Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Zazdroszcze Wam tego karmienia z piersi i zasypiania przy cycu. Dzis moj Ola pociagnela piers przez 2 minuty i histeria. Wiec laktaror poszedl w ruch.
Ona nawet nie chce byc za bardzo na rekach noszona albo przytulana chyba ze na prosto jak do odbicia i to nie za dlugo.Aniolek [*] czerwiec 2017
Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.
Aniolek [*] sierpień 2024 -
Sela, wydaje mi się że może. Termy u nas mają wodę termalną i "zwykłą". Jeszcze dla pewności zapytam pediatry, jak będziemy na szczepieniu na początku sierpnia. Może Twój płaczek by się właśnie uspokoił w wodzie? Próbowałaś kąpieli w dużej wannie?
-
Dziś widzę dzień śpiocha nie tylko u nas. Zaczynam bać się nocy. Młodzież padła po 17, właśnie powinnam ją usypiać po kąpieli do snu właściwego... Rozjechany harmonogram to źle wróży... No ale nie będę budzić żeby położyć spać bo to też ryzykowne
Wowka, przez Ciebie stwierdzam, że mieszkam po złej stronie miasta -
Moja dziś z pół godziny marudziła przed drzemką. Próbowałam cycka, różne pozycje na rękach, różne w łóżeczku. W końcu wyszłam z pokoju i dziecko usnęło. Okazuje się, że to było "zostaw mnie, jestem duża, zasnę sama"...
Edit: w końcu się obudziła, akurat zdążyłam wyjść z wannyto obudzenie było lipne bo obudziła się naprawdę jak ojciec do wody włożył
3 godziny spania, minęło pół godziny i przy cycu zasypia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 21:26
Wowka lubi tę wiadomość
-
No właśnie nasza też uwielbia się kąpać dlatego niewiedzialam na jak długo możemy sobie pozwolić. Chociaż dzisiaj był krzyk jak tylko włożył ja tata do wanny, pierwszy raz jej sie to zdarzyło, może zmęczenie poprostu, albo pogoda ja wykańcza. Dzisiaj u nas 35 stopni było.
Przy takich temperaturach kapiemy teraz codziennie -
U nas kapiel to jakieś 5-10min :p
Dzisiaj dzien bez telewizora, raczej dobrze nam to wszystkim robi :p
Sliczne chlopaki dzisiaj same tu sie pokazuja
U nas nie bylo dnia spiocha, ale ogolnie dzien bardzo udany, nawet udalo nam sie zrobic zakupyKupilam sobie sukienke na chrzest i Kamilkowi ubranko :p I kupilam tez prezent od nas dla niego taka ksiazeczke "Moje pierwsze 3 lata", do ktorej wpisuje sie wazne wydarzenia, wkleja zdjecia itp, bardzo fajna
Wowka, kattalinna, Hoope lubią tę wiadomość
-
Kattalinna, a wracasz do zdawania prawka? Wtedy obydwie strony miasta i przedmieść będą dostępne
U Was dzień śpiocha, u nas jak zawsze drzemki po 40min-1h.
Czyli wynika że ja nie kąpię, tylko odmaczam dziecko?
A wogole to dlaczego tu siedzę zamiast iść spać?
O Katychyba mam tą samą książkę. Ma takie kolorowanki w środku? Poka poka kieckę i ubranko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 23:49
-
Piękny sternik i załoga
U Was dzień śpiocha, u mnie dzień bezsenności. Najdłuższa drzemka 40 min., pozostałe 30, 13, 10, 8, 5. I to wszystko na cały dzień, a dużo marudziła ze zmęczenia, ciągle ziewała. Poprzedniej nocy też bez szału, dwie pobudki na ponad godzinę, dzisiaj zasnęła tuż przed dwudziestą, po północy pobudka, najpierw marudzenie, potem histeria. Teraz próbuje zasnąć, mąż ją ogarnia bo ja po wczorajszym dniu nie wiem jak sie nazywam
. Boję się jutra, bo nadal mają być upały, a Zosia jest zdecydowanie zimnolubna.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2018, 01:29
Wowka lubi tę wiadomość
-
Ja przy trzecim dziecku wiem że drzemki po 30min to standard. Mnie dzieci nie obdarowuja dlyzszymi
nawet na spacerach czy w aucie. Więc się cieszę że są po 30minut (tera W liczbie 4) bo może być krócej jak dzisiaj
Pociesze że z czasem liczba drzemek maleje na rzecz ich długości
Ale są dzieci które szybko uznają to za zbędne
Jemy. Nawet 80ml pochłonął. Mąż karmil. Ide spaćWowka lubi tę wiadomość
-
Kamcia, ja to rozumiem gdy dziecko długo śpi w nocy, ale Zosia przesypia 7-9h, przy czym dziewięć godzin snu to życiowy rekord, rzadko występujący. Zwykle 4-4,5h od zaśnięcia mamy pierwsze karmienie, a potem nawet co godzinę, często w nocy zdarza się jedna dłuższa przerwa w śnie. Do tej pory nadrabiała to w ciągu dnia w sumie przesypiając do 13h.