WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • laurka83 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem że jeszcze czas ale zleci szybko ale macie gdzieś etapy wprowadzania produktów dla dziecka? Po 7 l człowiek zapomniał a zawsze dziwilam się mojej mamie ze ona nic nie pamięta :-)

• Sela Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a ja jeszcze nie ogarnęłam tych chrzcin. Muszę lokalu poszukać na wrzesień/październik:-(

Mnie też zostało jeszcze troszkę brzszka i te cholerne biodra przez które nie mieszcze się w stare kiecki i cholernie mnie to boli. Od kiedy po porodzie można zacząć biegać?? Po 3mies?? Czy już po 2 można?

Ach my dzisiaj mamy 2 miesiące!!! ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2018, 12:48

Feeva, Katy, Hoope, kamciaelcia, kattalinna, Wowka, Mała Matylda lubią tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva jakie to wszystko ładne, miejsce, wózek, dzidzia, rozmarzyłam się :)

Laurka nie myślę jeszcze o tym co będziemy jeść. Raczej wiem czego nie będziemy. Słoiczków i kaszek.

Z większych zakupów czeka nas krzesełko do karmienia, fotelik, spacerówka.

Feeva lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela mi już po połogu lekarz pozwolił a miałam cc.
    My mamy tylko puzle ale Filipowi pasuje :D
    28hop3o.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2018, 13:05

kattalinna, Sela, Feeva, Wowka, Mała Matylda, pawojoszka lubią tę wiadomość

• Katy Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, pięknie tam masz ;)

Nas czeka kupno spacerowki tylko na razie, juz mam upatrzona teraz tylko kase musze miec :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2018, 13:07

Feeva lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy, dawno nas nie było. W sobotę mieliśmy chrzciny, pogoda super dopisała, Zuza tez się spisała, nawet spała na sali w wózku- szok.

Hoope tez kupujemy mate, poprzeglądałam internet i wybrałam Twój nr 1 bright starts.

• laurka83 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krzesełko mam, fotelik mam, spacerówki aż 3 mam :-)

Mój Filip uwielbiał wszystkie zupki gotowane przeze mnie, teraz też zamierzam dynia i marchewką jus rosna

• Patk Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Was też taki skwar? Nawet na taras nie wychodzę, termometr w cieniu pokazuje 34 stopnie... to możliwe? Czy się zepsuł?

Ja poczyniłam pierwszy krok w stronę zrzucenia kg właśnie sprzed ciąży, i zakupiłam plan diety bezmlecznej na vitali. Wszystko pięknie ładnie potrawy wyglądają na zjadliwe i bez dziwactw ale ten brak owoców mnie chyba powali.

Katy jaką spacerówke masz upatrzoną?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2018, 13:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce kupić pałąk do wózka/ łóżeczka, ma któraś jakis godny polecenia? Spodobał mi sie ten https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c7c5b23ad431.jpg
    i ten
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3553d992a1d8.jpg
    proszę o opinie jak któraś ma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2018, 13:26

• Katy Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, u mnie tez cieplo, ale wiatr wieje wiec jest znosnie :p

Joie Mytrax ;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • laurka83 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MajowaMamusia podoba no się ten pierwszy, jaka cena?

• laurka83 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam soacerowke Joie po chrzesniaku i jest super tylko nie pamiętam dokładnej nazwy

Katy lubi tę wiadomość

• J.S Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez nie wychodzimy, mamy okropny upal... drugi dzien w domu, jutro musze sie przemoc i skoro swit isc

Mi sie spacerowka greentom podoba, chociaz mam bardzo fajna bo obchodzila mnie bardziej niz gondola, wiec pewnie troche pojezdzimy ta i kupimy greentoma :P

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No rzeczywiście fajna ta spacerówa. Kiedy należy zacząć się rozglądać?

W ogóle moja przyjaciółka rodzi we 9wrześniu i kupiła wózek. Widziałam go w weekend... okropny albo ja się nie znam. Nazywa się Bugaboo i takiego paskudztwa dawno nie widziałam, do tego mega niepraktyczny ciężki i cholernie drogi

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka te łuki około 90-100 zł.

Patk no dziwny ten wózek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2018, 14:10

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temat spacerówki u nas będzie szybciej niż myślałam. Gondola duża, a nasza gwiazda niedługo przestanie się w niej mieścić. Podejrzewam, że ze 2 miesiące i przesiadka.

Dziś byłam w kancelarii parafialnej, okazuje się, że możemy ochrzcić wcześniej niż myślałam więc prawdopodobnie wrzesień. Jeśli chrzestnym będzie pasować.

Jak nie zwariuję to będzie dobrze. Maruderstwo master clsss... I jeszcze kot mnie wku***a. Czyżby pms? :O

Też intensywnie myślę nad matą choć jeszcze nie przeglądałam bo koleżanka wspomniała że ma na zbyciu. Ale zainteresował mnie sam pałąk- to może być niegłupi pomysł.

Z dobrych wieści to ekspres będzie w poniedziałek ;-)

age.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ten pałąk do wózka to super rzecz... zaraz pooglądam i wyśle mężowi foto, który zakupimy;-)

Patk u nas był rano skwar, a teraz przeszła burza i jest mega chłodno... aż da się żyć. Aż mój Leo maruda spał w południe 3h! Szok

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcę i matę i pałąk, maluch szybko się nudzi.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy jak zamierzasz w tej sukni karmić na chrzcinach? Czy to typowa dla mam karmiacych?
    Pytam bo w sierpniu i we wrześniu idziemy na wesele i zastanawiam się czy nie lepiej kupić spódnicy i bluzki że względu właśnie na wygodę karmienia.

ex2bio4pttsuyqga.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk rzeczywiście niezbyt urokliwy ten wózek XD

Ja spacerowke mam, bo braliśmy 3w1.
    Będziemy musieli kupić porzadniejszy fotelik samochodowy jak Mała już będzie siedzieć.
    Co do gondoli, to też niebawem będzie już za mala i trzeba będzie się przesiadac do spacerowki. Daje nam czas max do 5-6mca.

Co do chrzcin to też się w końcu muszę wybrać do kancelarii ale ciągle mi nie po drodze XD ale czas najwyższy bo też chcemy pod koniec września.

U mnie też skwar. Nie ma czym oddychać. Popadalo dosłownie 3minuty,zagrzmialo raz i jest jeszcze gorzej niż było. Dobrze, że zaliczyłam spacer z rana i już nie muszę wychodzić.
    Marzy mi się w ogóle pobyt nad wodą, opalanie, pluskanie, picie piwa. Zwykłego. Poczuć ten szum w głowie XD Ale jeszcze poczekam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2018, 16:29

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
‹‹ 1420 1421 1422 1423 1424 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ