Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • laurka83 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś szaleństwo bo Emilka spała do 9.30, oczywiście z pobudkami, tylko u nas zawsze Max ranna pobudka ok 7.30

Emilka też już miała kleszcza w raczce ale nawet nie wiem w którym miejscu bo nie ma żadnego śladu.To prawda macierzynstwo to ciągły stres :-)

Kamica cudne chłopaki

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, nie wiedziałam, że rumień do roku. To jakiś koszmar...

Po cudnej nocy wcześniejszy o godzinę spacer. Szczęście trwa nadal, już śpi ponad 2 godziny. Było marudzenie do momentu przełożenia na brzuszek. Momentalnie zasnęła. Martwi mnie tylko to, że o ile na plecach główka jest w obie strony, to gdy śpi na brzuszku, zawsze na prawo :-( muszę coś z tym zrobić, chyba znowu czas zmienić stronę w łóżeczku

Ps. Przez te słabe noce postanowiłam kupić ekspres do kawy :-) polecacie jakiś? Chcę przelewowy, brak funduszy na ciśnieniowy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 11:43

age.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva a jak mojego nie wezmę z np łózeczka to i tak się zaczyna drzeć. Biorę jak jeczy to też krzyk. I bądź tu mądry.
    Jak Ty to robisz, że zmieniasz pieluche na śpiocha? U mnie od razu krzyk... nawet nie wiem jak nakarmić na śpiocha, bo i tak się wybudzi z krzykiem... no co za egzemplarz...

Ola podnoszę kładąc rękę jedną pod główke a drugą pod plecki/dupcie.

Kamcia no tylko pozazdrościć chłopaków

Mój dzieć wstał o 5 na jedzenie. Zasnął o 7. O 9 znowu cyc i spał do 11:30 wstał zjadł i zasnął przy cycu... nawet nie mam jak wstać heh nie poznaje chłopca

kamciaelcia lubi tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • laurka83 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o rumień to mi lekarz powiedział że do 3 tyg i bądź tu mądry

• Fatalita Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

Kattalinna, my kupiliśmy z 4 msc temu severina przelewowego z wbudowanym młynkiem za jakieś 500 zł. Jakość mielenia nie powala, ale za te cenę jestem zadowolona.
    Zresztą chyba kawę mieloną też możesz wsypać jak wolisz :)

Fermina, strasznie współczuję. Ja histerię odstawiłam gdy mi wlazł kleszcz, nie wiem co bym zrobiła gdybym znalazła wtedy też u Wiki.

Kamcia, chłopaki słodziaki <3

U nas dnie się robią fajne, nocki też, ale z usypianiem gorzej. Ostatnie dni to dwugodzonna histeria, nie płacz,a krzyk. Już udawało jej się zastpiac w łóżeczku, a teraz znów łóżko parzy, tylko mama i wtulenie w pierś.

W weekend zaliczyliśmy pierwsza noc poza domem z Wiki na działce. Nie mogłam wyjść z podziwu, była przekochana, spokojna, radosna, noc idealna.

Zapisałysmy się wreszcie na szczepienie - 23 sierpnia.

Wowka, kattalinna, Cola87 lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, bardzo mnie cieszy to co piszesz, że Wasze życie stało się znośniejsze :) spojrzałam na Twój (A w sumie to Wiki) suwaczek. U nas te dwa tygodnie temu też były dantejskie sceny do zaśnięcia. Dotyczyły one drzemek dziennych, nocne spanie jakoś szło. Minęło z dnia na dzień :D A jak Wasza budowa?

Kamcia, faktycznie na zdjęciu Patryk grubszy od Piotrka :D słodziaki :)

Siedzę i kombinuję jak tu jutro pojechać na Mazury. Na domiar złego pośpiewalismy że Skrzatem szanty i już wiem, że muszę bo pęknę :D

kamciaelcia, kattalinna lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela a spróbuj brzuszkiem do podłoża

Sela lubi tę wiadomość

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    endokrynolog (prywatnie!) 20.sierpnia

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Sela Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola spróbuje ;-)

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, zabierz mnie po drodze ;-)

Wowka lubi tę wiadomość

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina z dzieckiem czy samą? XD

Jeju jak gorąco!!!

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Sternik szuka załogi ;)

Kattalinna, mogę zabrać :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 22:29

Feeva, J.S, Hoope, kamciaelcia, Katy, Sela, D_basiula, kattalinna, Cola87, nick nieaktualny, Mała Matylda, jangwa_maua, Patk, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, po prostu Mania jak zaczyna się wiercic i wiem że to już wiercenie na jedzenie, to biorę ja od razu na przewijak, ona jest jeszcze zalepiona tzn. śpiąca, jak przewine i kładę na łóżku to szybko daje cyca, pociumka i zaraz zasypia :)

Wowka zabierz mnie...

Byłysmy na spacerze (siedzenie w altance w parku to też spacer??) 3h, cały czas spała, w domu zjadła trochę i znowu spi. Nie poznaje dziecka. Albo to po tym szczepieniu albo pogoda.

Kamxia rzeczywiście slodziaczki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 15:37

kamciaelcia, Sela lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzacik, przyjmujesz do zalogi ? XD oferuje te miesiste nozki

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/12a19f362d0d.jpg

Kamcia, cudne maluchy :)

Fatalita, ciesze sie ze juz sie u was uklada :)

Goraco okropnie. Zle mi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 16:20

Wowka, kamciaelcia, Katy, Feeva, Sela, D_basiula, Hoope, kattalinna, Cola87, nick nieaktualny, Mała Matylda lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak długo kapiecie swoje bable?

ex2bio4pttsuyqga.png
  • laurka83 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam lubię taką pogodę, zawsze z któreś strony mam cień i za nim podążamy więc aż tak nie odczuwam tego upału a do tego wieje wiatr
    Dzieciaki cudne i dorodne moja to tak tylko skromnie bo jednej małej faldeczce na nodze, a ile waży to się dowiem 1 ale nie obstawiam jakieś dużej wagi

Ja kąpie ok 10 minut, mała uwielbia od urodzenia i kąpiel jest codziennie, teraz już nieźle chlapie i się cieszy a jak wyciągamy to ryk
    Od soboty mam gości tzn siostrą ze szwagren i ich synem czyli sami swoi i do tego mąż rozpoczyna 3 tyg urlopu więc będę mieć weselej

• Feeva Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kąpiemy max 5min.

Nie poznaje swojego dziecka. Jeść za bardzo nie chce. Chyba efekt uboczny tej szczepionki :(

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzat przyjmuje na pokład rówieśnika z fałdkami na udkach i w marynistycznym body :D

My kąpiemy długo, nawet do pół godziny. Te najdłuższe kąpiele w dużej wannie z mamą. Rozważam pójście na basen niebawem, mam niedaleko baseny termalne, gdzie woda jest ciepła jak zupa :)

J.S, kattalinna lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ssak dzisiaj cały czas śpi, wstał na 3h gdzie w zasadzie te 3 h to były wrzaski jak nie wiem co, jeść też nie chciał, pomemlał 2x po 2min i tyle. U nas się właśnie ochłodziło. Za półtorej godziny wróci mąż z pracy i idziemy na spacer, bo przez te upały w ogóle nie da się wyjść.
    Miałam dzisiaj jechać do rodziców no ale przez tą histerie siedzimy w domu, bo nawet nie dał się wsadzić do fotelika...

Co do kąpieli to kąpiemy tak 5/10min, chociaż chyba mu wydłużymy pobyt w wanience, bo lubi.
    Wowka ja chciałam właśnie jechać na jakieś termy ale nie wiem czy ten płaczek na cokolwiek pozwoli. A może takie małe dziecko się kąpać w takich termach??

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • laurka83 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva biedna Mania, my po 1 szczepieniach to do mycia cały dzień na rękach bo jak nie to był wielki ryk aż się boję ci teraz będzie oby nie gorzej

‹‹ ‹ 1417 1418 1419 1420 1421 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ