WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 04:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foto

Teraz śpi z noskiem w łóżku ale nie pokażę bo się potwierdzi, że wyrodna matka jestem ;-) dziś chyba ze 3 razy ją na brzuch kładłam. Śpi aż zacznie się mocno wiercić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2018, 16:36

Wowka, kamciaelcia, Nynka, Katy, Hoope, D_basiula, Feeva, J.S, Fermina, Cola87, Mycha666 lubią tę wiadomość

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to słodko Ania sobie śpi :)

Nienawidzę tego laktatora nad ranem. Nienawidzę :( najgorsza pora dla mnie. Też jestem głodna. I bardzo śpiąca.

Edit. Skrzat wita piękny dzień. Nie gadam z nim :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 06:08

kattalinna lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od 6 nie śpimy. Ale wczorajsza walka do 23 sprawiła ze cycalismy tylko razo 3:30, aż się wyspalam :)
    Ja się boję na noc zostawić na brzuchu, teraz tak kręci to główka że boję się ze zostanie w pozycji odpoczynku czyli nos w materac...
    Ja musze wypić dwie kawy jedną rano drugą o 17, wczoraj wypilam jedną i był dramat.

U nas chlodek przyjemny:) i na szczęście nie pada.
    Dzieć gada z zaslonami więc chyba zjem śniadanie:)

• Katy Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :p My mamy przerwe chwilowa od spania, ale raczej jeszcze pospimy xd Poki co Kamil sobie gada z tata ;)
    Wczoraj poszlismy spac jakos o 23, razem bo inaczej sie nie dalo :(

Edit: Jak juz nasz dobry zawsze poranek zaczyna sie placzem to chyba gorzej byc nie moze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 07:00

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • laurka83 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Doberek nie ma to jak dziecko ci walnie na rękę kupsko z rana :-)

Skarpetki są z Rossmanna bo któraś pytała.

Ja też planuje jakieś wyjście na zakupy ale codziennie mi się nie chce ubrać i pomalować żeby jako tako wyglądać.

Katy współczuję z Kamilem, moja też jakoś dziwnie je, na raty a przy tym jedzeniu jakoś tak niespokojnie, złości się, pkesniawek w sumie już nie widzę więc nie wiem co to, może brzuch jeszcze bo czasem podczas walnie kupę ale często jest ryk przy pierwszym pociagnieciu i muszę tak kilka razy aż zaskoczy. Już czytałam o napięciu miesniowym ale dama nie wiem. 1 mamy szczepienie to coś popytam

Katy lubi tę wiadomość

• laurka83 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za oknem nadal szaro buro ale od jutro ponoć ma być lepiej więc wrócę do żywych

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Specjalnie dla Was mierzyłam czas snu :-P 20:10 - 6:30 :-D oczywiście z karmieniem i zmianą pieluch, wszystko na śpiocha :-D teraz wstała, walnęła słuszną kupę, pojadła 3 minuty i sobie gada. Zagryzając piąstką. Jej wybór, nie to nie ;-) tej, która rozbuchała na nowo temat spania na brzuszku (bo wiadomo, ze Hoope... ;-) ) jestem ogromnie wdzięczna :-) noc bez jęków, bólu i płaczu. Małe kwekanie i duże pierdy za to (tak, tak, ta słodka Ania). W dzień brzuszek na krótko bo nerw, ale w nocy na śpiocha działa. Cudownie :-D

Edit: no i dziś 2 miesiące! :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 07:11

D_basiula, kamciaelcia, Wowka, Feeva, Hoope, Mała Matylda, Katy, Fermina, Cola87, Mycha666 lubią tę wiadomość

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kładę na brzuch jak chcę dziecia obudzić :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I piję kawę w samotni
    Reszta śpi
    Jak ja kocham nocne karmienie
    Niby kwekoli, niby glodny, trochę pociągnie i śpi
    Im bardziej proszę, szturcham, noszem, nawet przewijam, kładę na brzuch, tym szerzej śmieje się z nas przez sen :)
    I tak dwa razy na noc
    Nadzieja byla wczoraj. Nieprzerwanie spał 8,5h!
    Pomyślałam że po takim czasie na pewno głodny. Gdzie tam :)
    U nas dla swiezaka w domu najlepsze jest pytanie:kogo chcesz karmic? Małego czy dużego?
    To pytanie z haczykiem hihi
    najpierw mąż się nabrał, potem Zuzia (bo jeszcze u nas jest na wakacjach)...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja zasnęła 21:30 i pierwsza pobudka na karmienie o 4. Niech tak zostanie :P

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj nadal nie głodny
    Wolę żartego Piotrusia niż takiego ciumkajacego :)
    Dziecko je za dużo-źle, mało-źle
    Uroki macierzyństwa

Katy lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna slodka Ania <3 Mańka też jest słodka, a wali bony jak stary XD w nocy to takie głośne, że aż się budzę.

Ja codziennie rano po wstaniu przewijam Małą, kładę ja do łóżeczka, włączam karuzele, ona sobie gada a ja mam czas, żeby iść wziąć prysznic, ogarnąć się i umalowac rzęsy. Czuję się wtedy w miarę jak człowiek :D
    Dzisiaj muszę łeb umyć, bo wyglądam już jakby mi ktoś włosy smalcem wysmarował.

Bałam się wczoraj, że jak Mania zjadła na noc tylko 70ml mleka to krócej będzie spała. A spała 21:30-4. Chyba wczorajsza burza ją wykonczyla :)

Jestem póki co uziemiona w domu, czekam na kuriera, ma mi przywieźć staniki z bonprixu, a nie wiem o której się go spodziewać bo nie podali przedziału godzinowego.

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • laurka83 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie pada więc Emilka w swoim zywiole i ma tarasie śpi, ja kończę śniadanie i biorę się za sprzątanie.Obiadów nie gotuję jemy w barze mlecznym, mąż jak wraca z pracy to przywozi, zupa + drugie 10 zł, więc 2 obiafami najazdy się w 3 bo porcję są naprawdę duże . U nas pobudki są co 4 godz o 7 narazie nie marzę ale i tak jest lepiej niedawno były co 2.5 godz

• laurka83 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też na kuriera czekam bo ma przywieźć książkę z niemieckiego do szkoły, syn od września 1 klasa, trochę się stresuje ale jestem dobrej myśli

• Fermina Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna slicznosci no i wszystkiego naj!

Kawy nie pijam od ponad dwóch i pół roku. ;)

Nie zasnelabym gdybym zostawiła Małego na brzuszku, podziwiam!

My dziś mieliśmy 1,5 h przerwy od spania, ale za to potem pobudka była o 9.00. ;) Dziś sięgnęłam jakiegoś dna macierzyństwa. Siedziałam na dwójce ze spiacym w ramionach dzieckiem, które następnie spłuczką doprowadzilam do histerycznego płaczu. Bez komentarza.

Miałam też okropny sen. Wypadek i Julek cały w drgawkach, zakrwawiony. Nie umiem wymazać tego obrazu sprzed oczu. :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 10:34

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bym nie zasnęła zostawiając Kamila na brzuchu bo nie umie sobie glowy przekrecic na druga strone chociaz drze sie wtedy wiec raczej bym sie obudzila, ale wole nie ryzykowac :p

Poki co spi dalej po dwoch zmianach pieluch i krotkim cycaniu ;p Moze w koncu uda mi sie poczytać ksiazke, ktora czytam juz prawie 2 miesiace...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie boję zostawić Mani na brzuszku. Od początku sama ładnie przekręcała główkę na drugą stronę, a tak śpi jej się najlepiej.

Przyszły staniki. Ale wygoda!

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva weź tu jakaś recenzję daj tych stanikow, bo przymierzam się do zakupu:)

Laurka a jakbu Ciebie relacje rodzeństwa? :)

Katy ja od porodu nie przeczytałam nic..:(
    A wcześniej w tydzień czytałam jedną, w szpitalu w dwa tygodnie przeczytałam 4 :D
    Kiedy ja znowu coś poczytam...

A w ogóle to myślę o przebranzowieniu się...może mi coś podpowiecie :D czym się zajmowalyscie przed wrzaskunami?:P

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, też bym zmieniła ;-) jedynie znowu zaczynać od zera to tak średnio

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fcac6fb0168b.png

Mam te :) są fajne, super podtrzymują cycki, nic nie uwiera, nie ściska, są super wygodne. Nic tylko brać! :D
    No i dobrze trafiłam z rozmiarem z tabeli :)

Ja zajmowałam się stylizacją paznokci i makeup em. Mania trochę podrośnie i wracam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 11:21

Nynka lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
‹‹ 1390 1391 1392 1393 1394 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ