Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie tez lakrator.
Wczoeaj bylismy na szczepieniu, chyba ja mialam wiekszego stresa niz mala. Ona byla bardzo dzielna. A i wazy juz 5 kg ale przy Waszych grubciach to drobniutkakamciaelcia, Wowka lubią tę wiadomość
Aniolek [*] czerwiec 2017
Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.
Aniolek [*] sierpień 2024 -
Moje dziecie też waży 5 kg
Fermina także nie dziwie się, że nie chcesz nosic. Przy 7kg to i ja zaczne szukać pomysłów aby nie nosic. Próbowałam uśpić na cyca ale u nas jak Leo jest śpiący to się drze przeokropnie i nie ma szans na cyca, nawet nie chce go widzieć, bo pozycja do cyca doprowadza go do szałuD_basiula lubi tę wiadomość
W końcu się udało...
-
Cola, ale masz fajna pracw, ja cie podziwiam, bo bym sie w zyciu nie odnalazla, ale generalnie fasynuje mnie to i interesuje jak to wszystko wyglada od srodka
Patk, sliczna mala
Fermina, rzeczywiscie grubcioile wazy? Moj 6200 i uwazam, ze to niezly klocek, choc chyba az tak nie widac albo ja juz tak sie przyzwyczailam, ze tego nie widze. Cudny maluszek naprawde :*
Kamcia, pelen relakssliczny.
A my mamy cos z brzuszkiem, jezdzi w jelitach i strasznie sie rozplakal na przewijaku, baczki sa ale takie jakby bolesne. Dawno nie bylo takiego problemu.
Goraczki nie ma na szczescie, nie wiem co to bylo wczoraj.Cola87, kamciaelcia, Fermina lubią tę wiadomość
-
Wowka wrote:Cola, jaki fajny Adaś
jaki rozesmiany
musisz mieć chyba żelazne nerwy, żeby uczestniczyć w operacjach. Ja nie mogę patrzeć w telewizji a co dopiero na żywo... szacun.
Z tym łapaniem za ptaszka, to chyba początek przygodyU nas dopiero co się pojawiło, jakieś dwa dni temu Skrzat odkrył że ma za co się złapać
Katy, ja obstawiam skok u Was. Kamilek umie ssać, dobrze przybierał więc to nie jest kwestia techniki przystawiania. A moze miałaś dobrą środowiskową i masz do niej kontakt? Ewentualnie ja bym próbowała iść jeszcze raz do lekarza i nie dała się splawic, że to kolka. Nie każdy płacz dziecka w tym wieku to kolka.
Kattalinna, kalejdoskop gości i nowych ludzi? Wszyscy chcą się Wami nacieszyć w sposób skoncentrowany i na zapas?
Fermina, przestałam czuć macicę w pierwszych dniach w domu po szpitalu.
Wlasnie z ta srodowiskowa juz nie mam kontaktu bo mnie olala w sumie ostatecznie...Nawet sie nie pokazala te 4 razy tylko 3 xd Daje nam jeszcze kilka dni, jak nie bedzie zadnej poprawy to faktycznie znowu do lekarza...
Sliczne dzieciaczki
Moj juz wazy 6100g i ostatni tydzień spedza ciagle u mnie na rekach, moj kregoslup placze...
Dzisiaj jestem wyjatkowo połamana, bo nie dosc, ze spal ze mna to jeszcze sie rozwalil na pol lozkaFermina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMieszkam w Norwegii. Przyjechalam z takim zamiarem, ale nie wyszlo. Ciagle mam w planach, tylko języka musze sie uczyc. Niestety angielski w tym przypadku to za malo, bo rozni pacjenci moga sie trafic. Cala ciaze prowadzilam po angielsku, bo tu prawie kazdy rozmawia
-
Dzisiejsza noc do bani pierwsza pobudka przed 24 ( wczoraj też) więc chyba się ta godz zmienia s potem 3. 30 i tu się jej aktywność włączyła a mi niekoniecznie potem na godz przysnela i teraz coś ziewa to może jakieś pół godz zaliczy, wczoraj miała długi maraton spania więc zwalam na to
Dzieciaczki cudne do wycalowania
Cola szacun praca naprawdę odpowiedzialna i trzeba mieć stalowe nerwy
Praca moich marzeń to taka gdzie można dużo spać i jeśćCola87 lubi tę wiadomość
-
J.S. wazylam chyba we wtorek i miał równe 7 kilo.
On tak leci z tą masą, rzeźbę jak dotąd pomijajac, że pewnie zostanie już tym forumowym grubciem. Mam nadzieję że zgubi jak zacznie raczkować.
Oby dziś było lepiej z brzusiem.
Kamcia, absolutnie rozkoszny maluch.
Katy, my kupiliśmy sobie nowy materac i Mąż się mnie pytał jak sie śpi, odpowiedziałam że powiem, jak będę mogła się przespać w wybranej przez siebie pozycji a nie narzuconej przez Julka i z jednym okiem otwartym, jak sowa.
U nas noc dobra, tylko zasnął późno a obudził się o godzinę wcześniej niż zwykle i gada do szafy teraz.
Myślałam że będzie chciał dospac, ale przespal dosłownie 5 minut, starczyło na zrobienie herbaty i wstawienie prania. Śniadanie rozgrzebane czeka w kuchni. Dziś piję moją pierwszą herbatę na laktację. Prosiłam Męża żeby kupił koperkową, kupił wspomagającą produkcję pokarmu, z koprem.Jestem ciekawa efektu.
kamciaelcia, Katy lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny. Znowu nadrabiam, ale jeszcze nie skończyłam. My jeszcze w łóżku. Jak bylo brzydko i można było spać, to Kubuś wyspany już po 7, a teraz gdy słoneczko to jeszcze śpi. Nie wstanę, bo się obudzi. Leży obok mnie.
Kubuś od 3 dni jest zupełnie innym dzieckiem. Można go odłożyć do łóżeczka i sam się sobą zajmie. Zaczyna się uśmiechać i więcej gadać. A jak głośno ciamka pięśćtylko wczoraj nie chciał za bardzo cyca ciągnąć, zwłaszcza tego, w którym robią się często zastoje.
W tym tygodniu ogarniałam moje zdrowie. Drugi raz zaliczyłam dentystę. Do wtorku byłam szczęśliwą nieposiadaczką ósemek. Po rtg wyszło, że mam 2 z czego jedna rośnie poziomo. Zobaczymy co z tym dalej trzeba będzie zrobić. Następna wizyta w sierpniu.
Byłam prywatnie na usg piersi, ale na szczęście to tylko torbielki mi się robią. Chyba zmienię ginekologa, bo jak chciałam od niego skierowanie na usg to powiedział, że w trakcie karmienia usg piersi się nie robi. Bullshit
Co do zmiany pracy po macierzyńskim to ja nie planuję. U mnie się zmieniła przełożona z miesiąc temu i jest to zmiana na plus. Mam nadzieję, że nowa wytrzyma do mojego powrotu za rok.
D_basiula nam lekarz kazał zbijać jak bedzie ponad 38.
Doczytuję i dopisuję. Cola ciekawa praca. Ciekawe, czy bym nie zemdlała patrząc na operacje. Ale jak do wszystkiego pewnie można się przyzwyczaić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2018, 10:00
Cola87 lubi tę wiadomość
-
Latam od rana po lekarzach, jak mnie ta nasza służba zdrowia drażni,idę zdrowa a robię się chora. Jadę się zarejestrować, wracam nakarmic, jadę znowu do lekarza, biorę tylko skierowanie na tsh, wracam nakarmić. Znowu muszę jechać do labolatorium i wrócić nakarmić. Potem znowu jadę do sklepu. Oszaleję!❤ Bartuś już z nami
15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
D-basiula to nie jest temperatura, nic nie rób, mierz i obserwuj co jakiś czas. I nie od razu po spaniu czy jedzeniu.
Mycha bo się z zasady nie robiMi też odmówiono ponieważ wychodzą np. torbiele których po zakończeniu karmienia nie ma.
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Nam też pediatra mówiła, żeby zabijać dopiero jak będzie ponad 38st.
My mamy druga dawkę szczepienia w środę. Mam nadzieję że Mania zniesie równie dobrze, jak poprzednią.
Mamy teraz fazę na żarcie wszystkiego co wpadnie Mani w zasięg lapek. Zaczynając od swoich lapek po pięść (wczoraj sobie malinke na nadgarstku zrobiła), przez tetre, misie i ubranie, które wkładam jej przez głowę. Wszystkiego musi spróbować
Najbardziej smakują jej paluszki. Szczególnie dwa, tu na dowod:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/16d49d10f720.jpg
Do tego tak ciumka i mlaska, że słychać ja w drugim pokoju.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2018, 10:10
J.S, Nynka, kamciaelcia, Katy, Hoope, Mycha666, jangwa_maua, Lukrecja, Cola87, Mała Matylda, Wowka, pawojoszka, Sela, Kira91, kattalinna lubią tę wiadomość