że jak najszybciej miną.

Majowa to liczmy po cichu, że to jednak skok i szybko minie. U mnie już 4 dzień... dzisiaj poszliśmy na grilla do znajomych o jak szybko zaszliśmy tak musieliśmy wracać, bo się tak darł. Cycek be, ręce be, a wózek najgorszy... jak wracaliśmy to zasnął i śpi już 1.5h aż się boję co to będzie jak wstanie.

Katy lubi tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie przeraza to, ze kolki niby koncza sie zazwyczaj w okolicach 3 miesiaca, a u nas jakby dopiero sie zaczely...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy rozumiem Cie. U nas taka masakra z brzuchem młodej że aż szkoda pisać ale o tym co już przerobilismy i wszystkich kłopotach to można by już niezła nowelke napisać. Jakos damy radę nie? :)

Katy lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1:0 dla Baryły :/

Katy jaki macie wiek korygowany?

Mój brat darł się 8 miesięcy XD

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju dziewczyny dopiero co odetkalo mi pierś...zmuszalam dziecia do ssania przez godzine, wisialam nad nim, z pod pachy, na leżąco, z poduchy, znienawidzi mnie na bank...ale udało się, cyc boli jakby mnie ktoś pobił.

Współczuję Wam takich dni, też mi się takie zdarzają ale u mnie zawsze ratunkiem jest wózek...

• Katy Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka, podczytuje Wasz watek czasami i wlasnie mialam pytac jak sie u Was dokladniej te problemy ukazuja? Np. przy jedzeniu? No i wspolczuje bardzo bo u nas nie trwa to dlugo a juz mam powoli dosyc :( Trzeba przetrwac :*

Hoope,maly urodzil sie 23 dni przed terminem wiec liczmy, ze 2.5 miesiaca...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka i tak karm na razie, różnie.

Katy no to jeszcze ma prawo pokrzyczeć ;)

Patk śliczna niunia, po zdjęciu nie widać, że kruszynka.

Katy lubi tę wiadomość

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
‹‹ 1375 1376 1377 1378 1379 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ