WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva luuudzie, kogo znowu chcesz zabić?

Katy lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, Mania moglaby isc na koncert rockowy haha :D

Kamil bardzo gustuje w swoich piastkach, a jak trzymam go na rekach to nadgarstek ciamka xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina przez zdjęcie Twojego chomika miałam koszmar, śniło mi się, że młody tak spuchł, że musieliśmy pędzić do szpitala go ratować, chociaż ja już wiedziałam, że za późno.

Pooglądałam sobie dzieci, niesamowite jak się zmieniają z tygodnia na tydzień.

Fermina lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope torbiele miałam już przed ciążą, więc tym się nie przejmuję. Bałam się czegoś gorszego. A przecież to, że karmię nie znaczy, że nie może się jakieś raczysko przypałętać. Wiadomo, że usg dla przyjemności nie robię.

Tanda lubi tę wiadomość

• Ela84 Koleżanka

Wysłany: 20 lipca 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam pytanie - ile wasze pociechy przytyły od porodu bo ja karmie mm i Jasiu juz waży 5200 a urodził sie 3260g a głodomor straszny 120 ml mu mało 7xdziennie

dxomanliinbxhu6i.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela84 wrote:
    Hej dziewczyny mam pytanie - ile wasze pociechy przytyły od porodu bo ja karmie mm i Jasiu juz waży 5200 a urodził sie 3260g a głodomor straszny 120 ml mu mało 7xdziennie

Ela mój waży teraz podobnie i jest drobnej budowy. Miał 3470g. Tylko że Kubuś jest na cycu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2018, 11:39

• laurka83 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feva mania wymiata :-) dziecię mi zasnelo więc trzeba trochę dom odgruzowac.z Ja się bardzo boję raka u mnie w rodzinie się zagościł, ja sama mam mutacje genu BRCA 1 a mój tato od lutego choruje na raka jelita grubego

• laurka83 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą temp to różnie trzeba obserwować, w przedszkolu mieliśmy dziecko, które jak miało około 37.8 to dostawalo drgawek i mamą musiała mu szybciej coś podawać

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale bobasy rosną :)
    Co do temperatury to nam pediatra mówiła, że jeśli nie przekracza 38,5 to w pierwszej dobie nie zbijac w ogole lekami.
    Mój też zajada piąstki, namiętnie próbuje włożyć całą pięść :D

Obiecałam sobie, że nie będę tego robić ale musze. Czy Wasze dzieci wyciągają już rączki do zabawek tak do przodu? I czy jak leżą na boku to odginają główkę do tyłu?

• Feeva Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    Feeva luuudzie, kogo znowu chcesz zabić?

Ale ze co? XD

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela84 wrote:

Mój Jasiu 5300 miał trzy tygodnie temu. Urodzony 3225g. To prawie tak samo jak u Ciebie, a je dalej mniej mojego mleka. Wygląda szczupło :)

Feeva, Mania odleciała z tymi palcami :D u nas też obslinione wszystko.

Nynka, mój paca zabawki w leżaku, od kilku dni nawet łapie w ręce i ciągnie do buzi. I z tą głową do tyłu też się zdarza.

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jednak sprobujemy z innym lekarzem najpierw, mam nadzieje, ze on wymysli co sie dzieje z Kamilkiem...
    Zaczynam sie bac, ze z tego stresu strace pokarm :(

Tesciowa stala nade mna jak maly plakal to jej powiedzialam co sie dzieje i teraz zaluje bo ciągle mi tu przylazi...Jakby od jej patrzenia sie mialo mu sie polepszyc :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • laurka83 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    Ale bobasy rosną :)
    Co do temperatury to nam pediatra mówiła, że jeśli nie przekracza 38,5 to w pierwszej dobie nie zbijac w ogole lekami.
    Mój też zajada piąstki, namiętnie próbuje włożyć całą pięść :D

Obiecałam sobie, że nie będę tego robić ale musze. Czy Wasze dzieci wyciągają już rączki do zabawek tak do przodu? I czy jak leżą na boku to odginają główkę do tyłu?
    Moja wyciąga rączki do zabawek i leżąc na boku odgina głowę, paluszki też pcha do buzi ale ja wtedy ciągnie na wymioty

• laurka83 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem ciekawa ile moja waży ale dowiem się na szczepieniu choć jakieś dużej wagi nie obstawiam

Katy a kiedy do tego lekarza się wybierasz?

• Wowka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    My jednak sprobujemy z innym lekarzem najpierw, mam nadzieje, ze on wymysli co sie dzieje z Kamilkiem...
    Zaczynam sie bac, ze z tego stresu strace pokarm :(

Tesciowa stala nade mna jak maly plakal to jej powiedzialam co sie dzieje i teraz zaluje bo ciągle mi tu przylazi...Jakby od jej patrzenia sie mialo mu sie polepszyc :/

Katy, nie bój się że stracisz pokarm, bo się zapętlisz :)

Ahhh, ta teściowa :/ złote rady też są?

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie probuje sobie to wybic z glowy :p

Poki co nie radzila nic odkrywczego tylko sie dziwila (nie wiem czemu), ze mozna na lezaco karmic xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy nie dziwie Ci się, bo zmęczenie i stres i ma się dość, ale uspokoj się :), bo się nie potrzebnie zaraz zaczniesz bać o pokarm i serio stracisz... wiem, że łatwo mówić ale spróbuj :*
    Idź do innego lekarza, może spróbuj tak jak dziewczyny radziły nagraj go, zapamietaj czy to są konkretne pory dnia, dni, czynności. A może z położną jakaś inną spróbuj?

Wiecie, pytam bo młody kończy 3 miesiące a jak czytam co Wasze dzieci już działają a większość młodsza to sobie myślę, że ten mój małek leń albo słabo z nim ćwiczę:/
    Bo np wyciąga rączki do zabawek do mnie ale tylko na boczku, na plecach jakby nie wiedział jak wyciągnąć do przodu...
    Na brzuchu głowę dźwiga ale na pewno nie tak jak Kamil Katy, ale obrót na plecy? W życiu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2018, 13:00

Katy lubi tę wiadomość

• Feeva Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy konsultuj z innymi lekarzami, nie z jednym. Myślę, że któryś w końcu odkryje co Kamilkowi dolega.

Mam mniej mleka w jednej piersi. 2tygodnie temu było więcej, bo ściągalam 90ml a teraz z prawej 30-60, a z lewej 90-100. Nie wiem o co chodzi... Jak to wyrównać?

Katy lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spadla sama. Ja czytalam zeby zbijac dopiero powyzej 38.5 ale chcialam zasiegnac porady u Was. Dziekuje!!!
    My dzis konczymy 2 miesiace!!
    Tez widze ogromna roznice w zachowaniu, polezy sama, pomaxha raczkami do karuzeli albo do misia w wozku, gada i usmiecha sie. Tylko na brzuchu nie moze ulezec dluzej niz minute...

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • laurka83 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    Katy konsultuj z innymi lekarzami, nie z jednym. Myślę, że któryś w końcu odkryje co Kamilkowi dolega.

Mam mniej mleka w jednej piersi. 2tygodnie temu było więcej, bo ściągalam 90ml a teraz z prawej 30-60, a z lewej 90-100. Nie wiem o co chodzi... Jak to wyrównać?
    Ja sciagalam przez jakiś czas i zaczynałam od tej piersi w której mniej leci i się jako tako wyrownalo

‹‹ 1395 1396 1397 1398 1399 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ