WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • laurka83 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś szaleństwo bo Emilka spała do 9.30, oczywiście z pobudkami, tylko u nas zawsze Max ranna pobudka ok 7.30

Emilka też już miała kleszcza w raczce ale nawet nie wiem w którym miejscu bo nie ma żadnego śladu.To prawda macierzynstwo to ciągły stres :-)

Kamica cudne chłopaki

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, nie wiedziałam, że rumień do roku. To jakiś koszmar...

Po cudnej nocy wcześniejszy o godzinę spacer. Szczęście trwa nadal, już śpi ponad 2 godziny. Było marudzenie do momentu przełożenia na brzuszek. Momentalnie zasnęła. Martwi mnie tylko to, że o ile na plecach główka jest w obie strony, to gdy śpi na brzuszku, zawsze na prawo :-( muszę coś z tym zrobić, chyba znowu czas zmienić stronę w łóżeczku

Ps. Przez te słabe noce postanowiłam kupić ekspres do kawy :-) polecacie jakiś? Chcę przelewowy, brak funduszy na ciśnieniowy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 11:43

age.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva a jak mojego nie wezmę z np łózeczka to i tak się zaczyna drzeć. Biorę jak jeczy to też krzyk. I bądź tu mądry.
    Jak Ty to robisz, że zmieniasz pieluche na śpiocha? U mnie od razu krzyk... nawet nie wiem jak nakarmić na śpiocha, bo i tak się wybudzi z krzykiem... no co za egzemplarz...

Ola podnoszę kładąc rękę jedną pod główke a drugą pod plecki/dupcie.

Kamcia no tylko pozazdrościć chłopaków

Mój dzieć wstał o 5 na jedzenie. Zasnął o 7. O 9 znowu cyc i spał do 11:30 wstał zjadł i zasnął przy cycu... nawet nie mam jak wstać heh nie poznaje chłopca

kamciaelcia lubi tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • laurka83 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o rumień to mi lekarz powiedział że do 3 tyg i bądź tu mądry

• Fatalita Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

Kattalinna, my kupiliśmy z 4 msc temu severina przelewowego z wbudowanym młynkiem za jakieś 500 zł. Jakość mielenia nie powala, ale za te cenę jestem zadowolona.
    Zresztą chyba kawę mieloną też możesz wsypać jak wolisz :)

Fermina, strasznie współczuję. Ja histerię odstawiłam gdy mi wlazł kleszcz, nie wiem co bym zrobiła gdybym znalazła wtedy też u Wiki.

Kamcia, chłopaki słodziaki <3

U nas dnie się robią fajne, nocki też, ale z usypianiem gorzej. Ostatnie dni to dwugodzonna histeria, nie płacz,a krzyk. Już udawało jej się zastpiac w łóżeczku, a teraz znów łóżko parzy, tylko mama i wtulenie w pierś.

W weekend zaliczyliśmy pierwsza noc poza domem z Wiki na działce. Nie mogłam wyjść z podziwu, była przekochana, spokojna, radosna, noc idealna.

Zapisałysmy się wreszcie na szczepienie - 23 sierpnia.

Wowka, kattalinna, Cola87 lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, bardzo mnie cieszy to co piszesz, że Wasze życie stało się znośniejsze :) spojrzałam na Twój (A w sumie to Wiki) suwaczek. U nas te dwa tygodnie temu też były dantejskie sceny do zaśnięcia. Dotyczyły one drzemek dziennych, nocne spanie jakoś szło. Minęło z dnia na dzień :D A jak Wasza budowa?

Kamcia, faktycznie na zdjęciu Patryk grubszy od Piotrka :D słodziaki :)

Siedzę i kombinuję jak tu jutro pojechać na Mazury. Na domiar złego pośpiewalismy że Skrzatem szanty i już wiem, że muszę bo pęknę :D

kamciaelcia, kattalinna lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela a spróbuj brzuszkiem do podłoża

Sela lubi tę wiadomość

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    endokrynolog (prywatnie!) 20.sierpnia

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Sela Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola spróbuje ;-)

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, zabierz mnie po drodze ;-)

Wowka lubi tę wiadomość

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina z dzieckiem czy samą? XD

Jeju jak gorąco!!!

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Sternik szuka załogi ;)

Kattalinna, mogę zabrać :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 22:29

Feeva, J.S, Hoope, kamciaelcia, Katy, Sela, D_basiula, kattalinna, Cola87, Nynka, Mała Matylda, jangwa_maua, Patk, MajowaMamusia lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, po prostu Mania jak zaczyna się wiercic i wiem że to już wiercenie na jedzenie, to biorę ja od razu na przewijak, ona jest jeszcze zalepiona tzn. śpiąca, jak przewine i kładę na łóżku to szybko daje cyca, pociumka i zaraz zasypia :)

Wowka zabierz mnie...

Byłysmy na spacerze (siedzenie w altance w parku to też spacer??) 3h, cały czas spała, w domu zjadła trochę i znowu spi. Nie poznaje dziecka. Albo to po tym szczepieniu albo pogoda.

Kamxia rzeczywiście slodziaczki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 15:37

kamciaelcia, Sela lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzacik, przyjmujesz do zalogi ? XD oferuje te miesiste nozki

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/12a19f362d0d.jpg

Kamcia, cudne maluchy :)

Fatalita, ciesze sie ze juz sie u was uklada :)

Goraco okropnie. Zle mi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 16:20

Wowka, kamciaelcia, Katy, Feeva, Sela, D_basiula, Hoope, kattalinna, Cola87, Nynka, Mała Matylda lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak długo kapiecie swoje bable?

ex2bio4pttsuyqga.png
  • laurka83 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam lubię taką pogodę, zawsze z któreś strony mam cień i za nim podążamy więc aż tak nie odczuwam tego upału a do tego wieje wiatr
    Dzieciaki cudne i dorodne moja to tak tylko skromnie bo jednej małej faldeczce na nodze, a ile waży to się dowiem 1 ale nie obstawiam jakieś dużej wagi

Ja kąpie ok 10 minut, mała uwielbia od urodzenia i kąpiel jest codziennie, teraz już nieźle chlapie i się cieszy a jak wyciągamy to ryk
    Od soboty mam gości tzn siostrą ze szwagren i ich synem czyli sami swoi i do tego mąż rozpoczyna 3 tyg urlopu więc będę mieć weselej

• Feeva Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kąpiemy max 5min.

Nie poznaje swojego dziecka. Jeść za bardzo nie chce. Chyba efekt uboczny tej szczepionki :(

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzat przyjmuje na pokład rówieśnika z fałdkami na udkach i w marynistycznym body :D

My kąpiemy długo, nawet do pół godziny. Te najdłuższe kąpiele w dużej wannie z mamą. Rozważam pójście na basen niebawem, mam niedaleko baseny termalne, gdzie woda jest ciepła jak zupa :)

J.S, kattalinna lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ssak dzisiaj cały czas śpi, wstał na 3h gdzie w zasadzie te 3 h to były wrzaski jak nie wiem co, jeść też nie chciał, pomemlał 2x po 2min i tyle. U nas się właśnie ochłodziło. Za półtorej godziny wróci mąż z pracy i idziemy na spacer, bo przez te upały w ogóle nie da się wyjść.
    Miałam dzisiaj jechać do rodziców no ale przez tą histerie siedzimy w domu, bo nawet nie dał się wsadzić do fotelika...

Co do kąpieli to kąpiemy tak 5/10min, chociaż chyba mu wydłużymy pobyt w wanience, bo lubi.
    Wowka ja chciałam właśnie jechać na jakieś termy ale nie wiem czy ten płaczek na cokolwiek pozwoli. A może takie małe dziecko się kąpać w takich termach??

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • laurka83 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva biedna Mania, my po 1 szczepieniach to do mycia cały dzień na rękach bo jak nie to był wielki ryk aż się boję ci teraz będzie oby nie gorzej

‹‹ 1417 1418 1419 1420 1421 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ