Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Zazdroszczę Wam tych zaspanych niejadków
. U mnie karmienie co ok. 1,5h po co najmniej 10 minut, sen krótki i rzadko. Mała jest zimnolubna, widzę jak męczy się w tym upale, jest zmęczona ale nie może spać. Kąpiel jej pomaga, ale tylko na chwilę. Nie wiem jak przetrwamy kolejny taki tydzień
-
nick nieaktualny
-
Nynka, zależy ile pada bo jka krótko i wyjdzie słońce i to zaparuje to będzie jeszcze gorzej
My chyba mamy skok. Tygodniowo pasuje.
Od dwóch dni Mania budzi się równo 1:30 na jedzenie. Stała się strachliwa, wczoraj leżała na macie w u rodziców i pies do niej podszedł, to jak nigdy się go nie bała, tak wczoraj jak go zobaczyła to w histerie wpadła jakby ja ze skóry obdzierali. Dzisiaj tak samo, ssala cyca, Maz obok kaszlnal, wzdrygla się, ręce i nogi wyprostowala i zaczęła histerycznie płakać. Jest też nieodkladalna.
Ale za to jak ja wzięłam do łóżka o 5 tak spalysmy do 11oczywiście 2x przez ten czas jeszcze musiałam jej cycka dać.
Marzę o burzy.
U nas ukrop taki, że się wytrzymać nie da. Bez wiatraka się nie obejdzie.
I coś się chmurzy. Ale co z tego, nawet jak popada i burza przejdzie to przez kilka następnych dni ma być tak samo gorąco.
Marzy mi się 20stopni. Serio. Jak zawsze w lato pragnęłam upałów, tak w tym roku marzę o tym, żeby było chłodniej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2018, 12:25
-
nick nieaktualnyNapisałam sie i kliknąłam anuluj!
Basiula udanych chrzcin. My mieliśmy na 16.30 same chrzciny bez mszy, wkurzyłam się ze tak późno ale był goracy dzień to później sie cieszyłam że nie były wcześniej.
Mama32 u nas to samo wiszenie na cycu non stop, nakarmilam Mała,wzięłam na chwile do cienia, po 10 min przyszłam, chciałam uśpić,nie da rady,dałam do cyca podjadła chwilę i zasnęła.
Obawiam się że do póki będę karmić cycem to tak będą wyglądały nasze dni, siedzenie większości dnia z cycem albo spanie mi na rękach. Nie wiem jak nauczyć Mała zasypiać inaczej, nieraz mąż ją usypia ale sporadycznie. Jakbym butlę dała to bym wiedziała ile zjadła a tak to nigdy nie wiem czy jest głodna czy chce sobie pomemlać przy zasypianiu. Zobaczę jak będzie po 3 miesiącu bo już czasami wymiękam z tym kp.
Ubolewam że tak mało spacerujemy, nadzieju upatruje w pałąku, muszę z matą w końcu zamówić.
Sela wiesz czy ten pałąk do łóżeczka też będzie pasował?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2018, 12:48
Mama32 lubi tę wiadomość
-
U nas w nocy też popadalo. Ale teraz nie jest fajnie.
Goście pojechali. Zuzia też. Samiw końcu nawet w łazience nie muszę się zamykac
Dziś noc należała do mężado 2 posiedzialam z kuzyna żoną. Nie słyszałam przez sen że dziecko obudziło się na jedzonko
mąż wstał (pierwszy raz on wstal a ja nie), zrobił butlę i miał nadzieję że ja w tym czasie małego z kołyski wyjęłam...wchodzi a ja zakrylam głowę poduszką i dalej spałam
oczywiście wyrozumialy Patryczek nie dał mamie pospac. Wstał na drugie jedzonko o 6:40 i sobie brykal. Drzemka po 8 i pospalismy do 9. Musiałam wręcz Piotrusia o 9budzić. Przez te upały
-
Moje cały dzień senne ale spanie pon pół godziny max i głównie marudzenie. Na szczęście kwekanie i miauczenie a nie ryk. Teraz czekam aż usnie już na noc. Nie usypiam, odkładam taką przymuloną, z reguły po kilku lub kilkunastu minutach zasypia. Zaraz będzie ciumkanie pięści słyszalne w całym domu
Ed: ech, ten słownik w telefonie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2018, 20:45
-
A my chcieliśmy skorzystać z chłodnej pogody i skoczyliśmy do muzeum techniki, potem na lody, bitą śmietanę, jabłecznik na ciepło i na końcu spacer bulwarem nad Odrą. I co i zrobiło się znowu upalnie. Pot mi po doopie leciał.
Jestem za to pod wrażeniem, Baryła jadł, spał, podziwiał i rozdawał uśmiechy. Oczywiście znowu zrobił furorę: patrz jaka dzidzia słyszałam niezliczoną ilość razyW nagrodę dostał piłkę obal, świetna, polecam, może się nią chlastać po twarzy a ja to zniosę psychicznie
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
https://www.consumentenbond.nl/binaries/content/gallery/cbhippowebsite/tests/themapaginas/baby-kind/afbeeldingen/waarschuwing-oball-ratti.jpg/waarschuwing-oball-ratti.jpg/cbhippowebsite%3Aplcl
https://cdn.smyk.com/media/catalog/product/cache/1/image/750x750/2091d5c437d0f7138d5a951d6205592d/2/9/291046.jpgSela lubi tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
MajowaMamusia w tym tyg powinien przyjść ten pałąk to Ci powiem czy pasuje do łóżeczka, bo szczerze nie wiem. Powiem Ci, że ja najbardziej liczę na to, że w końcu uda nam się wyjść na spacer w wózku a nie cały czas w chuście, bo przy tych tem jesteśmy mokrzy od siebie... a i najważniejsze mój Leo nienawidzi jeździć autem, bo po paru min jest ryk, a z tym może da radęW końcu się udało...