X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva tak spytam, a duży masz biust? :D

• Fermina Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie zainstalowalam storytel i słucham książek na spacerach. Polecam. ;)

Ja myślę o przebranzowieniu od dawna tylko jeszcze nie mam do końca sprecyzowanych planów. Choć zarysbkoncepcji istnieje. Na pewno nie wracam po urlopie do biura (zajmowalam się zamówieniami publicznymi) chyba że coś się stanie takiego, że będziemy na gwałt potrzebowali tej mojej pensji.

Julek też od początku prawie kręci głową jak szalony na brzuchu ale ma matkę panikarę. ;)

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pracowalam na stacji benzynowej, jesli mialabym znowu tam pracowac to na pewno nie na Orlenie :p A jesli uda mi sie wrocic do szkoly to moze w koncu pojde calkiem we fryzjerstwo ;)

Zaluje, ze tak rzadko czytalam bedac jeszcze w ciazy :/ Wczesniej to tez mialam ksiazke na tydzien mniej wiecej :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bym nie zasnela zostawiajac malego na brzuchu, tez sie boje :D

Ja wracam do pracy, ale dopiero za 3 lata.

Katy, ja 4 lata temu pracowalam na staxji BP, porazka XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 11:37

Katy lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda wrote:
    Matę mamy taką:

res_994285674b8ce89bae108061081bfa81_full.jpg

Plus ma taki, że jest wąska a my mamy małe mieszkanie, w którym z tymi wszystkimi "przydasiami" już ciężko się obrócić XD

Mata nam pasuje do reszty bo mamy jeszcze z tej serii puzzle piankowe FP:

F042428.jpg

Huśtawkę:
    Fisher-Price-Mala-Hustawka-Ze-Zwierzatkami-Cudowna-Planeta-T2066.jpg

Pchacz:
    fisher-price-interaktywny-chodzik-zebra-60224-e339dbec.jpg

Karuzelkę:
    0887961086324.jpg
    Jak sie sprawuje ta karuzela? Jak sie porusza?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Js czemu za 3 lata? :)

• Wowka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wracam do mojej pracy, chyba że będzie to bezwzględna konieczność.

Praca w banku też nie jest szczytem marzeń. Tylko co tu robić?

Ale mam nie-humor dzisiaj. Mam jakiegoś doła bez powodu, może po prostu wstałam lewą nogą...

kattalinna lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, pracuje w de i wzielam sobie urlop wychowawczy na 3 lata, moglam wziasc na rok, dwa lub trzy, wybralam na trzy bo dopiero wtedy dam malego do przedszkola :)

kattalinna lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS zazdroszczę, tez bym chciała małego odchowac, ale nie stać nas na takie luksusy :D

• Fermina Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, a co lubisz robić? Skoro chcesz coś zmienić to warto zaszaleć i znaleźć coś co będzie Ci sprawiało przyjemność. :) Ja mam taki właśnie plan.

O! I przypomniało mi się o co chciałam zapytać od kilku dni. ;) Smarujecie Maluchy filtrami przed każdym wyjściem na dwór?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 11:56

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie wiem co lubię robić, mam narzenie, ale trochę brakuje mi odwagi, żeby przestać pracować na etacie :) bo zobowiązania miesięczne są...

Lubię gotować. To mi sprawia przyjemność, goście chwalą.

Zresztą wyglądam na taką co lubi gotować i jeść :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 11:56

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym poszła w marzenie. Zawsze można wrócić do pracy na etacie, nawet jakiejkolwiek, jeżeli będzie nagła potrzeba. ;) Mamy cały rok na ogarnianie dziecka, mozna korzystać i spróbować sięgnąć dalej.

Wowka lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina ja tylko jak jest bardzo duże słońce albo taka pogoda ze wiem, że pieluszka go nie bede zakrywac a słońce co jakiś czas się pojawia, no i ja smaruje tak że zostaje warstwa na skórze widoczna.

Wowka też bym szła w to co uwielbiam, taka praca która jest hobby i tym co lubisz robić to ideał, zawsze możesz na początek łączyć etat z pasją i stopniowo zmieniać proporcje :)

Wowka lubi tę wiadomość

• laurka83 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myjka relacje brata z siostrą ok, jeszcze jej nie wyzywal i dokuczal bo ma swój charakterek.Jak trzeba to chwilkę przypilnuje, całuje ja przytula, byłam pewna że będzie zazdrość A jest naprawdę dobrze
    Ja pracowałam w przedszkolu ale prywatnym i nie polecam teraz właśnie od września jest duża szansa że dostanę etat w publicznym więc wtedy mąż przejmie mój macierzyński

W ciąży jeden i drugiej czytałam masę książek, głównie kryminały. Teraz mam od koleżanki jakieś romansidlo ale nawet ok
    Ja się wybieram po jakiś porządny stanik na moje obwisle duże chce z których mi zawsze druty wychodzą

• laurka83 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myjka czyt Nynka :-)

Nynka lubi tę wiadomość

• laurka83 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja buzi nie smaruje niczym my zawsze w cieniu mam swoje miejsca w których wiem gdzie jest przyjemnie w cieniu o określonej porze

• J.S Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie przepadam za swoja praca, ale trzyma mnie to, ze zarabiam tam dobrze i na pewno wroce, nie mam innego wyjscia.

Wowka, dokladnie, zawsze na poczatku mozna laczyc etat z pasja, warto sprobowac.

Ja nie wiem co moglabym robic, jakbym zmienila prace. Kocham spac, jest jakas taka robota? XD

Nynka, poczatkowo mialam isc jak maly skonczy dwa latka, ale jednak wybralam trzy, chociaz pewnie po takim czasie bedzie bardzo ciezko mi wrocic

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka a Ty co bys chciała robić? :)

No właśnie ja smaruję mega rzadko, zawsze wychodzimy w wózku, mam parasolke, budkę, full serwis. Tylko mam wrażenie, że Mały się opalil ale może będzie miał taką karnacje, ma po kim teoretycznie.

J.S. skoro jest praca polegająca na jedzeniu czekolady to może i spać gdzieś można. ;) Mieszkałam kiedyś w apartamentowcu, w którym ochroniarz w pracy walił browary i spał, zatem się da. :D

Edit: Aż musiałam przeczytać jeszcze raz. Laurka z cyckow Ci druty wychodzą? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 12:23

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja buzi nie smaruje, tylko nóżki i rączki czyli to co potencjalnie może dostać słońcem, jestem troche przewrazliwiona na punkcie ochrony

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2018, 04:57

• Feeva Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka zależy w jakim staniku hahaha. W niektórych stanikach mam rozmiar D, w niektórych E i F. Cała rozmiarowka normalnie. W tym z bonprixu zaryzykowalam i po zamierzeniu się wg tabeli pasowało mi 80C i taki wzięłam. Trafiłam :)

Ja nie smaruje na dwór bo zazwyczaj zapominam XD

J.S 3lata siedzenia w domu, super :D
    Ja po macierzyński idę na swoje, czyt. otwieram salon. Lokal już mam :)

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
‹‹ 1391 1392 1393 1394 1395 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ