X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amygdala u nas też często jest tak ze po 5 minut ssie. My od rana mamy tak, że nie chce sie budzić tylko daje cyca ssie kilka minut i śpi dalej. Podstawiaj cyca częściej na te kilka minut:)

amygdala lubi tę wiadomość

• Katy Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilek tez spi od rana z krótkimi przerwami az go nie poznaje:p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas w nocy lał deszcz i teraz mamy uwaga! 21 stopni! Tadaaam XD

Sela lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • laurka83 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka też śpi :-)

*Kamilek jaki ekegancik

Urodziny syna udane, Emilia była grzeczna, tort robiła mi koleżanka, owocowy z bezą, pochlonelam 3 kawałki :-)

Katy, kattalinna, Sela lubią tę wiadomość

• Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam tych zaspanych niejadków ;). U mnie karmienie co ok. 1,5h po co najmniej 10 minut, sen krótki i rzadko. Mała jest zimnolubna, widzę jak męczy się w tym upale, jest zmęczona ale nie może spać. Kąpiel jej pomaga, ale tylko na chwilę. Nie wiem jak przetrwamy kolejny taki tydzień :/

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paaaaadaaaa. Pada. Pada. Wreszcieeee ❤❤❤

kattalinna lubi tę wiadomość

• Katy Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez! Mega burza w koncu :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, zależy ile pada bo jka krótko i wyjdzie słońce i to zaparuje to będzie jeszcze gorzej :P

My chyba mamy skok. Tygodniowo pasuje.
    Od dwóch dni Mania budzi się równo 1:30 na jedzenie. Stała się strachliwa, wczoraj leżała na macie w u rodziców i pies do niej podszedł, to jak nigdy się go nie bała, tak wczoraj jak go zobaczyła to w histerie wpadła jakby ja ze skóry obdzierali. Dzisiaj tak samo, ssala cyca, Maz obok kaszlnal, wzdrygla się, ręce i nogi wyprostowala i zaczęła histerycznie płakać. Jest też nieodkladalna.

Ale za to jak ja wzięłam do łóżka o 5 tak spalysmy do 11 :D oczywiście 2x przez ten czas jeszcze musiałam jej cycka dać.

Marzę o burzy.

U nas ukrop taki, że się wytrzymać nie da. Bez wiatraka się nie obejdzie.
    I coś się chmurzy. Ale co z tego, nawet jak popada i burza przejdzie to przez kilka następnych dni ma być tak samo gorąco.
    Marzy mi się 20stopni. Serio. Jak zawsze w lato pragnęłam upałów, tak w tym roku marzę o tym, żeby było chłodniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2018, 12:25

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam sie i kliknąłam anuluj!
    Basiula udanych chrzcin. My mieliśmy na 16.30 same chrzciny bez mszy, wkurzyłam się ze tak późno ale był goracy dzień to później sie cieszyłam że nie były wcześniej.

Mama32 u nas to samo wiszenie na cycu non stop, nakarmilam Mała,wzięłam na chwile do cienia, po 10 min przyszłam, chciałam uśpić,nie da rady,dałam do cyca podjadła chwilę i zasnęła.
    Obawiam się że do póki będę karmić cycem to tak będą wyglądały nasze dni, siedzenie większości dnia z cycem albo spanie mi na rękach. Nie wiem jak nauczyć Mała zasypiać inaczej, nieraz mąż ją usypia ale sporadycznie. Jakbym butlę dała to bym wiedziała ile zjadła a tak to nigdy nie wiem czy jest głodna czy chce sobie pomemlać przy zasypianiu. Zobaczę jak będzie po 3 miesiącu bo już czasami wymiękam z tym kp.

Ubolewam że tak mało spacerujemy, nadzieju upatruje w pałąku, muszę z matą w końcu zamówić.
    Sela wiesz czy ten pałąk do łóżeczka też będzie pasował?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2018, 12:48

Mama32 lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w nocy też popadalo. Ale teraz nie jest fajnie.

Goście pojechali. Zuzia też. Sami :) w końcu nawet w łazience nie muszę się zamykac

Dziś noc należała do męża :) do 2 posiedzialam z kuzyna żoną. Nie słyszałam przez sen że dziecko obudziło się na jedzonko :) mąż wstał (pierwszy raz on wstal a ja nie), zrobił butlę i miał nadzieję że ja w tym czasie małego z kołyski wyjęłam...wchodzi a ja zakrylam głowę poduszką i dalej spałam :) oczywiście wyrozumialy Patryczek nie dał mamie pospac. Wstał na drugie jedzonko o 6:40 i sobie brykal. Drzemka po 8 i pospalismy do 9. Musiałam wręcz Piotrusia o 9budzić. Przez te upały

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś przeżyłam mega kolkę :( takiego płaczu jeszcze nie słyszałam. Aż sama plakalam, bo nic nie pomagało. Teraz odsypia na działce w wózku a się rozpadało...

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecię mi śpi dziś cały dzień o.O
    Mam nadzieję, że to się na noc nie przełoży.

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje cały dzień senne ale spanie pon pół godziny max i głównie marudzenie. Na szczęście kwekanie i miauczenie a nie ryk. Teraz czekam aż usnie już na noc. Nie usypiam, odkładam taką przymuloną, z reguły po kilku lub kilkunastu minutach zasypia. Zaraz będzie ciumkanie pięści słyszalne w całym domu ;-)

Ed: ech, ten słownik w telefonie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2018, 20:45

age.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kilka dni mnie nie było, do nadrobienia 30 stron :O Nie wiem czy tym razem podołam.

Daję znak, że żyję :D
    U nas upały straszne, można się rozpłynąć. Nie lubię. Dzieci tez nie lubią.
    Idę czytać.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my chcieliśmy skorzystać z chłodnej pogody i skoczyliśmy do muzeum techniki, potem na lody, bitą śmietanę, jabłecznik na ciepło i na końcu spacer bulwarem nad Odrą. I co i zrobiło się znowu upalnie. Pot mi po doopie leciał.

Jestem za to pod wrażeniem, Baryła jadł, spał, podziwiał i rozdawał uśmiechy. Oczywiście znowu zrobił furorę: patrz jaka dzidzia słyszałam niezliczoną ilość razy XD W nagrodę dostał piłkę obal, świetna, polecam, może się nią chlastać po twarzy a ja to zniosę psychicznie XD

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, co to za piłka?

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My bylismy na lodach, potem na zakupach, ale je Kamil spedzil w aucie przy cycu :p Nawet grzeczny byl ;)

Wieczorem przy zasypianiu strasznie marudzil, ulalo mu sie, jeszcze troche marudzil, zrobił mini kupe i zasnal:p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.consumentenbond.nl/binaries/content/gallery/cbhippowebsite/tests/themapaginas/baby-kind/afbeeldingen/waarschuwing-oball-ratti.jpg/waarschuwing-oball-ratti.jpg/cbhippowebsite%3Aplcl

https://cdn.smyk.com/media/catalog/product/cache/1/image/750x750/2091d5c437d0f7138d5a951d6205592d/2/9/291046.jpg

Sela lubi tę wiadomość

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MajowaMamusia w tym tyg powinien przyjść ten pałąk to Ci powiem czy pasuje do łóżeczka, bo szczerze nie wiem. Powiem Ci, że ja najbardziej liczę na to, że w końcu uda nam się wyjść na spacer w wózku a nie cały czas w chuście, bo przy tych tem jesteśmy mokrzy od siebie... a i najważniejsze mój Leo nienawidzi jeździć autem, bo po paru min jest ryk, a z tym może da radę

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha
    Piotrek był z chrzestną w sklepie i z dwoma takimi piłkami wyszedł :D najpierw wybrał różowa, mama namawiała na zielona...ma obie

Sela lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1426 1427 1428 1429 1430 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ