Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
heeeej!!!
Chcielismy sie przypomniec ze Istniejemyjuz Was nigdy nie nadrobie przy moim wymagajacym Faceciku,musicie mi wybaczyc
Pozdrawiamy!!1pawojoszka, kattalinna, Hoope, Katy, Cola87, Mycha666, D_basiula, Patk lubią tę wiadomość
-
Feeva wrote:Katy konsultuj z innymi lekarzami, nie z jednym. Myślę, że któryś w końcu odkryje co Kamilkowi dolega.
Mam mniej mleka w jednej piersi. 2tygodnie temu było więcej, bo ściągalam 90ml a teraz z prawej 30-60, a z lewej 90-100. Nie wiem o co chodzi... Jak to wyrównać?
Tak jak Laurka pisze, zaczynaj od tej co mniej leci i trzymaj dłużej. Wyrówna się. U mnie uboższa była lewa, prawa bardziej bogata. Teraz mniej więcej równo, czasem z przewagą tej lewej nawet -
Spanie na brzuszku rulez! Plecki w wózku, ale i tak najpierw trzeba było zasnąć na brzuchu. Alleluja!
Sorki, że się nie odniosę do niczego, idę spaćdeszcz bosko leje za oknem. Już spałam z młodą, ale przypomniałam sobie, że mogę wełniane pieluchy się wietrzą na balkonie
Ps. Jutro przyjeżdża tatuś!Hoope, Wowka, Fermina lubią tę wiadomość
-
Jak wy to robicie że wasze dzieci tak mała ciągną cyca, moja muszę praktycznie cały czas co godzinę przestawiać w ciągu dnia, chyba że uda jej się przysnac na spacerze to mamy 2h przerwy. A miało się to już niby powoli zmieniać i przerwy miały być dłuższe. Jak zostaje z nią sama to dalej w domu nic nie mogę zrobić bo ona nawet jak zje to nie chce sama leżec, 5 min i zaraz się drze, teraz kupiliśmy bujaczek Jole, to jak macie dobry humor to 10-20 min nawet polezy sama, a tak to trzeba nosić. Boję sie ze już jej tego nie oducze.
Z zasypianiem wczoraj też katorga, 1.5h co usnęła jak ja usypiałam to gdy tylko odkładałam był ryk i oczy jak 5zl, prób 3. Chyba mam tak samo nieodkladalne dziecko jak Sela, jeżeli dobrze pamiętam.
Macie jakis sprawdzony sposób na odkladanie dziecka, ona śpi dosłownie jak zajacWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2018, 17:26
-
Mama dobrze pamietasz. U mnie czasami jak mocniej przyśnie to odkładam go w takiej pozycji jak śpi na mnie czyli na brzuch. Wiadomo raz jest tak, że za chwile jest ryk ale czasami się uda...
Zauważyłam też, że jak jest niedospany to tak się zachowuje jak Kamilek Katy. Dzisiaj obudził się z wielkim rykiem. Zmieniłam pampka chce przystawić a tu po 2 min ryk, ululałam ma 10 min i teraz zjadł normalnieW końcu się udało...
-
Najgorzej bo moja tak nie bardzo lubi leżeć na brzuchu, więc położenie jej spiacej na brzuchu raczej sukcesem by się nie zakończyło, lekko poruszy ręka czy noga i od razu sie wybudza.
Zobaczymy jak dzisiaj będzie.
Muszę ja właśnie obudzić bi przysnęła na bujaczku a już dość późno, poznien znowu jej nie uspie. Ale w ciągu dnia tak mało spała że aż szkoda ja teraz rozbudzac.
Między 19-20 kąpiel, dostanie butle i będziemy później walczyć.
Sela też usypiasz zawsze na rękach, w ciągu dnia też? U nas innej opcji nie ma -
Dobijcie mnie.. oby to skok był a nie kształtujący się charakter. Nawet nie mam siły pisać o tym dniu..
A zaczął się tak dobrze - Julo po raz pierwszy rozesmial się na głos.
Hoope, przykro mi że przeze mnie miałaś koszmary.
Katy, współczuję ogromnie, kiedy szukałam informacji o ulewaniu Julka dawno temu czytałam o czymś związanym chyba z refluksem i zwieraczwm przełyku, co charakteryzowalo się tym, że dzieci nie akceptują pozycji poziomej i płaczą przy jedzeniu, tylko nie potrafię teraz znaleźć. W każdym razie szukalabym kolejnej opinii lekarskiej na pewno.
U hafiji Jest artykuł: "niespokojne dziecko przy piersi", możesz zerknąć.
Kira, dobrze wiedzieć, że jesteście.
Feeva, Mani czarną skórę kup do tej miny jeszcze.
Grubcio przytył ok 3200.Niedługo wyrówna wagę urodzeniową.
Edit: Tfu, co ja pisze za głupoty. Podwoi, nie wyrówna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2018, 18:31
-
U nas jest spacer o 17, wtedy Mały śpi ok godziny, o 19 masaż, kąpiel, cycek, drzemka 15-20 minut i potem usypianie właściwe, zależnie od humoru, zasypia ok 21-22. Tak to przeważnie wygląda. Godzinę spaceru teoretycznie mogłabym zmienić na wcześniejszą, ale to jest spacer Taty i Julka więc musi być tak, bo nie zdazylby wrócić z pracy.
Mama, u nas też było usypianie tylko na rękach i to na ramieniu w pozycji jak do odbicia i koniecznie trzeba było z nim chodzić.. Walczę z tym od jakiegoś czasu i są efekty. Teraz co prawda zasypia częściej przy cycku, ale mój kręgosłup nie cierpi.
A z cycem u nas bardzo podobnie.
I w domu sama z Julkiem nie jestem w stanie nawet iść siku bo w sezonie korzystamy z łazienki na dole. Teraz będę walczyć o to, żeby jaśnie książę chciał drzemac w swoim łóżeczku w dzień..Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2018, 19:47
-
Czytalam ten wpis u Hafiji, troche mnie uspokoil, ale i tak wiem, ze cos jest nie tak
W poniedziałek chce isc do lekarza tu najblizej poki co, podobno lekarz starej daty, ale bardzo dobry...Przy rozbieraniu do kapieli i ubieraniu byl taki wrzask, ze musialam kilka razy przerywac...
Myslalam o refluksie, ale wtedy na lezaco tez by chyba nie jadl?
Mysle jeszcze nad alergia, ale na co? -
Patryk rzadko śpi na spacerach dłużej niż 30minut. Zazwyczaj udaje nam się wyjść 16:30-17 (muszę zsynchronizowac dwójkę po drzemce starszego). Spanie kończy się 18-18:30
Kąpiel ok 19
Teraz udaje się dac butlę po kąpieli(czasem na spacerze), obowiązkowo w,sypialni bo tu ciemno i cicho
Czasem przysypia przy jedzeniu i budze, czasem bryka
Ale zasypia okolo20-20:30 -
Nie ma opcji na ululanie w łóżeczku. Udało mi się, że trzy razy ale to jak przy przenoszeniu się obudził i był taki nieprzytomny jeszcze. Raz zasnął w nim sam, odlozony. Pamiętam, że nie mogłam wyjść z szoku. Też się często budził przy przenoszeniu, więc przestałam przenosić, bo 7-8 prób odlozenia do łóżeczka szarpalo mi nerwy. Teraz postanowiłam być konsekwentna i jednak odkładać, żeby kojarzył to łóżeczko ze snem, bo wychodzi na to, z w ogóle nie spędza w nim czasu a śpi na naszym łóżku albo w kołysce na dole. Ciężko będzie, już to wiem, bo na łóżku, przy mnie potrafi ze dwie godziny, jak ma dobry dzień, przespać a w łóżeczku 15 minut, ale może się kiedyś poprawi, jak sie przyzwyczai.