WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bosze napisałam post i mi się skasowało :/ ja pracuję na bloku operacyjnym jako instrumentariuszka. Praca mi się podoba, gorzej z zarobkami...też bym chciała coś zmienić właśnie przez te zarobki, ale też chciałabym dalej robić to co robię. Nie wiem czy w prywatnej klinice zarobię więcej...ale zacznę się rozglądać po innych placówkach. Kawę pije sporadycznie ale pije ;) mój Adaś się nie interesuje jeszcze siusiakiem, ale pewnie jak kazdy mężczyzna w końcu zacznie ;p my dziś też tak jak Ania od Kattaliny kończymy 2 miesiace :).
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/93bfe5ee14da.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 21:12

Wowka, Sela, Katy, kamciaelcia, Feeva, pawojoszka, Mała Matylda, D_basiula, Hoope, Nynka, Fatalita, kattalinna, Mycha666 lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też napisałam post i wcisnelam "anuluj".

Chwalilam dzieciaczki, Kamilka za postępy i Adasia za świetny nastrój.

My też nie śpimy. Mamy powtórkę z wczoraj - już ponad dwie godziny na cycu. Staram się go nie nosić do snu, to mam. W dzień jeszcze jest znośnie ale to nocne usypianie to masakra.. Wmawiam sobie, że mu widocznie do czegoś potrzebne te dzikie ryki i humor na nie.

Czy Wy czujecie jeszcze macice podczas karmienia? Bo mi się wyraźnie stawia. ;) Ta "moja uroda" z czasów ciąży ciągnie się za mną do teraz. Dobrze, że już nie rzygam.. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 21:27

Katy, Cola87 lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, jaki fajny Adaś :) jaki rozesmiany :) musisz mieć chyba żelazne nerwy, żeby uczestniczyć w operacjach. Ja nie mogę patrzeć w telewizji a co dopiero na żywo... szacun.

Z tym łapaniem za ptaszka, to chyba początek przygody :) U nas dopiero co się pojawiło, jakieś dwa dni temu Skrzat odkrył że ma za co się złapać :D

Katy, ja obstawiam skok u Was. Kamilek umie ssać, dobrze przybierał więc to nie jest kwestia techniki przystawiania. A moze miałaś dobrą środowiskową i masz do niej kontakt? Ewentualnie ja bym próbowała iść jeszcze raz do lekarza i nie dała się splawic, że to kolka. Nie każdy płacz dziecka w tym wieku to kolka.

Kattalinna, kalejdoskop gości i nowych ludzi? Wszyscy chcą się Wami nacieszyć w sposób skoncentrowany i na zapas?

Fermina, przestałam czuć macicę w pierwszych dniach w domu po szpitalu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 21:32

Cola87 lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też nie śpimy. Od 3 godz próbujemy się ululać. Kręgosłup mi siada. Usnął dwa razy na 10 min i ryk taki, że szok. I co mu jest? Pojęcia nie mam. Ten typ chyba tak ma i uwielbia się drzeć. Mąż teraz przejął pałeczke i go nosi...
    Fermina ja chyba już nie potrafie nie nosić do snu... jak nie wezmę na ręce to jest taki okropny płacz, że zaraz robi się purpurowy i cały mokry od darcia się. Co do macicy to ja nawet po porodzie nie czułam bólu podczas karmienia. Tym bardziej teraz. Jakaś dziwna ta moja uroda hehe

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • laurka83 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka dopiero zasnela tzn już prawie bo zaliczyla późną drzemkę, usunęła w nosidle i się obudziła o 19.30
    Adaś cudny, fajny smieszek

Cola87 lubi tę wiadomość

• Fermina Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, u nas też sen 2x10 min był. Julek też się tak drze jak sie go odkłada przed zaśnięciem, chyba że ma co ssac. Kluczem jest oprozniona pierś, bo taka z mlekiem wywołuje napad histerii a nawet taka bez go nie do końca uśmierza. Jak już bardzo trzeba to podnoszę ale na chwilkę, staram się żeby nie usypial na rękach chociaż. Julek waży ponad 7 kilo, już nie daje rady go nosić przez godzinę, dwie, trzy a niedługo nawet pół godziny będzie problemem, więc walczę.

Mnie macica nie boli ale czuję jak sie kurczy. Jakąś wyjątkowo aktywną ją mam. Pytałam gina, mówi że niektóre kobiety tak mają..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 21:46

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola
    Cudny Adaśko <3

Cola87 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka większość moich znajomych w tym mój mąż się dziwią jak grzebanie we flakach może mi się podobać ;p głównie mamy operacje na brzuchach, ewentualnie żylaki i amputacje. Amputacje nie są fajne :/ ale ogólnie fascynuje mnie jak to wszystko działa. Wyciągną jelita na zewnątrz, coś tam kawałek wytną, poszyją i to dalej działa! Na praktykach byłam na neurochirurgii i to jest dopiero ciekawe :D ale u mnie w szpitalu nie robią takich zabiegów, szkoda...ale te zarobki dobijają :( a odpowiedzialność duża i przy poważnym zabiegu stresu też trochę jest. Fermina ja czułam macicę z tydzień, dwa po porodzie ale teraz już nie. Katy Kamilek fajnie już Ci łepek dźwiga :)

Katy, kattalinna lubią tę wiadomość

• Fermina Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, a ja Ci zazdroszczę.. Ewidentnie źle wybrałam studia. Jeszcze niedawno zastanawiałam się czy nie postawić wszystkiego na jedną kartę i nie pójść na medycynę ale stwierdziłam, że zanim przejdę przez wszystkie etapy drogi do zawodu to może mi zabraknąć czasu na dziecko a nie wiem czy bym pogodzila jedno z drugim. Marzę o grzebaniu we flakach i mózgach..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 21:51

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W dodatku cola taka ładna i jakoś slabo pasuje w te obrazy operacyjne ;)

Cola87 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Patk Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina jakie masz sprecyzowane marzenia XD haha

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d22997aa40ad.jpg

U nas dziś dzień myśliciela

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 22:14

Fermina, Wowka, Feeva, kamciaelcia, pawojoszka, D_basiula, Sela, Hoope, Katy, Fatalita, Nynka, kattalinna, Mycha666 lubią tę wiadomość

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia dzięki za miłe słowa :) ale na sali operacyjnej to wszyscy w tych fartuchach, czapkach i maskach to tak samo wyglądają :D Fermina moja siostra teraz konczy medycyne, na roku miała dziewczynę która w wieku 35 lat poszła na studia, w dodatku miała małe dziecko. Nie wiem jak to zrobiła ale jak widać jak ktoś bardzo chce to się da :) ja najpierw skonczyłam kosmetologię, pracowałam w hotelu na spa. Niby spoko, ale mi się tam strasznie nudziło (kasa też słaba). No i tak mnie ciągnęło do medycyny...i ten blok operacyjny zawsze mnie pociągał. Niestety wiedziałam że na medycynę się nie dostanie . No i zaczęłam się zastanawiać nad tym pielęgniarstwie, dobre pół roku myślałam i też trochę postawiłam wszystko na jedną karte. Bałam się bo to drugi kierunek i nie byłam pewna czy dobrze robię. Ale poszłam, skończyłam, udało się dostać na blok :) na oddziale bym nie chciała, nie widziałam się tam. Teraz jeszcze studia magisterskie robie i mam nadzieję z małym dzieckiem uda mi się zakończył edukację planowo, czyli za rok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 22:21

Fermina, Wowka, kamciaelcia, D_basiula, Mała Matylda, kattalinna lubią tę wiadomość

• Fermina Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, ekstra fotka! :)

Te marzenia się już nie spełnia, ale mam inne. ;)

A skoro dziś dzień na zdjęcia, też wrzucę, bo mi mój grubcio zapozował jak z rozkladowki. ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8f88b66fb27a.jpg

Patk, Wowka, Feeva, Katy, kamciaelcia, pawojoszka, D_basiula, Sela, J.S, Mała Matylda, Hoope, Fatalita, kattalinna, Mycha666 lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie wszyscy się mi dziwią że z pracy na spa zmieniłam pracę na grzebanie we flakach :D no masochistka że mnie :D

Fermina, kattalinna lubią tę wiadomość

• Fermina Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, po prostu zmieniło Ci się poczucie estetyki.

Ja na studiach miałam Pana w wieku ok 50-60 lat, zatem można rzeczywiście dużo, jak sie tylko chce. ;)

Cola87, Wowka lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pakt śliczna myślicielka :) Fermina Twój grubcio też niczego sobie, piękne oczyska ma :)

Fermina lubi tę wiadomość

• Patk Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak dzisiaj dzień kontemplacji... XD to dosłownie cały dzień taki

Fermina posikałam się z Twojego grubcia. No super XD

• Feeva Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne dzieciaczki :D
    Fermina Twój grubcio to rzeczywiście grubcio :D.
    Ja macicy już nie czuje dawno.

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola ja tez jestem z zawodu pielegniarka :)

Śliczne bobaskk

Fermina, Cola87 lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko
    Relaksik
    Która tu od spa??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2018, 21:25

Wowka, Fermina, pawojoszka, Cola87, Patk, Sela, J.S, Mała Matylda, Hoope, Katy, Fatalita, Feeva, Nynka, Mycha666, jangwa_maua, Kira91, kattalinna lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1393 1394 1395 1396 1397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ