Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Bosze napisałam post i mi się skasowało
ja pracuję na bloku operacyjnym jako instrumentariuszka. Praca mi się podoba, gorzej z zarobkami...też bym chciała coś zmienić właśnie przez te zarobki, ale też chciałabym dalej robić to co robię. Nie wiem czy w prywatnej klinice zarobię więcej...ale zacznę się rozglądać po innych placówkach. Kawę pije sporadycznie ale pije
mój Adaś się nie interesuje jeszcze siusiakiem, ale pewnie jak kazdy mężczyzna w końcu zacznie ;p my dziś też tak jak Ania od Kattaliny kończymy 2 miesiace
.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/93bfe5ee14da.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 21:12
Wowka, Sela, Katy, kamciaelcia, Feeva, pawojoszka, Mała Matylda, D_basiula, Hoope, Nynka, Fatalita, kattalinna, Mycha666 lubią tę wiadomość
-
Też napisałam post i wcisnelam "anuluj".
Chwalilam dzieciaczki, Kamilka za postępy i Adasia za świetny nastrój.
My też nie śpimy. Mamy powtórkę z wczoraj - już ponad dwie godziny na cycu. Staram się go nie nosić do snu, to mam. W dzień jeszcze jest znośnie ale to nocne usypianie to masakra.. Wmawiam sobie, że mu widocznie do czegoś potrzebne te dzikie ryki i humor na nie.
Czy Wy czujecie jeszcze macice podczas karmienia? Bo mi się wyraźnie stawia.Ta "moja uroda" z czasów ciąży ciągnie się za mną do teraz. Dobrze, że już nie rzygam..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 21:27
Katy, Cola87 lubią tę wiadomość
-
Cola, jaki fajny Adaś
jaki rozesmiany
musisz mieć chyba żelazne nerwy, żeby uczestniczyć w operacjach. Ja nie mogę patrzeć w telewizji a co dopiero na żywo... szacun.
Z tym łapaniem za ptaszka, to chyba początek przygodyU nas dopiero co się pojawiło, jakieś dwa dni temu Skrzat odkrył że ma za co się złapać
Katy, ja obstawiam skok u Was. Kamilek umie ssać, dobrze przybierał więc to nie jest kwestia techniki przystawiania. A moze miałaś dobrą środowiskową i masz do niej kontakt? Ewentualnie ja bym próbowała iść jeszcze raz do lekarza i nie dała się splawic, że to kolka. Nie każdy płacz dziecka w tym wieku to kolka.
Kattalinna, kalejdoskop gości i nowych ludzi? Wszyscy chcą się Wami nacieszyć w sposób skoncentrowany i na zapas?
Fermina, przestałam czuć macicę w pierwszych dniach w domu po szpitalu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 21:32
Cola87 lubi tę wiadomość
-
My też nie śpimy. Od 3 godz próbujemy się ululać. Kręgosłup mi siada. Usnął dwa razy na 10 min i ryk taki, że szok. I co mu jest? Pojęcia nie mam. Ten typ chyba tak ma i uwielbia się drzeć. Mąż teraz przejął pałeczke i go nosi...
Fermina ja chyba już nie potrafie nie nosić do snu... jak nie wezmę na ręce to jest taki okropny płacz, że zaraz robi się purpurowy i cały mokry od darcia się. Co do macicy to ja nawet po porodzie nie czułam bólu podczas karmienia. Tym bardziej teraz. Jakaś dziwna ta moja uroda heheW końcu się udało...
-
Sela, u nas też sen 2x10 min był. Julek też się tak drze jak sie go odkłada przed zaśnięciem, chyba że ma co ssac. Kluczem jest oprozniona pierś, bo taka z mlekiem wywołuje napad histerii a nawet taka bez go nie do końca uśmierza. Jak już bardzo trzeba to podnoszę ale na chwilkę, staram się żeby nie usypial na rękach chociaż. Julek waży ponad 7 kilo, już nie daje rady go nosić przez godzinę, dwie, trzy a niedługo nawet pół godziny będzie problemem, więc walczę.
Mnie macica nie boli ale czuję jak sie kurczy. Jakąś wyjątkowo aktywną ją mam. Pytałam gina, mówi że niektóre kobiety tak mają..Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 21:46
-
Wowka większość moich znajomych w tym mój mąż się dziwią jak grzebanie we flakach może mi się podobać ;p głównie mamy operacje na brzuchach, ewentualnie żylaki i amputacje. Amputacje nie są fajne
ale ogólnie fascynuje mnie jak to wszystko działa. Wyciągną jelita na zewnątrz, coś tam kawałek wytną, poszyją i to dalej działa! Na praktykach byłam na neurochirurgii i to jest dopiero ciekawe
ale u mnie w szpitalu nie robią takich zabiegów, szkoda...ale te zarobki dobijają
a odpowiedzialność duża i przy poważnym zabiegu stresu też trochę jest. Fermina ja czułam macicę z tydzień, dwa po porodzie ale teraz już nie. Katy Kamilek fajnie już Ci łepek dźwiga
Katy, kattalinna lubią tę wiadomość
-
Cola, a ja Ci zazdroszczę.. Ewidentnie źle wybrałam studia. Jeszcze niedawno zastanawiałam się czy nie postawić wszystkiego na jedną kartę i nie pójść na medycynę ale stwierdziłam, że zanim przejdę przez wszystkie etapy drogi do zawodu to może mi zabraknąć czasu na dziecko a nie wiem czy bym pogodzila jedno z drugim. Marzę o grzebaniu we flakach i mózgach..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 21:51
-
Fermina jakie masz sprecyzowane marzenia
haha
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d22997aa40ad.jpg
U nas dziś dzień myślicielaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 22:14
Fermina, Wowka, Feeva, kamciaelcia, pawojoszka, D_basiula, Sela, Hoope, Katy, Fatalita, Nynka, kattalinna, Mycha666 lubią tę wiadomość
-
Kamcia dzięki za miłe słowa
ale na sali operacyjnej to wszyscy w tych fartuchach, czapkach i maskach to tak samo wyglądają
Fermina moja siostra teraz konczy medycyne, na roku miała dziewczynę która w wieku 35 lat poszła na studia, w dodatku miała małe dziecko. Nie wiem jak to zrobiła ale jak widać jak ktoś bardzo chce to się da
ja najpierw skonczyłam kosmetologię, pracowałam w hotelu na spa. Niby spoko, ale mi się tam strasznie nudziło (kasa też słaba). No i tak mnie ciągnęło do medycyny...i ten blok operacyjny zawsze mnie pociągał. Niestety wiedziałam że na medycynę się nie dostanie . No i zaczęłam się zastanawiać nad tym pielęgniarstwie, dobre pół roku myślałam i też trochę postawiłam wszystko na jedną karte. Bałam się bo to drugi kierunek i nie byłam pewna czy dobrze robię. Ale poszłam, skończyłam, udało się dostać na blok
na oddziale bym nie chciała, nie widziałam się tam. Teraz jeszcze studia magisterskie robie i mam nadzieję z małym dzieckiem uda mi się zakończył edukację planowo, czyli za rok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 22:21
Fermina, Wowka, kamciaelcia, D_basiula, Mała Matylda, kattalinna lubią tę wiadomość
-
Patk, ekstra fotka!
Te marzenia się już nie spełnia, ale mam inne.
A skoro dziś dzień na zdjęcia, też wrzucę, bo mi mój grubcio zapozował jak z rozkladowki.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8f88b66fb27a.jpgPatk, Wowka, Feeva, Katy, kamciaelcia, pawojoszka, D_basiula, Sela, J.S, Mała Matylda, Hoope, Fatalita, kattalinna, Mycha666 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Spoko
Relaksik
Która tu od spa??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2018, 21:25
Wowka, Fermina, pawojoszka, Cola87, Patk, Sela, J.S, Mała Matylda, Hoope, Katy, Fatalita, Feeva, Nynka, Mycha666, jangwa_maua, Kira91, kattalinna lubią tę wiadomość